Beste trilplaat van 2023

Een trilplaat is eigenlijk precies dat wat de naam al zegt; een trillende plaat waar je op moet gaan staan. Het is een fitnessapparaat waarbij de trillingen ervoor zorgen dat je lichaam uit balans raakt. Dit zorgt ervoor dat je spieren een seintje krijgen zodat ze zich weer aanspannen, om zo de balans terug te krijgen. Het is een vrij eenvoudige manier om je spieren te trainen. 

Dit massageapparaat zorgt ervoor dat je evenwicht verbeterd wordt en verstevigd je spieren. Daarnaast zorgt het ook voor een betere doorbloeding, waardoor cellulitis en een sinaasappelhuid zullen verminderen. Daarnaast zorgt het ook voor een verbeterde stofwisseling en snellere vetverbranding.

Wel is het zo dat de trilplaat al vaak negatief in het nieuws is geweest, waardoor de werking ervan in twijfel wordt getrokken. Afvallen gaat niet zomaar, ook niet wanneer je op een trilplaat gaat staan. Naast het trainen moet je ook op je voeding letten. Daarnaast is het zo dat enkel het gebruik van een trilplaat niet voldoende is om het juiste gewicht te behalen of je spieren te versterken. 

Daarnaast dient ook gezegd te worden dat je als beginner maar maximaal 10 minuten op een trilplaat mag gaan staan, en wanneer je er volledig aan gewend bent maar een half uur. Gebruik je hem langer, dan kan dit leiden tot rug- en hoofdpijn, wazig zien en zelfs tot kraakbeenbeschadiging. Ook doe je er goed aan op een lage intensiteit te beginnen en dit langzaam op te bouwen. 

Wil je graag een trilplaat aanschaffen, maar weet je niet waar je moet zoeken? Er zijn verschillende merken die een trilplaat in hun assortiment hebben, en daardoor kan het aanbod nogal overweldigend voor je zijn. Wij hebben een overzicht voor je opgesteld met de beste trilplaten, zodat jij eenvoudig je keuze kunt maken. Weet je het daarna nog steeds niet, dan kun je ook onze koopgids onder dit overzicht doornemen. 

Beste trilplaten in één overzicht – Onze top 6

Rockerz Fitness® - Trilplaat

Beste koop fitness trilplaat

Vibro Body Booster Trilplaat

beste trilplaat voor thuis
229,00 279,95

BH-Fitness Combo Duo Trilplaat

Beste trilplaat voor benen
949,00 1.399,00

Tunturi Cardio Fit V20

Beste trilplaat voor voeten
219,00

DKN Technology XG-10 Pro

Beste professionele fitness trilplaat
2.695,00

Beste koop fitness trilplaat – Rockerz Fitness – Trilplaat

Onze beste koop fitness trilplaat is de Rockerz Fitness – Trilplaat. Een mooie zwarte trilplaat, voorzien van afstandsbediening en een LED display. Er zijn dan ook een aantal fijne voordelen te vinden bij deze trilplaat. 

Uiteraard is het apparaat goed voor het verbranden van vet en het versterken van je spieren, maar daarnaast verbetert het ook de botdichtheid en verbetert het je bloedsomloop. De plaat is voorzien van vijf voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en er zijn 99 verschillende snelheidsniveaus aanwezig. Ook zitten er ingebouwde bluetooth speakers in de plaat zodat je tijdens het trainen muziek kunt luisteren, en worden er extra weerstandsbanden meegeleverd. Deze zorgen ervoor dat er meerdere oefeningen zijn die je uit kunt voeren voor je armen, schouders, rug en bovenbenen.

De trilplaat is te bedienen met de afstandsbediening en beschikt ook over een USB-poort zodat je zelfs je telefoon op kunt laden. De tijd is per programma eenvoudig aan te passen en je hoeft niet bang te zijn dat je wegglijdt, want de plaat is voorzien van antislip rubber.

De afmetingen van de trilplaat zijn 58,9 x 43,1 x 18 centimeter en hij weegt 9 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram. 

Rockerz Fitness® - Trilplaat

89,95
Laatste update was op: 30 november 2023 09:46

Beste koop fitness trilplaat

8Expert Score
Conclusie

De Rockerz Fitness trilplaat is een mooie, zwarte trilplaat met een aantal fijne functies. Zo is hij voorzien van een afstandsbediening, USB-poort en heeft hij ingebouwde speakers. Ook beschikt hij over een LED display en worden er weerstandsbanden meegeleverd zodat je extra oefeningen uit kunt voeren.

Voordelen
 • Voorzien van ingebouwde speakers en USB-poort
 • LED display
 • Weerstandsbanden voor extra oefeningen worden meegeleverd
Nadelen
 • Geen hartslagfunctie 
 • Borstband niet mogelijk 

Beste trilplaat voor thuis – Vibro Body Booster 

Ben je op zoek naar de beste trilplaat voor thuis? Kijk dan eens naar deze Vibro Body Booster. Een innovatieve trilplaat welke ervoor zorgt dat jij gewicht kunt verliezen en daardoor je doel sneller kunt bereiken. Dankzij de trillingen zal je lichaam constant je spieren aanspannen, wat ervoor zorgt dat je vet verbrandt en tegelijkertijd je spieren traint. 

Met deze trilplaat kun je onder andere squats, planking, bicep curls en shoulder presses uitvoeren. Wat ook erg bijzonder is, is dat deze trilplaat wordt geleverd met een trainingsstoel, waardoor het dus ook mogelijk is zittend te trainen. De stoel is voorzien van handvaten en geven je daardoor meer trainingsmogelijkheden.

De trilplaat wordt tevens geleverd met afstandsbediening waarmee de plaat volledig te bedienen is. Er is een LED display aanwezig waarop je het ingestelde programma en één van de 30 snelheidsniveaus kunt zien. 

Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. 

Vibro Body Booster Trilplaat

229,00 279,95
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 14:45

beste trilplaat voor thuis

8Expert Score
Conclusie

De Vibro Body Booster onderscheidt zich van andere trilplaten doordat deze geleverd wordt met een trainingsstoel. Deze is voorzien van handvaten en wordt boven op de trilplaat gezet. Op die manier kun je meer verschillende oefeningen doen en zorgen voor voldoende afwisseling.

Voordelen
 • Voorzien van trainingsstoel 
 • 30 snelheidsniveaus
Nadelen
 • Het maximaal belastbare gewicht is met 100 kilogram erg laag

Beste trilplaat voor benen – BH-Fitness Combo Duo 

Ben je van plan een trilplaat voor je benen aan te gaan schaffen? Grote kans dat de BH-Fitness Combo Duo precies is waar jij naar op zoek bent! Dit is namelijk een erg uitgebreide trilplaat, welke speciaal is ontworpen voor vrouwen. 

De plaat beschikt over drie verschillende manieren om te trillen, zodat al je spiergroepen aan de beurt kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen gewicht kunt verliezen en je spieren kan versterken, maar dat je ook cellulitis aan kunt pakken. 

Er zijn 20 verschillende niveaus beschikbaar waarbij de hoogste echt extreem is en zorgt voor spieropbouw, en de laagste geschikt is voor een relaxte massage. Verder beschikt de plaat over vijf vooraf ingestelde programma’s en kun je de tijd instellen op 30, 45, 60 en 90 seconden. 

De trilplaat zelf weegt maar liefst 52 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram.

BH-Fitness Combo Duo Trilplaat

949,00 1.399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 14:45

Beste trilplaat voor benen

8.5Expert Score
Conclusie

De BH-Fitness Combo Duo is een trilplaat welke speciaal is ontworpen voor vrouwen, en beschikt over vijf vooraf ingestelde programma’s. Verder zijn er ook 20 verschillende niveaus beschikbaar en kun je de tijd instellen op vijf verschillende niveaus.

Voordelen
 • Voorzien van sterke handvaten
 • 20 verschillende niveaus
Nadelen
 • Apparaat weegt 52 kilogram
 • Maximaal belastbare gewicht is slechts 120 kilogram

Beste trilplaat voor voeten – Tunturi Cardio Fit V20

Ben je op zoek naar een trilplaat die vooral ideaal is voor je voeten? Dan is de Tunturi Cardio Fit V20 misschien wel precies waar jij naar op zoek bent. Alle sportoefeningen die je hierop doet zullen zwaarder aanvoelen door middel van de schommelbewegingen en de trillingen. Je kunt bij deze trilplaat dan ook kiezen voor de trilstand, oscillatiestand of een combinatie hiervan. 

Er zijn drie vooraf ingestelde programma’s op de trilplaat te vinden en 30 intensiteitstanden. Deze zijn beide te selecteren door middel van de meegeleverde afstandsbediening. Ook worden er handvaten meegeleverd die zorgen voor extra weerstand tijdens je training. Voer je bepaalde oefeningen liever zittend uit? Dan is dat met deze trilplaat ook mogelijk, want er wordt een stoeltje meegeleverd.

Tunturi Cardio Fit V20

219,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 08:39

Beste trilplaat voor voeten

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit V20 is een fijne trilplaat met 30 weerstandsniveaus en drie ingestelde programma’s. Wat erg fijn is, is dat de plaat geleverd wordt met afstandsbediening, handvaten voor extra weerstand en een trainingsstoeltje.

Voordelen
 • 30 weerstandsniveaus
 • Inclusief handvaten en elastieken band voor meer mogelijkheden en weerstand
Nadelen
 • De plaat zelf weegt 15 kilogram

Beste kleine fitness trilplaat – Bodi-tek BT-VIBP3-EU

Zou je graag een kleine fitness trilplaat aan willen schaffen zodat je toch kunt trainen op de plaat, maar deze niet direct teveel ruimte in beslag neemt? Kijk dan eens naar de Bodi-tek BT-VIBP3-EU. Een mooie trilplaat waar je zeker je oefeningen op kunt uitvoeren. 

De plaat is voorzien van drie vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en met de meegeleverde afstandsbediening kun je eenvoudig de intensiteit aanpassen tijdens je training. Ook worden er weerstandsbanden meegeleverd, deze zorgen ervoor dat je ook het bovenlichaam kunt trainen terwijl je op de trilplaat staat.

Bodi-tek BT-VIBP3-EU Vibrating Training Gym

285,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 08:39

Beste kleine fitness trilplaat

7Expert Score
Conclusie

De Bodi-tek BT-VIBP3-EU is een kleine fitness trilplaat waar je toch al je oefeningen prima op uit kunt voeren. Er staan drie vooraf ingestelde programma’s op de plaat, en daarnaast is de intensiteit van de plaat ook eenvoudig aan te passen met de meegeleverde afstandsbediening. Dankzij de weerstandsbanden die erbij geleverd worden kun je ook je bovenlichaam trainen.

Voordelen
 • Eenvoudig op te bergen
 • Inclusief weerstandsbanden
Nadelen
 • Niet veel mogelijkheden

Beste professionele fitness trilplaat – DKN Technology XG-10 Pro

Heb je al diverse trilplaten geprobeerd en ben je nu op zoek naar een professionele fitness trilplaat? Dan is het zeker aan te raden de DKN Technology XG-10 Pro te bekijken. Deze plaat heeft een strak en modern design en is daarnaast ook nog eens compact waardoor hij makkelijk op te bergen is. 

De trilplaat wordt geleverd met twee banden zodat je ook je bovenlichaam kunt trainen op de plaat, maar komt daarnaast ook met een dikke high density mat, een interactieve DVD, poster en een persoonlijke trainingsgids. Op die manier kun jij direct aan de slag en kun je gaan werken aan een verbeterd lichaam. 

Het grote voordeel is dat deze trilplaat komt met een geïntegreerde 3D virtuele coach, zodat je de verschillende oefenposities kunt zien. Daarnaast beschikt het apparaat over 12 vooraf ingestelde programma’s.

De afmetingen van de trilplaat zijn 93 x 85 x 139 centimeter en de plaat weegt 58 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

DKN Technology XG-10 Pro

2.695,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 14:45

Beste professionele fitness trilplaat

9.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology XG-10 Pro is met recht een professionele trilplaat te noemen, en dat is al te zien aan de bouw van de plaat. Er is voldoende ruimte om op te kunnen staan, maar je kunt je ook stevig vasthouden aan de beugel. Er komen veel extra’s bij deze plaat, waaronder een virtuele 3D coach.

Voordelen
 • Strak en modern design met compact ontwerp
 • Voorzien van virtuele 3D coach
 • Komt met veel extra’s
Nadelen
 • De plaat zelf weegt 58 kilogram

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste trilplaat

Je hebt nu de verschillende trilplaten gezien en misschien weet jij al precies wat de beste trilplaat voor thuis is, en weet je prima welk model je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je het nog steeds niet goed weet, en daarom hebben wij deze koopgids voor je opgesteld. Hierin kun je nog net dat beetje extra informatie doorlezen zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Maximaal belastbare gewicht 

Eén van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het uitzoeken van een trilplaat is wat het maximaal belastbare gewicht is. Aangezien je hier staand op traint wil je natuurlijk voorkomen dat je te zwaar bent voor het model dat jij hebt uitgekozen. Wat het maximale gewicht is, is per model dan ook erg verschillend dus je doet er goed aan dit na te kijken. 

Aantal programma’s en standen 

Wil je een zo gevarieerd mogelijke training en jezelf bovendien steeds blijven verbeteren, dan doe je er goed aan na te kijken hoeveel programma’s en standen er aanwezig zijn op de trilplaat van jouw keuze. Zijn er maar een paar programma’s en kun je ook met de standen niet heel erg veel, dan is de plaat geschikt voor een beginner, maar niet als je al enige ervaring hebt met trainen. 

Extra’s 

Sommige trilplaten komen met een aantal extra’s. Denk hierbij aan handvaten, een trainingsstoel of weerstandsbanden. Dit zijn allemaal attributen die ervoor zorgen dat jij meer variatie in je oefeningen aan kunt brengen, en dus veel vaker voor afwisseling kunt zorgen. 

Trilplaat online kopen

Nu is het tijd voor jou om een keuze te maken. Nu hebben we onze top 6 met je besproken en daarom hebben we deze hieronder nogmaals toegevoegd. Welke kies jij?

Rockerz Fitness® - Trilplaat

Beste koop fitness trilplaat

Vibro Body Booster Trilplaat

beste trilplaat voor thuis
229,00 279,95

BH-Fitness Combo Duo Trilplaat

Beste trilplaat voor benen
949,00 1.399,00

Tunturi Cardio Fit V20

Beste trilplaat voor voeten
219,00

DKN Technology XG-10 Pro

Beste professionele fitness trilplaat
2.695,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo