Beste hometrainer met rugsteun / leuning van 2022

Wil jij graag thuis fietsen op een hometrainer maar mis je de steun in de rug een beetje als je op een “normale” hometrainer zit? Dan kan een mooie oplossing zijn om een hometrainer met een rugsteun of rugleuning te kiesen.

Maar welke moet je nou kiezen? We behandelen het in dit artikel. We zullen je meenemen in onze top 3 keuze, en je helpen met een koopgids met daarin punten waarop je moet letten als je specifiek op zoek bent naar een hometrainer met rugleuning.

Wel kunnen we je alvast verklappen dat een hometrainer met een rugleuning sowieso een goede keuze is. Want oh wat zit het toch comfortabel! Ook als je geen last hebt van de rug. Mooie manier dus om lekker tv te kijken bijvoorbeeld tijdens jouw workout op dit cardio apparaat.

Beste hometrainer met rugleuning of steun in één overzicht – Onze top 3

Hometrainer NordicTrack VR21

Beste koop hometrainer met rugsteun
599,00

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning en Bidonhouder

VirtuFit opvouwbare Thuisfiets met tablethouder
239,00 329,00

DKN Technology RB-5

Beste ligfiets met rugleuning
1.495,00

Beste koop hometrainer met rugsteun – NordicTrack VR21

De NordicTrack VR21 recumbent bike is een stil en effectief trainingstoestel. Hij biedt 25 verschillende intensiteitsniveaus en 25 verschillende programma’s, zodat u met de NordicTrack VR21 op verschillende manieren kunt trainen. De NordicTrack VR21 is geschikt voor iedereen, of u nu net begint met sporten of dat u een ervaren sporter bent

Om de trainingssessies comfortabeler en efficiënter te maken, heeft de hometrainer een rugleuning van gehard net en een stalen ondersteuningsstructuur. Met zijn 9 kg vliegwiel creëert de NordicTrack VR21 voldoende weerstand, zodat u thuis een goede trainingssessie krijgt. Dit biedt veel waar voor uw geld!

Dit fitnessapparaat heeft een magnetische weerstand waardoor het een hometrainer is die vrij stil is in het gebruik. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat het lang mee zal gaan en je dus lang kunt genieten van jouw hometrainer met rugleuning. De afmetingen van dit apparaat zijn 150 x 57 x 132 cm (LxBxH)

Hometrainer NordicTrack VR21

599,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste koop hometrainer met rugsteun

8Expert Score
Conclusie

Hoewel je wel wat betaald voor deze hometrainer, is die wel hoog belastbaar met zijn maximale belastbaarheid van 125 kg. Het grote voordeel van dit model is wel dat het zo’n grote rugsteun heeft. Het biedt dan ook veel ondersteuning aan jouw rug. Mooi optie dus.

Voordelen
 • Sterke fiets
 • Grote rugleuning
 • 3 jaar garantie
 • Borstband mogelijk
 • Veel trainingsmogelijkheden
Nadelen
 • Vrij zwaar apparaat

Beste inklapbare hometrainer met rugleuning – VirtuFit opvouwbare Thuisfiets met tablethouder

De compacte en opvouwbare hometrainer is uitgerust met een kleine maar zachte rugleuning. De metalen stang waaraan deze is bevestigd kan worden opgeklapt. Hierdoor is de hometrainer inklapbaar. De trainingscomputer heeft 8 weerstandsniveaus en 0 programma’s.

Als u klaar bent met uw training, kunt u het stalen frame inklappen, in een hoek duwen of in een andere kamer opbergen tot u hem weer nodig hebt. Het gewicht van het apparaat is ongeveer 15 kg, wat betekent dat één persoon het gemakkelijk rond de eigen vier muren kan verplaatsen.

Het frame is gemaakt van hoogwaardig, stabiel staal. Het maximale draagvermogen is 110 kilogram. De afmetingen van deze VirtuFit vouwfiets voor thuisgebruik zijn 85 x 46 x 117 cm (LxHxB). Verder weegt hij 15 kg en heeft hij een 5 kg vliegwiel.

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning en Bidonhouder

239,00 329,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

VirtuFit opvouwbare Thuisfiets met tablethouder

7Expert Score
Conclusie

Dit is een hometrainer die betaalbaar is, inklapbaar is en als kers op de taart ook nog eens een rugleuning heeft. Hoewel de rugleuning vrij klein is is die wel lekker dik en zacht en zit die dus toch lekker.

Voordelen
 • Inklapbaar
 • App mogelijkheid
 • Licht van gewicht
 • Zachte rugleuning
 • Waterpas afstelbaar
Nadelen
 • Belastbaar tot 110 kg
 • Geen verlicht display

Beste ligfiets met rugleuning – DKN Technology RB-5

De RB-5 ligfiets is de beste ligfiets met rugleuning. Dit toestel heeft een ergonomisch design en een stevige grote rugleuning met een zachte zitting, dus ook ideaal voor mensen met lage rugproblemen. De RB-5 heeft 24 trainingsniveaus en 12 programma’s, dus er zijn genoeg opties om u altijd gemotiveerd te houden.

Het vliegwiel is 11 kg en het maximale belastbaar gewicht is 150 kg. De afmetingen van de DKN Technology RB-5 zijn 158 x 76 x 115 (LxBxH). U kunt de zitting eenvoudig op uw eigen maat instellen.

Het display is verlicht en geeft uw snelheid, tijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag weer. Je plaatst je handen op het stuur om je hartslag af te lezen. Het zadel heeft een handige houder voor je tablet of smartphone.

U kunt naar muziek luisteren terwijl u deze oefening doet door een hoofdtelefoon aan te sluiten op de mp3-aansluiting of via Bluetooth (niet meegeleverd).

De recumbent bikes hebben vaak sowieso een rugleuning. Je zou dus na het lezen van dit artikel ook eens ons artikel over de beste recumbent bikes kunnen bekijken nog. Maar laten we eerst eens naar deze hometrainers kijken.

DKN Technology RB-5

1.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste ligfiets met rugleuning

9Expert Score
Conclusie

Kortom, een echt topper als het gaat om een hometrainer met rugleuning! Hoewel de prijs wel wat hoger is dan de andere twee is het wel dat je investeert in kwaliteit. Je zal dus even bij jezelf na moeten gaan of je voor kwaliteit wilt gaan. Ga dus even na hoeveel je erop wilt gaan trainen.

Voordelen
 • Verlicht display
 • Grote stoel met rugleuning
 • Compatible met smartphone
 • Zit heerlijk
 • App mogelijkheid
Nadelen
 • Premium investering

Koopgids – Tips waarop je moet letten bij het kopen

Als we naar hometrainers met een rugleuning kijken, gelden de algemene tips natuurlijk die we hebben gegeven in ons algemene artikel over hometrainers in de daarbijhorende koopgids.

Maar naar de algemene koop tips is het ook goed om je specifiek te kijken naar de rugleuning zelf. Dit is namelijk de reden waarom je waarschijnlijk bij dit artikel bent uitgekomen. Maar hoe doe je dat? We bespreken het hieronder.

Materiaal van de rugleuning

Het eerste punt wat we je mee willen geven is dat je goed moet kijken naar het materiaal van de rugleuning. En dan in het speciaal waar de steunpaal van gemaakt is die de leuning ondersteund. Nu staat dit online vaak niet in de specificaties, maar kun je het vaak wel al zien op de foto’s van de producten. Goed kijken dus en bij twijfel gewoon even contact opnemen met de webshop.

Soort rugleuning

Dan is het ook goed om te kijken naar wat voor een soort rugleuning er op de hometrainer zit die jij kies. Zo zijn er hometrainers die een zacht kussentje hebben gemaakt van (nep)leer, maar ook rugleuning met een soort verhard net die ervoor zorgt dat jouw rug ondersteund wordt. Kijk dus goed wat jij graag wilt en lekker vindt zitten.

Grootte van de rugleuning

Nu verschilt de grootte van de rugleuning ook per hometrainer. Daarom is het goed om te kijken naar de grootte hiervan. Dan kun je bepalen of die groot genoeg is om jouw te ondersteunen en je lekker kunt zitten.

Trainingsmogelijkheden

Nu kun jij je dood staren op zo’n rugleuning om het zitgemak te vergroten, maar is het wel belangrijk om niet de trainingsmogelijkheden uit het oog te verliezen. Kijk dus goed hoeveel weerstandsniveaus erop zitten en of er misschien ingebouwde programma’s al op zitten die je kunt volgen.

Sommige hometrainers hebben ook de mogelijkheid om hem te verbinden met een app zodat je de trainingsmogelijkheden nog meer kunt uitbreiden. Je moet natuurlijk wel genoeg uitdaging houden in jouw training en niet alleen maar voor het comfort gaan.

Afmetingen

Nu zijn de meeste hometrainers met rugleuning in een ligfietsvorm. Nu zijn dit soort hometrainers wel vrij groot vaak en nemen aardig wat ruimte in beslag. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen van het apparaat die jij wilt kiezen en daarna te kijken naar de ruimte die je hebt om het apparaat neer te zetten.

Hometrainer met rugleuning kopen

Dan is nu de tijd aangebroken, dat je een keuze gaat maken. We hopen dat onze top 3 en koopgids je een beetje op weg hebben geholpen in de keuze. Voor het gemak hebben we hieronder nogmaals onze top 3 toegevoegd.

Hometrainer NordicTrack VR21

Beste koop hometrainer met rugsteun
599,00

DKN Technology RB-5

Beste ligfiets met rugleuning
1.495,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo