Beste smartbikes van 2023

Een smartbike is in feite een nieuw soort spinningfiets. Hij heeft het uiterlijk van een indoorfiets, maar is eigenlijk beter te vergelijken met een hometrainer in combinatie met een racefiets. Dit zorgt ervoor dat de racefiets altijd klaar is voor gebruik, en je dit cardioapparaat niet eerst los hoeft te koppelen van de fietstrainer. 

Een groot voordeel van een smartbike, is dat hij gekoppeld kan worden aan applicaties, zoals Zwift. Gebruik je deze app, dan zal de weerstand automatisch voor je worden aangepast op de smartbike. Daarnaast is het ook zo dat je altijd de mogelijkheid hebt om binnen te fietsen, bijvoorbeeld als het buiten veel te slecht weer is of je gewoon geen zin hebt om naar buiten te gaan. Daarnaast kun je in Zwift ook kiezen om te trainen in gebieden met bijvoorbeeld veel bergen. De smartbike is namelijk in staat deze hellingspercentages na te bootsen. 

Wil je nou ook graag een smartbike aanschaffen, dan kan het zijn dat je niet veel verder komt. Er zijn in Nederland nog niet veel smartbikes verkrijgbaar. Toch hebben wij er twee voor je uitgezocht die wat ons betreft de beste zijn. Ben je er, na het lezen van het overzicht, nog niet uit? Dan kun je ook nog onze koopgids raadplegen.

Beste Smartbikes in één overzicht – Onze top 2

Tacx T8000 NEO Bike

Beste koop smartbike
2.824,93

Wahoo KICKR Bike

Smartbike met meeste functies
2.999,00

Beste koop smartbike – Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer

De beste koop smartbike is wat ons betreft de Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer. Deze Tacx smartbike is perfect voor indoortraining, want hij heeft alles in huis en is daarmee een complete fiets. Hij stelt je in staat te schakelen zoals je dat bij een racefiets zou doen en heeft een goede racefiets-houding, maar is wel een stuk slimmer dankzij zijn functies.

Wat deze smartbike onder andere zo fijn maakt, is dat hij weinig geluid produceert. Je hebt zelf dus geen last van lawaai, maar mensen in je omgeving ook niet. Daarnaast zorgt hij voor directe controle tijdens de training dankzij de verschillende trainingsapps. Het doel van deze fiets is dan ook om de ervaring van het indoorfietsen gelijk te maken aan het buiten fietsen, alleen dan met meer comfort en mogelijkheden.

De fiets is voorzien van 2 waaiers aan de zijkanten van de fiets. De snelheid hiervan wordt bepaald door jouw eigen snelheid en hartslag. Wil je dit echter niet, dan kun je dit ook zelf afstellen. Ook zijn er versnellingen aanwezig waarmee je kunt schakelen net zoals je dat bij een racefiets zou doen. Verder is er een tablethouder aanwezig, 2 USB-poorten en een displayunit. Hierop kun je je hartslag, snelheid, versnelling en hellingsgraad zien. Er zitten standaard handvaten op die vervangen kunnen worden wanneer je dit fijn vindt, en hierachter zitten de versnellingen en remmen. 

De afmetingen van de smartbike zijn 139 x 75 x 80 centimeter en hij weegt 58 kilogram.

Tacx T8000 NEO Bike

2.824,93
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste koop smartbike

9Expert Score
Conclusie

De Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer is een mooie, complete smartbike waarmee je al je trainingen moeiteloos uit kunt voeren. Hij fietst als een racefiets en je hebt dan ook de juiste houding als je hierop zit. Ook kun je schakelen en remmen zoals je dat bij een racefiets zou doen. De grote voordelen zijn natuurlijk de mogelijkheid van het gebruik van trainingsapps en het display.

Voordelen
  • Complete smartbike 
  • Racefiets-houding
  • Schakelen als bij een racefiets
  • Meerdere apps mogelijk
Nadelen
  • De fiets zelf is met 58 kilogram redelijk zwaar

Smartbike met meeste functies – Wahoo KICKR Bike

Wil je graag een smartbike aanschaffen, maar wil je er wel zeker van zijn dat je er één aanschaft met de meeste functies? Dan is het een goed idee te kijken naar de Wahoo KICKR Bike. Met deze innovatieve, slimme fiets kun je op de meest effectieve manier indoor trainen met het idee dat je buiten bent. Dit zorgt er niet alleen voor dat binnen fietsen realistisch wordt, maar ook leuk. 

De fiets is dankzij zijn stevige constructie van staal en aluminium erg krachtig en bovendien bestand tegen alle soorten fietsritten. Het is mogelijk om hellingen na te bootsen van 20% en dalingen van -15%. Ook is hij dankzij het vliegwiel erg nauwkeurig, met een afwijking van minder dan 1%. 

Wat ook heel fijn is, is dat hij stil is en je dus geen last hebt van irritante geluiden tijdens het fietsen. Daarnaast beschikt hij over virtuele schakeltechnologie waardoor hij programmeerbaar is. dit zorgt ervoor dat hij overeenkomt met de exacte verhoudingen, snelheden, het aantal tanden en de groepset van SRAM, Shimano en Campagnolo. Het display vertelt je daarnaast ook duidelijk de versnellingen als niveau, dus je weet altijd in welke fase je zit. 

De afmetingen van de smartbike zijn 121 x 76 x 119 centimeter en hij weegt 42 kilogram. 

Wahoo KICKR Bike

2.999,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Smartbike met meeste functies

9.5Expert Score
Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een erg realistische en nauwkeurige smartbike, dan is de Wahoo KICKR Bike zeker wat je zoekt. Geen gedoe meer met het wisselen van trainingsbanden en pedalen, want je stapt gelijk op en kan beginnen met je training. En dankzij de verschillende app mogelijkheden kun je virtueel in elk land fietsen!

Voordelen
  • Realistisch fietsen 
  • Meteen te gebruiken 
  • Erg nauwkeurig
  • Veel mogelijkheden
Nadelen
  • Smartbike heeft geen standaard SPD-pedalen

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste smartbikes 

Je hebt nu onze twee beste smartbikes bekeken en misschien wel je al wel een beetje voor welke fiets je gaat. Echter, als je nog nieuw bent in de wereld van smartbikes, kan het ook goed zijn dat je het nog steeds niet weet. Daarom hebben wij deze koopgids opgesteld. Hier kun je net dat beetje extra informatie doornemen, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze kan maken. 

Instellingen

De instellingen van een smartbike zijn belangrijk, want je wil wel kunnen trainen met de gegevens die je ook buiten zou gebruiken. Kijk daarom altijd na of het mogelijk is deze gegevens in te voeren en aan te passen. 

Functies

Ook de aanwezige functies kunnen belangrijk voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een hartslagmeter te gebruiken. Maar ook is het goed om te weten welke koppelingen er mogelijk zijn, denk aan Bluetooth, en met welke apparaten en apps hij compatibel is. 

App mogelijkheden 

Een smartbike heeft altijd een mogelijkheid om te verbinden met een app, alleen welke app dat is, dat kan verschillen. Je hebt Zwift, maar ook TrainerRoad, Kinomap en Strava. Kijk altijd na welke app jouw voorkeur heeft en of de smartbike deze ondersteunt.

Hellingspercentage 

Zou je graag meer de bergen in willen gaan om te trainen, dan is het belangrijk dat je de hellingspercentage weet. Als je deze weet kun je ook direct kijken naar het dalingspercentage en zo voor jezelf bedenken of dit voldoende is voor een volwaardige training. 

Nauwkeurigheid 

Uiteraard mag de nauwkeurigheid ook niet ontbreken, want ook deze is zeer belangrijk. Zou de smartbike een nauwkeurigheidspercentage van 5% of meer hebben, dan weet je dat hij er nog wel eens naast zou kunnen zitten. Het beste is het dan ook, dat de smartbike een percentage van 1% heeft.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo