VirtuFit Etappe 1 Spinbike Review 2023

De VirtuFit Etappe 1 Spinbike is een gemakkelijke spinningfiets met magnetische weerstand om in huis te trainen. Je kan er niet alleen mee fietsen. Als je er behoefte aan hebt zou je er zelfs mee kunnen crossen of wielrennen. De Spinbike van VirtuFit is zo stabiel dat die goed in staat is om alle bewegingen op te vangen die jij maakt met jouw spinbike. Dus een Spinbike van VirtuFit in huis halen maakt jouw trainingen zeer waardevol.

VirtuFit Etappe 1 Spinbike kopen / prijsvergelijking

Impressie

Hoe is het ontwerp van de VirtuFit Etappe 1 Spinbike?

De VirtuFit Etappe 1 Spinbike is zo gemaakt dat je hem kunt gebruiken voor fietsen, crossen en wielrennen. Omdat de Spinbike een gewicht van 135 kg gemakkelijk draagt kan die dat beslist aan. Doordat die erg stevig staat kun je er hard mee fietsen want alle bewegingen vangt die van je op. De fiets is voorzien van SPD-pedalen die ervoor zorgen dat het volle gewicht van jou kan worden gedragen. De trapas is zeer stevig waardoor die goed bestand is tegen zijwaartse bewegingen. De trapas heeft een professionele driedelige crank met massief ijzeren pedalen. 

Het is zo ontworpen zodat jou VirtuFit Etappe 1 spinningfiets extreme krachten zonder problemen kan verwerken. Op de Spinbike van VirtuFit is een weerstandsknop waarmee je eenvoudig de intensiteit van je training kunt verhogen. Het stuur van de VirtuFit Etappe 1 heeft een stevige schuimrubberen beschermlaag die ervoor zorgt dat jij tijdens intensieve workouts geen blaren krijgt. De antislip textuur zorgt ervoor dat je een stevige grip hebt en dat het comfortabel is. Zelfs als je last zou hebben van zweethanden zul je er geen last van hebben om het stuur goed vast te houden. Het stuur is zo gemaakt dat je altijd er intensief mee kunt sporten.

Voor wie is de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets geschikt?

Voor iedereen die thuis wil trainen is deze spinningfiets een uitkomst. Voor thuisgebruik is die zeer ideaal want je zou hem overal kunnen neerzetten. Geen sportscholen waar je heen hoeft te gaan maar wel de mogelijkheid om gewoon lekker te sporten op elk moment van de dag dat jou het uitkomt. De spinningfiets is voor thuisgebruik zeer fijn maar ook in sportscholen zou die gemakkelijk kunnen. Doordat de Spinbike ook uitziet als een fitnessfiets voelt de training realistischer aan. Zelfs wielrenners zouden nog op deze VirtuFit Etappe 1 hun training kunnen verrichten. Eigenlijk kun je zeggen dat deze VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer er is voor iedereen die het fijn vindt om leuke workouts te verrichten.

Functies van de VirtuFit Etappe 1 Spinbike

Bepaalde functies die interessant zijn om te weten zullen we in het kort beschrijven om je een indruk te geven wat deze VirtuFit Etappe 1 voor jou kan betekenen. Doordat je op de VirtuFit Etappe 1 Spinbike verschillende workouts kunt doen heb je een multifunctionele fiets.

Het waterpas afstellen van je spinningsfiets.

De spinningfiets is heel gemakkelijk te verplaatsen doordat er transportwielen zijn bevestigd. Stel je wilt tv gaan kijken onder de workout dan rijd je hem gewoon naar de plek toe. Je kunt hem dan gewoon waterpas weer stellen zodat je gewoon weer kunt starten met je oefeningen die je wilt gaan doen.

Lange zadelpen

Op de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer is een wielrennerszadel bevestigt. Je kunt het zadel gemakkelijk horizontaal verstellen. Er is zelfs gedacht aan de lange mensen doordat er een extra lange zadelstang bij zit. Het stuur dat gemakkelijk hoog of laag verstelbaar is maakt de VirtuFit Etappe 1 helemaal compleet. Je past hiermee de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer gemakkelijk aan op jouw lichaamslengte. 

V-belt

De V-belt aandrijving zorgt voor een stille en vloeiende beweging van het vliegwiel. Dat kom doordat alle draaipunten zijn voorzien van industriële lagers om jou VirtuFit Etappe 1 Spinbike soepele bewegingen te garanderen. De V-belt heeft geen olie nodig zoals een ketting dat heeft, daardoor gaat die ook veel langer mee. Het maakt jou VirtuFit Etappe 1 spinningfiets erg stil.

Vliegwiel 22 KG

Het vliegmassa van de VirtuFit Etappe 1 heeft een 22 kg vliegwielmassa met een gemakkelijke weerstandsknop waarmee je de intensiteit kunt instellen van jouw training. Je kunt de intensiteit behoorlijk verhogen zodat je een goede workout krijgt. Gewoon de draaiknop omdraaien en je past het gemakkelijk aan. De Spinbike van VirtuFit staat extra stevig op de grond en is zeer stabiel. Elke beweging die jij maakt op de spinningfiets vangt die gemakkelijk op. Daarbij is die belastbaar tot 135 kilo.

virtufit-etappe-1-spinbike-vliegwiel

Het stevige stuur van de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets

Het stuur van de Etappe 1 Spinbike is zeer stevig en heeft een schuimrubberen beschermlaag. Wielrenners zouden er veel comfort mee hebben omdat ze bij lange intensieve fietstochten blaren zouden kunnen voorkomen. De antislip textuur zorgt ervoor dat je een stevige grip hebt, ook al heb je natte handen van bijvoorbeeld zweten. Je glijdt niet zomaar weg en kunt gewoon je training intensief blijven doen.

Het display

Op de spinningfiets van VirtuFit zit een display bevestigd waarop jij al jouw oefeningen kunt bijhouden. Je krijgt een goed overzicht van elk onderdeel ervan. Op het display van de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer zie je de snelheid, afstand, de tijd, de hartslag, het calorie verbruik, de omwentelingen van het aantal per minuut en heeft daarbij een scanfunctie. Heb je een draadloze borstband of een hartslag horloge dan meet de hartslag ontvanger voor jou de hartslag. Deze functie heb je ook bij de VirtuFit.

Functies fietsstijlen

Met de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets heb je niet alleen de mogelijkheid om te fietsen. Ook een wielren en cross functie zitten erop waardoor je nog sneller kunt fietsen. Dit kan de VirtuFit Etappe 1 zeer gemakkelijk aan. Deze zal niet vallen want gaat met elke beweging mee en staat stevig op de grond.

Verstelbaar Zadel en Stuur

Om een perfecte houding te krijgen op je Spinbike kun je het zadel en het stuur gemakkelijk instellen naar jouw eigen wensen. Bij de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets is ook gedacht aan lange mensen. Er is een extra zadelstang bij zodat ook voor lange mensen deze Spinbike goed is. Het is daardoor gemakkelijk instelbaar. Of je nu kort of lang bent deze VirtuFit Etappe 1 Spinbike maakt het voor iedereen gemakkelijk lekker te trainen. Je houding zal altijd perfect zijn met de goede instelling van jouw Spinbike.

Voor- en Nadelen van de VirtuFit Etappe 1 spinbike

Wij geven hier een paar voor en nadelen van de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer voor jou op een rijtje.

Voordelen
  • Aandrijving met V-belt, onderhoudsarm
  • Weerstand gemakkelijk aan te passen
  • Trainingscomputer
  • Vliegwiel 22 kg
  • Handige dvd voor workout
  • Transportwielen
Nadelen
  • Weerstand
  • De prijs
  • Het aantal trainingsprogramma’s

Voordelen

Je hebt al verschillende voordelen zoals de toeclips en dat de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets relatief stil is maar om je nog wat meer indruk te geven zullen wij er een aantal uitleggen.

Aandrijving met V-Belt en onderhoudsarm

Door de V-belt kun je gemakkelijke soepele bewegingen maken met jouw Spinbike van VirtuFit. Ook als je harder gaat fietsen hoef je niet bang te zijn dat die omvalt want staat stevig en kan elke beweging gemakkelijk aan zelfs als je in crossstand zal fietsen

Weerstand aanpassen

De weerstand voor je training is gemakkelijk in te stellen door een draaiknop

Trainingscomputer

Tijdens je training kan je via de video al jouw trainingen aflezen en informatie over je hartslag, tijd en je conditie. Maar ook je snelheid en afstand lees je er gemakkelijk op af. 

Vliegwiel 22 kg

Het vliegwiel is er voor intensieve workouts, je kan het gemakkelijk zelf instellen hoe hard je wilt trainen.

Handige dvd voor workout

Op de dvd zijn een aantal workouts te zien waarop je al zou kunnen trainen. Zo hoef je niet zelf oefeningen te bedenken maar je kunt gemakkelijk deze oefeningen gebruiken voor jou workout.

Transportwielen

De wielen die bij de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets erbij zijn zullen jou veel gemak geven omdat je in elke plek in huis zult kunnen trainen. Of je nu gewoon voor de tv wilt of ergens anders je kunt hem in elke kamer rijden met de transportwielen.

Hoge kwaliteit/ 4 uur intensief trainen

Doordat de VirtuFit Etappe 1 Spinbike van hoge kwaliteit is en erg stevig is kun je alle trainingen wel tot vier uur achtereen uitvoeren. Het maakt de VirtuFit Etappe 1 geschikt voor duurtrainingen.

Nadelen

Soms kun je denken er zitten nadelen aan de Spinbike. Maar de een vind het een nadeel en de andere kan er wel mee leven. Maar hier een paar punten die minder kunnen zijn om te denken deze VirtuFit spinningfiets is niets voor mij. Maar met al de opties die deze VirtuFit Etappe 1 je geeft heb je meer voordelen als nadelen.

Weerstand instellen

De weerstand is in te stellen handmatig maar dat is ook de enige manier. Op de VirtuFit Etappe 1 kun je 20 weerstandniveaus instellen voor je workout.

De prijs van de spinningfiets

Het kan zijn dat de prijs tegenvalt maar het is een fiets die wel erkend is om je workouts op te doen. De aanschaf mag prijzig zijn maar is wel eenmalig dat je die maakt. De spinningfiets van VirtuFit zal lang meegaan door zijn stabiliteit. Er is veel nagedacht bij deze Spinbike van VirtuFit om jou een goede workout te kunnen geven waardoor de hoge prijs eigenlijk niets is vergeleken bij de mogelijkheden met deze spinningfiets van VirtuFit.

Weinig trainingsprogramma’s

Je hebt trainingsprogramma’s maar er zijn niet zoveel. Maar deze kun je uitbreiden met je eigen workouts en trainingen. Het zal geen enkel probleem zijn om toch al jouw oefeningen te kunnen doen. Met deze gebruiksvriendelijke moderne Spinbike zul je altijd een goede workout kunnen doen. Ben je een beetje creatief  dan heb je zelf een programma zo gemaakt samen met de bestaande trainingsprogramma’s

Spinbike specificaties

CategorieSpinningfietsGewicht41,5
Artikel VFSPINBIKE-E1Kleur Zwart, groen
Belastbaar gewicht135 KgRemsysteemVilt
Garantie 2 jaarDisplayJa
GebruikThuisPedalenToeclips
SoortDoortrapperMaterialen Staal
AandrijvingRiem/V-beltExtra zadelstangJa
WeerstandniveausTraploosNoodstopJa
Type displayLcdMonitor WeergaveSnelheid, afstand, tijd etc
Kleur Groen/ZwartMp3 Ingang Nee
Verstelbaar stuurJaVerstelbaar zadelJa
BidonhouderJaErgometer Nee
Waterpas instelbaarJaBorstband mogelijkheidJa 5khz
TransportwieltjesJaBorstband bijgeleverdNee
Extra’s:Stevig ontwerp, draadloze hartmeting, draadloze optioneelStandaard meegeleverdHandleiding Nederlands en Engels en montagegereedschap.

Handleidingen

VirtuFit Etappe 1 spinbike kopen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

Om intensieve trainingen te verrichten thuis heb je met de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets met computer veel mogelijkheden. Doordat je er niet alleen gewoon op kunt fietsen maar ook een functie hebt om te trainen in wiel of crossmodus kun je jouw trainingen nog intensiever maken. De stevige grip die je hebt door het stuur zorgt ervoor dat je niet van de spinningsfiets afglijdt en elke oefening gemakkelijk kunt doen. Bij de VirtuFit Etappe 1 krijg je een dvd met spinninglessen zodat je al je eerste oefeningen kunt doen in een goede workout. De VirtuFit Spinbike heeft een trainingscomputer oftewel een display waarop je alles kunt aflezen. Je houdt je eigen conditie ermee goed in de gaten. De trainingscomputer is ook uitgerust met een hartslagmeter zodat jij kunt zien hoe zich deze ontwikkelt tijdens de training en kun je de hartslag in de gaten houden. 

Om jouw VirtuFit te kunnen verplaatsen heeft deze transportwieltjes. Dit is gemakkelijk als je in een andere ruimte wilt sporten. Of als je hem wilt opbergen steeds dan zijn die zeer handig ervoor. De VirtuFit Etappe 1 Spinbike is een zeer goede spinningfiets voor iedereen die intensiever wil trainen. Je kunt met deze fiets gemakkelijk zware trainingen aan. Ben je een beginneling zou je een Spinbike kunnen pakken met een niet zo zwaar vliegwiel. Maar wil je ook als beginneling zwaarder trainen dan is de VirtuFit Etappe 1 spinningfiets geen slechte keuze ongeacht de prijs want deze heeft veel opties en gaat zeer lang mee. Deze Spinbike van VirtuFit heeft daarbij een mooi design in de kleuren zwart met groen. Daardoor ziet deze heel modern uit en is van deze tijd. Kleuren die gemakkelijk passen in de huiskamer.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo