Beste elektrische loopband van 2023

Wil je graag meer conditie opbouwen of juiste langere afstanden kunnen hardlopen, maar zie je het niet zo zitten dit telkens buiten te doen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen naar een sportschool te gaan, maar daar ben je niet alleen en sta je tussen allemaal andere zwetende mensen. Bovendien heb je dan altijd te maken met reisafstand, abonnementskosten en openingstijden.

Wanneer jij je herkent in bovenstaande tekst, is het misschien een goed idee een loopband aan te schaffen. Je hebt dan geen last van maandelijkse kosten, hoeft geen rekening te houden met openingstijden, reisafstand of de weersomstandigheden en kunt je conditie verbeteren op welk moment je wilt. 

Er zijn veel verschillende soorten elektrische loopbanden verkrijgbaar, de ene met veel meer functies dan de ander. Door al deze soorten kan het lastig zijn de juiste elektrische loopband voor jezelf te bepalen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt waarin je de verschillende loopbanden rustig kunt bekijken. Ben je er daarna nog steeds niet uit, dan kan onze koopgids je misschien ook nog helpen.

Beste elektrische loopbanden in één overzicht – Onze top 5

VirtuFit TR-200i

Beste koop elektrische loopband
899,00 1.199,00

VirtuFit Elite Comfort

Beste elektrische loopband voor thuis
1.399,00 1.499,00

VirtuFit TR-50i

Beste goedkope elektrische loopband
399,00 459,00

DKN Technology Loopband AiRUN-Z - gratis levering

Beste inklapbare elektrische loopband
1.295,00

DKN Technology ProRun

Beste professionele elektrische hardloopband
3.995,00

Beste koop elektrische loopband – VirtuFit TR-200i Loopband

Onze beste koop elektrische loopband is de VirtuFit TR-200i Loopband. Een mooie professionele loopband die ideaal is voor thuisgebruik en na het trainen zelfs in te klappen is. op deze manier neemt dit cardio apparaat niet veel ruimte in, omdat je hem na gebruik dus eenvoudig op kunt bergen. 

Deze loopband is geschikt voor de beginnende hardloper, maar ook voor de gevorderde. Er zijn namelijk verschillende niveaus aanwezig waardoor er altijd wel een niveau is welke perfect bij jou past. Zo is het mogelijk rustig te gaan joggen, maar kun je hem ook op 18 kilometer per uur instellen. Het apparaat is volledig af te stemmen op jouw behoeftes. Er zijn 36 programma’s beschikbaar, evenals de FitShow app en er is een borstband mogelijkheid. 

Naast het trainen is het ook belangrijk dat je kunt ontspannen, zelfs tijdens het hardlopen. Dat is met deze loopband dan ook goed mogelijk, want hij is voorzien van een tablethouder. Zo kun je tijdens je training je favoriete serie kijken of een televisieprogramma bekijken. Ook is het mogelijk verschillende apps te gebruiken om je training leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een app die jou een bepaald landschap laat zien, zodat het lijkt alsof je daar aan het trainen bent. 

Op het LCD display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, afstand, trainingstijd, hartslag, de hellingshoek en het aantal verbrande calorieën. Ook beschikt hij over een AUX-aansluiting, ingebouwde speakers en Bluetooth. 

De afmetingen van de loopband zijn 198 x 78 x 135 centimeter, ingeklapt is dit 90 x 78 x 160 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram en het apparaat zelf weegt 75 kilogram.

VirtuFit TR-200i

899,00 1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop elektrische loopband

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit TR-200i Loopband is een mooie loopband met veel verschillende opties. Zo zijn er 36 programma’s beschikbaar, is hij compatible met de FitShow app, beschikt hij over Bluetooth en is er een borstband mogelijkheid. Een groot voordeel is ook dat hij inklapbaar is, waardoor hij niet veel ruimte inneemt wanneer je het apparaat niet gebruikt.

Voordelen
 • Inklapbaar
 • Veel verschillende programma’s
 • Voorzien van bidon- en tablethouder
Nadelen
 • Apparaat is erg zwaar
 • Maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram

Beste inklapbare elektrische loopband – DKN Technology AiRun-Z Loopband

Ben je op zoek naar een inklapbare elektrische loopband? Dan kan het maar zo zijn dat de DKN Technology AiRun-Z Loopband perfect is voor jou. Deze loopband is ideaal om thuis te gebruiken want hij is inklapbaar. Zo berg je hem na je training eenvoudig op en staat hij niemand in de weg. 

Deze loopband is ontworpen om te kunnen blijven trainen. De 2.5 pk motor is voorzien van continue zelfkoeling en loopt niet alleen langer, maar ook veel stiller. Daarnaast verbruikt hij minder energie dan andere loopbanden en heeft hij een piekprestatie van 4 pk. Daarnaast is dit fitnessapparaat voor iedereen geschikt, want het snelheidsbereik ligt tussen de 0 en 18 kilometer per uur en er zijn 20 inclinatie niveaus beschikbaar. 

Uiteraard is er ook een LED-console aanwezig, waarop je alle belangrijke trainingsgegevens in kunt zien. Denk hierbij aan je snelheid, oefentijd en gerende afstand, maar ook de hellingshoek, je hartslag en het aantal verbrande calorieën. Er zijn 12 vooraf ingestelde profielen beschikbaar, waaronder een snelheidscontrole. 

Ook beschikt de loopband over de zogeheten ‘My Zone hartslag controle programma’. Dit is een ingebouwde ontvanger die jouw hartslag draadloos kan meten wanneer jij dat wilt. Ook zorgt het programma ervoor dat jouw hartslag op een constant niveau blijft door de snelheid en/of inclinatie aan te passen. 

Het is mogelijk apps te gebruiken aangezien de loopband is voorzien van Bluetooth. BitGym en Kinomap kunnen dan ook zonder problemen gebruikt worden. Verder is er ook een tablethouder aanwezig en is hij compatible met je smartphone, zodat je tijdens de training gewoon naar je favoriete serie kunt kijken.

Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en het apparaat zelf weegt 105 kilogram.

DKN Technology Loopband AiRUN-Z - gratis levering

1.295,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste inklapbare elektrische loopband

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology AiRun-Z Loopband is een mooie, complete loopband waarop jij je trainingen perfect uit kunt voeren. er zijn 12 vooraf ingestelde profielen aanwezig en 20 inclinatie niveaus. Dit zorgt ervoor dat hij voor iedereen geschikt is. Ook is hij compatible met je smartphone en tablet, en kunnen er apps gebruikt worden dankzij de aanwezigheid van Bluetooth.

Voordelen
 • 12 ingestelde profielen
 • Speciaal programma om hartslag constant te houden
 • Piekprestatie van 4 pk
Nadelen
 • Display is niet verlicht en niet in kleur
 • Maximaal belastbaar gewicht is slechts 130 kilogram

Beste elektrische loopband voor thuis – VirtuFit Elite Comfort Loopband 

Wil je graag een goede elektrische loopband voor thuis aanschaffen, zodat je niet meer in de regen en de koud hoeft hard te lopen, maar ook niet in een drukke sportschool hoeft te staan? Dan is de VirtuFit Elite Comfort Loopband misschien wel de juiste keuze voor jou. 

Een groot voordeel bij deze loopband ten opzichte van andere loopbanden, is dat hij een maximaal snelheid van 20 kilometer per uur heeft. Het maakt hierbij bovendien niet uit of je een beginner bent of dat je al enige ervaring hebt, want hoe snel je gaat stel je helemaal zelf in. daarnaast zijn er 24 programma’s op de loopband te vinden, waaronder een hartslag programma en een FAT programma. 

Op het LED-display kun je de belangrijkste gegevens inzien zoals je afstand, snelheid, tempo en de totale trainingstijd. Ook de hellingshoek, je hartslag en verbrande calorieën kun je hierop inzien. Verder is er een MP3 ingang aanwezig, evenals een USB poort en ingebouwde speakers. Tevens is de hardloopband voorzien van Bluetooth, is hij compatible met je smartphone en tablet, en kunnen de apps FitShow, Kinomap en Zwift gebruikt worden. 

De afmetingen van de loopband zijn 189 x 89 x 151 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en het apparaat zelf weegt 90 kilogram.

VirtuFit Elite Comfort

1.399,00 1.499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste elektrische loopband voor thuis

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Elite Comfort Loopband ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat jij zonder moeite je trainingen kunt doen. Er zijn meerdere programma’s die gevolgd kunnen worden en meerdere apps die je kunt gebruiken. Daarnaast kan hij ingesteld worden tot een snelheid van 20 kilometer per uur.

Voordelen
 • Maximaal 20 kilometer per uur
 • Meerdere apps beschikbaar
 • 24 ingestelde programma’s
Nadelen
 • Apparaat is met zijn 90 kilogram erg zwaar
 • Geen borstband meegeleverd

Beste goedkope elektrische loopband – VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Wil je graag een loopband aanschaffen, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Dan is een goedkope elektrische loopband een goed idee. De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is wat dat betreft de juiste keuze. Niet alleen betaal je hier niet de hoofdprijs voor, maar hij is ook nog licht van gewicht en inklapbaar na de training. 

Er zijn 12 ingestelde programma’s op de loopband te vinden, evenals sneltoetsen voor de snelheid en de helling. Ook zijn er handsensoren voor het meten van je hartslag, maar dit kan ook met een borstband gedaan worden. deze wordt echter niet meegeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

Op het verlichte LCD display kun je alle belangrijke gegevens aflezen zoals je tijd, de afstand en je snelheid, maar ook je hartslag en calorieverbruik. De loopband heeft een maximale snelheid van 12 kilometer per uur, beschikt over Bluetooth en is compatible met je smartphone of tablet.

De afmetingen van de loopband zijn 140 x 66 x 110 centimeter, ingeklapt is dit 18 x 66 x 140 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram en het apparaat zelf weegt 30 kilogram.

VirtuFit TR-50i

399,00 459,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope elektrische loopband

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is een goedkope loopband met een aantal hele fijne opties. Zo is hij na gebruik eenvoudig in te klappen waardoor hij niemand in de weg staat, is hij voorzien van Bluetooth en zijn er meerdere programma’s op het apparaat te vinden.

Voordelen
 • Weegt slechts 30 kilogram
 • Inklapbaar
 • 12 ingestelde programma’s beschikbaar
Nadelen
 • Maximum snelheid is 12 kilometer per uur
 • Maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram

Beste professionele elektrische hardloopband – DKN Technology ProRUN loopband

Ben je al wel wat gewend, en ben je daarom op zoek naar een professionele elektrische hardloopband? Dan kan het maar zo zijn dat de DKN Technology ProRUN loopband precies is waar jij naar op zoek bent. 

Wat deze hardloopband nou zo bijzonder maakt, is het feit dat hij een piekbelasting heeft van 7 pk, een snelheidsbereik heeft van maar liefst 20 kilometer per uur en een hellingshoek van maximaal 21%. Verder zijn er 12 vooraf ingestelde programma’s beschikbaar, 3 gebruikers programma’s en 2 hartslagprogramma’s. 

Het apparaat beschikt over een borstbandmogelijkheid en is voorzien van Bluetooth. Hij is dan ook compatible met je smartphone of tablet, en is geschikt voor Kinomap. Op het verlichte display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, tijd, afstand en calorieverbruik. 

De afmetingen van de loopband zijn 208 x 95 x 165 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram en het apparaat zelf weegt 217 kilogram.

9.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology ProRUN loopband is een mooie professionele loopband waarmee je tot wel 20 kilometer per uur kunt rennen. Ook beschikt hij over een piekbelasting van 7 pk en een hellingshoek van maximaal 21%.

Voordelen
 • Maximaal 20 kilometer per uur
 • Hellingshoek van maximaal 21%
 • Display is verlicht
Nadelen
 • De loopband zelf is erg zwaar
 • Is niet inklapbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste elektrische loopband

Nu je de verschillende elektrische loopbanden hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene loopband gaat tot 180 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 120 kilogram gaat. Heb jij een hoger gewicht, dan zou je waarschijnlijk toch een vaste hometrainer aan moeten schaffen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een loopband, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Ook zijn er bij veel modellen ook apps compatible waar je ook meer mee kunt.

Programma’s

Vaak zijn er meerdere programma’s op een loopband te vinden, om zo jezelf telkens weer uit te dagen. Daarnaast beschikt een loopband over meerdere snelheden en in veel gevallen is ook de hellingshoek aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen met de beste instellingen voor jouw lichaam. 

Elektrische loopband online kopen

Nu jij dit allemaal weet is het tijd om een keuze te gaan maken. Je bent ondertussen uit dat je een elektrische loopband wilt hebben en nu is het de tijd om een model te gaan kiezen. Welke kies jij? Laat het hieronder in een reactie achter. Hieronder vind je nogmaals onze top 5 voor het gemak.

VirtuFit TR-200i

Beste koop elektrische loopband
899,00 1.199,00

VirtuFit Elite Comfort

Beste elektrische loopband voor thuis
1.399,00 1.499,00

VirtuFit TR-50i

Beste goedkope elektrische loopband
399,00 459,00

DKN Technology Loopband AiRUN-Z - gratis levering

Beste inklapbare elektrische loopband
1.295,00

DKN Technology ProRun

Beste professionele elektrische hardloopband
3.995,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo