Beste spinningfiets met magnetische weerstand van 2023

Denk je aan een spinningfiets, dan kan het goed zijn dat je een afbeelding in je hoofd hebt van een hometrainer, want deze lijken best op elkaar. Toch zijn er een aantal grote verschillen te vinden. Zo is een hometrainer er vooral voor mensen die graag aan hun conditie willen werken of beweging nodig hebben na een revalidatie. 

De spinningfiets daarentegen, is vooral bedoeld om een intensief trainingsprogramma te volgen. Hij is dus met name geschikt voor mensen die graag erg sportief willen fietsen. Dit kan zittend, maar ook staand, en gebeurt meestal door middel van een korte maar intensieve training. Door dit te doen kun je verschillende doelen bereiken. Denk hierbij aan het verbeteren van je conditie, het verbranden van vet of het versterken van je spieren.

Een spinningfiets is dan ook niet echt geschikt voor beginners of revaliderende personen. Hij is meer bedoeld om een racefiets na te bootsen, intensief te trainen, om af te vallen of om je tijden te verbeteren voor bijvoorbeeld een sportwedstrijd. 

Zou je ook graag een spinningsfiets met magnetische weerstand aan willen schaffen om te werken aan je doelen of om een intensieve training te volgen, maar weet je niet goed welke fiets het beste bij jou past? Wij hebben een handig overzicht voor je samengesteld waarin je de verschillende spinningfietsen kunt bekijken en zo tot de juiste keuze kunt komen.

Beste magnetische spinningfietsen in één overzicht – Onze top 4

VirtuFit Etappe 1 Spinningfiets Met Computer

Beste koop magnetische spinningfiets
399,00 599,00

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike - Spinningfiets

Beste magnetische spinningfiets voor thuis
699,00 799,00

FitBike Race Magnetic Basic

Beste betaalbare magnetische weerstand spinbike
399,00

DKN Technology X-Motion II

Beste professionele spinningfiets met magnetische weerstand
1.395,00

Beste koop magnetische spinningfiets – VirtuFit Etappe 1

Onze beste koop magnetische spinningfiets is de VirtuFit Etappe 1. Het grootste voordeel bij dit apparaat is dat hij komt met vier verschillende trainingen die je kunt volgen. Wanneer je dit echter niet wilt, kun je ook je eigen training volgen en gewoon je favoriete serie kijken tijdens je training. 

Het maximaal belastbare gewicht van de fiets is 135 kilogram en de fiets zelf weegt 41,5 kilogram. Deze is echter makkelijk te verplaatsen dankzij de transportwieltjes. Verder zijn het stuur en de zitting verstelbaar en beschikt hij over een extra lange zadelpen. De pedalen zijn voorzien van toe-clips zodat je voeten tijdens de training niet weg kunnen glijden. 

De spinningfiets heeft de mogelijkheid om je hartslag te meten door middel van een borstband. Wel is het zo dat deze niet wordt meegeleverd, en zou je dus zelf aan moeten schaffen. Ook beschikt hij over een bidonhouder. Op het LCD-scherm kun je de snelheid, afstand, tijd, RPM, je hartslag en je calorieverbruik aflezen. Wil je meer over dit model weten? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit Etappe 1 review.

VirtuFit Etappe 1 Spinningfiets Met Computer

399,00 599,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste koop magnetische spinningfiets

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Etappe 1 is ideaal voor thuisgebruik. Er zijn vier verschillende trainingen beschikbaar die gevolgd kunnen worden, inclusief warming-up en cooldown. Het stuur en de zitting zijn beide verstelbaar, bovendien beschikt de fiets over een extra lange zadelpen. Een hartslagmeting is mogelijk, echter wordt de borstband niet meegeleverd.

Voordelen
 • Inclusief vier trainingen
 • Extra lange zadelpen
 • Nette prijs
Nadelen
 • Borstband voor hartslagmeting wordt niet meegeleverd
 • Geen tablethouder

Beste magnetische spinningfiets voor thuis – VirtuFit Etappe 2.0i

Ben je op zoek naar de beste magnetische spinningfiets voor thuis? Dan is het zeker de moeite waard om de VirtuFit Etappe 2.0i eens goed te bekijken. Deze spinningfiets ziet er met zijn diepzwarte kleur en strakke lijnen erg modern uit, maar heeft daarnaast ook een aantal fijne voordelen. 

De spinningfiets is voorzien van een luxe zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. ook het stuur is in hoogte aan te passen. Op deze manier kun je altijd in de juiste houding gaan sporten. Daarnaast is er een 3-delige crank aanwezig voor een soepele training, evenals een vliegwiel van 22 kilogram en toe-clip pedalen. Dankzij het zware vliegwiel is de fiets erg stabiel, en is het voor jou mogelijk te trainen met een hoge weerstand. Er zijn 24 weerstandniveaus beschikbaar, dus voor iedereen is er een weerstand te vinden die bij hem past. 

Bovenstaande is niet het enige dat de fiets comfortabel maakt, want het multi grip stuur denkt hier ook zeker aan. Het stuur is voorzien van een luxe en comfortabele coating en heeft foam elbow pads die verstelbaar zijn. Op deze manier kun je dus altijd een comfortabele houding aannemen, of je nou een rustige training uit wilt voeren of wilt sprinten. 

Uiteraard is er ook een console aanwezig, deze is voorzien van LED-verlichting. Hierop kun je al je gegevens eenvoudig aflezen, denk hierbij aan je afstand, snelheid en gereden tijd. Ook kun je via dit scherm naar de 13 trainingsprogramma’s navigeren. Het hartslag programma werkt enkel in combinatie met de handsensoren in het stuur, of met de hartslagband. 

De spinningfiets is naast alle bovenstaande opties ook nog makkelijk te koppelen met verschillende trainingsapps zoals Zwift, Kinomap en Fitshow. Dit zorgt voor een leukere training waarbij je jezelf telkens weer uit kunt blijven dagen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een groep te fietsen of mee te doen met een virtuele wedstrijd. Naast al deze fijne opties beschikt de spinningfiets ook over transportwielen, een tablethouder en een bidonhouder. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 131,5 x 51,5 x 115 centimeter en hij weegt 40,9 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram.

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike - Spinningfiets

699,00 799,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste magnetische spinningfiets voor thuis

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Etappe 2.0i is een erg mooi spinningfiets. Met zijn strakke lijnen en diepzwarte kleur komt hij in vrijwel elke ruimte tot zijn recht. Het grote voordeel hierbij is dat het luxe zadel en het stuur beide aan te passen zijn zodat je altijd in de juiste houding traint. Daarnaast is hij te koppelen met verschillende trainingsapps, zodat jij jezelf telkens weer uit kunt blijven dagen.

Voordelen
 • Luxe zadel en stuur zijn verstelbaar
 • Te koppelen met verschillende apps
 • Voorzien van zwaar vliegwiel voor trainen met hoge weerstand
 • Belastbare gewicht is 140 kilogram
Nadelen
 • Heeft geen noodstop
 • Geen USB-poort aanwezig

Beste betaalbare magnetische weerstand spinbike – FitBike Race Magnetic Basic

Wil je graag een betaalbare magnetische weerstand spinbike aanschaffen? Dan is de FitBike Race Magnetic Basic precies waar je naar op zoek bent. De fiets is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem en is ook nog eens fluisterstil. Zo kun je trainen zonder dat er al teveel lawaai is, waardoor je gewoon je favoriete serie of muziek aan kunt zetten. Daarnaast is het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen zodat je altijd de juiste houding hebt. 

Het nadeel bij deze fiets is echter wel dat er geen hartslagmeting mogelijk is. Wel zou je dit bijvoorbeeld kunnen doen met je smartphone, maar deze gegevens zie je dan dus niet terug op het beeldscherm van de spinbike. 

Op het aanwezige beeldscherm kun je eenvoudig aflezen welke afstand je hebt afgelegd en hoe lang je daarover hebt gedaan. Ook zie je wat je snelheid is, de RPM en kun je zien hoeveel calorieën er al verbrand zijn. 

FitBike Race Magnetic Basic

399,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste betaalbare magnetische weerstand spinbike

7Expert Score
Conclusie

De FitBike Race Magnetic Basic is voorzien van magnetische weerstand, maar beschikt verder niet over uitzonderlijke opties. Niet alle onderdelen zijn verstelbaar en ook is er geen hartslagmeting mogelijk. Voor beginners zou dit een perfecte spinningfiets zijn, zeker ook omdat er niet veel functies aanwezig zijn. Wel beschikt hij over een duidelijk beeldscherm waarop alle belangrijke gegevens af te lezen zijn.

Voordelen
 • Magnetische weerstand
 • Stil
 • Duidelijke beeldscherm
Nadelen
 • Geen hartslagmeting mogelijk
 • Niet bijzonder veel functies

Beste professionele spinningfiets met magnetische weerstand – DKN Technology X-motion II

Wil je graag een spinningfiets aanschaffen, maar heb je al veel ervaring? Dan is een professionele spinningfiets met magnetische weerstand waarschijnlijk de beste keuze voor jou. De DKN Technology X-motion II is hierbij een goede keuze. 

Deze fiets is voorzien van een ergonomisch zadel met een flexibele zit die zowel horizontaal als verticaal kan worden aangepast. Op die manier heb jij altijd de beste houding voor het trainen. Het stuur is voorzien van micro-aanpasbare voor- en achter sliders, zodat ook het stuur aan jouw postuur aangepast kan worden. De dual-sided pedalen hebben een groter oppervlak. Hierbij kun je kiezen voor de gewone pedalen met teenclip, of voor de SPD-pedalen. 

Uiteraard is er ook een console aanwezig waarop alle belangrijke gegevens afgelezen kunnen worden. Denk hierbij aan je afstand, tijd, hartslag en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast kun je via dit console ook je trainingsprogramma selecteren. Er zijn 32 weerstandniveaus en 20 tijdssegmenten aanwezig. De spinningfiets maakt daarnaast gebruik van Smart Technology, waarmee je een echt oefenprogramma kunt maken gebaseerd op Watt gecontroleerde begeleiding. Hierbij vul je je geslacht, leeftijd en gewicht in, en de Watt controle bepaalt vervolgens de weerstand voor je.

De fiets beschikt over Bluetooth en is te koppelen met je smartphone. Ook is hij geschikt voor het gebruikt van trainingsapps zoals Zwift, BitGym en Kinomap. Een hartslagmeting is ook mogelijk, evenals het gebruik van een borstband. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 115 x 56 x 90 centimeter en hij weegt 64 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 210 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

DKN Technology X-Motion II

1.395,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele spinningfiets met magnetische weerstand

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology X-motion II is een mooie, professionele spinningfiets die geschikt is voor iedereen met ervaring. Het zadel en het stuur zijn te verstellen, daarnaast beschikt de fiets over dual-sided pedalen. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende pedalen. Ook is hij voorzien van Smart Technology, is hij te koppelen met je smartphone en kunnen er verschillende trainingsapps gebruikt worden om nog meer uit je training te halen.

Voordelen
 • Voorzien van dual-sided pedalen
 • Smart Technology
 • Te koppelen met je smartphone en verschillende apps
 • Zeer stil in gebruik
Nadelen
 • Niet geschikt voor beginners
 • Geen bidonhouder aanwezig

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste magnetische spinningfiets

Je hebt nu een aantal verschillende magnetische spinningfietsen kunnen bekijken, en het kan goed zijn dat je inmiddels weet welke fiets je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en graag wat meer informatie zou willen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld, zodat het je daarna misschien wat duidelijker is en jij je spinbike aan kunt schaffen. 

Verstelbare onderdelen

Bij vrijwel de meeste spinningfietsen zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Dit is ideaal want zo kun je de fiets instellen op de perfecte hoogte, zodat je altijd comfortabel zit tijdens het trainen. Wanneer dit niet mogelijk is gaat het vaak om een beginnersfiets. 

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht verschilt erg per model, maar vaak is dit tussen de 130 en 150 kilogram. Heb je overgewicht en wil je daarom gaan trainen? Let er dan goed op wat het maximale gewicht is. Zo voorkom je dat je een fiets aanschaft waar je vervolgens helemaal niks mee kunt. 

Programma’s en weerstandniveaus

Je zou denken dat er op elke fiets programma’s en weerstandniveaus te vinden zijn, maar dit is niet zo. Weerstandniveaus vrijwel altijd wel, maar programma’s zijn er ook regelmatig niet. Wel is het in dat geval zo, dat er vaak een app beschikbaar is waarmee je verschillende trainingen kunt doen. 

Hartslagmeting 

Het meten en bijhouden van je hartslag is erg fijn tijdens de training, maar niet elke spinningfiets beschikt over deze mogelijkheid. Wanneer dit wel mogelijk is, kan dit in sommige gevallen door middel van de handsensoren in de hendels. Bij andere fietsen is het mogelijk je hartslag te meten met een borstband, welke vaak niet wordt meegeleverd. Deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

Display 

Een display op je spinbike is noodzakelijk, want je wilt bepaalde gegevens tijdens je training in kunnen zien. Denk hierbij aan je hartslag, maar ook de gereden tijd, de snelheid en de afstand. Daarnaast is het vaak ook mogelijk het aantal verbrande calorieën in te zien. 

Extra functies 

Sommige fietsen beschikken over extra functies. Hierbij kan gedacht worden aan een bidon- of tablethouder, Bluetooth en compatibiliteit met je smartphone. Daarnaast hebben een aantal, vaak duurdere, fietsen ook een AUX-aansluiting en ingebouwde speakers. 

Voor wie is een magnetische spinningfiets geschikt

Een magnetische spinningfiets is voornamelijk geschikt voor mensen die serieus hun fiets- / spinningprestaties willen verbeteren. Daarnaast zijn de modellen die we hier besproken hebben magnetisch en zijn deze zeer geschikt voor mensen die graag willen dat hun fiets niet te veel geluid maakt. De magnetische spinningfietsen zijn namelijk enorm stil in gebruik aangezien er geen fysieke onderdelen elkaar raken tijdens het fietsen.

Voordelen van een magnetische spinningfiets

Nu zijn er een aantal voordelen te benoemen aan dit soort spinbikes. Daarom zetten we deze even kort voor je op een rijtje.

Stil in gebruik

Doordat het magnetische weerstandssysteem zo is gemaakt dat het door middel van een magneet de weerstand regelt zijn er geen fysieke objecten die elkaar raken en dus hoor je dus ook niet het geluid van het vliegwiel die de rem raakt. Hierdoor lekker stil in gebruik.

Eenvoudig weerstand verstellen

Bij de “gewone” spinningfietsen zal je aan een knop moeten draaien om de weerstand in te stellen. Hierdoor is het niet altijd even nauwkeurig en weet je nooit of je wel precies zo zwaar (of licht) traint als de vorige keer dat je trainde. Met een spinbike met magnetische weerstand kun je dit eenvoudig regelen met een druk op de knop en kun je echt heel specifiek de weerstand instellen.

Spinbike met magnetische weerstand kopen

Nu is het tijd om een keuze te maken. Voor het gemak hebben we hieronder nogmaals de verschillende modellen voor je op een rijtje gezet. We horen graag van je waar jouw keuze naar uit gaat.

VirtuFit Etappe 1 Spinningfiets Met Computer

Beste koop magnetische spinningfiets
399,00 599,00

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike - Spinningfiets

Beste magnetische spinningfiets voor thuis
699,00 799,00

FitBike Race Magnetic Basic

Beste betaalbare magnetische weerstand spinbike
399,00

DKN Technology X-Motion II

Beste professionele spinningfiets met magnetische weerstand
1.395,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo