Beste crosstrainer voor ouderen 2023

Een crosstrainer is een fijn apparaat waar je cardio oefeningen mee kunt doen. Op dit cardioapparaat sta je en maak je loopbewegingen terwijl je de hendels vasthoudt. Terwijl je deze loopbewegingen maakt zullen de voetstukken ronddraaien. Het is dus eigenlijk net als een loopband, alleen dan met ronddraaiende voetstukken in plaats van een bewegende band. Wat ook anders is, is dat je de hendels heen en weer beweegt met je armen. Je traint dus met één apparaat je hele lichaam. 

Het grote voordeel van een crosstrainer voor ouderen is dat deze vaak minder toepassingen hebben dan andere crosstrainers. Ook is het zo dat je veel calorieën kunt verbranden, zeker omdat je je hele lichaam kunt trainen. Erg fijn is het ook, dat je gewrichten niet teveel belast worden. Zou je bijvoorbeeld gaan hardlopen, dan krijgen je knieën en je enkels telkens veel te verduren. Dit is met een crosstrainer niet het geval. Ten eerste omdat de bewegingen die gemaakt worden rond zijn, en ten tweede omdat de voetsteunen je ondersteuning geven. Daarnaast is een compacte crosstrainer ideaal, omdat deze heel makkelijk op te bergen is. op deze manier staat hij je dus niet in de weg en neemt hij niet al teveel ruimte in beslag.

Wanneer jij ook graag aan de slag wilt gaan met een crosstrainer voor ouderen, maar dit niet in de sportschool wilt doen, zou je dit thuis moeten gaan doen. Er zijn veel verschillende crosstrainers te koop en dus kan het goed zijn dat je niet weet welke nou het beste bij je past. Daarom hebben wij dit handige overzicht gemaakt, zodat je de verschillende apparaten duidelijk kunt zien en kunt bepalen welke versie het beste bij jou past.

Beste crosstrainers voor ouderen in één overzicht

DKN Technology XC-210

Beste koop crosstrainer voor ouderen
1.595,00

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer

Beste simpele crosstrainer voor senioren
599,00 799,00

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer

Betaalbare crosstrainer voor ouderen
379,00 499,00

Beste koop crosstrainer voor ouderen – DKN Technology XC-210

Onze beste koop crosstrainer voor ouderen is de DKN Technology XC-210. Dit is een professioneel apparaat, waardoor je er vanuit kunt gaan dat hij precies doet wat hij moet doen. Een groot voordeel hierbij, is dat hij een fluisterstil systeem heeft. Wanneer jij op de crosstrainer gaat, zal een ander hier dus weinig last van hebben. 

De crosstrainer is dankzij zijn lange kader met een lengtepas van 54 centimeter erg ergonomisch. Daarnaast zorgen de scharnierende steunen er op elk moment voor dat jij in de juiste positie aan het trainen bent. Ook heeft hij een vliegwiel van 16 kilogram en een roterende massa van 26 kilogram. 

Een ander voordeel is dat je bij dit apparaat vier gebruikers op kunt slaan, waardoor ook de data telkens wordt opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat je een gepersonaliseerde training uit kunt voeren. Ben je wat langer, dan is dat ook geen enkel probleem want deze trainer is geschikt voor mensen tot 205 centimeter. De trainer is hiervoor aan te passen en de voetpedalen zijn gepositioneerd op de juiste manier, dit zorgt ervoor dat je je hielen, voeten en enkels minder belast. 

Er zijn 12 ingestelde programma’s aanwezig en maar liefst 24 trainingsniveaus. Ook beschikt hij over een workout ventilator en een automatisch gecontroleerde weerstand tussen de 10 en 400 Watt. Er is ook een multifunctioneel Lcd-scherm aanwezig die te koppelen is met Bluetooth. Hierop kun je interactieve en zeer realistische routes volgen via Kinomap, zowel bestaande als zelf gecreëerde. Uiteraard kun je hierop ook je belangrijkste gegevens aflezen zoals je afstand, snelheid en calorieverbruik.

De crosstrainer is voorzien van antislip pedalen, een bidonhouder en een ergometer. Ook is er, naast de Bluetooth mogelijkheid, ook een mogelijkheid voor een borstband. De trainer is niet in te klappen en is ook niet voorzien van een kantelbaar scherm. Wel beschikt hij over een kleurendisplay.

De afmetingen van de crosstrainer zijn 171 x 73 x 169 centimeter en hij weegt 85 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

DKN Technology XC-210

1.595,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Beste koop crosstrainer voor ouderen

Specificaties

– Aandrijving systeem: V-snaar
– Afmetingen: 171 x 73 x 169 (LxBxH)
– Anti-slip pedalen: Ja
– App mogelijkheid: Ja
– Apps: BitGym, Kinomap
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Bidonhouder: Ja
– Bluetooth mogelijkheid: Ja
– Borstband mogelijkheid: Ja
– Compatible met smartphone: Ja
– Ergometer: Ja
– Garantie: 2 jaar
– Gewicht: 85 kg
– Gewicht vliegwiel: 16 kg
– Hartslagmeting: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Kantelbaar scherm: Nee
– Kleur: Zwart
– Kleuren display: Ja
– Materiaal: Kunststof, Metaal
– Max vermogen (Watt): 400
– Maximale gebruikerslengte: 205 cm
– Merk: DKN Technology
– Paslengte: 54 cm
– Positie vliegwiel: Voor
– Programma aantal: 12
– Soort weerstandsysteem: 24 kg
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Transportwieltjes: Ja
– Tablethouder: Ja
– Verlicht display: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandniveaus: 24
– Hellingshoek: Ja
– Max. hellingshoek: 15%
– Remsysteem: Magnetisch


8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology XC-210 is een mooie en fijne crosstrainer die handig in gebruik is. Doordat de trainingen zelf te bepalen zijn is hij zeker geschikt voor ouderen. Op die manier kan er gekozen worden voor een lichte training, maar wanneer dit mogelijk is ook een iets zwaardere. Hij beschikt over een duidelijk Lcd-scherm waarop alle belangrijke gegevens te zien zijn, maar waar je ook de routes op kunt bekijken. Zo lijk het net alsof je ergens in het buitenland aan het trainen bent, in plaats van in je eigen woning.

Voordelen
 • Voorzien van workout ventilator
 • Duidelijk display aanwezig
 • Meerdere niveaus beschikbaar
 • Ook voor lange mensen geschikt
Nadelen
 • Scherm is niet te kantelen 
 • Niet geschikt voor mensen zwaarder dan 150 kilogram

Beste simpele crosstrainer voor senioren – VirtuFit CTR 2.1

Wil je graag een simpele crosstrainer voor senioren aanschaffen? Dan is de VirtuFit CTR 2.1 misschien wel een goede optie voor jou. Hiermee is het niet alleen heel eenvoudig om in conditie te blijven of deze te verbeteren, maar door de verschillende mogelijkheden wordt het ook nog heel leuk om te trainen.

Het apparaat kan eenvoudig verplaatst worden met de transportwielen die aanwezig zijn, op deze manier kun je hem eenvoudig naar een plek verhuizen waar hij niet in de weg staat. Bovendien is hij in te klappen, waardoor je hem ook tussen een muur en een kast kunt plaatsen. Een ander fijn voordeel is dat de pedalen verstelbaar zijn. Op deze manier kan het hele gezin trainen met dit apparaat. Dankzij de lage instap kun je bovendien makkelijk op het apparaat stappen en aan de slag gaan.

Er zijn 32 weerstandniveaus aanwezig en 24 vooraf ingestelde programma’s. Dit zorgt ervoor dat er veel trainingen mogelijk zijn, en je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Ook heb je de mogelijkheid een hartslagmeter aan te sluiten zodat al je prestaties eenvoudig bijgehouden kunnen worden. En doordat je een gebruikersprogramma in kunt stellen, hoef je al deze gegevens maar één keer vast te leggen.

Uiteraard is er ook een console aanwezig waarop je de tijd, afstand, weerstandniveau, hartslag, snelheid en het programma kunt zien. Daarnaast is er een tablethouder voor je tablet of smartphone aanwezig, zodat je ook gewoon je serie kunt kijken tijdens het trainen. Ook een bidonhouder is aanwezig, zodat je tijdens het sporten toch voldoende water blijft drinken.

De afmetingen van de crosstrainer zijn 133 x 61 x 165 centimeter en het gewicht is 41 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer

599,00 799,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste simpele crosstrainer voor senioren

Specificaties

– Merk: VirtuFit
– Materiaal: Kunststof, Metaal
– Kleur: Zwart
– Gewicht: 41 kg
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Afmetingen: 133 x 61 x 165 cm (LxBxH)
– Type display: LCD
– Type lagers: Kogellagers
– Monitor weergave: Snelheid, Tijd, Afstand, Calorie verbruik, Wattage, Hartslag
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Positie vliegwiel: Achter
– Gewicht vliegwiel: 20 kg
– Roterende massa: 20 kg
-Ergometer: Ja
– Maximale gebruikerslengte: 200 cm
– Paslengte: 30 cm
– Verstelbare pedalen: Ja
– Anti-slip pedalen: Ja
– Transportwieltjes: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Soort weerstandsysteem: Magneet
– Programma aantal: 24
– Weerstandniveaus: 32
– Hartslagmeting: Ja
– Soort hartslagmeting: Handsensoren en borstband
– Aantal Heart Rate Controlled programma: 4
– Verlicht display: Ja
– Kleuren display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Borstband mogelijkheid: Ja
– Compatible met smartphone: Ja
– Bluetooth mogelijkheid: Ja
– App mogelijkheid: Ja
– Apps: iConsole+, Kinomap
– Hellingshoek: Nee
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Garantie: 2 jaar
8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit CTR 2.1 is een mooie crosstrainer die erg makkelijk in gebruik is. nadat je in een gebruikersprofiel alle instellingen goed hebt gezet, kun je met een druk op de knop al beginnen met je training. Er zijn veel programma’s en niveaus aanwezig, dus variaties zijn altijd mogelijk. 

Voordelen
 • Meerdere programma’s aanwezig
 • Paslengte van 30 centimeter 
 • Handsensoren van hartslag aanwezig
 • Mogelijkheid voor het gebruik van Kinomap
Nadelen
 • Niet inklapbaar

Betaalbare crosstrainer voor ouderen – VirtuFit CTR 1.2i

Een betaalbare crosstrainer voor ouderen, dat klinkt simpel, maar wanneer je op zoek gaat merk je al snel dat deze er bijna niet zijn. Toch is de VirtuFit CTR 1.2i geschikt voor ouderen, en is hij niet belachelijk duur. 

Wat erg fijn is, is dat deze trainer redelijk klein is. zeker als je hem vergelijkt met andere apparaten is deze trainer compact te noemen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel ruimte nodig is, en je hem gewoon in huis kunt gebruiken. Daarnaast is hij uiteraard ook zeer betaalbaar. Vergelijk hem maar eens met andere cardio apparaten. Je zult al snel merken dat er weinig goede apparaten te vinden zijn voor deze prijs. 

Er zijn 5 gebruikersprogramma’s in te stellen zodat je altijd met de juiste gegevens gaat trainen. Daarnaast zijn er 2 programma’s en 16 weerstandniveaus aanwezig, waarvan 4 hartslag gestuurde. Hiervoor moet uiteraard wel eerst je hartslag gemeten worden, dat kan door middel van de aanwezige handsensoren. 

Ook beschikt de trainer over een display dat te koppelen is met Bluetooth en je smartphone, en waar je de app FitShow op kunt gebruiken. Uiteraard kun je op het gekleurde en verlichte display ook alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, tijd, hartslag en calorieverbruik. Ook zijn er antislip pedalen aanwezig, evenals een bidonhouder en een tablethouder.

De afmetingen van de trainer zijn 105 x 60 x 160 centimeter en hij weegt 26 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 115 kilogram.

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer

379,00 499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Betaalbare crosstrainer voor ouderen

Specificaties

– Afmetingen: L105 x B60 x H160 cm
– Belastbaar gewicht: 115 kg
– Gewicht: 26 kg
– Kleur: Zwart
– Materiaal: Kunststof, Metaal
– Merk: VirtuFit
– User progamma aantal: 5 soorten
– Wattage aantal programma: 1
– Heart rate controlled progamma aantal: 4 soorten
– Gebruik: Thuis
– Type display: LCD
– Type Lagers: Kogellagers
– Hartslagmeting: Ja
– Soort hartslagmeting: Handsensoren
– Monitor weergave: Scan, Tijd, Snelheid, Afstand, Calorie verbruik, Odometer, Harslag
– Verstelbare paslengte: Nee
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Positie vliegwiel: Achter
– Gewicht vliegwiel: 12 kg
– Roterende massa: 12 kg
– Ergometer: Ja
– Soort weerstandsysteem: Magneet
– Weerstandniveaus: 16
– Programma aantal: 21
– Verlicht display: Ja
– Kleuren display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Bluetooth mogelijkheid: Ja
– App mogelijkheid: Ja
– Apps: FitShow
– Anti-slip pedalen: Ja
– Verstelbare pedalen: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Tablethouder: Ja
– Borstband mogelijkheid: Nee
– Garantie: 2 jaar
– Hellingshoek: Nee

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit CTR 1.2i is niet alleen betaalbaar en geschikt voor ouderen, maar daarnaast ook nog redelijk compact en makkelijk in gebruik. Door de gebruikersprogramma’s hoef je de instellingen niet telkens opnieuw te doen, en door de vooraf ingestelde programma’s kun je altijd afwisselen. Daarnaast is hij te koppelen met Bluetooth, waardoor je tijdens het trainen ook muziek kunt luisteren of een serie kan kijken op je tablet. 

Voordelen
 • Betaalbaar
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Veel programma’s beschikbaar
 • Handsensoren 
Nadelen
 • Kan slechts 115 kilogram aan
 • Paslengte is niet verstelbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste crosstrainer voor ouderen

Nu je de crosstrainers voor ouderen van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene crosstrainer gaat tot 150 kilogram gaat, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou toch zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een crosstrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het fietsen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je tablet ideaal. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs compatible met je smartphone, wat het allemaal net even makkelijker maakt. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een crosstrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de I die jij gebruikt op de crosstrainer uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de crosstrainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de crosstrainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo