Beste inklapbare crosstrainer van 2023

Een crosstrainer is een fijn cardio apparaat waar je cardio oefeningen mee kunt doen. Op dit fitnessapparaat sta je en maak je loopbewegingen terwijl je de hendels vast houdt. Terwijl je deze loopbewegingen maakt zullen de voetstukken ronddraaien. Het is dus eigenlijk net als een loopband, alleen dan met ronddraaiende voetstukken in plaats van een bewegende band. Wat ook anders is, is dat je de hendels heen en weer beweegt met je armen. Je traint dus met één apparaat je hele lichaam. Maar dit weet je misschien al, de reden dat je hier bent uitgekomen is omdat je juist op zoek bent naar een inklapbare crosstrainer.

Het grote voordeel van een inklapbare crosstrainer is, naast dat je hem eenvoudig en compact op kunt bergen, dat je veel calorieën kunt verbranden, zeker omdat je je hele lichaam kunt trainen. Ook is het zo dat je gewrichten niet teveel belast worden. Zou je bijvoorbeeld gaan hardlopen, dan krijgen je knieën en je enkels telkens veel te verduren. Dit is met een crosstrainer niet het geval. Ten eerste omdat de bewegingen die gemaakt worden rond zijn, en ten tweede omdat de voetsteunen je ondersteuning geven. 

Wanneer jij ook graag aan de slag wilt gaan met een inklapbare crosstrainer, maar dit niet in de sportschool wilt doen, zou je dit thuis moeten gaan doen. Zeker een inklapbare crosstrainer is ideaal voor thuis, omdat je zo aanzienlijk wat ruimte bespaart. Zou je geen inklapbare versie hebben, dan moet de trainer dus altijd op een bepaalde plek staan. Er zijn veel verschillende crosstrainers te koop en dus kan het goed zijn dat je niet weet welke nou het beste bij je past. Daarom hebben wij dit handige overzicht gemaakt, zodat je de verschillende apparaten duidelijk kunt zien en kunt bepalen welke versie het beste bij jou past.

Beste inklapbare crosstrainers in één overzicht – Onze top 3

Toorx Fitness ERX-400

Beste koop inklapbare crosstrainer
699,00

Christopeit Walker

Beste goedkope inklapbare crosstrainer
199,00

Toorx Fitness ERX-500

Beste luxe inklapbare crosstrainer
1.099,00

Beste koop inklapbare crosstrainer – Toorx Fitness ERX-400

Onze beste koop inklapbare crosstrainer is de Toorx Fitness ERX-400. Een mooie zwarte crosstrainer met strakke lijnen, wat zorgt voor een moderne uitstraling. Het apparaat is voorzien van een elektromagnetisch remsysteem met 16 verschillende weerstanden. Hierdoor kun je de training dus zo zwaar maken als je zelf wilt.

Er zijn ook 12 programma’s aanwezig, waarvan 4 hartslag gestuurde programma’s, deze werken door middel van de ingebouwde hartslagontvanger. Wil je graag andere trainingen doen, of ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan kun je je smartphone koppelen door middel van Bluetooth 4.0, en zo bijvoorbeeld Kinomap gebruiken. Tijdens het trainen kun je je smartphone in de houder zetten.

Uiteraard is er ook een Lcd-display aanwezig, voorzien van multicolor backlight. Hierop kun je de tijd, afstand, je hartslag, snelheid, RPM en het aantal verbrande calorieën eenvoudig aflezen. Je hartslag kan opgemeten worden door middel van de contactsensoren of de ingebouwde hartslagsensor. Wil je een borstband gebruiken, dan is deze optioneel verkrijgbaar. 

De afmetingen van de crosstrainer zijn 150 x 59 x 179 centimeter, ingeklapt is dit 99,5 x 59 x 179 centimeter. Het apparaat weegt 64 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram.

Toorx Fitness ERX-400

699,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste koop inklapbare crosstrainer

Specificaties

Inklapbaar: Ja
Elektromagnetisch remsysteem met 16 verschillende weerstanden
Vliegwiel: 16 kg
Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
Console: multicolor backlight LCD display – met smartphone houder
Functies van de display: afstand, tijd, calorieën, hartslag, snelheid, RPM
Trainingsprogramma’s: manual (handmatige bediening), 10x vooraf ingesteld, wattage, 4x HRC en 5x User
App Ready: ingebouwd intelligent Bluetooth systeem waarmee uw crosstrainer volledig kan communiceren. Compatibel met Kinomap fitness-app (abonnement niet inbegrepen)
Hartslagmeting: via contactsensoren of via de ingebouwde hartslagsensor (borstband optioneel verkrijgbaar)
Paslengte: 480 mm
Netto gewicht: 64 kg
Afmetingen opgebouwd: 1500 x 590 x 1790 mm
Afmetingen ingeklapt: 995 x 590 x 1790 mm
Bruto gewicht: 70 kg
Afmetingen van de doos: 1650 x 500 x 720 mm
Certificaat: CE-ROHS-EN957
8Expert Score
Conclusie

De Toorx Fitness ERX-400 is onze beste koop, en niet zonder reden. Niet alleen ziet hij er erg modern uit met zijn strakke lijnen, ook is hij compact in te klappen en voorzien van meerdere weerstandniveaus en programma’s. Daarnaast is hij te koppelen met je smartphone zodat je Kinomap kunt gebruiken, en zijn er sensoren aanwezig voor het meten van je hartslag.

Voordelen
 • Compact in te klappen
 • Meerdere sensoren voor je hartslag aanwezig
 • Te koppelen met je smartphone voor Kinomap
 • Maximaal belastbaar gewicht van 130 kilogram
Nadelen
 • Redelijk zwaar apparaat

Beste goedkope inklapbare crosstrainer – Christopeit Walker 

Zou je graag een goedkope inklapbare crosstrainer aan willen schaffen zodat je wel thuis kunt trainen, maar hier niet een heel vermogen aan kwijt bent? Dan is de Christopeit Walker misschien wel een goede keuze. Deze crosstrainer heeft een simpel uiterlijk, maar doet uiteraard wel exact wat het moet doen. 

De crosstrainer is voorzien van een verstelbare buikspierplaat, voor extra stimulans voor je buikspieren. Ook zijn de pedalen slipvast, wat zorgt voor meer grip en voorkomt dat je ineens uitglijdt tijdens het trainen. Ook beschikt het apparaat over een Lcd-display waarom te zien is wat je tijd, afstand en RPM is. 

De afmetingen van deze opvouwbare crosstrainer zijn 80 x 60 x 148 centimeter, ingeklapt is dit 60 x 60 x 115 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram.

Christopeit Walker

199,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste goedkope inklapbare crosstrainer

Specificaties

Opklapbare crosstrainer
2 Jaar garantie
Compact formaat
LCD-display toont tijd, stappen, calorieverbruik en scan
Verstelbaar buikkussen
Antislip pedalen
Stevige stalen constructie
Maximaal belastbaar gewicht: 100 kg
Afmetingen: L 80 x B 60 x H 148 cm
Afmetingen opgeklapt: L 60 x B 60 x H115 cm
Merk: Christopeit
Model: Walker
Kleur: zilver
6.5Expert Score
Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope inklapbare crosstrainer, is de Christopeit Walker een goede keuze. Het minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat hij compact in te klappen is. doordat dit een goedkope uitvoering is zijn er geen luxe programma’s aanwezig, maar het apparaat doet exact wat het moet doen.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Compact in te klappen
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilogram
 • Geen programma’s aanwezig

Beste luxe inklapbare crosstrainer – Toorx Fitness ERX-500

Heb je al enige ervaring, en ben je daarom op zoek naar een luxe inklapbare crosstrainer? Dan is het aan te raden de Toorx Fitness ERX-500 eens goed te bekijken. Niet alleen is dit een erg mooi apparaat met verschillende fijne functies, maar daarnaast is het ook vrij compact op te bergen. Ideaal, want zo bespaar je ruimte in huis, omdat hij niemand in de weg staat als je hem niet gebruikt.

Het apparaat is voorzien van een elektromagnetisch remsysteem met maar liefst 32 verschillende weerstanden. 4 hiervan zijn hartslag gestuurd en werken dus alleen wanneer je hartslag opgemeten wordt. Dit gebeurt met de hartslagontvanger die is ingebouwd in het apparaat. Ook zijn er 12 programma’s aanwezig. Ben je echter op zoek naar wat meer uitdaging, of wil je graag eens een ander programma volgen, dan kan dit via je smartphone. Deze kan door middel van Bluetooth eenvoudig gekoppeld worden, waardoor je bijvoorbeeld Kinomap kunt gebruiken.

De crosstrainer is ook voorzien van een display welke meerdere kleuren geeft, zodat jij alle gegevens duidelijk af kunt lezen. Zo kun je hierop precies zien wat je tijd, afstand, RPM, snelheid, hartslag en het aantal verbrande calorieën zijn. 

De afmetingen van de crosstrainer zijn 153 x 55 x 158 centimeter en hij weegt 66 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram.

Toorx Fitness ERX-500

1.099,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste luxe inklapbare crosstrainer

Specificaties

Elektromagnetisch remsysteem met 32 verschillende weerstanden
Vliegwiel: 16 kg
Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
Console: multicolor backlight LCD display – met smartphone houder
Functies van de display: afstand, tijd, calorieën, hartslag, snelheid, RPM
Trainingsprogramma’s: manual (handmatige bediening), beginner, advance, sporty, cardio, watt, recovery, body fat tester, 4 HRC
App Ready: ingebouwd intelligent Bluetooth systeem waarmee uw crosstrainer volledig kan communiceren. Met de meest motiverende apps die specifiek zijn afgestemd op een fietstraining. Inclusief IConsole + App met kaarten en routes over de hele wereld, fitnessplan en recordtraining. Compatibel met Kinomap fitness-app (abonnement niet inbegrepen)
Hartslagmeting: via contactsensoren of via de ingebouwde hartslagsensor (borstband optioneel verkrijgbaar)
Paslengte: 460 mm
Netto gewicht: 66 kg
Afmetingen opgebouwd: 1530 x 550 x 1580 mm
Bruto gewicht: 77 kg
Afmetingen van de doos: 1655 x 445 x 745 mm
Certificaat: CE-ROHS-EN957
9Expert Score
Conclusie

De Toorx Fitness ERX-500 is met recht een luxe inklapbare crosstrainer te noemen, en is dan ook ideaal voor de wat meer ervaren trainers. Er zijn 12 programma’s aanwezig, maar doordat je smartphone gekoppeld kan worden kun je ook gebruikmaken van Kinomap voor nieuwe trainingen. Verder zijn er 32 weerstanden aanwezig en kan je hartslag gemeten worden met de aanwezig sensor.

Voordelen
 • Veel verschillende niveaus
 • Te koppelen met je smartphone
 • Hartslagsensor aanwezig
 • Maximaal belastbaar gewicht is 130 kilogram
Nadelen
 • Paslengte is niet verstelbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste inklapbare crosstrainer 

Nu je de inklapbare crosstrainers van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Inklapbaar of niet 

Als je niet veel ruimte hebt, of gewoon niet wilt dat de crosstrainer continu in de weg staat, dan is een inklapbaar model ideaal. Kijk in dat geval wel goed naar de verschillende functies. Heeft het inklapbare model alle functie die jij wilt gebruiken en zijn jouw lengte en gewicht geschikt voor dit model? 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene crosstrainer gaat tot 150 kilogram gaat, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou namelijk zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een crosstrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het fietsen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je tablet ideaal. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs compatible met je smartphone, wat het allemaal net even makkelijker maakt. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een crosstrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de kracht die jij gebruikt op de crosstrainer uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de crosstrainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de crosstrainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Inklapbare crosstrainer online kopen

Nu is het tijd om een keuze te maken. Hieronder vind je nogmaals onze top 3 voor het gemak.

Toorx Fitness ERX-400

Beste koop inklapbare crosstrainer
699,00

Christopeit Walker

Beste goedkope inklapbare crosstrainer
199,00

Toorx Fitness ERX-500

Beste luxe inklapbare crosstrainer
1.099,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo