Beste spinningfiets met Zwift van 2023

Er zijn veel verschillende spinningfietsen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een spinningfiets met magnetische weerstand, een compact model, een basismodel, met scherm of juist eentje voor de echte professional. Daarnaast zijn er ook veel fietsen die te koppelen zijn met je smartphone of tablet, waardoor je de Zwift app kunt gebruiken. 

Met de Zwift app kun je meer trainingen doen dan de standaard trainingen die op de fiets aanwezig zijn. Het grote voordeel hierbij is dat geen één training hetzelfde is. je kunt met de app virtueel door de mooiste omgevingen fietsen, samen met andere wielrenners fietsen of wedstrijden houden, en dat allemaal virtueel!

Zou je ook graag een spinningfiets met Zwift aan willen schaffen om te werken aan je doelen of om een intensieve training te volgen, maar weet je niet goed welke fiets het beste bij jou past? Wij hebben een handig overzicht voor je samengesteld waarin je de verschillende spinningfietsen kunt bekijken en zo tot de juiste keuze kunt komen.

Beste spinningfietsen met de Zwift app in één overzicht – Onze top 4

DKN Technology Speedbike Pro-1

Beste koop spinningfiets met Zwift
995,00

Schwinn 800IC (voorheen IC8)

Beste spinningfiets met Zwift die automatisch de weerstand aanpast
1.199,00

FitBike Race Magnetic Basic

Beste goedkope spinningfiets met Zwift
399,00

DKN Technology X-Motion II

Beste professionele spinningfiets met Zwift
1.395,00

Beste koop spinningfiets met Zwift – DKN Technology Speedbike Pro-1

Onze beste koop spinningfiets met Zwift is de DKN Technology Speedbike Pro-1. De fiets ziet er niet alleen erg strak uit, hij beschikt daarnaast ook over een aantal fijne opties. Het frame heeft een driehoekig ontwerp waardoor hij extra stabiel staat. Mocht hij op een ongelijke vloer geplaatst worden, dan kun je dit met de 4 micro-verstelbare regelsteunen eenvoudig aanpassen. 

De fiets beschikt over een vliegwiel van 22 kilogram, dat niet alleen zorgt voor een hoge kwaliteitsbeweging, maar ook een vrij stille. De pedalen zijn voorzien van een groter oppervlak, zodat je meer ruimte hebt voor je voeten en dus betere bewegingen kunt maken. Ook is er een noodstop aanwezig en kan de weerstand heel nauwkeurig ingesteld worden. Het ergonomische zadel en het stuur zijn beide traploos instelbaar, zowel horizontaal als verticaal. 

Uiteraard is er ook een LCD-console aanwezig waarop je de snelheid, afstand, hartslag, tijd en het calorieverbruik af kunt lezen. De fiets is uiteraard te koppelen met je smartphone zodat je de Zwift app kunt gebruiken, maar ook Kinomap en BitGym zijn mogelijkheden. Deze apps zorgen ervoor dat je elke dag een andere training kunt doen, virtuele wedstrijden kunt rijden of samen in een groep kunt fietsen. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 125 x 53 x 124 centimeter en hij weegt 56 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 205 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

DKN Technology Speedbike Pro-1

995,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop spinningfiets met Zwift

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Speedbike Pro-1 is een mooie spinningfiets met een verstelbaar zadel en stuur, een driehoekig frame voor meer stabiliteit en pedalen met een groter oppervlak. Dankzij het vliegwiel van 22 kilogram kun je ook met een hoog weerstandniveau trainen, en doordat hij te koppelen is met Zwift is het mogelijk elke dag een andere training te volgen.

Voordelen
 • Pedalen met groter oppervlakte
 • Driehoekig frame voor meer stabiliteit
 • Voorzien van een noodstop
Nadelen
 • Geen tablethouder aanwezig
 • Geen lage instap

Beste spinningfiets met Zwift met goede prijs-kwaliteit verhouding – Schwinn 800IC

Wil jij graag een spinningfiets met de Zwift app en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft? Dan is de Schwinn 800IC precies waar jij naar op zoek bent. De fiets heeft een erg stoer en robuust uiterlijk door de rode accenten, en beschikt over een flink aantal mogelijkheden.

De fiets staat er om bekend net iets verder te gaan dan andere spinningfietsen die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo heeft hij een systeem dat het vermogen bijhoudt tijdens je training. Dit vermogen wordt vervolgens opgeslagen in de Zwift app, waar vervolgens je FTP mee bepaalt, wordt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat Zwift een gepersonaliseerde training voor je samenstelt. Uiteraard is het tijdens de training ook mogelijk zelf de weerstand te bepalen wanneer je dit liever hebt, dit doe je door middel van de draaiknop.

Ook het uiterlijk van de fiets gaat verder dan bij de meeste andere spinningfietsen. Zo beschikt hij over een racezadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is, en een XL triatlon stuur dat ook verstelbaar is. bij dit stuur vind je een mediarek voor je smartphone en tablet, twee bidonhouders en twee dumbbellhouders aan de voorkant. Ook is hier een Lcd-display aanwezig, inclusief toerenteller. De tijd, afstand, snelheid, RPM en het aantal verbrande calorieën kun je hier op aflezen. Ook je hartslag kan afgelezen worden wanneer je gebruikmaakt van een Bluetooth hartslagband. 

Uiteraard is de spinningfiets voorzien van Bluetooth en te koppelen met je tablet of smartphone. De fiets werkt goed samen met de Zwift app, maar ook Explore the World is een optie. Met de Zwift app is het mogelijk door de mooiste omgevingen te fietsen, samen te fietsen met andere wielrenners of zelfs een wedstrijd te houden. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 123,7 x 53,9 x 131,6 centimeter en hij weegt 48 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

Schwinn 800IC (voorheen IC8)

1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste spinningfiets met Zwift die automatisch de weerstand aanpast

8.5Expert Score
Conlusie

De Schwinn 800IC is niet alleen een erg stoere en robuuste fiets aan de buitenkant, maar beschikt ook over een aantal voordelen ten opzichte van andere spinningfietsen. Zo is er een systeem aanwezig dat het vermogen bijhoudt tijdens een training. Dit wordt doorgestuurd naar de Zwift app, zodat deze op zijn beurt weer een gepersonaliseerde training voor je op kan stellen. Het racezadel is horizontaal en verticaal verstelbaar, en ook het XL triatlon stuur met mediarek is te verstellen.

Voordelen
 • Zwift kan gepersonaliseerde trainingen maken
 • Voorzien van XL stuur met mediarek
 • Racezadel is horizontaal en verticaal verstelbaar
Nadelen
 • Dumbbells worden niet meegeleverd
 • Bluetooth hartslagband wordt niet meegeleverd

Beste goedkope spinningfiets met Zwift – FitBike Race Magnetic Basic

Wil je graag een goedkope spinningfiets met Zwift aanschaffen? Dan is de FitBike Race Magnetic Basic precies waar je naar op zoek bent. De fiets is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem en is ook nog eens fluisterstil. Zo kun je trainen zonder dat er al teveel lawaai is, waardoor je gewoon je favoriete serie of muziek aan kunt zetten. Daarnaast is het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen zodat je altijd de juiste houding hebt. 

Het nadeel bij deze fiets is echter wel dat er geen hartslagmeting mogelijk is. Wel zou je dit bijvoorbeeld kunnen doen met je smartphone, maar deze gegevens zie je dan dus niet terug op het beeldscherm van de spinbike. 

Op het aanwezige beeldscherm kun je eenvoudig aflezen welke afstand je hebt afgelegd en hoe lang je daarover hebt gedaan. Ook zie je wat je snelheid is, de RPM en kun je zien hoeveel calorieën er al verbrand zijn. 

FitBike Race Magnetic Basic

399,00
Laatste update was op: 29 november 2023 04:07

Beste goedkope spinningfiets met Zwift

7.5Expert Score
Conclusie

De FitBike Race Magnetic Basic is voorzien van magnetische weerstand, maar beschikt verder niet over uitzonderlijke opties. Niet alle onderdelen zijn verstelbaar en ook is er geen hartslagmeting mogelijk. Voor beginners zou dit een perfecte spinningfiets zijn, zeker ook omdat er niet veel functies aanwezig zijn. Wel beschikt hij over een duidelijk beeldscherm waarop alle belangrijke gegevens af te lezen zijn.

Voordelen
 • Magnetische weerstand
 • Duidelijke beeldscherm
 • Vrij stil
Nadelen
 • Geen hartslagmeting mogelijk
 • Niet bijzonder veel functies

Beste professionele spinningfiets met Zwift – DKN Technology X-motion II

Wil je graag een spinningfiets aanschaffen, maar heb je al veel ervaring? Dan is een professionele spinningfiets met Zwift waarschijnlijk de beste keuze voor jou. De DKN Technology X-motion II is hierbij een goede keuze. 

Deze fiets is voorzien van een ergonomisch zadel met een flexibele zit die zowel horizontaal als verticaal kan worden aangepast. Op die manier heb jij altijd de beste houding voor het trainen. Het stuur is voorzien van micro-aanpasbare voor- en achter sliders, zodat ook het stuur aan jouw postuur aangepast kan worden. De dual-sided pedalen hebben een groter oppervlak. Hierbij kun je kiezen voor de gewone pedalen met teenclip, of voor de SPD-pedalen. 

Uiteraard is er ook een console aanwezig waarop alle belangrijke gegevens afgelezen kunnen worden. Denk hierbij aan je afstand, tijd, hartslag en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast kun je via dit console ook je trainingsprogramma selecteren. Er zijn 32 weerstandniveaus en 20 tijdssegmenten aanwezig. De spinningfiets maakt daarnaast gebruik van Smart Technology, waarmee je een echt oefenprogramma kunt maken gebaseerd op Watt gecontroleerde begeleiding. Hierbij vul je je geslacht, leeftijd en gewicht in, en de Watt controle bepaalt vervolgens de weerstand voor je.

De fiets beschikt over Bluetooth en is te koppelen met je smartphone. Ook is hij geschikt voor het gebruikt van trainingsapps zoals Zwift, BitGym en Kinomap. Een hartslagmeting is ook mogelijk, evenals het gebruik van een borstband. 

De afmetingen van de spinningfiets zijn 115 x 56 x 90 centimeter en hij weegt 64 kilogram. De maximale gebruikerslengte is 210 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

DKN Technology X-Motion II

1.395,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele spinningfiets met Zwift

9.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology X-motion II is een mooie, professionele spinningfiets die geschikt is voor iedereen met ervaring. Het zadel en het stuur zijn te verstellen, daarnaast beschikt de fiets over dual-sided pedalen. Hierbij kun je kiezen uit twee verschillende pedalen. Ook is hij voorzien van Smart Technology, is hij te koppelen met je smartphone en kunnen er verschillende trainingsapps gebruikt worden om nog meer uit je training te halen.

Voordelen
 • Voorzien van dual-sided pedalen
 • Smart Technology
 • Te koppelen met je smartphone en verschillende apps (waaronder Zwift)
Nadelen
 • Niet geschikt voor beginners
 • Geen bidonhouder aanwezig

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste spinningfiets met Zwift

Je hebt nu een aantal verschillende spinningfietsen kunnen bekijken, en het kan goed zijn dat je inmiddels weet welke fiets je aan wilt schaffen. Echter kan het ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt, en graag wat meer informatie zou willen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld over dit soort cardio apparaten, zodat het je daarna misschien wat duidelijker is en jij je spinbike aan kunt schaffen. 

Verstelbare onderdelen

Bij vrijwel de meeste spinningfietsen zijn zowel het stuur als het zadel verstelbaar. Dit is ideaal want zo kun je de fiets instellen op de perfecte hoogte, zodat je altijd comfortabel zit tijdens het trainen. Wanneer dit niet mogelijk is gaat het vaak om een beginnersfiets. 

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht verschilt erg per model, maar vaak is dit tussen de 130 en 150 kilogram. Heb je overgewicht en wil je daarom gaan trainen? Let er dan goed op wat het maximale gewicht is. Zo voorkom je dat je een fiets aanschaft waar je vervolgens helemaal niks mee kunt. 

Programma’s en weerstandniveaus

Je zou denken dat er op elke model van dit soort fitnessapparaten programma’s en weerstandniveaus te vinden zijn, maar dit is niet zo. Weerstandniveaus vrijwel altijd wel, maar programma’s zijn er ook regelmatig niet. Uiteraard is het wel zo dat alle bovenstaande fietsen te koppelen zijn met je smartphone of tablet, waardoor je gebruik kunt maken van de Zwift app. Hier heb je keuze uit ontzettend veel trainingen, kun je in groepen trainen en is het zelfs mogelijk wedstrijden te rijden. 

Hartslagmeting 

Het meten en bijhouden van je hartslag is erg fijn tijdens de training, maar niet elke spinningfiets beschikt over deze mogelijkheid. Wanneer dit wel mogelijk is, kan dit in sommige gevallen door middel van de handsensoren in de hendels. Bij andere fietsen is het mogelijk je hartslag te meten met een borstband, welke vaak niet wordt meegeleverd. Deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

Display 

Een display op je spinbike is noodzakelijk, want je wilt bepaalde gegevens tijdens je training in kunnen zien. Denk hierbij aan je hartslag, maar ook de gereden tijd, de snelheid en de afstand. Daarnaast is het vaak ook mogelijk het aantal verbrande calorieën in te zien. 

Extra functies 

Sommige fietsen beschikken over extra functies. Hierbij kan gedacht worden aan een bidon- of tablethouder, Bluetooth en compatibiliteit met je smartphone. Daarnaast hebben een aantal, vaak duurdere, fietsen ook een AUX-aansluiting en ingebouwde speakers. 

Automatische weerstand aanpassing

Nu komt vaak de vraag naar voren of de spinningfietsen met Zwift ook automatisch de weerstand aanpast tijdens het trainen met de app. Echter zijn bovenstaande modellen hiertoe niet in staat en zul je moeten zoeken naar een spinningfiets die Zwift heeft en de weerstand wl automatisch aanpast. Dit worden ook wel smart bikes genoemd en deze spinningfietsen kunnen wel automatisch de weerstand aanpassen tijdens het fietsen van een programma. 

Spinningfiets met Zwift online kopen

Nu je weet welke modellen de beste zijn met de Zwift app is het tijd om een keuze te maken. Hieronder vind je nogmaals onze top 4 voor het gemak. We zijn benieuwd voor welk model jij bent gegaan en of deze aan je verwachtingen voldoet. Laat het dan ook zeker weten in een reactie hieronder.

DKN Technology Speedbike Pro-1

Beste koop spinningfiets met Zwift
995,00

Schwinn 800IC (voorheen IC8)

Beste spinningfiets met Zwift die automatisch de weerstand aanpast
1.199,00

FitBike Race Magnetic Basic

Beste goedkope spinningfiets met Zwift
399,00

DKN Technology X-Motion II

Beste professionele spinningfiets met Zwift
1.395,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo