Beste inklap- of opvouwbare hometrainer van 2023

Met de cardio apparaat zoals de hometrainer kun je thuis veel verschillende oefeningen doen, zodat je hier niet voor naar de sportschool hoeft te gaan. Er zijn dan ook veel hometrainers van verschillende merken verkrijgbaar. Wat echter opvalt bij een hometrainer is dat hij erg veel ruimte inneemt. Heb je hier genoeg plek voor in je woning, dan is dit natuurlijk prima, maar lang niet iedereen heeft dat. Natuurlijk, als hij is voorzien van transportwieltjes dan kun je hem na gebruik aan de kant schuiven, maar daarmee blokkeert hij nog steeds de ruimte. 

Heb je nou niet veel ruimte, maar wil je wel graag een hometrainer aanschaffen, dan is een inklap- of opvouwbare hometrainer ideaal voor jou. Niet alleen is deze vaak compacter gebouwd, maar daarnaast kun je hem na gebruik dus ook eenvoudig inklappen en wegzetten. Vaak kan dit erg compact, waardoor je hem onder je bed kunt schuiven of tussen de kast en de muur kunt plaatsen. 

Nu zijn er een aantal verschillende hometrainers waar je uit kunt kiezen, en wanneer je hier geen verstand van hebt kan het lastig zijn de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij de beste hometrainer voor je in onderstaand overzicht geplaatst. Heb je, na het doornemen van het overzicht, nog meer informatie nodig? Dan kun je dit vinden in de koopgids!

Beste inklap- of opvouwbare hometrainers in één overzicht – onze top 4

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Beste koop opvouwbare hometrainer
174,00

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen
124,99

Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Beste goedkope inklapbare hometrainer
149,95 218,00

Beste koop opvouwbare hometrainer – Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Onze beste koop opvouwbare hometrainer is de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike. Een mooi, compact model dat dankzij zijn vorm ook te gebruiken is wanneer je achter je bureau aan het werk bent. Zo kun je dus trainen zonder dat je doorhebt dat je aan het trainen bent. 

Deze hometrainer is natuurlijk ideaal wanneer je niet veel ruimte in huis hebt, want hij is na de training eenvoudig in te klappen en op te ruimen. Dit gebeurt zo compact, dat je hem zelfs prima onder je bed zou kunnen leggen. 

De X-Bike is voorzien van acht verschillende niveaus als het om de weerstand gaat. Dus wanneer je deze aan de lage kant vindt kun je dit eenvoudig handmatig aanpassen. Daarnaast is het stuur voorzien van handpuls-sensoren, waardoor jij exact ziet in welke zone je aan het trainen bent. En ben jij het type dat tijdens de training graag naar een film of serie kijkt, dan kan dit ook zeker. De hometrainer is namelijk voorzien van een tablethouder. En dankzij de hartslagsensoren houd jij je hartslag constant in de gaten.

De hometrainer is 86 centimeter hoog, 46 centimeter breed en 116,5 centimeter diep. Het gewicht van dit fitnessapparaat is 15,5 kilogram, en is te verplaatsen door middel van transportwielen. Het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram en de maximale lengte van de gebruiker is 200 centimeter.

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

174,00
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop opvouwbare hometrainer

7.5Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike is onze beste koop opvouwbare hometrainer en dat is uiteraard niet zonder reden. Het is een mooi en compact model dat opgeklapt eenvoudig onder je bed geplaatst kan worden. Daarnaast is hij dankzij zijn vorm ook te gebruiken wanneer je achter je bureau aan het werk bent. Op die manier kun je dus trainen en werken tegelijk, wat je uiteindelijk tijd gaat besparen.

Voordelen
 • Te gebruiken terwijl je achter je bureau zit
 • Dankzij de hartslagsensoren houd jij je hartslag in de gaten
 • Eenvoudig te verplaatsen dankzij de transportwielen
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram
 • Stuur is niet verstelbaar
 • Geen houder voor bidon aanwezig

Beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen – Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Een opvouwbare hometrainer voor lange mensen is misschien lastig te vinden, maar zeker niet onmogelijk. De Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike is hier een goed voorbeeld van. Deze deskbike is ideaal te gebruiken achter je bureau, als vervanging van je bureaustoel. Doordat er geen stuur aanwezig is zit deze je ook niet in de weg en kun je de hometrainer zo instellen dat hij perfect past achter je computer. 

Het zadel is in te stellen op jouw ideale hoogte, zodat je altijd goed zit. Daarnaast is de hometrainer voorzien van een lage instap, waardoor je eenvoudig op- en af kunt stappen. Naast dat er geen stuur aanwezig is, is er ook geen scherm. Dit heeft als voordeel dat het apparaat prima achter je bureau past, maar als nadeel dat je geen gegevens af kunt lezen. 

Het grootste voordeel is natuurlijk dat hij in te klappen is, waardoor je hem eenvoudig op kunt bergen en hij niet teveel ruimte inneemt. Dit model is zo compact in te klappen, dat hij prima naast of in je kast past, of zelfs onder je bed. Op die manier heb je er dus geen last van, en neemt hij ook geen ruimte in. 

Het kan zijn dat je de weerstand wat aan de lage kant vindt, maar ook daar is gelukkig wat aan te doen. De Deskbike beschikt namelijk over acht verschillende weerstandniveaus, die je tijdens het trainen eenvoudig handmatig aan kunt passen. Zo heb jij altijd de juiste weerstand voor je training, en kun je jezelf uit blijven dagen. 

De hometrainer is 114 centimeter hoog, 46 centimeter breed en 96 centimeter diep. Het gewicht van het apparaat is 15 kilogram, en is te verplaatsen door middel van transportwielen. Het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram en de maximale lengte van de gebruiker is 200 centimeter.

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

124,99
AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen

7Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike is ideaal voor lange mensen die dagelijks achter een bureau zitten. Deze Deskbike heeft geen stuur of scherm, waardoor hij ideaal is achter je bureau. Het zadel is verstelbaar zodat je altijd op de juiste hoogte zit en er zijn acht niveaus voor het aanpassen van de weerstand

Voordelen
 • Ideaal om te gebruiken achter je bureau
 • Voorzien van transportwielen
 • Beschikt over acht weerstandsniveaus
Nadelen
 • Geen stuur
 • Niet voorzien van een scherm
 • Heeft geen bidonhouder

Beste goedkope inklapbare hometrainer – Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Wil je graag een inklapbare hometrainer aanschaffen, maar wil je dit wel zo goedkoop mogelijk doen? Dan is de Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike misschien wel het model waar jij naar op zoek bent. Deze X-Bike zit comfortabel en geeft je de steun die je nodig hebt, ook in je rug want hij is voorzien van een rugleuning. 

Ook beschikt hij over een monitor dat werkt op batterijen, waardoor de hometrainer overal te gebruiken is. Op deze monitor kun je je snelheid aflezen, maar ook de tijd dat je aan het trainen bent, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast beschikt de monitor over een opstaande rand, zodat je hier ook je tablet of 13 inch laptop op kunt plaatsen. Zo kun je tijdens het trainen je favoriete series kijken. Ook zijn er acht weerstandsniveaus te vinden op de X-Bike, dus wanneer je de weerstand te laag vindt kun je deze eenvoudig zelf aanpassen. 

Uiteraard is ook deze hometrainer inklapbaar, waardoor hij erg makkelijk en compact op te bergen is. Je zou hem in de kast neer kunnen zetten, maar ook onder je bed of naast je kledingkast. De hometrainer is met één vergrendeling in- en op te klappen, dus dit is zo geregeld. 

De hometrainer is 117 centimeter hoog, 53 centimeter breed en 110 centimeter diep. Het gewicht van het apparaat is 18 kilogram, en is te verplaatsen door middel van transportwielen. Het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram en de maximale lengte van de gebruiker is 200 centimeter.

Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

149,95 218,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste goedkope inklapbare hometrainer

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike is een mooie, comfortabele hometrainer die met slechts één handeling in- en op te klappen is. Hij is voorzien van een rugleuning voor extra comfort, en heeft een monitor waarop je de belangrijkste gegevens kunt lezen. Daarnaast is het mogelijk je tablet of 13 inch laptop op deze monitor te plaatsen, om zo je serie te kunnen kijken tijdens het trainen.

Voordelen
 • Monitor met de belangrijkste gegevens
 • Voorzien van rugleuning
 • Eenvoudige bediening
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram
 • Heeft een hoge opstap

Meeste luxe inklapbare hometrainer – VirtuFit opvouwbare Thuisfiets 

Heb je een inklapbare hometrainer nodig vanwege de beperkte ruimte in je woning, maar wil je dan wel de meest luxe versie? Dan is de VirtuFit opvouwbare Thuisfiets zeker het bekijken waard. Niet alleen beschikt deze over een fijn stuur met scherm én een zitting met rugleuning, maar hij heeft daarnaast ook nog een aantal andere fijne voordelen. 

Allereerst natuurlijk de stabiliteit, want dit is erg belangrijk. Bij deze hometrainer hoef je niet bang te zijn dat hij om zal vallen, want door de stabilisatoren staat hij altijd erg stevig. Daarnaast is het ook mogelijk je favoriete film of serie te kijken tijdens het trainen, want het apparaat is voorzien van een tablethouder. Op het aanwezige LCD scherm kun je bovendien je afstand, snelheid, hartslag en calorieverbruik inzien en er is een bidonhouder aanwezig. 

Dankzij het aanwezige opvouwmechanisme kun je de hometrainer na je training eenvoudig inklappen. Met de aanwezige transportwielen verplaats je hem vervolgens, zodat je hem simpel op kunt bergen. Doordat hij ingeklapt erg compact is, kun je hem zelfs onder je bed opbergen zodat hij niet in de weg staat. Verder beschikt hij over acht weerstandsniveaus zodat je altijd met de juiste weerstand traint, en is het zadel volledig aan je lichaam aan te passen.

De hometrainer is 46 centimeter hoog, 117 centimeter breed en 85 centimeter diep. Het gewicht van het apparaat is 15,18 kilogram, en is te verplaatsen door middel van transportwielen. Het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram en de maximale lengte van de gebruiker is 200 centimeter.

VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning en Bidonhouder

239,00 329,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Meest luxe inklapbare hometrainer

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit opvouwbare Thuisfiets is een erg fijn model met alle mogelijke opties. Er is een LCD scherm aanwezig voor het aflezen van de belangrijkste gegevens, een bidonhouder en een houder voor je tablet zodat je tijdens het trainen je favoriete film of serie kunt kijken. Ook is het zadel volledig aan te passen op je lichaam, heeft hij een rugleuning en zijn er acht weerstandsniveaus beschikbaar.

Voordelen
 • Voorzien van bidonhouder
 • Met rugleuning, zitting is verstelbaar
 • LCD scherm voor het aflezen van belangrijke informatie
Nadelen
 • Borstband is niet mogelijk
 • Stuur is niet verstelbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste inklap- of opvouwbare hometrainer 

Nu je de inklapbare hometrainers van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene hometrainer gaat tot 150 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 110 kilogram gaat. Bij de inklapbare modellen is het vaak zo, dat deze maar tot de 110 kilogram gaan. Heb jij een hoger gewicht, dan zou je waarschijnlijk toch een vaste hometrainer aan moeten schaffen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een hometrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Let wel op, want niet elke inklapbare hometrainer is voorzien van een monitor. 

Niveaus 

Het aantal weerstandsniveaus laat zien hoeveel weerstand de hometrainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Opvouwbare hometrainer online kopen

Hier nogmaals onze top 4 op een rijtje.

Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Beste koop opvouwbare hometrainer
174,00

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen
124,99

Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Beste goedkope inklapbare hometrainer
149,95 218,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo