Beste hometrainer met lage instap van 2023

De hometrainer is één van de meest gebruikte fitnessapparaten. Niet alleen in de sportschool, maar juist ook bij de mensen thuis. Het is dan ook een ideaal cardioapparaat wanneer je graag wat af wilt vallen, je conditie wilt verbeteren, spieren wilt versterken of gewoon graag in beweging wilt blijven. 

Daarnaast is het ook zo dat de hometrainer door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Niet alleen door jonge, fitte mensen, maar juist ook door mensen met lichamelijke problemen, met overgewicht, door ouderen en door mensen die herstellende zijn na een ongeluk of operatie. 

De hometrainer met lage instap is goed voor verschillende spieren in je lichaam, zoals je bilspieren, kuiten en bovenbenen. Houd je echter een goede houding aan op de fiets, dan zullen je buikspieren indirect ook getraind worden. Dit effect heb je ook op de loopband en roeitrainer, echter worden bij het fietsen je gewrichten ontlast waardoor er minder kans is op een blessure. 

Zou je graag een hometrainer met lage instap aan willen schaffen zodat jij thuis in je vertrouwde omgeving kunt gaan sporten? Dan heb je de keuze uit veel verschillende trainers, waardoor de kans groot is dat je niet weet welke je nou het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt met verschillende hometrainers, zodat jij eenvoudig je keuze kunt maken. 

Beste hometrainers met lage instap in één overzicht

Tunturi Cardio Fit B40

Beste koop hometrainer met lage instap
177,95

DKN Technology M-470

Beste hometrainer met lage instap voor senioren
495,00

VirtuFit Low Entry Bike 1.2i Hometrainer

Beste hometrainer met lage instap voor revalidatie
399,00 549,00

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Meest luxe hometrainer met lage instap
599,00 899,00

VirtuFit Low Entry Bike 1.0

Goedkope hometrainer met lage instap
299,00 399,00

Beste koop hometrainer met lage instap – Tunturi Cardio Fit B40

Onze beste koop hometrainer met lage instap is de Tunturi Cardio Fit B40. Een mooi model waarop je comfortabel kunt fietsen, je conditie op peil kunt houden of kunt verbeteren, gewicht verliezen of revalideren wanneer dit nodig is. 

De fiets kan zo ingesteld worden, dat de houding voor jou het fijnst is. het is namelijk belangrijk dat je het fietsen lang genoeg volhoudt, en niet na vijf minuten al op moet geven vanwege de pijn. Het zadel is horizontaal en verticaal te verstellen en het stuur kun je rechtop zetten of platter voor een race-houding. Daarnaast heeft hij uiteraard een lage instap, wat erg fijn is. 

Er zijn 8 weerstandsniveaus beschikbaar op de fiets, deze kun je zelf instellen door middel van de weerstandknop onder het stuur. Daarnaast is er natuurlijk een display aanwezig waarop je je snelheid, afstand, tijd, cadans en calorieën kunt inzien. Daarnaast kun je door middel van de hartslag sensoren je hartslag laten opmeten. Ook heeft de monitor een opstaande rand, zodat je ook je tablet of smartphone kunt gebruiken om een film of serie te kijken tijdens het fietsen.

De afmetingen van de hometrainer zijn 103 x 50 x 130 centimeter en hij weegt 22 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram. 

Tunturi Cardio Fit B40

177,95
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste koop hometrainer met lage instap

8.5Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardi Fit B40 is een mooie hometrainer met een lage instap en verschillende niveaus. Daarnaast zijn er veel onderdelen verstelbaar zodat je altijd zo comfortabel mogelijk zit. Op het display zijn de belangrijkste gegevens af te lezen, maar je kunt ook je tablet of smartphone gebruiken tijdens het fietsen, of een film of serie te kijken.

Voordelen
 • Extra lage instap 
 • Antislip pedalen met verstelbare straps
 • Zadel verstelbaar 
 • Ergonomisch zadel en handgrepen
Nadelen
 • Slechts één programma beschikbaar

Beste hometrainer met lage instap voor senioren – DKN Technology M-470

Zou je graag een hometrainer met lage instap voor senioren aan willen schaffen? Dan is de DKN Technology M-470 zeker een goed idee om eens beter te bekijken. Deze fiets is ontworpen om thuis te kunnen gebruiken en is dan ook erg stabiel. Door zijn ergonomische bouw kun je bovendien een rechte fietshouding aannemen waardoor je altijd goed zit. 

De fiets is vooral fijn voor senioren en mensen die bezig zijn met een revalidatietraject, omdat ze door de houding geen last krijgen van hun onderrug. Uiteraard is de fiets ook voorzien van een lage instap zodat je eenvoudig op en af kunt stappen. Een ander groot voordeel is het grote stuur van de fiets, welke ook te verstellen is. 

Ook de zithouding is makkelijk aan te passen door het one-touch regelingssysteem. Dit zorgt ervoor dat jij de verschillende oefeningen altijd kunt doen op de juiste manier, waarbij je altijd zo comfortabel mogelijk zit. 

Uiteraard is er ook een display aanwezig waarop je je BMI, snelheid, calorieverbruik, tijd, afstand en hartslag of kunt lezen. De hartslagmeting hiervoor wordt gedaan door middel van de geïntegreerde handgrepen. Verder beschikt hij over antislip pedalen, Bluetooth mogelijkheid en kan de app BitGym gebruikt worden. 

De afmetingen van de fiets zijn 97 x 54 x 140 centimeter en hij weegt 35 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram

DKN Technology M-470

495,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste hometrainer met lage instap voor senioren

8Expert Score
Conclusie

De DKN Technology M-470 is een mooie hometrainer met een lage instap en meerdere onderdelen die versteld kunnen worden. Ook zit je altijd rechtop op de fiets door zijn ergonomische bouw, waardoor je geen last van je onderrug krijgt.  

Voordelen
 • Geïntegreerde handgrepen voor hartslagmeting
 • Lage instap 
 • Magnetisch inductieremsysteem
 • Ergonomische bouw 
Nadelen
 • Geen bidonhouder
 • Geen ergometer

Beste hometrainer met lage instap voor revalidatie – VirtuFit Low Entry Bike 1.2i

Ben je bezig met een revalidatietraject en ben je daarom op zoek naar een hometrainer met lage instap voor revalidatie? De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i kan je daar zeker bij helpen. De fiets is makkelijk in gebruik en heeft geen onnodige snufjes, maar doet exact wat hij moet doen. Dat alles uiteraard met een lage instap zodat je makkelijk op en af kunt stappen. 

De hometrainer is vrij luxe te noemen, en is daarnaast ook erg sterk. De fiets is gemaakt van sterk materiaal wat ervoor zorgt dat jij altijd stevig, veilig en stabiel zit, en niet zomaar om kunt vallen. De zitting en het stuur zijn beide verstelbaar zodat je altijd de juiste houding aan kunt nemen tijdens je training. 

Wat deze fiets zo uniek maakt, is dat hij is voorzien van een extra lage instap en dat de fiets helemaal is af te stemmen op jouw behoeftes. Ook is hij makkelijk in gebruik, je hoeft hem alleen maar aan te zetten en je kunt gelijk aan de gang gaan. Geen onnodige dingen of moeilijk te begrijpen functies, maar gewoon fietsen. 

Verder zijn er 16 weerstandsniveaus aanwezig en maar liefst 21 programma’s. Dit zorgt ervoor dat je verschillende trainingen kunt doen, waardoor hij ook geschikt is als je niet meer hoeft te revalideren. Door middel van de handsensoren kun je een hartslagmeting uitvoeren en op het Lcd-display kun je je snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik inzien. 

De afmetingen van de fiets zijn 99 x 63 x 133 centimeter en hij weegt 31,5 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram. 

VirtuFit Low Entry Bike 1.2i Hometrainer

399,00 549,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste hometrainer met lage instap voor revalidatie

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i is een fijne hometrainer met een extra lage instap en een verstelbare zitting en stuur. Er zijn 21 programma’s en 16 weerstandsniveaus beschikbaar, handsensoren voor de hartslagmeting en een duidelijke display waarop de belangrijkste gegevens zijn te zien.

Voordelen
 • Zitting en stuur verstelbaar
 • Veel verschillende programma’s
 • Voorzien van transportwielen
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Borstband niet mogelijk

Meest luxe hometrainer met lage instap – VirtuFit HTR 3.0i Ergometer

Zou je graag een luxe hometrainer met lage instap willen? Dan is de VirtuFit HTR 3.0i met lage instap misschien wel wat voor jou. De fiets heeft een mooie matzwarte kleur en is belastbaar tot 150 kilogram. Verder beschikt hij ook over een comfortabel gelzadel en is het stuur verstelbaar zodat je altijd goed zit. 

De hometrainer beschikt over maar liefst 37 trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen veel kunt variëren. Ideaal om je conditie mee op te bouwen dus, maar ook om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt. Van de 37 programma’s zijn er overigens 3 die hartslag gestuurd zijn. Je hartslag wordt gemeten via de handsensoren of een borstband. Deze wordt overigens niet bijgeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

Het scherm van de hometrainer is LCD. Hij beschikt niet over kleuren, maar is wel verlicht. Hierop kun je de tijd, afstand en snelheid aflezen. Ook zie je hierop het aantal verbrande calorieën, je hartslag en het wattage. Het apparaat beschikt over een bidon- en tablethouder, heeft Bluetooth en is compatible met je smartphone. 

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

599,00 899,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Meest luxe hometrainer met lage instap

9.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit HTR 3.0i is een erg mooie en complete hometrainer met een lage instap. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk is om op te stappen, bijvoorbeeld tijdens revalidatie of na een operatie. Er zijn 37 programma’s aanwezig en 32 weerstandniveaus. Daarnaast is hij voorzien van Bluetooth, is hij compatible met je smartphone, wordt je hartslag gemeten en is er een tablethouder aanwezig. 

Positive
 • Lage instap  
 • Erg veel programma’s en niveaus 
 • Voorzien van Bluetooth
 • Compatible met smartphone
Negatives
 • Lcd-display is niet kantelbaar en beschikt niet over kleuren 
 • Borstband wordt niet meegeleverd 

Goedkope hometrainer met lage instap – VirtuFit Low Entry Bike 1.0

Is het nodig dat je meer gaat bewegen, bijvoorbeeld voor je revalidatie, maar heb je hier niet veel budget voor? Dan is een hometrainer met lage instap zoals de VirtuFit Low Entry Bike 1.0 een goede keuze. Dankzij de fijne lage instap is op- en afstappen geen enkel probleem, wat het voor jou makkelijker maakt om te gaan fietsen. 

Uiteraard beschikt de fiets over alles wat je mag verwachten van een goede hometrainer. Het zadel is dan ook horizontaal en verticaal te verstellen, en het stuur kan ook versteld worden. Daarnaast zijn er een tablethouder, bidonhouder en een duidelijk display aanwezig. Hierop kun je de belangrijkste gegevens aflezen zoals je snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik. Door je handen op de handsensoren te plaatsen in het stuur, zal je hartslag gemeten worden en op het display te zien zijn. 

De afmetingen van de fiets zijn 105 x 51 x 143 centimeter en hij weegt 29 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram. 

VirtuFit Low Entry Bike 1.0

299,00 399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Goedkope hometrainer met lage instap

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Low Entry Bike 1.0 is een mooie hometrainer met een lage instap en een goede prijs. Er zijn meerdere weerstandsniveaus beschikbaar en het zadel en het stuur zijn beide verstelbaar. Er zijn hartslagsensoren te vinden in het stuur en er is uiteraard een duidelijk display aanwezig waarop je belangrijkste gegevens af te lezen zijn.

Voordelen
 • Zitting en stuur zijn verstelbaar 
 • Extra lage instap
 • Duidelijk display
Nadelen
 • Geen meerdere programma’s beschikbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste hometrainer met lage instap

Nu je de hometrainer met lage instap van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene hometrainer gaat tot 150 kilogram gaat, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou toch zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een hometrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het fietsen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je tablet ideaal. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs compatible met je smartphone, wat het allemaal net even makkelijker maakt. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een hometrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de kracht die jij gebruikt uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de trainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de trainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo