Beste Cable Crossover van 2023

De cable crossover, ook wel bekend onder de naam ‘cable fly’, is een kabeltoestel waarmee je de grote borstspieren kunt trainen. De isolatie oefeningen die je hiermee uitvoert, is ideaal wanneer je graag spierkracht en massa wil ontwikkelen in de grote borstspieren. Daarnaast kan het toestel ook gebruikt worden om andere spieren in je bovenlichaam en armen te trainen. 

De cable crossover is in vrijwel elke sportschool wel aanwezig, en daardoor onder de meeste sporters wel bekend. Het toestel heeft aan allebei de zijden van het lichaam een katrol, voorzien van een handgreep. Het is belangrijk dat de katrollen op de juiste hoogte worden ingesteld, dit moet net boven je hoofd zijn. 

Wil je ook graag je grote borstspieren trainen, maar wil je liever niet naar de sportschool toe? Dan is het een goed idee dit artikel door te lezen, want wij laten je de beste cable crossovers voor thuis zien. Zo kun jij in je eigen omgeving trainen op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Kom je er niet uit? In onze koopgids kun je ook nog het één en ander lezen. 

Beste Cable crossovers in één overzicht – Onze top 3

Cable Crossover DIONE

Beste koop Cable crossover
1.049,00

DKN Technology Force2Go Line Cable Cross Over

Beste professionele cable crossover
2.995,00

Beste koop Cable crossover – Cable Crossover DIONE

Onze beste koop Cable crossover is de Cable Crossover DIONE. Een zeer stevige machine voorzien van een vierkant buisprofiel, welke zeer geschikt is voor de meer gevorderde sporter. Zijn robuuste ontwerp zorgt ervoor dat het een echte blikvanger is in jouw fitnessruimte, en door de strakke lijnen en hoeken past hij in elk interieur.

Het krachtapparaat beschikt over twee gewichtsstapels die beide 80 kilogram aan gewichten hebben. Dit zorgt ervoor dat je met maximaal 160 kilogram in totaal kunt trainen. De aanwezige katrollen zijn erg eenvoudig te verstellen in 16 verschillende posities over de volledige hoogte van het toestel. Dit zorgt ervoor dat jij altijd op de juiste hoogte traint. Ook is er een geïntegreerde optrekstang aanwezig, waardoor meer oefeningen mogelijk zijn, en wordt hij geleverd met 2 hoogwaardig stalen eenhandsgrepen. 

De ruimte tussen de 2 katrollen is 210 centimeter, deze zijn bovendien gelagerd voor een meer soepele beweging. De sterke staalkabel is voorzien van een kunststof coating en de krachtoverbrenging van de gewichtsstapels is 2:1. 

De afmetingen van de cable crossover is 320 x 75 x 208 centimeter en hij weegt 240 kilogram.

Cable Crossover DIONE

1.049,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste koop Cable crossover

8Expert Score
Conclusie

De Cable Crossover DIONE is een mooi, groot en veelzijdig apparaat. Niet alleen kun je de juiste oefeningen uitvoeren met maximaal 160 kilogram aan gewichten; er is ook een geïntegreerde optrekstang aanwezig waardoor er nog meer mogelijkheden zijn.

Voordelen
 • Robuust uiterlijk 
 • Gewichtsstapel van 2 x 80 kilogram 
 • Inclusief optrekstang en 2 eenhandsgrepen 
Nadelen
 • Installeren kost veel tijd

Beste cable crossover met optrekstang – Body-Solid GDCC250 Deluxe 

Zou je graag een cable crossover met optrekstang aan willen schaffen voor thuis? De Body-Solid GDCC250 Deluxe is dan misschien wel waar je naar op zoek bent. Dit is een erg stevig apparaat, waardoor hij zelfs geschikt is voor de gevorderde sporter met veel eisen en dagelijkse trainingen. 

Door de vele mogelijkheden van dit apparaat wordt je gestimuleerd serieus met krachttraining aan de gang te gaan, maar tegelijkertijd motiveert het je ook om je lichaam naar een hoger niveau te tillen. Het mainframe is hoog en extra breed waardoor je verschillende hoge en lage pulley oefeningen uit kunt voeren. En doordat de hoogtes verstelbaar zijn in 20 standen en de kabel 180 graden gepositioneerd kan worden, heb je altijd de juiste begeleiding tijdens je training. 

Een ander groot voordeel is het, dat er verwisselbare kabel handvatten aanwezig zijn. Deze zorgen voor een onbeperkt aantal mogelijkheden op elk niveau. Ook wordt de cable crossover geleverd met twee gewichtsstapels van 75 kilogram. Dit zorgt voor een totaal trainingsgewicht van 150 kilogram.

De afmetingen van het apparaat zijn 208,7 x 410 x 72,5 centimeter.

Body-Solid GDCC250 Deluxe Cable Crossover met 2 x 75 kg gewichten

2.295,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste cable crossover met optrekstang

8.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid GDCC250 Deluxe is een robuuste cable crossover inclusief optrekstang, wat zorgt voor meer oefeningen die op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden. De hoogtes zijn in 20 standen te verstellen en doordat de kabel 180 graden draaibaar is, heb je altijd de juiste positie en begeleiding tijdens het trainen. 

Voordelen
 • Dankzij de optrekstang meer oefeningen mogelijk
 • Hoogte in 20 standen te verstellen 
 • Kabel 180 graden te draaien 
 • Totale gewichtsstapel van 150 kilogram
Nadelen
 • Heeft redelijk veel ruimte nodig

Beste professionele cable crossover – DKN Technology Force2Go Line Cable Cross Over

Train jij al heel wat jaren, dan is de kans groot dat je behoefte hebt aan een professionele cable crossover. De DKN Technology Force2Go Line Cable Cross Over is ideaal voor de gevorderde sporter die weet wat hij moet doen met een apparaat als deze. 

Een groot voordeel bij dit apparaat is dat je de mogelijkheid hebt om verschillende oefeningen uit te voeren om zo je lichaam fit en gezond te houden. Of je nou wil trainen om meer spieren te kweken of om juist wat af te vallen; het kan allebei met dit toestel. Daarnaast is hij ook geschikt wanneer je na een blessure moet revalideren. 

Het apparaat heeft een robuust ontwerp en is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig staal. Het frame is bovendien voorzien van een poedercoating welke het frame beschermd tegen roest en afbladderen. De grepen zijn van aluminium en voorzien van antislip, wat zorgt voor een betere grip. Ook is er een geïntegreerde optrekstang aanwezig waardoor het mogelijk is pull-ups toe te voegen aan je trainingsschema, wat zorgt voor sterkere biceps en rugspieren. 

Wat dit apparaat nou zo professioneel maakt, is het feit dat hij is voorzien van een dubbel kabelstation. Dit zorgt er wederom voor dat je meer oefeningen uit kunt voeren op één apparaat. Zo is het mogelijk onder andere onderstaande oefeningen uit te voeren: 

Abduction raise 

Adduction raise 

Cable crunch 

Calve raise 

Decline fly

Dual UCV raise

Eenarmige fly

Glute raise 

Incline fly

Lying fly 

Seated fly 

Standing fly

Uiteraard is dit niet alles, want dit multifunctionele apparaat zorgt ervoor dat je al je spiergroepen kunt trainen. Niet alleen je grote borstspieren dus, maar ook je armen, schouders, rug en benen. Dankzij de twee gewichtsstapels van 82 kilogram per stapel kun je bovendien met maximaal 164 kilogram trainen.

De afmetingen van het apparaat zijn 331 x 85 x 223 centimeter en hij weegt 303 kilogram. 

DKN Technology Force2Go Line Cable Cross Over

2.995,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste professionele cable crossover

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Force2Go Line Cable Cross Over is een robuust en professioneel toestel waarmee je ontzettend veel oefeningen uit kunt voeren. Het apparaat is niet alleen geschikt voor de gevorderde sporter, maar bijvoorbeeld ook ideaal in een revalidatieproces. Dankzij de gewichtsstapels, het dubbele kabelstation en de geïntegreerde optrekstang kun je verschillende oefeningen doen, waarbij je je hele lichaam traint. 

Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Veel oefeningen mogelijk 
 • Ook geschikt tijdens revalidatie
Nadelen
 • Is erg zwaar, kan niet verplaatst worden

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste Cable Crossover 

Bovenstaande cable crossover apparaten geven je een duidelijk beeld van de mogelijkheden. De kans is aanwezig dat je inmiddels al weet voor welk toestel je gaat, maar het kan ook zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Wij hebben deze koopgids samengesteld voor iedereen die nog wat extra informatie wil hebben, om zo tot een juiste keuze te komen. 

Formaat

Wil je thuis gaan trainen, dan heb je ook te maken met maximale ruimtes. Een toestel als de cross over neemt veel ruimte in, en dus is het goed van tevoren na te kijken of je hier daadwerkelijk plek voor hebt. Niet alleen moet het apparaat goed en stabiel staan, maar je moet daarnaast ook voldoende bewegingsruimte hebben. Kijk dus altijd goed na wat de afmetingen zijn van het toestel van jouw keuze, voordat je er één aanschaft. 

Mogelijkheden 

De cross over is er in eerste instantie natuurlijk om te trainen met de kabels, maar sommige apparaten bieden daarnaast nog meer opties. Komen deze opties overeen met de oefeningen die jij uit wilt voeren, dan kan dit ervoor zorgen dat je maar één fitnessapparaat aan hoeft te schaffen in plaats van twee of drie. Wil je meer oefeningen kunnen doen, dan doe je er goed aan te kijken naar de mogelijkheden van het apparaat van jouw keuze.

Gewichten 

Elk toestel is voorzien van, meestal, twee gewichtsstapels. Het gewicht hiervan kan echter wel per toestel verschillen. Ben je een beginner en train je nog niet met zoveel gewicht, dan hoef je hier niet extra op te letten. Ben je echter een gevorderde en daardoor op zoek naar een toestel met veel gewicht? Kijk dit dan goed na in de beschrijving.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo