VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer Review 2023

Met de VirtuFit htr 3.0i haal je het beste uit jezelf. Kies je voor een matige intensieve training dan is deze hometrainer voor jou de beste keuze. Wil je aan je gezondheid werken zoals conditie opbouwen of afvallen dan zal deze VirtuFit hometrainer genoeg zijn om al jouw trainingen te laten doen. Met de 37 programma’s die de VirtuFit htr 3.0i Ergometer hometrainer heeft zul jij een goede workout kunnen doen in je eigen huis. De hometrainer is te gebruiken tot een gebruikerslengte van 2 meter.

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-htr-30i-ergometer-hometrainer-verstelbaar-zadel-horizontaal
virtufit-htr-30i-ergometer-hometrainer-verstelbaar-stuur
virtufit-htr-30i-ergometer-hometrainer-impressie
virtufit-htr-30i-ergometer-hometrainer-verstelbaar-zadel-verticaal

Het ontwerp van de VirtuFit htr 3.0i 

Als je kijkt naar het ontwerp van de VirtuFit htr 3.0i zie je gelijk dat die in een strak design is uitgevoerd. Alles is professioneel afgewerkt. Door zijn zwart matte kleur oogt deze modern en tijdloos. Het materiaal waaruit de hometrainer bestaat is van uitstekende kwaliteit. De VirtuFit hometrainer heeft een hoogwaardige afwerking en kan belast worden tot 150 kg. De hometrainer van VirtuFit is voorzien van maar liefst 36 programma’s waar je uit kunt kiezen. En of dat al niet genoeg is, deze zijn te koppelen aan de fitness app Zwift. Daar is in dit ontwerp goed over nagedacht. Maar ook de onderdelen en de andere functionaliteiten zijn top op deze hometrainer voor in je huis. Wat ook meteen in het oog springt is de console van de htr 3.0i die op de hometrainer is bevestigd. Het moderne scherm met rvs-afwerking is voorzien van een verlichte lcd display. De hometrainer is gemaakt uit de materialen metaal en kunststof en weegt 43.5 kg. 

Voor wie is de VirtuFit htr 3.0i Ergometer hometrainer geschikt? 

De hometrainer VirtuFit htr 3.0i is vooral geschikt voor thuisgebruik. Of je nu alleen je conditie wilt opbouwen of afvallen. Alles is er mee mogelijk. Wat het bijzonder maakt is dat revaliderende en oudere mensen hierop ook in alle rust hun oefeningen kunnen verrichten. Dit is mogelijk door de lage instap die deze hometrainer heeft. 

Daarnaast heeft het ook een ingebouwde ergometer die ervoor zorgt dat je altijd op jouw niveau traint. Deze ergometer kijkt namelijk naar het aantal watt dat je trapt. Hoe harder je trapt hoe meer weerstand. En dit is dus ook andersom zo en daarom is het zeer geschikt voor mensen die wat meer op leeftijd zijn of aan het revalideren zijn.

virtufit-htr-30i-ergometer-hometrainer-lage-instap

De functies van de VirtuFit htr 3.0i

Enkele functies die wel bijzonder zijn aan deze hometrainer van VirtuFit willen we je toch wat beter beschrijven zodat jij voor jezelf wel een goede indruk kunt maken van wat de hometrainer allemaal kan. 

Geschikt voor revalidatie

Dankzij de lage instap die de hometrainer 3.0i heeft kan iemand die moet revalideren gemakkelijk plaatsnemen. Dit zal gewoon moeiteloos gaan en zo zal je gemakkelijk je oefeningen kunnen doen. Doordat de hometrainer ook nog veel keuzes heeft in programma’s is deze zeer geschikt voor revaliderende en oudere mensen die graag in huis hun conditie willen opbouwen.

Train met Zwift

Wat het ook bijzonder maakt en vooral interessant dat is de compatibiliteit met de fitness app van Zwift. Naast de 36 programma’s heb je dan de mogelijkheid om nog eens honderden trainingsmogelijkheden te volgen maar zo kun je ook virtuele routes met fanatieke fietsers volgen vanuit de hele wereld. Je zou dan kunnen trainen alleen, maar ook in een groep. Je zou trainingsprogramma’s kunnen volgen maar ook aan wedstrijden zou je kunnen meedoen.

Trainingprogramma’s van de VirtuFit htr 3.0i

Niet alleen heb je de 37 trainingsprogramma’s waarmee je kunt oefenen. Je hebt daarbij ook 32 weerstandsniveaus. Dus vervelen zul jij je zeker niet op de hometrainer van VirtuFit htr 3.0i.

Programma’s van VirtuFit 3.0i

De programma’s zijn verdeeld onder groepen. Zo zou je kunnen denken aan intervaltrainingen, wattage en hartslaggestuurde trainingen. 

De indeling zal er als volgt uitzien:

 • 30 Voorgeprogrammeerde programma’s
 • 2 Gebruikersprogramma’s
 • 3 Hartslaggestuurde programma’s
 • 1 Wattage programma
 • 1 Handmatig programma

LCD-Display verlicht

De lcd display is voorzien van blue backlight en geeft een duidelijk weergave van je trainingsdata. Je kunt alles aflezen wat met jouw training te maken heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan je RPM, afstand, hartslag, wattage, snelheid, calorieën en je weerstandsniveau. De prachtige console van je hometrainer ziet erg mooi uit. Wat ook handig is dat je door verschillende programma’s kunt bladeren met behulp van de hightech knoppen onder je scherm. Het display heeft ook een tablethouder zodat je jouw smartphone of tablet gemakkelijk veilig kunt opbergen. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te kunnen trainen met je favoriete apps. maar ook tv kijken onder je workout zal hierdoor geen problemen opleveren.

Hartslaggestuurd trainen op de VirtuFit 3.0i

Om gebruik te maken van hartslaggestuurd trainen heb je een borstband nodig. Je maakt dan gebruik van de geïntegreerde hartslagsensoren in de handgrepen. Om een constante en nauwkeurige meting te krijgen raden wij je aan om de 5khz borstband te gebruiken.

Stuur en Zadel

Deze hometrainer heeft een 3-delige crank. Het Zadel en het stuur zijn volledig verstelbaar. Het zadel is voorzien van een gel waardoor het zeer comfortabel is om erop te zitten. Het stuur heeft een rubberen coating waardoor het fijn is om deze vast te houden. Je grip zal hierdoor stevig zijn en je hoeft dan niet bang te zijn dat je wegglijdt. Ook al zijn je handen bezweet je grip blijft behouden. Zelfs voor lange mensen is deze hometrainer erg geschikt. Want tot een lengte van 2 meter is die instelbaar. Gewoon even je stuur en zadel aanpassen en je zal de perfecte houding hebben voor je training.

De transportwieltjes.

Het is mogelijk om je hometrainer van VirtuFit overal neer te zetten. Door zijn transportwieltjes die worden meegeleverd kun je hem plaatsen waar je wilt. En wil je opeens ergens anders verder trainen dan rijd je hem gewoon naar de andere plaats en ga je verder met je workout. Zo gemakkelijk kun je deze hometrainer verplaatsen door je hele huis.

Voor en nadelen van de VirtuFit HTR 3.0i hometrainer

Om je een indruk te geven van de hometrainer VirtuFit htr 3.0i hebben we ook een paar voor en nadelen. Zo krijg jij een compleet beeld van het apparaat en kun je bepalen of de HTR 3.0i hometrainer bij jou past.

Voordelen
 • Trainen met apps
 • Mooi design
 • Goede afwerking
 • Transportwieltjes
 • Ergometer
 • lage instap
Nadelen
 • Netstroom
 • Geschiktheid voor professioneel gebruik

Voordelen

Hier enkele voorbeelden van voordelen voor jou op een rijtje

Trainen met apps

Je hebt met de VirtuFit hometrainer de mogelijkheid om met een fitnessapp te werken en die heet Zwift. Je kunt dan trainingen verrichten alleen of met anderen samen. Wat ook leuk is dat je wedstrijden mee kunt doen, maar ook als je gewoon je programma alleen wilt doen is dat mogelijk. Bij de 37 programma’s die de hometrainer al voor je heeft kun je via de Zwift app nog eens honderden programma’s doen.

Het design

Het moderne design van de htr 3.0i is matzwart. En dat zorgt voor een mooi uiterlijk. De hometrainer is zeer stevig gebouwd en kan een gewicht aan tot 150 kg. 

Goede afwerking

De hometrainer van VirtuFit is erg mooi afgewerkt en aan alles is gedacht. Of het nu de onderdelen zijn of het herstelbare zadel of stuur. De hometrainer ziet er erg professioneel uit. Voor iemand die matig intensief wil trainen is dit een fijn apparaat. Gewoon lekker thuis je oefeningen doen zonder enige moeite

Transportwieltjes

Om je hometrainer te kunnen verplaatsen zitten er transportwieltjes bij. Zo kan je de VirtuFit 3.0i overal in je huis neerzetten door de wieltjes. Gewoon ermee rijden en je verplaatst hem van plek tot plek. Hoe gemakkelijk is dat wel niet voor je. Zelfs als je besluit ergens anders te willen trainen verander je gewoon van ruimte.

Ergometer

De ergometer functie die erop zit is wel echt ideaal voor mensen die moeten revalideren of wat minder mobiel en fit zijn. Hierdoor train je namelijk altijd op je eigen niveau en kun je dus nooit echt te hard gaan. Het stelt gelijk de grenzen voor jou.

Lage instap

Ook de lage instap is een zeer groot voordeel voor mensen die wat minder mobiel zijn om wat voor reden dan ook. Je kunt gemakkelijk opstappen en jouw training beginnen. Zonder dat je heel lenig of sterk moet zijn om de fiets op te stappen.

Nadelen

De Netstroom

Wat nadelig kan zijn is dat je hem op netstroom alleen maar kunt gebruiken. Je zult de HTR 3.0i dus altijd dicht bij een stopcontact moeten hebben staan om te kunnen trainen. Wel kun je natuurlijk met verlengsnoeren werken, maar dan kan het rommelig in huis worden.

Geschiktheid voor professioneel gebruik

De VirtuFit htr 3.0i is alleen geschikt voor thuisgebruik. Voor professioneel gebruik is die matiger. Wat wel weer mooi is dat het wel geschikt is voor ouderen en revaliderende door zijn lage instap.

Specificaties over de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

CategorieHometrainer
ArtikelVFHTR3.0I
Gebruikerslengte200 cm
Belastbaar gewicht150 KG
Garantie thuisgebruik3 jaar
GebruikThuis
WeerstandsysteemMagneet
Gewicht hometrainer43,5 KG
Service aan huis3 jaar
Monteren van de hometrainerZeer eenvoudig
StroomvoorzieningNetstroom
Extra’sLage instap, Zwift compatibel
FitnessappJa Zwift
Verbinding viaBluetooth
TablethouderJa
Compatibel met smartphone of tabletJa
KleurZwart
Display verlichtJa
Type DisplayLcd met Blue backlight
Materialen Metaal/Kunststof
Aantal programma’s 37
Aantal weerstandniveaus32
Aantal wattage programma1
Aantal gebruikersprogramma’s2
Max vermogen1000 Watt
Hartslagprogramma’s3
Monitor weergaveRPM, tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag, wattage
Type lagersKogellagers
TransportwieltjesJa
Borstband mogelijkheidJa 5khz
Verstelbaar zadel en stuur Ja
Waterpas afstelbaarJa
BidonhouderJa
Lage instapJa
HandleidingNederlands en Engels

Handleiding

VirtuFit HTR 3.0i ergometer kopen / aanbieding

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit htr 3.0i ziet er erg mooi uit.  Of het nu het design is of het detailwerk de VirtuFit hometrainer 3.0i springt er wel eruit door zijn moderne uitstraling. Door zijn lage instap is het mogelijk voor oudere en revaliderende mensen om ook deze hometrainer te gebruiken . Er is aan alles gedacht wat betreft het comfort van deze hometrainer van VirtuFit. Het zadel is gevuld met gel waardoor je er lekker op zitten kan. Je zal hierdoor niet snel zadelpijn gaan hebben. De VirtuFit htr 3.0i heeft een bidon en tablethouder. 

De tablethouder is zeer fijn omdat je tijdens het trainen jouw smartphone of tablet gemakkelijk en veilig kunt neerzetten. De bidon is een extraatje. Voor de trappers is gekozen voor een grip profiel met gaatjes wat ervoor zorgt dat je voeten niet gaan verschuiven tijdens het trappen. Ook niet als je heel veel kracht zet dus dat is heel comfortabel. De VirtuFit htr 3.0i is voorzien van veel verschillende programma’s. Je hebt keuze zat om al jouw oefeningen te kunnen doen. In totaal zal je kunnen kiezen uit maar liefst 37 programma’s en wil je meer sluit dan gewoon je hometrainer aan op de fitness app Zwift en je krijgt nog honderden programma’s extra erbij. 

Er zit op de hometrainer een speciaal body fat programma die vooral ideaal is als je doel afvallen is. Om je daarmee te helpen is deze hometrainer dan zeer geschikt. Mocht je een borstband hebben is het mogelijk om ook je hartslag te meten. Kies dan voor een borstband van 5 khz. De hometrainer is vrij geruisloos je hoort hem bijna niet. Met de hometrainer van VirtuFit htr 3.0i is het mogelijk om ca 3 uur achtereen te trainen. Met de VirtuFit 3.0i kun je intensief trainen maar ook matig.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo