Beste power rack/ cage van 2023

Een power rack is een rek waarop je meerdere fitness oefeningen kunt doen. Hij is dus erg multifunctioneel, en daardoor voor veel trainingen in te zetten. Hij lijkt een beetje op een squatrek, echter is deze zwaarder uitgevoerd. Ook heeft hij wel wat weg van een half rack, maar die is weer compacter. Een power rack ook wel power cage genoemd heeft 4 verticale staanders, waar een half rack en maar 2 heeft. Bovendien kun je hier meer verschillende oefeningen op doen. Accessoires zoals de optrekstang en lat pulley zijn hierbij vaak aanwezig, maar ook een opslagruimte voor je halterschijven. 

Naast de staande versie van dit rek, zijn er ook versies die je aan de muur kunt bevestigen. Ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt, want deze is nog compacter. Bovendien zijn er ook uitvoeringen verkrijgbaar waarbij je het rek na de training in kunt klappen. 

Wil je ook graag een power rack aanschaffen, maar weet je niet welke er nou echt goed is? Wij hebben een mooi overzicht voor je gemaakt met de beste power racks van dit moment. Wanneer je er, na het doornemen van het overzicht, nog niet uit bent, kun je ook onze koopgids raadplegen. Hier vind je net wat meer informatie over de belangrijkste punten. 

Beste Power Racks in één overzicht – Onze top 4

699,00 1.299,00

PH Fitness power rack

Bester power rack met lat pulley
449,99

Wall Mounted Folding Half Rack

Beste opklapbare power rack
884,40

PTessentials THE CAGE Power Rack

Beste betaalbare power rack
1.199,00

Beste koop power rack – Toorx WLX-3600

Onze beste koop power rack is de Toorx WLX-3600. Een zeer stevige power cage die geschikt is voor zware sets dankzij het belastbare gewicht van maar liefst 300 kilogram. Het frame is gemaakt van heavy-duty staal, met 75 x 75 millimeter buizen met een dikte van 3 millimeter. Ook is het frame afgewerkt met een coating waardoor hij krasbestendig is. 

Dit power rack is multifunctioneel en beschikt dan ook over meerdere onderdelen. Hij is voorzien van 2 J-Hooks, deze zijn voorzien van 6 millimeter dikke beschermkussens. De J-Hooks zijn in hoogte verstelbaar van 45 tot 189 centimeter. Ook is er een multigrip pull-up bar aanwezig, evenals 2 veiligheidsbeugels. 

De afmetingen van dit power cage zijn 146 x 121 x 232 centimeter en zoals gezegd is het maximaal belastbare gewicht 300 kilogram.

Toorx WLX-3600 Power Rack - Power Tower

699,00 1.299,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:40

Beste koop power rack

Specificatie

– Afmetingen (LxBxH): 146 x 121 x 232 cm
– Belastbaar gewicht: 300 kg
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Staal
– Hoogte halterhouders: 45 – 189 cm
– Verstelbare halterhouders: Ja
9Expert Score
Conclusie

De Toorx WLX-3600 is een power rack dat geschikt is voor de meer zwaardere sets, omdat hij een gewicht van maximaal 300 kilogram aan kan. Het frame is gemaakt van heavy-duty staal en afgewerkt met zo’n zelfde coating, waardoor hij krasbestendig is. het rek is multifunctioneel inzetbaar zodat jij alle mogelijke oefeningen hierop kunt uitvoeren, voor een volledige workout. 

Voordelen
 • Kan veel gewicht aan
 • Gemaakt van heavy-duty staal
 • Halterhouders in hoogte verstelbaar
Nadelen
 • Geen gewichten meegeleverd 
 • Geen opbergruimte aanwezig

Bester power rack met lat pulley – PH Fitness Power Rack

Zou je graag een power rack met lat pulley aan willen schaffen, zodat jij meer uit je oefeningen kunt halen? Dan is de PH Fitness Power Rack een goede keuze. Eigenlijk is dit geen power cage, maar een squatrack. Dit zorgt ervoor dat hij erg multifunctioneel is, en jij hier meerdere oefeningen op uit kunt voeren en zo een volledige workout kan samenstellen. 

Qua oefeningen zit je hiermee dus wel goed. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van pull-ups, squats, dips en bankdrukken. Dit is mogelijk door de pull-ups, double-climbing bars, dumbbell kicks en de bevestigbare dip bars. Verder zijn er ook twee veiligheidsbeugels aanwezig die in hoogte te verstellen zijn, zodat jij altijd stabiel en veilig kan trainen. 

Het squat rack is geschikt voor beginners, maar ook zeker voor de meer ervaren sporters. Het rek is gemaakt van hoogwaardig staal en is eenvoudig op te zetten. Het frame heeft een diameter van 5 centimeter en een dikte van 2 millimeter. Verder is hij in 28 hoogtes te verstellen, dit is in te stellen tussen de 30,5 en 165,5 centimeter. 

De afmetingen van het squat rack zijn 136 x 100 x 215 centimeter en hij weegt 73 kilogram. Hij heeft een hoge belastbaarheid van meer dan 150 kilogram. 

PH Fitness power rack

449,99
Laatste update was op: 1 december 2023 10:30

Bester power rack met lat pulley

Specificatie

– Totale afmetingen (LxBxH): 136 cm x 1 0 x 215 cm
– Diameter stalen frame: 5 cm
– Materiaaldikte stalen frame: 2 mm
– Instelbereik: 30,5 165,5 cm
– Aantal hoogteverstellingen: 28
– Gatafstand: 5 cm
– Verstelbare breedte met staafdip: 56, 61, 67 cm
– Volledig gewicht: 73 kg
– Materiaal: staal, polypropyleen
– Voor beginners en professionals
– Optrekstang met optrekstang
– Rubberen halterrek
– 2 veiligheidsstangen stevig
– Dimstang kan op rechte veiligheidsstang worden gemonteerd
– Hoge belastbaarheid
– Stabiele steun
– Eenvoudige montage
8Expert Score
Conclusie

De PH Fitness Power Rack beschikt over veel meer dan alleen een squat rack. Dat zorgt ervoor dat jij er veel meer oefeningen op uit kunt voeren, en dus een volledige workout samen kan stellen. Niet alleen squats zijn mogelijk, maar ook pull-ups, double-climbing bars en dumbbell kicks. 

Voordelen
 • Geschikt voor veel verschillende oefeningen 
 • Voor beginners en professionals 
 • In hoogte verstelbaar
Nadelen
 • Geen opbergruimte aanwezig voor gewichten
 • Gewichten niet meegeleverd

Beste opklapbare power rack – Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack

Ben je op zoek naar een opklapbare power rack, omdat je thuis niet genoeg ruimte hebt voor een staand model? Kijk dan eens naar de Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack. Dit is een volwaardig halfrack die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen en in kunt klappen wanneer je klaar bent met je training.

Wil je niet naar de sportschool toe, omdat je het niet fijn vindt met zoveel mensen in een ruimte te trainen of simpelweg omdat je daar na je werk gewoon geen zin meer in hebt? Dan is een trainingsruimte in huis ideaal. Het probleem hierbij is vaak wel dat je hier dan ook echt de ruimte voor moet hebben. Zeker wanneer je graag meerdere apparaten gebruikt tijdens je training, heb je vaak een flinke kamer nodig om alles neer te zetten.

Deze power cage is echter ontzettend ruimtebesparend, omdat je hem ten eerste aan de muur bevestigt, en hij ten tweede maar 10 centimeter van de muur afstaat wanneer hij volledig is ingeklapt. Hierdoor kun je hem dus ook gewoon in de garage of zelfs in de slaapkamer ophangen, want ingeklapt hangt hij bijna niet in de weg. 

De afmetingen van dit rek zijn 203 x 89 x 186 centimeter en hij weegt 61 kilogram. Doordat dit rek aan de muur bevestigt moet worden is het maximaal belastbaar gewicht 180 kilogram.

Wall Mounted Folding Half Rack

884,40
Laatste update was op: 1 december 2023 10:30

Beste opklapbare power rack

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 203 x 89 x 186 cm
– Gewicht: 61 kg
– Maximaal belastbaar gewicht: 180 kg
– Inklapbaar: Ja
7.5Expert Score
Conclusie

Dit halfrack van Athletic Performance is ontzettend ruimtebesparend omdat hij aan de muur bevestigd wordt en ingeklapt kan worden. Na je training klap je het rek dus gewoon in tegen de muur aan, waarbij hij maar 10 centimeter van de muur afhangt. 

Positive
 • Erg ruimtebesparend
 • Eenvoudig systeem 
 • Inklapbaar
Negatives
 • Maximaal belastbaar gewicht is 180 kilogram omdat hij aan de muur hangt

Beste betaalbare power rack – PT Essentials THE CAGE Power Rack

Wil je graag een betaalbare power rack aanschaffen, omdat je het zonde vindt hier teveel geld aan uit te geven? Kijk dan eens naar de PT Essentials The Cage Power Rack. Een rek dat echt voor professionals is, maar waar je ook als beginner zeker mee uit de voeten kunt. Het rek is ultra-zwaar en wordt dan ook geleverd met montageplaten. Hiermee kun je het rek, indien gewenst, aan de vloer vastmaken, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat hij gaat kantelen. 

Het rek komt met massieve spotters zodat jij altijd veilig je oefeningen uit kunt voeren, ook als je alleen aan het trainen bent. Oefeningen die op dit rek mogelijk zijn, zijn onder andere deadlifts, squats en benches. Verder is er ook een multi-grip chinning bar aanwezig, evenals verplaatsbare band pegs en dipping handles voor het uitvoeren van dips. Standaard is er 1 paar spotters aanwezig, maar er zitten ook 2 extra lift-offs bij zodat je makkelijk tussen oefeningen kunt schakelen. 

Een groot voordeel van dit rek is dat hij erg zwaar is. dit stelt je in staat het rek te combineren met een suspension trainer of gymringen. Deze power cage heeft buizen van 75 x 75 millimeter en een staaldikte van 3 millimeter. Zijn eigen gewicht is 150 kilogram. 

De afmetingen van het rek zijn 210 x 125 x 157 centimeter en hij kan met gemak 650 kilogram aan. 

PTessentials THE CAGE Power Rack

1.199,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:41

Beste betaalbare power rack

Specificatie

– Diameter buizen: 75 x 75 mm
– Afmetingen HxBxD: 210 x 125 x 157 cm
– Gewicht: ca. 150 kg
– Geschikt voor: zeer intensief commercieel gebruik en intensief thuis gebruik
– Inclusief: multi grip chinning bar, band pegs en dipping handles
– Inclusief massieve spotter bars met lift offs
– Inclusief nog 2 extra paar lift-offs met rubber inserts
– 3 mm staaldikte
– Maximaal belastbaar gewicht: 650 kg
8Expert Score
Conclusie

Dit power rack is niet alleen heel erg zwaar, waardoor jij in staat bent veel verschillende oefeningen uit te voeren, maar ook nog erg multifunctioneel. Naast het uitvoeren van een deadlift, squat of benchpress, zou je hem ook kunnen combineren met gymringen of een suspension trainer.

Positive
 • Erg zwaar rek 
 • Geschikt voor veel oefeningen 
 • Maximaal belastbaar gewicht van zeker 650 kilogram
Negatives
 • Halterstangen, bumperplates en halterschijven worden niet meegeleverd

Koopgids – Tips voor het kopen van het beste power rack 

Je hebt nu alle power racks/ cages in ons overzicht bekeken, en het kan zijn dat je al precies weet voor welk model je wilt gaan. Echter, de kans is ook aanwezig dat je nog steeds geen idee hebt, of dat je nog twijfelt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, zodat je nog net dat beetje extra informatie door kunt lezen. 

Afmetingen 

De afmetingen van een power rack zijn voor de meesten erg belangrijk. Zeker wanneer je niet beschikt over een ontzettend grote ruimte om te trainen, is het goed te kijken naar de afmetingen van apparaten. Een rack is vaak vrij groot omdat je er meerdere oefeningen op uit kunt voeren. Kijk daarom goed naar grootte hiervan, om zeker te weten dat hij past waar je hem wil hebben.

Maximaal belastbaar gewicht 

Ook het maximaal belastbare gewicht is belangrijk, zeker wanneer je graag met gewichten traint. De meeste rekken hebben een behoorlijk belastbaar gewicht. Kies je echter voor een rek dat aan de muur bevestigd moet worden, dan kan deze vaak minder gewicht aan. Let hier dus goed op bij het bepalen van je keuze. 

Mogelijkheden 

Op een normaal power rack zijn er bepaalde oefeningen die je kunt doen. Welke dit precies zijn, hangt een beetje af van de grootte van het rek. Veel verschil zal er echter niet in zitten, behalve bij een model dat aan de muur hangt. Hierbij zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter, omdat je minder ruimte hebt. 

Uitbreidingen 

Zou je graag meer willen dan alleen de oefeningen op een rek, dan is het aan te raden te kijken naar eventuele uitbreidingen. Bij sommige rekken is het namelijk mogelijk een ander apparaat te combineren, zodat je meer oefeningen kunt doen. Ook zijn er rekken die al verkocht worden als combinatie. Op die manier kun je dus direct beginnen met andere oefeningen 

Compactheid 

Een power rack is niet per se compact te noemen, je moet er toch de nodige oefeningen op uit kunnen voeren. Toch kan er per merk veel verschil in de afmetingen zitten. Twijfel je tussen meerdere rekken, kijk dan altijd goed naar de afmetingen. Dit kan juist de doorslag geven waarom je wel of niet voor een bepaald model zou kiezen. 

Opbergruimte 

Je wilt je Olympische schijven en halterstang natuurlijk veilig op kunnen bergen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je er niet over kunt struikelen, maar zo blijven ze ook netjes en schoon. De meeste racks zijn voorzien van een opbergruimte hiervoor. Vind je dit belangrijk, dan is het dus aan te raden hier goed op te letten in de beschrijving.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo