VirtuFit Ultimate Pro 2i Ergometer Roeitrainer Review 2023

Met de VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer train je kwalitatief en met plezier. De VirtuFit roeitrainer is zeer geliefd onder professionele gebruikers. Sportscholen en thuisgebruikers zien deze versie van roeitrainer als zeer geschikt. De VirtuFit Ultimate pro 2i zal op het eerste gezicht lijken op andere roeitrainers. De schijn bedriegt namelijk want deze VirtuFit Ultimate heeft meer mogelijkheden en het gebruik ervan zal je verbazen. Je zult op de VirtuFit Ultimate pro 2i veel intensiever kunnen trainen als bij andere roeitrainers.

VirtuFit Ultimate Pro 2i kopen / prijsvergelijking

Impressie

Design

De VirtuFit Ultimate pro 2 ergometer roeitrainer is ontworpen met de beste materialen. Bij de VirtuFit roeitrainer is meer staal gebruikt als bij andere vergelijkbare roeitrainers. Niet alleen het frame is bewerkt maar ook de massieve roestvrijstalen ketting. Met de VirtuFit Ultimate pro 2 ergometer zul je zwaarder en intensiever kunnen trainen. De roeitrainer VirtuFit Ultimate pro 2 is gemaakt van kwaliteitsmateriaal waardoor die beter bestand is tegen slijtage. Je zult merken dat de VirtuFit Ultimate langer meegaat. 

Je kunt zelf zien dat er gewerkt is met kwaliteitsmaterialen. Het zou je kunnen opvallen door het gewicht dat de roeitrainer namelijk heeft. Met maar liefst 50 kg die hij weegt is die behoorlijk zwaar. Het belastbaar gewicht wat de VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer kan dragen is maar liefst 230 kg. Dit maakt de VirtuFit Ultimate pro geschikt voor professioneel gebruik. Het frame heeft ook een life time garantie. Je hebt voor een scherpe prijs een roeitrainer in huis van sportschoolkwaliteit. Het ontwerp komt met een extra zithoogte van 50 cm. Het helpt je om gemakkelijk op- en af te stappen. Mocht je last hebben van gevoelige knieën is dit een pluspunt. Op de rails is een zitvlak gemaakt van foam. Deze voorgevormde en comfortabele zitting zorgt ervoor dat je tijdens lange en intensieve trainingen comfortabel kunt blijven zitten. 

De rails zijn extra lang gemaakt namelijk 140 cm en dat geeft de langere mensen voldoende ruimte om hun benen volledig te strekken. Bij de VirtuFit Ultimate pro 2 zijn verstelbare voetsteunen met antislip textuur. Deze zijn gemakkelijk in lengte en breedte instelbaar zodat je altijd de juiste houding aanhoudt. Je voeten kunnen door de antislip niet wegschuiven tijdens de training. De handgreep is gemaakt van aluminium met een neopreen buitenkant. Het zorgt voor een stevige grip en ligt lekker in de hand.

Voor wie is de VirtuFit Ultimate pro 2i geschikt?

Om te trainen met de VirtuFit Ultimate pro 2 ergometer zou voor iedereen goed zijn. Deze roeitrainer is zeer geliefd onder de thuisgebruikers omdat die zeer stevig is en mogelijkheden heeft. De roeitrainer is zeer populair onder professionele gebruikers en sportscholen. 

Functies

We zullen ook alle functies voor je op een rijtje zetten zodat je weet wat de Ultimate Pro 2i roeitrainer allemaal te bieden heeft.

Het verlichte kantelbare display

Je kunt je activiteiten volgen op het verlichte display van de VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer. Denk hierbij aan het aflezen van je tijd of je aantal aan roeislagen per minuut. Je kunt ook je calorieverbruik, afstand in meters, wattage, tijd per 500 meter en je hartslag aflezen. Dat de display van de roeitrainer kantelbaar is maakt het nog eenvoudiger. Als je een draadloze borstband hebt kan de roeitrainer door middel van zijn hartslag ontvanger het signaal opvangen. Dit is ideaal om zelf je vooruitgang te meten en te verbeteren. 

Prestatie weergaves

Zoals al aangegeven heeft de VirtuFit Ultimate pro 2i veel mogelijkheden. Dit model van VirtuFit heeft verschillende prestatie weergaves om zo meer inzicht te krijgen. De force curve laat je de kracht zien tijdens een roeislag die jij maakt en de watt chart geeft je grafisch je geproduceerde wattage weer ten opzichte van andere slagen tijdens je oefening. Andere prestatie weergaves richten zich op hartslag, afstand, snelheid, calorieverbranding en wattage. Met de wattage prestatie weergave kun je specifiek op vermogen trainen.

10 programma’s

De VirtuFit Ultimate roeitrainer beschikt over 10 programma’s waar je uit kunt kiezen om jouw conditie op te bouwen. Met deze programma’s van VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer kun je verschillende sportieve doelen voor jezelf opstellen. De 10 programma’s zijn als volgt verdeeld: Interval/tabata op basis van tijd, afstand, calorieverbranding en het aantal roeislagen. De andere programma’s zijn een tijds doel, afstand doel, calorieverbranding doel en een hartslagprogramma.

Custom en handmatig programma

Deze functie is handig als je zelf liever jouw eigen training wilt samenstellen. Het kan ook zijn dat je gelijk wilt beginnen zonder een programma.

Luchtschuif schakel

Dit is een roeitrainer met luchtweerstand een daarom kun je met de luchtschuifschakel tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus schakelen. Op elke stand geeft de roeitrainer een vloeiende beweging en houdt het de ruis beperkt. Dit zorgt voor een aangename, realistische en stille training.

virtufit-ultimate-pro-2-ergometer-roeitrainer-luchtschakel-weerstandniveaus

Meer trainingsmogelijkheden met de VirtuFit Ultimate pro 2 ant+bluetooth console

 Om meer trainingsmogelijkheden te krijgen kies dan ervoor om de VirtuFit Ultimate pro 2i ant+ bluetooth console aan te schaffen. Deze console plaats je gemakkelijk op de roeitrainer. Je vervangt hiermee de bestaande console. Omdat de ant+bluetooth console over een bluetooth ontvanger beschikt kun je deze koppelen aan je favoriete trainingsapps. Je kunt kiezen uit kinomap, gymtrakr en self loops. Je kunt dan via je scherm van jouw tablet of smartphone levensechte routes volgen. Het bijhouden van je training prestaties in een overzicht is zeer gemakkelijk. Niet alleen jouw prestaties maar ook die van je sportgenoten. Je kunt de VirtuFit Ultimate pro 2 ant+bluetooth console gewoon apart bestellen. Er is zelfs de mogelijkheid om de roeitrainer en de console met bluetooth mogelijkheid in een pakket te bestellen voor een voordeliger tarief.

Transportwielen en Opklapbaar 

Met de transportwielen kun je de VirtuFit Ultimate pro 2 gemakkelijk verplaatsen naar elke ruimte die je wilt. Je zou zelfs kunnen trainen onder het tv kijken als je daar behoefte aan hebt. Het systeem voor op te klappen is zeer handig want als je de roeitrainer van VirtuFit niet meer nodig hebt kun je hem zo opbergen.

virtufit-ultimate-pro-2-ergometer-roeitrainer-ingeklapt

Instelbare voetsteunen

De voetsteunen van jouw roeitrainer van VirtuFit zijn volledig verstelbaar. Je kunt deze eenvoudig in de breedte of lengte verstellen. Om te zorgen dat je voeten niet verschuiven tijdens de training zijn de voetpedalen voorzien van een antislip textuur. Als je voeten vast zitten zal het ervoor zorgen dat jij de juiste houding blijft aanhouden bij het roeien.

Voor- en nadelen

Nu is zul je vast alle voor- en nadelen op een rijtje willen zetten zodat je hiermee kunt bepalen of de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer bij jou past. Je bekijkt de roeitrainer op deze manier ook van beide kanten voor een totaal beeld. Altijd goed om te doen. Maar nu hebben wij dit al voor je gedaan. Is dat even handig!

Voordelen
  • Trainingsmogelijkheden
  • Extra ANT+ console
  • Transportwielen
  • Gratis trainingsschema
  • Geschikt voor revalidatie training
  • Zwaar belastbaar en voor lange mensen
  • Inklapbaar
Nadelen
  • Zwaar
  • Lange montage
  • Prijzig

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen gaan kijken. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer dat die een extra console heeft, veel trainingsmogelijkheden heeft, is voorzien van transportwieltjes, je er een gratis trainingsschema bij krijgt en kun je hem zelf gebruiken voor revalidatie door het wattage programma. Ook is die zwaar belastbaar en is die geschikt voor mensen tot wel 220 cm!

Trainingsmogelijkheden

De roeitrainer van VirtuFit is dankzij de goede bouwkwaliteit geschikt voor intensief gebruik. Met de 10 programma’s heb je genoeg trainingsmogelijkheden. Je zult je conditie in no-time op peil hebben. De VirtuFit Ultimate pro 2i is ook geschikt voor revaliderende mensen. 

Extra console

Je kunt als je meer trainingsmogelijkheden wilt jouw bestaande console vervangen door de VirtuFit Ultimate pro 2 ant+ bluetooth console. Je kunt ervoor kiezen om deze apart te bestellen. Maar je kunt deze ook samen met jouw koop van de VirtuFit samen bestellen in een pakket. 

Transportwielen

Met de transportwielen verplaats je de VirtuFit Ultimate pro 2i naar elke plaats die je maar wilt. Dit terwijl je niet je rug vertild. 

Gratis trainingsschema

Bij de VirtuFit krijg je een gratis trainingsschema waardoor je nog gemakkelijker kunt trainen. Je kunt dan de training gemakkelijk bijhouden. 

Geschikt voor revalidatie training

De ergometer traint je nauwkeurig op de wattage en dat maakt de VirtuFit Ultimate pro 2i tot een roeitrainer die ook geschikt is voor mensen die revalideren.

Zeer zwaar belastbaar en voor lange mensen

Mocht je een groot persoon zijn dan hoef je je met de Ultimate Pro 2 geen zorgen te maken. Hij is namelijk belastbaar tot wel 230 kg en hij is geschikt voor mensen tot wel 220 cm! Dit laat ook maar zien hoe zwaar die belastbaar is en daardoor zal die ook lang mee gaan. 

Inklapbaar

Ook is deze roeitrainer inklapbaar. Hoewel je hem wel los moet klikken, kun je hem toch inklappen doordat je hem eenvoudig in twee delen kunt maken. Zo kun je hem gemakkelijk opbergen zodat die niet in de weg staat als je klaar bent met jouw training.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd nadelen te vinden over een apparaat. Zo zijn de nadelen van de VirtuFit Ultimate Pro 2i dat die wel vrij zwaar is en de montage vrij lang kan duren.

Zwaar

De VirtuFit is met zijn 50 kg redelijk zwaar. Dit mag de pret niet drukken want de VirtuFit Ultimate pro wordt netjes geleverd en op de plaats gezet waar die moet staan. Even een kwestie om de VirtuFit Ultimate pro 2i in elkaar te zetten en je training kan beginnen.

Montage duurt lang

Het zou kunnen zijn dat je moeite krijgt om de onderdelen in elkaar te zetten. Met name de voetsteunen. Maar even puzzelen en dan heb je die zo in elkaar gezet. Meer uitleg over de montage had in de handleiding erbij gekund.

VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer specificaties

ProductnaamVirtuFit Ultimate Pro 2i ergometer roeitrainer
CategorieRoeitrainer
ArtikelUltimate pro 2i ergometer
Gewicht VirtuFit50 kg
Maximale gebruikerslengte220 cm
Aantal programma’s 10
Belastbaar gewicht230 kg
Aantal weerstandniveaus10
ErgometerJa
Zithoogte50 cm
Type displayLcd
Verlicht displayJa
OpklapbaarJa
Garantie en service thuisgebruik3 jaar
Monitor weergaveRoeislagen per minuut, afstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslag, RPM, Wattage
Lange railsJa
WeerstandsysteemLuchtweerstand
Kantelbaar schermJa
Levenslange frame garantieJa
Sportschool kwaliteitJa
Verhoogde zittingJa
MP3 ingangNee
TransportwielenJa
MaterialenMetaal en Kunststof
StroomvoorzieningenBatterijen
Borstband mogelijkheidJa
KleurZwart en Grijs
Handleiding Nederlands en Engels

Handleiding

VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer kopen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer is een stevig en stabiel fitnessapparaat. Met zijn 50 kg is die redelijk zwaar. Dat de VirtuFit Ultimate zo zwaar is komt door het hoogwaardige metaal dat is gebruikt in het ontwerp. In de VirtuFit Ultimate pro 2 zit meer metaal als in alle andere vergelijkbare roeitrainers. De combinatie metaal en de kunststof maakt deze VirtuFit Ultimate Pro tot een krachtpatser van fitnessapparaten. De 10 programma’s waarmee je kunt trainen helpen je ermee om je conditie op te bouwen. Je kunt met de VirtuFit pro 2i ook gewicht verliezen en dat komt doordat je al je spieren gebruikt in je lichaam. Je zult hierdoor veel calorieën verbruiken. Kortom, je betaald er wat voor maar daar krijg je dan ook 
Deze  roeitrainer van VirtuFit heeft een zeer fijne handgreep die je grip geeft. De handgreep is van aluminium gemaakt en de buitenkant is van neopreen. Dit zorgt ervoor dat je een stevige grip hebt en dat die lekker in je hand ligt. Op het lcd-scherm kun je alles aflezen wat met jouw training te maken heeft. Je zou kunnen denken aan de roeislagen die je maakt per minuut, maar ook afstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslag, RPM en wattage behoren tot de lijst.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo