Beste leg press machine van 2023

Als je het over fitnessapparaten hebt, is de leg press machine toch wel één van de meest gebruikte krachtapparaten door zowel fitness-liefhebbers als door bodybuilders. Je versterkt er namelijk niet alleen je beenspieren mee, maar ook je bilspieren en je hamstrings. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je betere prestaties kunt leveren. 

Toch is het trainen van je spieren niet het enige dat mogelijk is met de leg press, want je kunt ook je gewrichten trainen. Ideaal, want door deze te trainen verminder je het risico op blessures behoorlijk. Deze machine is er in drie verschillende uitvoeringen namelijk in de verticale, de horizontale en de 45 graden legpress. 

Wil je ook graag een leg press machine aanschaffen, maar zie je door alle verschillende merken het bos niet meer? Dan raden we je zeker aan dit overzicht goed door te nemen. Wij laten je namelijk de beste legpress machines zien, zodat jij eenvoudig je keuze kunt maken. Heb je het overzicht doorgenomen en weet je nog niet voor welke machine je moet gaan, dan kan onze Koopgids je ook nog helpen.

Beste leg press machines in één overzicht – Onze top 5

Body-Solid Leg Press & Hack Squat

Beste koop leg press machine
1.595,00

Body-Solid GLP Leg Press

Beste leg press apparaat voor thuis
995,00

Body-Solid PVLP156X Vertical Leg Press

Beste verticale leg press machine
489,00

Hammer Ferrum TX3 Homegym met Pulley en Legpress

Beste betaalbare leg press machine
899,00 999,00

Beste koop legpress machine – Body-Solid Leg Press & Hack Squat

Ben je op zoek naar de beste koop legpress machine, zodat jij direct aan de slag kunt gaan met je training? Dan is de Body-Solid Leg Press & Hack Squat echt iets voor jou. Dit apparaat is ideaal om je onderlichaam mee te trainen en dus te versterken. Uiteraard gebeurt dit allemaal op een zo veilig mogelijke manier. 

De leg press machine beschikt over drie verschillende posities waarop je beweging vergrendeld kan worden. Op deze manier geniet je niet alleen van veiligheid, maar ook van gemak en controle. Een goede manier om te ontdekken hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn met dit apparaat. 

Het apparaat heeft een soepel werkend telescopisch systeem dat het gewicht evenredig verdeelt. Het voetplatform is voorzien van extra massief traanplaat voor je leg press oefeningen maar ook voor hacksquat oefeningen. De rug- en schouderkussens zijn erg dik en voorzien van contour zodat je maximale ondersteuning krijgt. Daarnaast zijn de rugkussens ook eenvoudig om te keren. 

Het gewicht van dit apparaat bestaat uit 50 millimeter Olympische halterschijven maar deze worden niet standaard meegeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

De afmetingen van de legpress machine zijn 140 x 208 x 85 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 450 kilogram. 

Body-Solid Leg Press & Hack Squat

1.595,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:40

Beste koop leg press machine

8.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid Leg Press & Hack Squat is onze beste koop legpress machine en dat is uiteraard niet zonder reden. Niet alleen beschikt dit apparaat over drie verschillende posities, maar beschikt ook over een telescopisch systeem dat het gewicht verdeeld. Daarnaast zijn de kussens erg dik voor meer comfort.

Voordelen
 • Voorzien van telescopisch systeem
 • Drie vergrendelingsposities 
 • Maximale belasting van 450 kilogram
Nadelen
 • Het apparaat weegt zelf 136 kilogram 
 • Is vrij groot, let hierop bij de aanschaf

Beste leg press apparaat voor thuis – Body-Solid GLP Leg Press Attachment

Wil je graag een leg press apparaat voor thuis aanschaffen, zodat je ook thuis het beste uit jezelf kan halen? Dan is de Body-Solid GLP Leg Press Attachment misschien wel het apparaat waar je naar op zoek bent. 

Deze machine is voorzien van een 2:1 ratio. Dit betekent dat het gekozen gewicht op de stapel zal worden verdubbeld door middel van de katrollen. Ook is hij voorzien van een dubbel frame, wat ervoor zorgt dat de belasting op je enkels wordt verminderd. Ook ervaar je hierdoor een constante weerstand tijdens het trainen. 

Dr drukplaat draait zowel naar voren als naar achteren zodat jij je volledig op je hamstrings en dijen kunt focussen tijdens het trainen. Daarnaast is de drukplaat extra groot en breed en bovendien voorzien van een antislip-laag van rubber. De hendels die aan de zijkanten van de machine te vinden zijn, zorgen voor de mogelijkheid om het gewicht vast te zetten. 

Let wel op: deze machine is alleen voor gebruik met onderstaande Body-Solid krachtstations:

 • G2B
 • G3S
 • G4I
 • G5S
 • G6B
 • G10B

Body-Solid GLP Leg Press

995,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:41

Beste leg press apparaat voor thuis

7.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid GLP Leg Press Attachment zorgt ervoor dat jij meer uit je training kunt halen op een zo veilig mogelijke manier. Hij is voorzien van een dubbel frame en de drukplaat, welke extra groot en breed is, draait zowel naar voren als naar achteren zodat jij je kunt focussen op je training.

Voordelen
 • Voorzien van 2:1 ratio
 • Beschikt over dubbel frame
 • Drukplaat draait naar voren en naar achteren
Nadelen
 • Alleen te gebruiken in combinatie met bepaalde krachtstations

Beste verticale leg press machine – Powerline PVLP156X

Ben jij op zoek naar een verticale leg press machine, om je trainingen naar een hoger niveau te tillen? Dan is de Powerline PVLP156X misschien wel exact waar jij naar op zoek bent. Met deze machine kun jij je hele onderlichaam trainen. Omdat hij verticaal is kun je een maximaal resultaat van je spieren verwachten.

Een groot voordeel van een verticale machine is natuurlijk dat hij ook prima past in een ruimte die niet zo groot is. Heb je geen ruimte voor een horizontale leg press, dan is de kans groot dat de verticale wel past in de ruimte die jij voor ogen hebt. 

De machine is voorzien van dikke rug- en nekkussens die zorgen voor het maximale comfort tijdens je gehele training. Doordat de kussens zo comfortabel zijn kun jij je volledig focussen op je training en het beste uit jezelf halen. Daarnaast is het ook mogelijk het apparaat in drie hoogtes in te stellen. 

Het apparaat heeft drie standaard gewichtsposten met een diameter van 25 millimeter, dubbele verstelbare staal sluitstukken van 25-50 millimeter en een extra brede voetplaat voorzien van een antislip laag. 

De afmetingen van de leg press machine zijn 109 x 87 x 122 centimeter en hij weegt 42 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram. 

Body-Solid PVLP156X Vertical Leg Press

489,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:40

Beste verticale leg press machine

7.5Expert Score
Conclusie

De Powerline PVLP156X is een verticale leg press machine die jou in staat stelt het meeste uit je training te halen. De machine is in drie hoogtes in te stellen en is voorzien van dikke rug- en nekkussens welke zorgen voor extra comfort.

Voordelen
 • Te gebruiken in kleinere ruimte
 • Voorzien van dikke rug- en nekkussens
 • Beschikt over extra brede voetplaat
Nadelen
 • Erg zwaar apparaat
 • Gewichten niet meegeleverd

Beste betaalbare leg press machine – Hammer Ferrum TX3

Zou je graag een betaalbare leg press machine aan willen schaffen, zodat je thuis ook kunt trainen zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent? De Hammer Ferrum TX3 is dan misschien wel de ideale optie voor jou. 

Deze machine beschikt niet alleen over een leg press, maar ook over een pulley waardoor je meer oefeningen uit kunt voeren tijdens je training. Daarnaast is het een ruimtebesparend en compact model dat ook prima thuis gebruikt kan worden.

De pulley is verstelbaar aan de zijkant, en dit zorgt ervoor dat deze machine uniek is in de betaalbare klasse. Daarnaast zorgt dit ook voor een breed scala als het gaat om de verschillende oefeningen die je hierdoor uit kunt voeren. Je kunt al je belangrijke spieren trainen met slechts één apparaat, wat je niet alleen veel geld scheelt, maar ook veel ruimte. 

De afmetingen van de machine zijn 210 x 120 x 198 centimeter. De maximale lengte is 188 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram.

Hammer Ferrum TX3 Homegym met Pulley en Legpress

899,00 999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:40

Beste betaalbare leg press machine

7.5Expert Score
Conclusie

De Hammer Ferrum TX3 is meer dan alleen een leg press machine, want het is tegelijkertijd ook een pulley. Dit zorgt ervoor dat je erg veel oefeningen uit kunt voeren met deze machine, zodat jij een complete training kunt doen op slechts één apparaat.

Voordelen
 • Leg press en pulley in één
 • 80 kilogram weerstand
 • Inclusief attachments
Nadelen
 • Maximale lengte gebruiker is 188 centimeter
 • Maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram

Beste professionele leg press machine – DKN Technology Force2Go Leg press

Ben je op zoek naar de beste professionele leg press machine, dan zit je met de DKN Technology Force2Go Leg press zeker goed. Een machine die er niet alleen professioneel uitziet, maar dat ook echt is dankzij zijn stalen constructie en matzwarte afwerking. 

De kussens van deze machine zijn extra dik zodat ze jou alle comfort bieden die je nodig hebt tijdens het uitvoeren van je oefeningen. Ook staat de machine erg stabiel door zijn brede poten. De machine zelf weegt maar liefst 283 kilogram, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat het apparaat gaat bewegen tijdens het trainen.

De afmetingen van de leg press machine zijn 250 x 103 x 154 centimeter.

DKN Technology F2G Leg Press

3.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 1 december 2023 08:41

Beste professionele leg press machine

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Force2Go Leg press is een professioneel en oersterk fitnessapparaat waar jij je oefeningen goed op uit kunt voeren. Dankzij zijn stalen constructie en matzwarte afwering krijgt hij een luxe uitvoering en is hij ontzettend stevig.

Voordelen
 • Extra dikke kussens voor meer comfort
 • Voorzien van brede poten
Nadelen
 • Is met zijn 283 kilogram erg zwaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste leg press machine 

Je hebt nu alle verschillende leg press machines uit bovenstaand overzicht doorgenomen en misschien weet je al precies welk apparaat je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog twijfelt over bepaalde punten, en daarom hebben we deze koopgids voor je opgesteld. Hier lees je nog net dat beetje extra informatie waar je naar op zoek bent. 

Grootte van de machine 

De grootte van de machine is voor de meesten erg belangrijk, want je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat het apparaat ook echt in de ruimte past die jij voor ogen hebt. De meeste leg press machines zijn vrij groot, en hier dien je dan ook zeker rekening mee te houden. Heb je niet heel veel ruimte? Dan is het aan te raden voor een verticale leg press machine te kiezen, omdat deze vaak minder ruimte inneemt. 

Maximaal belastbare gewicht 

Wanneer je gaat trainen is het uiteraard belangrijk dat het apparaat geschikt is voor jouw lichaam. Zeker wanneer je wat zwaarder bent is het dan ook belangrijk na te kijken wat het maximaal belastbare gewicht is. Het ene apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram terwijl anderen tot wel 450 kilogram gaan. 

Type machine 

En dan het type machine. De leg press machine komt namelijk in een horizontale en verticale uitvoering, maar ook in 45 graden. Daarnaast zijn er ook nog leg press machines die meer een combinatie van apparaten zijn, zoals bijvoorbeeld een leg press machine en pulley in één.

Leg press machine online kopen

Hieronder vind je nogmaals het overzicht met onze top 5. Wij hopen dat je een keuze kunt maken en dat dit artikel je heeft geholpen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om een reactie achter te laten.

Body-Solid Leg Press & Hack Squat

Beste koop leg press machine
1.595,00

Body-Solid GLP Leg Press

Beste leg press apparaat voor thuis
995,00

Body-Solid PVLP156X Vertical Leg Press

Beste verticale leg press machine
489,00

Hammer Ferrum TX3 Homegym met Pulley en Legpress

Beste betaalbare leg press machine
899,00 999,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo