Beste optrekstang van 2023

Een optrekstang, ook wel pull up bar genoemd, is een krachtapparaat die je op kunt hangen aan de deuropening, om zo thuis je pull ups uit te kunnen voeren. De stang zet je op zo’n manier vast, dat je er moet gemak met je hele gewicht aan kunt gaan hangen. Daarnaast zijn er ook optrekstangen verkrijgbaar die je aan de muur of zelfs aan het plafond kunt bevestigen. 

De meest gedane oefening aan deze stang is natuurlijk de pull up, maar er zijn ook nog andere oefeningen die gedaan kunnen worden. Online zijn veel variaties te vinden, waaronder verschillende soorten dips en de toes to bar oefening. 

Wil jij nou ook graag een optrekstang aanschaffen voor thuis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de beste stangen voor je in een handig overzicht geplaatst. Ben je er, na het lezen van het overzicht, nog niet uit? Dan kun je ook onze koopgids nog raadplegen voor meer informatie. 

Bester optrekstangen in één overzicht – Onze top 5

Muscle Power CrossFit Pull Up Rek

Beste optrekstang voor aan de muur
189,00

B-Physic Pull up Bar

Beste optrekstang voor aan de deurpost

KRAKEN Optrekstang Multi Grip Pull Up Bar

Beste optrekstang met multigrip
159,95

Beste koop optrekstang – Muscle Power Indoor pull up bar 

Onze beste koop optrekstang is de Muscle Power Indoor pull up bar. Een stang voor binnen die simpel in elkaar te zetten is en veel gewicht kan dragen. De draagkracht is zelfs zo groot, dat hij tot wel 600 kilogram aankan. Zelfs wanneer je last hebt van (veel) overgewicht zou je dus kunnen overwegen deze stang aan te schaffen. 

De stang dient nog wel in elkaar gezet te worden, maar al het bevestigingsmateriaal zit erbij evenals de bouwtekening. Op die manier kun je hem dus heel snel en eenvoudig in elkaar zetten, en kun je daarna direct beginnen met je training. 

De afmetingen van de optrekstang zijn 120 x 90 x 60 centimeter en hij weegt 16 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 600 kilogram.

Muscle Power Indoor pull up bar

139,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 5 december 2023 18:09

Beste koop optrekstang

8Expert Score
Conclusie

De Muscle Power Indoor pull up bar is onze beste koop optrekstang, al is het alleen maar omdat hij eenvoudig in elkaar te zetten is en ontzettend veel gewicht kan dragen. De stang kan namelijk tot wel 600 kilogram dragen, dus een oefening uitvoeren is altijd een mogelijkheid!

Voordelen
 • Eenvoudig te monteren 
 • Maximaal belastbaar gewicht van 600 kilogram
 • 33 millimeter diameter 
Nadelen
 • Geen antislip op het frame aanwezig

Beste optrekstang voor aan de muur – Muscle Power CrossFit Pull Up Rek 

Wil jij graag een optrekstang voor aan de muur aanschaffen, omdat je hem in de deuropening niet praktisch vindt? Dan is de Muscle Power Crossfit Pull Up Rek misschien wel precies waar je naar op zoek bent. Dit rek is erg solide en geschikt voor onder andere cross fit. 

De stang is voorzien van een primer waardoor roestvorming voorkomen wordt, wat ervoor zorgt dat hij ook buiten geplaatst kan worden. Wel moet je er zeker van zijn dat de muur stevig genoeg is. de stang heeft een diameter van 35 millimeter en een profiel van 5 x 5 centimeter. Het bevestigen gaat heel eenvoudig met het geleverde bevestigingsmateriaal en de beschrijving. 

De afmetingen van de optrekstang zijn 80 x 81,5 x 100 centimeter en het rek weegt 25 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 600 kilogram. 

Muscle Power CrossFit Pull Up Rek

189,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 5 december 2023 12:27

Beste optrekstang voor aan de muur

8.5Expert Score
Conclusie

De Muscle Power Crossfit Pull Up Rek is een zwarte stang die zowel binnen als buiten geplaatst kan worden door de speciale coating. Hij is eenvoudig te monteren aan de muur en kan tot 600 kilogram aan. 

Voordelen
 • Geschikt voor buiten en binnen
 • Eenvoudig te monteren
 • Maximaal belastbaar gewicht van 600 kilogram
Nadelen
 • Het rek is met 25 kilogram redelijk zwaar

Beste optrekstang voor aan de deurpost – B-physic Pull Up Bar 

Wil je graag een optrekstang voor aan de deurpost aanschaffen, zodat jij op je eigen moment en in je eigen tempo thuis aan de slag kan gaan met je oefeningen? Dan is de B-physic Pull Up Bar hier zeker geschikt voor. Niet alleen is hij erg veilig en multifunctioneel, maar daarnaast ook nog verstelbaar. Bovendien heb je geen last van moeilijke montages en hoef je ook geen gaten in je muur te boren, ideaal. 

De stang is overal te gebruiken, maar is niet geschikt voor holle deurkozijnen. Hier dien je wel op te letten. Gebruik je hem wel op holle deurkozijnen, dan loop je het risico dat het kozijn eruit valt, en dat is niet de bedoeling. De stang is verstelbaar dus past altijd, en is daarnaast voorzien van een antislip laag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wegglijdt tijdens een oefening. 

Een voordeel bij deze stang is bovendien dat je er een e-book bij krijgt met handige tips en meer dan 30 oefeningen die gedaan kunnen worden aan de optrekstang. Deze oefeningen kunnen uitgekozen worden op de moeilijkheid, hoogte van de stang en welke spieren je wilt trainen.

De afmetingen van de stang zijn 72 x 7 x 5 centimeter en hij weegt 2 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 200 kilogram.

B-Physic Pull up Bar

27,99
Laatste update was op: 5 december 2023 09:31

Beste optrekstang voor aan de deurpost

7Expert Score
Conclusie

De B-physic Pull Up Bar is ideaal voor mensen die graag een optrekstang aan de deurpost willen hebben. Hij vereist geen lastige montage, is veilig, verstelbaar en multifunctioneel. Daarnaast krijg je er ook een e-book bij met 30 verschillende oefeningen.

Nadelen
 • Multifunctioneel 
 • Antislip laag
 • Geen lastige montage
 • Inclusief e-book
Voordelen
 • Niet geschikt voor holle kozijnen

Beste staande optrekstang – VirtuFit Power rack met Pull up stang 

Wil je graag pull ups doen, maar zie je het niet zitten een optrekstang aan de deur of muur te bevestigen? Dan is een staande optrekstang een goed idee, bijvoorbeeld de VirtuFit Power rack met Pull up stang. Een powerrack waar je al je gewichten ook op kwijt kunt, en veel verschillende oefeningen op kunt doen. 

Het powerrek neemt weinig ruimte in beslag waardoor hij ook prima in de minder grote kamers geplaatst kan worden. Het rek is gemaakt van extra dikke buizen waardoor hij erg sterk is, en daarnaast is hij erg multifunctioneel. Je kunt er namelijk niet alleen verschillende oefeningen op doen, maar na je training kun je ook je gewichten hierop kwijt. Zo heb jij al je spullen altijd bij elkaar liggen voor je training. Er kunnen 50 millimeter halterschijven gebruikt worden en de halterhouders zijn in te stellen tussen de 75 en 192,5 centimeter.

De afmetingen van het power rack zijn 110 x 127 x 215 centimeter en hij weegt 46 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram. 

VirtuFit Power Rack - Squatrek Pro - met pull-up bar

299,00 399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 5 december 2023 18:09

Beste staande optrekstang

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Power rack met Pull up stang is een multifunctioneel, sterk en veilig powerrek waar je niet alleen pull ups op kunt doen, maar ook deadlifts en andere oefeningen. Hij is eenvoudig in gebruik en vrij compact. Daarnaast kun je na je training je gewicht hierop kwijt, zodat alles bij elkaar ligt. 

Voordelen
 • Multifunctioneel 
 • Inclusief safety spotters
 • Compact model 
Nadelen
 • Geen schijven meegeleverd

Beste optrekstang met multigrip – KRAKEN Optrekstang Multi Grip Pull Up Bar

Een optrekstang met multigrip zie je niet heel veel, maar zijn wel ontzettend fijn wanneer je meerdere oefeningen uit wilt voeren. De KRAKEN Optrekstang Multi Grip Pull Up Bar is er zo één, en is de moeite zeker waard om aan te schaffen. 

De stang onderscheidt zich van andere stangen doordat hij meerdere posities heeft waar je je aan vast kunt houden. Er zijn meer dan 10 greep posities mogelijk, wat hem heel veelzijdig maakt. Daarnaast kun je je zo beter concentreren op een bepaalde spiergroep. De grip van de stang is dan ook uitstekend, ook zonder het gebruik van magnesium. 

Er zijn veel oefeningen die je met deze stang uit kunt voeren. Denk bijvoorbeeld aan pull ups, muscle ups, leg raises en chin ups, en alles daar tussenin. Bovendien kan de stang ook gebruikt worden om materialen aan te hangen zoals een set ringen of een weerstandsband. 

De afmetingen van de stang zijn 60 x 60 x 120 centimeter en hij weegt 21 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 200 kilogram. 

KRAKEN Optrekstang Multi Grip Pull Up Bar

159,95
Laatste update was op: 5 december 2023 09:31

Beste optrekstang met multigrip

8.5Expert Score
Conclucie

De KRAKEN Optrekstang Multi Grip Pull Up Bar is een multifunctionele stang met meerdere greep posities. Dit zorgt ervoor dat je veel meer oefeningen uit kunt voeren, en dat allemaal vanuit huis. De stang heeft een maximaal belastbaar gewicht van 200 kilogram.

Voordelen
 • Meerdere greep posities 
 • Kan veel gewicht dragen 
 • Makkelijk te monteren
Nadelen
 • Extra materialen worden niet meegeleverd

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste optrekstang 

Nu je de verschillende optrekstangen hebt bekeken vraag je je misschien af welke de beste is. het ligt er hierbij maar net aan wat jij fijn vindt, en waarnaar jij precies op zoek bent. Punten waar je het beste goed op kunt letten, lees je in deze koopgids. Speciaal samengesteld voor jou, zodat jij de beste keuze voor jezelf maakt. 

Plaatsing 

Uiteraard is de plaatsing van de stang erg belangrijk. Wanneer je op zoek bent naar een optrekstang voor aan de muur, wil je niet dat er een stang voor de deurpost geleverd wordt. Let hier dus goed op bij het uitzoeken van de juiste optrekstang. Ook heb je nog power rekken waar ook een optrekstang bij zit. Dit is veel groter en plaats je op de grond in een kamer, en niet aan de muur. 

Belastbaar gewicht 

Er zijn veel optrekstangen die een gewicht van 600 kilogram kunnen dragen, hierbij hoef je je dus geen zorgen te maken. echter zijn er ook stangen die minder kunnen dragen, bijvoorbeeld 200 kilogram. Let hier goed op voordat je er één aanschaft. 

Extra mogelijkheden

Soms zijn er ook nog extra mogelijkheden beschikbaar, bijvoorbeeld wanneer je een power rek aanschaft of een optrekstang met meerdere greep posities. Deze extra mogelijkheden zorgen ook voor meer oefeningen, waardoor jouw trainingen uitdagender worden.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo