Beste rugmassage apparaat van 2023

Rugpijn is ontzettend vervelend, maar gelukkig is er in veel gevallen wat aan te doen. Vaak begint het met het aanpassen van je houding, zowel tijdens het werk als wanneer je ontspant. Helpt dit niet of niet voldoende, dan kan er gekeken worden naar een vorm van bewegen of het gebruik van speciale zalven. 

Zeker wanneer je last hebt van stress op je werk of privé, slechts slaapt of continu last hebt van een pijnlijke rug kan een massagekussen je helpen. Doordat je rug en nek gemasseerd worden zal je lichaam automatisch ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je ook rustiger in je hoofd wordt, waardoor stress vaak ook verminderd. Je kunt je gedachten even ergens anders op zetten, waardoor je vaak beter slaapt. Zeker wanneer het kussen ook beschikt over een warmtefunctie zullen je spieren loskomen en flexibeler worden. Uiteindelijk zorgt dit niet alleen voor minder pijn, maar zul je ook minder vermoeid zijn.

Ook ontspanning is heel erg belangrijk, en kan ervoor zorgen dat de rugpijn verminderd of zelfs verdwijnt. Het ontspannen kan goed gedaan worden met een massage apparaat voor de rug. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, en de beste daarvan hebben we voor je in een handig overzicht geplaatst. Nadat je alles in het overzicht hebt doorgelezen, kun je ook onze koopgids nog raadplegen om nog net iets meer informatie door te nemen. 

Beste rugmassage apparaten in één overzicht – Onze top 3

Northwall® Massagekussen met Draagtas

Beste koop rugmassage apparaat

Medisana Shiatsu-Acupressuur massagekussen MC 825

Beste massage apparaat voor de onderrug
149,95

Lifeproducts Draadloos Shiatsu Massagekussen | Massageapparaat met Verwarming

Beste massage apparaat voor de bovenrug en nekBeste massage apparaat voor de bovenrug en nek

Beste koop rugmassage apparaat – Northwall Massageband met Draagtas

Onze beste koop rugmassage apparaat is de Northwall Massageband met Draagtas. Dit kussen is draadloos waardoor hij overal te gebruiken is. er zijn 16 verschillende Shiatsu massageknoppen aanwezig, alsook een ingebouwde infrarood warmtefunctie. Dit samen zorgt voor een volledige massage waardoor je goed kunt ontspannen. 

Het kussen beschikt over 3 intensiteitsstanden waardoor het kussen in principe geschikt is voor alle spiergroepen. Op je rug wil je misschien harder gemasseerd worden dan op je benen, dat is met deze standen eenvoudig te regelen. Een diepgaande massage kan pijnlijk zijn als je spieren vast zitten, maar dit zorgt wel voor meer flexibele spieren. Dit komt doordat de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd zullen worden.

Van de 16 aanwezige knoppen zijn er 8 massageknoppen die roterend zijn. Deze zorgen voor een meer diepe en helende massage. De rotaties in combinatie met het infrarood zal zorgen voor een verbeterde doorbloeding van je spieren, waardoor je beter kan herstellen en meer mobiel bent. Ook zorgt de technologie van dit kussen ervoor dat het apparaat tot wel 80% dieper door kan dringen in de spieren als je het vergelijkt met andere kussens. Neem daarbij dat het kussen nagenoeg stil is, en je hebt de perfecte combinatie te pakken.

Northwall® Massagekussen met Draagtas

69,99
Laatste update was op: 5 december 2023 12:27

Beste koop rugmassage apparaat

8Expert Score
Conclusie

Het Northwall Massageband met Draagtas is onze beste koop, en dat is uiteraard niet zonder reden. Het kussen beschikt over 16 Shiatsu massageknoppen waarvan er 8 zijn die roterend werken in combinatie met de ingebouwde infrarood warmtefunctie. Ook beschikt hij over een technologie waardoor hij tot wel 80% dieper door kan dringen als je het vergelijk met andere kussens.

Positive
 • beschikt over infrarood warmtefunctie inclusief draagtas 
 • inclusief draagtas 
 • voorzien van roterende massageknoppen
 • 3 intensiteitsstanden aanwezig
 • Draadloos 
Negatives
 • Geen verschillende programma’s beschikbaar

Beste massage apparaat voor de onderrug – Medisana Shiatsu-Acupressuur MC 825

Ben je op zoek naar een massage apparaat voor de onderrug, en vind je een Shiatsu massage fijn? Dan is de Medisana MC 825 een goede optie. Dit is een Shiatsu-acupressuur massagekussen die zorgt voor een massage van de nek, rug, bovenbenen en taille. 

Naast deze massages is er ook een losse nekmassage beschikbaar waarbij je zelf de hoogte in kunt stellen. Ideaal voor mensen die last hebben van nek- of schouderklachten. De twee dubbel uitgevoerde Shiatsu-massageknoppen zijn allebei voorzien van warmtelampen om zo de doorbloeding te stimuleren. Dit zorgt er bovendien voor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Er zijn 3 intensiteiten beschikbaar voor de acupressuurmassage, en 3 zones voor de Shiatsu massage. Na 15 minuten zal de stoel automatisch uitschakelen en het nekgedeelte is afneembaar en wasbaar. Ook is er een afstandsbediening aanwezig en klittenband om hem te bevestigen aan een stoel. 

Let wel op: deze massage is erg stevig en kan als onprettig worden ervaren. Daarnaast gaat het hier om een los kussen die je zelf op een daarvoor geschikt stoel moet plaatsen. 

Medisana Shiatsu-Acupressuur massagekussen MC 825

149,95
Laatste update was op: 5 december 2023 12:27

Beste massage apparaat voor de onderrug

8.5Expert Score
Conclusie

De Medisana MC 825 is een Shiatsu massagekussen die je op een stoel kunt bevestigen door middel van het klittenband. Er zijn meerdere opties en intensiteiten beschikbaar, samen met 3 verschillende zones voor het masseren. Naast Shiatsu kun je ook kiezen voor acupressuurmassage. 

Voordelen
 • Automatische uitschakeling 
 • 3 intensiteiten en massage-zones
 • 2 dubbel uitgevoerde massagekoppen met warmtelampen
 • Nekgedeelte is afneembaar en wasbaar
Nadelen
 • Geen vaste stoel

Beste massage apparaat voor de bovenrug – Lifeproducts massagekussen

Ben je op zoek naar een massage apparaat voor je bovenrug, omdat je hier altijd last van hebt? Een goed massagekussen kan je hier zeker bij helpen, zoals het Lifeproducts massagekussen. Dit Shiatsu kussen is draadloos te gebruiken, en kan dus op elke plek gebruikt worden. Hij is dan ook uitermate geschikt voor het masseren van je rug, maar kan ook gebruikt worden voor je nek, schouders of benen. 

Het massagekussen is voorzien van 4 bedieningsknoppen en is zelfs in de auto prima te gebruikt. Er zit namelijk een elastische band aan de achterkant van het kussen waarmee je hem aan de hoofdsteun van je autostoel kunt bevestigen. Dankzij de ingebouwde accu kun je hem bovendien tot wel twee uur lang achterelkaar gebruiken. 

Er zijn in totaal 4 massageknoppen in het kussen te vinden. Niet alleen zullen deze roterend hun werk doen, maar ze worden ook versterkt door de speciale infrarood technologie. Dit zorgt voor een ontspannen en verwarmend effect in combinatie met de massage van de roterende knoppen. Zowel de draairichting als de snelheid van het kussen zijn aan te passen waardoor het altijd zo comfortabel mogelijk voor je is. 

Lifeproducts Draadloos Shiatsu Massagekussen | Massageapparaat met Verwarming

42,95
Laatste update was op: 5 december 2023 12:27

Beste massage apparaat voor de bovenrug en nek

Beste massage apparaat voor de bovenrug en nek

7.5Expert Score
Conclusie

Het Lifeproducts massagekussen is voorzien van een ingebouwde accu. Wanneer deze vol is, kun je hem twee uur achterelkaar gebruiken. Er zijn 4 massageknoppen aanwezig die, samen met de infrarood warmtefunctie, zorgen voor een volledige massage. Niet alleen het masserende gedeelte van de knoppen, maar ook het verwarmende effect van het infrarood. 

Positive
 • Ingebouwde accu 
 • Infrarood warmtefunctie 
 • Draairichting en snelheid zijn instelbaar 
 • Gebruik in de auto mogelijk 
Negatives
 • Vrij weinig knoppen ten aanzien van andere kussens

Koopgids – Tips voor het kopen van het beste rugmassage apparaat

Je hebt nu een aantal verschillende massagekussens bekeken en misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald kussen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en daarvoor hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier vind je net wat meer informatie zodat jij uiteindelijk tot een juiste keuze kan komen. 

Shiatsu 

Je leest telkens over een Shiatsu massage maar, wat is dat nou precies? Zou je naar een masseur gaan voor een Shiatsu massage, dan zou deze vooral gebruikmaken van zijn duimen, vingers en handpalmen. Hiermee wordt druk uitgeoefend op je lichaam, en dan met name op de spieren die vast zitten. De bedoeling is dan ook dat de stoornissen op de te masseren plek worden gecorrigeerd. 

Aantal knoppen 

Het aantal knoppen kan iets zeggen over een massagekussen, maar dit hoeft zeker niet. Wat wel belangrijk is, is dat ze sterk genoeg zijn en op een logische plek zitten. Uiteraard is het wel zo dat een kussen met meer knoppen automatisch ook zorgt voor een betere en diepere massage.

Infrarood warmtefunctie 

Als een kussen, naast de massageknoppen, ook is voorzien van een infrarood warmtefunctie betekend dit dat hij je rug, nek of benen zal verwarmen tijdens het masseren. Dit is niet alleen fijn tijdens de Shiatsu massage, maar zorgt er ook voor dat je spieren losser komen te zitten, waardoor er beter gemasseerd kan worden.

Draadloos of bedraad 

Een bedraad massagekussen kan altijd gebruikt worden, maar je bent dan wel afhankelijk van de plek van je stopcontact. Dit kan ervoor zorgen dat je het kussen bijvoorbeeld niet in je onderrug kan leggen, omdat je dat niet red met de kabel. Een draadloos model kan in iedere positie gelegd worden ongeacht waar je zit, maar je moet er wel voor zorgen dat hij opgeladen is. 

Intensiteit 

Wanneer een kussen beschikt over meerdere intensiteitsstanden betekent dit dat je de sterkte van de massage aan kunt passen. Misschien wil je op je onderrug wel heel hard gemasseerd worden, maar op je schouders wat minder. Dat kan hiermee eenvoudig aangepast worden.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo