Beste leg extension machine van 2023

Met de leg extension machine kun je je beenspieren trainen, en dan met name de voorkant van je bovenbenen. Dit is ideaal om spierkracht mee op te bouwen, omdat voornamelijk de quadriceps hiermee worden aangepakt. Vooral voor mensen die vaak springen, rennen of schoppen is deze oefening ideaal. 

In vrijwel de meeste sportscholen kun je trainen op krachtapparatuur zoals een leg extension machine, maar het kan natuurlijk goed zijn dat je liever thuis traint. Er zijn dan ook machines van verschillende merken verkrijgbaar voor thuis, zodat je altijd bezig kan zijn met je training. Een belangrijk onderdeel van de machine zijn de been rollers. Het is de bedoeling dat deze rollers onder je enkels worden geplaatst, en je vervolgens je benen horizontaal strekt. Hoe zwaar de oefening vervolgens is, kun je bepalen door het contragewicht in te stellen. 

Wil je nou graag zelf ook thuis aan de slag met de leg extension machine, dan is het belangrijk dat je hiervoor het juiste fitnessapparaat aanschaft. Er zijn een aantal verschillende modellen te vinden, en dus kan het lastig zijn er één uit te zoeken. Daarom hebben wij dit handige overzicht gemaakt. Hierin lees je meer over de apparaten, zodat je eenvoudig je keuze kunt maken. Ook is er een koopgids aanwezig waar je nog wat extra informatie door kunt nemen. 

Beste leg extension machines in één overzicht – onze top 4

FP Equipment Leg Extension

Beste koop leg extension machine
1.724,00

Body-Solid GLCE365

Beste leg extension machine voor thuis
599,00

Body-Solid GCEC340

Beste goedkope leg extension machine
545,00

Precor Leg Extension

Beste professionele leg extension machine
3.980,00

Beste koop leg extension machine – FP Equipment Leg Extension

Onze beste koop leg extension machine is de FP Equipment Leg Extension. Een mooie machine die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Wil je geen saai, zwart apparaat in je gym hebben staan? Ga dan voor een bruine, rode, groene, grijze of aluminiumkleurig apparaat met een mooie kleur bekleding. 

Dit apparaat is een Plate Loaded Leg Extension en Curl machine, en is ideaal voor het trainen van je quadriceps maar ook van je hamstrings. Je kan hiermee dus twee oefeningen doen, wat bij de meeste apparaten niet mogelijk is. De kleur van het metaal is, zoals hierboven gezegd, zelf te bepalen en is voorzien van een poedercoating finish. Ook de bekleding kan in een gewenste kleur geleverd worden en is gemaakt van autoleather. 

Zowel het rugkussen als de beenrollen zijn verstelbaar zodat je altijd geniet van de perfecte houding. Ook wanneer iemand anders op het apparaat gaat trainen is dat dus geen enkel probleem, omdat hij aangepast kan worden naar het lichaam. Verder is het apparaat uiteraard erg stabiel en degelijk, en is hij daarnaast ook nog geschikt voor de olympische 50 millimeter schijven.

De machine zelf weegt 94 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram. De afmetingen zijn 155 x 145 x 126 centimeter. 

FP Equipment Leg Extension

1.724,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop leg extension machine

8Expert Score
Conclusie

De FP Equipment Leg Extension is onze beste koop, en dat is uiteraard niet zonder reden. Naast dat je met dit apparaat leg extension kunt doen voor je quadriceps, is het namelijk ook een curl machine welke ideaal is voor je hamstrings. Het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram, zodat hij ook voor vrijwel iedereen geschikt is.

Voordelen
 • Leg extension en curl machine in één
 • Belastbaar gewicht van 300 kilogram
 • Rugkussen en beenrollen zijn verstelbaar
Nadelen
 • Apparaat weegt 94 kilogram

Beste leg extension machine voor thuis – Body-Solid GLCE365

Ben je op zoek naar de beste leg extension machine voor thuis? Dan kan het maar zo zijn dat de Body-Solid GLCE365 binnenkort bij jou in huis staat. Met dit apparaat train je namelijk niet alleen je quadriceps, maar ook je hamstrings, het is namelijk een Leg Extension en Curl machine in één. Mocht je enkel een leg curl machine willen dan kun je ook eens ons andere artikel bekijken.

De machine is ideaal voor het trainen en versterken van je quadriceps en hamstrings, maar ook voor je bilspieren en je knieën. Bovendien zorg je er op deze manier ook voor dat je gewrichten worden beschermd tegen eventuele blessures. De machine is dan ook van erg hoogwaardige kwaliteit, dus zelfs wanneer je hem elke dag zou gebruiken, of door meerdere mensen laat gebruiken, blijft hij ideaal. 

Het apparaat is eenvoudig aan te passen aan je lichaam, zodat je altijd traint met de juiste instellingen. De rugsteun is aan te passen aan je lichaam in drie verschillende posities en de kussens zijn voorzien van DuraFirm. Standaard kunnen er halterschijven van 25 millimeter gebruikt worden, maar door middel van adapters kunnen er ook 50 millimeter schijven geplaatst worden. De adapters, klemmen en gewichten worden echter niet meegeleverd.

De afmetingen van de machine zijn 123 x 105 x 93 centimeter.

Body-Solid GLCE365

599,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste leg extension machine voor thuis

8Expert Score
Conclusie

De Body-Solid GLCE365 is niet alleen te gebruiken als leg extension apparaat voor je quadriceps, maar ook als curl machine voor je hamstrings. Het is een veelzijdig apparaat dat volledig aangepast kan worden naar jouw lichaam, zodat je altijd traint op de juiste manier.

Voordelen
 • Leg extension en curl machine in één
 • Volledig aan je lichaam aan te passen
 • Multifunctioneel
Nadelen
 • Schijven, klemmen en gewichten worden niet meegeleverd

Beste goedkope leg extension machine – Body-Solid GCEC340

Zou je graag willen trainen, maar heb je niet het budget voor een dure machine? Dan is een goedkope leg extension machine een goede oplossing. De Body-Solid GCEC340 is zo’n machine. Niet duur, maar het zorgt wel voor de juiste trainingen voor jouw spieren, zodat je ook thuis gewoon aan de slag kan gaan. 

Met dit apparaat kun je de twee belangrijkste oefeningen voor je benen uitvoeren vanuit een fijne en comfortabele positie. Dit komt onder andere doordat de CAM-verstelmogelijkheid volledig verstelbaar is, waardoor hij altijd op de meest ideale stand gezet kan worden voor jouw lichaam. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is te trekken aan de veiligheidspin om de arm te verstellen. 

De rollen voor je benen zijn 20 centimeter en de afstand tussen de zitting en de rol is 40 centimeter. Deze rollen zijn voorzien van dikke DuraFirm bekleding, welke zorgt voor een goed comfort. Door middel van de arm heb je daarnaast volledige controle over zowel de start- als de eindpositie van je training. 

Met dit apparaat kun je halterschijven van 25 millimeter gebruiken. Echter is het door middel van de OAS14-olympic adapter sleeve ook mogelijk 50 millimeter schijven te gebruiken. De halterschijven en sluitveren zijn apart verkrijgbaar, evenals de adapter.

Het maximaal belastbare gewicht is 450 kilogram en de afmetingen van het apparaat zijn 123 x 105 x 93 centimeter. 

Body-Solid GCEC340

545,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope leg extension machine

7Expert Score
Conclusie

Wanneer je niet veel budget hebt maar wel graag thuis je quadriceps en hamstrings wilt trainen, is de Body-Solid GCEC340 een goede optie. Het apparaat is volledig in te stellen op jouw lichaam, zodat je altijd in de meest comfortabele positie zit. Daarnaast kun je hier niet alleen leg extensions mee uitvoeren, maar ook curls.

Voordelen
 • Voordelen Leg extension en Leg Curl
 • Volledig aan te passen aan je lichaam
Nadelen
 • Lage rugleuning
 • Adapter wordt niet meegeleverd

Beste professionele leg extension machine – Precor Leg Extension

Wil je graag thuis je quadriceps trainen, en ben je daarvoor op zoek naar een professionele leg extension machine? Dan is de Precor Leg Extension wellicht het geschikte apparaat voor jou. Een mooi, robuust apparaat welke zorgt voor een flexibele workout wanneer jij dat nodig hebt. 

De machine heeft verschillende beginposities welke instelbaar zijn zodat je altijd kan genieten van een flexibele workout. Daarnaast is de enkelsteun zelf uitlijnend, wat voor gemak en comfort zorgt. Ook de rugsteun is uiteraard te verstellen, dit doe je trapsgewijs. Hiermee zorg je ervoor dat je knieën kunnen worden uitgelijnd op het scharnierpunt, zodat je de juiste houding hebt. 

De aanwezige gewichtskolom is 91 kilogram. Wil je tijdens het trainen extra gewicht toevoegen, dan kan dit eenvoudig gedaan worden door tegen de hendel te duwen. Op deze manier verhoog je de werklast, waardoor je zwaarder kunt trainen. De schijven die hierbij gebruikt worden zijn 25 millimeter dik en zijn 5 of 7 kilogram. 

Het apparaat zelf weegt 210 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 200 kilogram. De afmetingen zijn 132 x 109 x 145 centimeter.

Precor Leg Extension

3.980,00
Daisycon Fitnessapparaat.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele leg extension machine

9Expert Score
Conclusie

De Precor Leg Extension is een professionele leg extension machine, en dat straalt hij met zijn robuustheid ook zeker uit. Er zijn verschillende beginposities instelbaar, de enkelsteun is zelf uitlijnend en door de trapsgewijs instelbare rugsteun zorg je er altijd voor dat je knieën op de juiste hoogte zitten voor de meest comfortabele houding. Je kunt trainen met een maximaal gewicht van 91 kilogram, hoe zwaar je traint is in te stellen door tegen de hendel te duwen.

Voordelen
 • Volledig aanpasbaar
 • Hoeveelheid gewicht is makkelijk aan te passen
 • Maximaal belastbaar gewicht van 200 kilogram
Nadelen
 • Premium investering

Koopgids – tips voor het kopen van de beste leg extension machine

Je hebt nu apparaten gezien van verschillende merken, welke uiteraard allemaal hetzelfde doel hebben. De kans is aanwezig dat je nu al precies weet welk apparaat je aan wilt schaffen, maar de kans is ook zeker groot dat je hier nog geen idee van hebt. Daarom hebben deze koopgids voor je opgesteld. Hierin kun je net dat beetje extra informatie doorlezen, wat jou wellicht helpt bij het aanschaffen van de juiste leg extension machine. 

Oefeningen 

Met een leg extension machine kun je in principe maar één oefening uitvoeren. Echter zijn er ook apparaten verkrijgbaar die ook gebruikt kunnen worden als leg curl machine. Wanneer dit het geval is kun je dus twee belangrijke oefeningen uitvoeren voor je benen. Hiermee train je de quadriceps, hamstrings, bilspieren en je knieën. 

Trainingsgewicht 

Wanneer je gaat trainen is het uiteraard belangrijk dat je dit met de juiste hoeveelheid gewichten doet. Hiervoor moet je dus kijken naar het maximale trainingsgewicht van het apparaat. Het gewicht wordt bepaald door middel van schijven, vaak van 25 millimeter. Daarnaast is het vaak ook mogelijk olympische schijven van 50 millimeter te gebruiken in combinatie met een adapter. Dit wordt echter niet meegeleverd en zou je apart aan moeten schaffen. 

Maximaal belastbare gewicht 

De meeste apparaten hebben een hoog maximaal belastbaar gewicht, waardoor hij voor praktisch iedereen geschikt is. Echter zijn er ook modellen beschikbaar met een maximaal belastbaar gewicht van bijvoorbeeld 200 kilogram. Mocht je wat zwaarder zijn, dan is het dus geen optie om deze te gebruiken. Let hier dus altijd goed op voordat je een leg extension machine aanschaft. 

Afmeting 

Een leg extension machine is meestal vrij compact, waardoor hij in vrijwel elke ruimte geplaatst kan worden. Dit komt omdat er slechts één oefening uitgevoerd kan worden, of twee wanneer het ook een leg curl machine is. Toch is het aan te raden altijd de ruimte op te meten waar je wilt trainen, want je moet ook voldoende bewegingsruimte hebben om je oefeningen uit te kunnen voeren. 

Instellingen 

Het laatste punt om rekening mee te houden zijn de instellingen van het apparaat. Zo is het belangrijk dat de rugsteun aangepast kan worden voor de juiste houding, maar daarnaast moet vaak ook gekeken worden naar de positie van de enkels en de knieën. Bij sommige apparaten is dit instelbaar, maar andere hebben deze optie niet. Hierdoor kan het gebeuren dat je niet comfortabel kunt zitten tijdens de training, bijvoorbeeld wanneer je erg lange benen hebt.

Leg curl machine online kopen

Nu is het aan jou om een keuze te gaan maken. We zijn benieuwd voor welke leg extension machine jij hebt gekozen. Hieronder nogmaals het overzicht.

FP Equipment Leg Extension

Beste koop leg extension machine
1.724,00

Body-Solid GLCE365

Beste leg extension machine voor thuis
599,00

Body-Solid GCEC340

Beste goedkope leg extension machine
545,00

Precor Leg Extension

Beste professionele leg extension machine
3.980,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo