Beste inklapbare loopband van 2023

Zou je graag een loopband aan willen schaffen om meer conditie op te bouwen, maar heb je niet veel ruimte voor een groot fitnessapparaat als deze? Je zou er dan voor kunnen kiezen naar de sportschool te gaan, maar daar ben je nooit alleen. Daarnaast is het ook zo dat je dan altijd te maken hebt met reistijd, abonnementskosten en het feit dat je naar buiten moet. Een andere optie is door een inklapbare loopband aan te schaffen. Sommige modellen kun je gewoon thuis gebruiken en na gebruik eenvoudig onder het bed schuiven, of tussen de muur en de kast. 

Er zijn veel verschillende soorten elektrische loopbanden verkrijgbaar, de ene met veel meer functies dan de ander. Door al deze soorten kan het lastig zijn de juiste opklapbare loopband voor jezelf te bepalen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt waarin je de verschillende modellen van dit soort cardio apparaten rustig kunt bekijken. Ben je er daarna nog steeds niet uit, dan kan onze koopgids je misschien ook nog helpen.

Beste inklapbare loopbanden in één overzicht – Onze top 5

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste koop inklapbare loopband
899,00 1.199,00

DKN Technology AiRUN-Z

Beste opvouwbare elektrische loopband
1.295,00

DKN Technology AiRUN-C V2

Beste inklapbare loopband voor onder bed
795,00

DKN Technology EnduRUN

Beste professionele inklapbare loopband
2.495,00

Focus Fitness Jet 2 Loopband

Beste goedkope inklapbare loopband
399,00

Beste koop inklapbare loopband – VirtuFit TR-200i Loopband 

Onze beste koop inklapbare loopband is de VirtuFit TR-200i Loopband. Een mooie professionele loopband die ideaal is voor thuisgebruik en na het trainen eenvoudig in te klappen is. op deze manier neemt het apparaat niet veel ruimte in, omdat je hem na gebruik dus eenvoudig op kunt bergen. 

Deze loopband is geschikt voor de beginnende hardloper, maar ook voor de gevorderde. Er zijn namelijk verschillende niveaus aanwezig waardoor er altijd wel een niveau is welke perfect bij jou past. Zo is het mogelijk rustig te gaan joggen, maar kun je hem ook op 18 kilometer per uur instellen. Het apparaat is volledig af te stemmen op jouw behoeftes. Er zijn 36 programma’s beschikbaar, evenals de FitShow app en er is een borstband mogelijkheid. 

Naast het trainen is het ook belangrijk dat je kunt ontspannen, zelfs tijdens het hardlopen. Dat is met deze loopband dan ook goed mogelijk, want hij is voorzien van een tablethouder. Zo kun je tijdens je training je favoriete serie kijken of een televisieprogramma bekijken. Ook is het mogelijk verschillende apps te gebruiken om je training leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een app die jou een bepaald landschap laat zien, zodat het lijkt alsof je daar aan het trainen bent. 

Op het LCD display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, afstand, trainingstijd, hartslag, de hellingshoek en het aantal verbrande calorieën. Ook beschikt hij over een AUX-aansluiting, ingebouwde speakers en Bluetooth. 

De afmetingen van de loopband zijn 198 x 78 x 135 centimeter, ingeklapt is dit 90 x 78 x 160 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram en het apparaat zelf weegt 75 kilogram. Meer weten over deze loopband? Bekijk ook eens onze VirtuFit TR-200i loopband review.

VirtuFit TR-200i Loopband

899,00 1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop inklapbare loopband

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit TR-200i Loopband is een mooie inklapbare loopband met veel verschillende opties. Zo zijn er 36 programma’s beschikbaar, is hij compatible met de FitShow app, beschikt hij over Bluetooth en is er een borstband mogelijkheid. Een groot voordeel is ook dat hij inklapbaar is, waardoor hij niet veel ruimte inneemt wanneer je het apparaat niet gebruikt.

Voordelen
 • Inklapbaar
 • Veel verschillende programma’s
 • Voorzien van bidon- en tablethouder
Nadelen
 • Apparaat is erg zwaar
 • Maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram

Beste opvouwbare elektrische loopband – DKN Technology AiRUN-Z Loopband

Ben je op zoek naar een opvouwbare elektrische loopband? Dan kan het maar zo zijn dat de DKN Technology AiRun-Z Loopband perfect is voor jou. Deze loopband is ideaal om thuis te gebruiken want hij is opvouwbaar. Zo berg je hem na je training eenvoudig op en staat hij niemand in de weg. 

Deze loopband is ontworpen om te kunnen blijven trainen. De 2.5 pk motor is voorzien van continue zelfkoeling en loopt niet alleen langer, maar ook veel stiller. Daarnaast verbruikt hij minder energie dan andere loopbanden en heeft hij een piekprestatie van 4 pk. Daarnaast is het apparaat voor iedereen geschikt, want het snelheidsbereik ligt tussen de 0 en 18 kilometer per uur en er zijn 20 inclinatie niveaus beschikbaar. 

Uiteraard is er ook een LED-console aanwezig, waarop je alle belangrijke trainingsgegevens in kunt zien. Denk hierbij aan je snelheid, oefentijd en gerende afstand, maar ook de hellingshoek, je hartslag en het aantal verbrande calorieën. Er zijn 12 vooraf ingestelde profielen beschikbaar, waaronder een snelheidscontrole. 

Ook beschikt de loopband over de zogeheten ‘My Zone hartslag controleprogramma’. Dit is een ingebouwde ontvanger die jouw hartslag draadloos kan meten wanneer jij dat wilt. Ook zorgt het programma ervoor dat jouw hartslag op een constant niveau blijft door de snelheid en/of inclinatie aan te passen. 

Het is mogelijk apps te gebruiken aangezien de loopband is voorzien van Bluetooth. BitGym en Kinomap kunnen dan ook zonder problemen gebruikt worden. Verder is er ook een tablethouder aanwezig en is hij compatible met je smartphone, zodat je tijdens de training gewoon naar je favoriete serie kunt kijken.

Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en het apparaat zelf weegt 105 kilogram.

DKN Technology AiRUN-Z

1.295,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste opvouwbare elektrische loopband

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology AiRun-Z Loopband is een mooie, complete, opvouwbare loopband waarop jij je trainingen perfect uit kunt voeren. Er zijn 12 vooraf ingestelde profielen aanwezig en 20 inclinatie niveaus. Dit zorgt ervoor dat hij voor iedereen geschikt is. Ook is hij compatible met je smartphone en tablet, en kunnen er apps gebruikt worden dankzij de aanwezigheid van Bluetooth.

Voordelen
 • 12 ingestelde profielen
 • Speciaal programma om hartslag constant te houden
 • Piekprestatie van 4 pk
Nadelen
 • Display is niet verlicht en niet in kleur
 • Maximaal belastbaar gewicht is slechts 130 kilogram

Beste inklapbare loopband voor onder bed – DKN technology AiRUN-C V2 loopband

Ben je op zoek naar een inklapbare loopband die je zo klein inklapt dat hij onder je bed past? Dan is de DKN technology AiRUN-C V2 loopband precies waar jij naar op zoek bent. Ook uitgeklapt is dit een ideaal model voor iedereen die niet veel ruimte heeft om te kunnen trainen, maar dit wel graag wilt doen. 

Deze loopband is voorzien van een motor van 1.5 pk continue belasting, met een piek van 2 pk. Hij heeft dan ook een snelheidsbereik van maximaal 15 kilometer per uur. Er zijn maar liefst 12 vooral ingestelde programma’s beschikbaar zodat je altijd een andere training uit kunt voeren. Dit zijn onder andere een afstandsprogramma, tijdprogramma, een aftelmodus en een handmatige modus. 

Uiteraard beschikt de loopband ook over een LED-display, waarop alle belangrijke gegevens zijn af te lezen. Hierbij kun je denken aan je trainingstijd, de afgelegde afstand en je snelheid, maar ook je calorieverbruik en je hartslag. De meting hiervoor gaat door middel van een Bluetooth hartslagzender, maar deze wordt niet meegeleverd. 

Wat ook erg fijn is, is dat hij compatible is met je smartphone of tablet, waardoor je verschillende apps kunt gebruiken. De apps die hierop werken zijn BitGym, Zwift+ en Kinomap. Hiermee kun je gaan hardlopen binnen een bepaalde kaart, waardoor het lijkt alsof je ergens in het buitenland aan het trainen bent. 

De afmetingen van de loopband zijn 164,5 x 77,7 x 122,4 centimeter, ingeklapt is dit 22,1 x 77,5 x 164,5 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram en het apparaat zelf weegt 66 kilogram.

DKN Technology AiRUN-C V2

795,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste inklapbare loopband voor onder bed

8Expert Score
Conclusie

De DKN technology AiRUN-C V2 loopband is een inklapbare loopband die zo klein inklapt dat hij met gemak onder je bed past. De loopband beschikt over 12 vooraf ingestelde programma’s en is compatible met je smartphone, tablet en verschillende apps. Zo kun jij over de hele wereld hardlopen vanuit je eigen huis.

Voordelen
 • Klapt erg klein in
 • Maximaal 15 kilometer per uur
 • Compatible met apps
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilogram
 • Heeft een kleine footprint

Beste professionele inklapbare loopband – DKN Technology EnduRUN loopband

Wil je een nieuwe inklapbare loopband aanschaffen, maar wil je wel een professionele loopband omdat je al wat gewend bent? Dan is de DKN Technology EnduRUN loopband misschien wel exact waar jij naar op zoek bent. De loopband heeft een continu vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. 

Naast zijn hoge snelheid geniet je ook van een extra groot loopvlak, schokabsorptie en ondersteuning bij elke stap. Dit laatste wordt gedaan door het ‘progressive shockabsorbing deck’ systeem. Hierdoor heeft het trainen minder impact op je gewrichten. Als laatste heeft het apparaat een hellingshoek van maximaal 15 procent. 

Er zijn vijf gebruikersprofielen aanwezig en uiteraard een LED-display. Het instellen van de snelheid en de helling kun je doen met de one-touch-toetsen. Verder zijn er 18 programma’s voor je beschikbaar die allen ontworpen zijn door een gecertificeerde persoonlijke trainer. Ook zitten er 9 doelmodi bij, waaronder een hartslag gestuurde. Uiteraard kun je op het display ook alle belangrijke gegevens aflezen zoals je afstand, tijd, snelheid en het aantal verbrande calorieën. 

De loopband is compatible met een hartslagzender via Bluetooth, je smartphone en tablet. Er is dan ook een USB-poort aanwezig evenals een tablethouder en een geluidssysteem met stereo. Ook is het mogelijk de Kinomap app te gebruiken voor een nieuwe ervaring tijdens het trainen. 

De afmetingen van de loopband zijn 207 x 90 x 157 centimeter, ingeklapt is dit 139 x 90 x 162 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en het apparaat zelf weegt 120 kilogram.

DKN Technology EnduRUN

2.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele inklapbare loopband

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology EnduRUN is een mooie en professionele loopband met een extra breed loopoppervlak, een vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. Er zijn meerdere programma’s aanwezig, maar het is ook mogelijk Kinomap te gebruiken. Naast Bluetooth is er ook een USB-poort aanwezig, evenals een geluidssysteem met stereo, en is hij compatible met je tablet of smartphone.

Voordelen
 • Veel opties
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram
 • Compatible met smartphone, tablet en Kinomap
Nadelen
 • Display is niet gekleurd en verlicht

Beste goedkope inklapbare loopband – Focus Fitness Jet 2 Loopband 

Wil je graag een goedkope inklapbare loopband aanschaffen zodat jij thuis kunt trainen, maar niet je volledige spaargeld kwijt bent? Dan kan het maar zo zijn dat de Focus Fitness Jet 2 Loopband precies is waar jij naar op zoek bent. De loopband heeft een breed loopoppervlak, een vrij stille motor en is in twee hoogtes verstelbaar.

Deze compacte loopband is voorzien van maar liefst 40 trainingsprogramma’s, je hebt dus altijd wel een programma dat perfect bij jou past. Een groot voordeel bij deze loopband is dat alle programma’s een maximale snelheid tonen boven in het programma. Op die manier zou je dus voor jezelf een persoonlijk doel kunnen proberen te halen. Denk bijvoorbeeld aan een duurloop met minder snelheid voor vetverbranding, of een intervaltraining om je conditie te verbeteren.

Uiteraard is er ook een display aanwezig, welke eenvoudig te bedienen is. de snelheid kun je per tiende nauwkeurig instellen, maar je kunt er ook voor kiezen direct 3, 6 of 9 kilometer per uur in te stellen. Uiteraard geeft de display ook alle belangrijke gegevens weer, zoals je snelheid, afstand, verbrande calorieën en de trainingstijd. 

De afmetingen van de loopband zijn 162 x 71,5 x 125 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram en het apparaat zelf weegt 55 kilogram.

Focus Fitness Jet 2 Loopband

399,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste goedkope inklapbare loopband

7Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Jet 2 Loopband is een erg fijne loopband voor een mooie prijs. Er zijn veel verschillende programma’s aanwezig, een maximumsnelheid van 13 kilometer per uur en een vrij stille motor. Ook is hij in te klappen en kan hij dankzij de transportwielen eenvoudig worden weggezet.

Voordelen
 • Erg veel programma’s
 • Vrij stille motor
 • Opklapbaar en voorzien van transportwielen
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilogram
 • Geen borstband mogelijkheid
 • Niet compatible

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste inklapbare loopband

Nu je de verschillende opklapbare loopbanden hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene loopband gaat tot 180 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 120 kilogram gaat. Heb jij een hoger gewicht, dan zou je waarschijnlijk toch een vaste hometrainer aan moeten schaffen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou namelijk zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een loopband, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Ook zijn er bij veel modellen ook apps compatible waar je ook meer mee kunt.

Programma’s

Vaak zijn er meerdere programma’s op een loopband te vinden, om zo jezelf telkens weer uit te dagen. Daarnaast beschikt een loopband over meerdere snelheden en in veel gevallen is ook de hellingshoek aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen met de beste instellingen voor jouw lichaam. 

Inklapbare loopband kopen

Hieronder vind je nogmaals een overzicht van onze top 5. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken en de band bestellen die het beste bij jou past!

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste koop inklapbare loopband
899,00 1.199,00

DKN Technology AiRUN-Z

Beste opvouwbare elektrische loopband
1.295,00

DKN Technology AiRUN-C V2

Beste inklapbare loopband voor onder bed
795,00

DKN Technology EnduRUN

Beste professionele inklapbare loopband
2.495,00

Focus Fitness Jet 2 Loopband

Beste goedkope inklapbare loopband
399,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo