Beste krachtstations van 2023

Een krachtstation wordt ook met regelmaat een home gym genoemd. Het is een fitnessapparaat waarmee je verschillende soorten oefeningen kunt doen, en hij kan dan ook uit verschillende artikelen en onderdelen bestaan. Dit zorgt ervoor dat je een krachtapparaat hebt welke naar jouw eigen lichaam en behoefte kan worden aangepast. 

Het grootste voordeel bij een krachtstation is natuurlijk dat je veel verschillende oefeningen uit kunt voeren met slechts één apparaat. Dit zorgt voor ruimtebesparing, want je hebt niet voor elke oefening een ander apparaat nodig. Denk bijvoorbeeld aan het doen van deadlifts en squats, maar ook bankdrukken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn een bank, een halter en een aantal gewichtsschijven. 

Zou je nou ook graag een krachtstation aan willen schaffen om verschillende oefeningen of een full body workout te doen, maar weet je niet welk krachtstation dan het beste is? Dan is het zeker aan te raden dit overzicht rustig door te lezen. Wij hebben namelijk de beste krachtstations voor je uitgezocht, zodat jij makkelijk de juiste keuze kunt maken. 

Beste krachtstations in één overzicht – Onze top 6

Life Fitness G7

Beste koop krachtstation
3.695,00

Tunturi HG80

Beste krachtstation voor thuis
1.399,00 2.069,00

Finnlo Maximum Inspire FT2

Beste krachtstation met gewichten
4.999,00

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1

Beste goedkope krachtstation
499,00 699,00

Powertec Multi System WB-MS

Beste multifunctionele krachtstation
1.995,00

Dione Krachtstation HG5

Beste krachtstation met bokszak
699,95

Beste koop krachtstation – Life Fitness G7

Onze beste koop krachtstation is de Life Fitness G7. Een ontzettend veelzijdig apparaat waar je ontzettend veel oefeningen mee kunt doen. Denk aan pull-ups, lunges, roeien, pull-down en nog veel meer andere oefeningen. Het is het perfecte apparaat voor een full body workout, welke je gewoon thuis kunt doen. 

Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram en het apparaat is gemaakt van staal. De afmetingen van het krachtstation is 124 centimeter x 177 centimeter x 211 centimeter. Het is dus verstandig eerst te kijken waar je het apparaat neer wilt zetten, om te zien of dit qua afmetingen wel past. 

De trainingsbank wordt niet meegeleverd en deze zou dus apart bijbesteld moeten worden. Wel komt het apparaat samen met twee gewichtstacks van 73 kilogram, welke oploopt per 5 kilogram, een paar medium handles, een ankle strap, thigh strap, weight stack shrouds en triangle clips. Ook is er een bidon aanwezig, een training DVD met een uitleg van 2 uur en een Exercise Book met meer dan 60 verschillende oefeningen.

Life Fitness G7

3.695,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste koop krachtstation

8.5Expert Score
Conclusie

De Life Fitness G7 is onze beste koop krachtstation, en dat is uiteraard niet zonder reden. Naast dat het apparaat ontzettend veelzijdig is, is hij dankzij zijn efficiënte opstelling ook nog eens ruimtebesparend. Bij het krachtstation worden ook een DVD en Exercise Book geleverd zodat jij precies weet wat je moet gaan doen en welke oefeningen er gedaan kunnen worden.

Voordelen
 • Veelzijdig apparaat
 • Ruimtebesparend
 • Inclusief DVD en Exercise Book
Nadelen
 • Trainingsbank wordt niet meegeleverd

Beste krachtstation voor thuis – Tunturi HG80

Een krachtstation is natuurlijk ideaal voor het doen van veel verschillende oefeningen voor je hele lichaam. Ben je op zoek naar een krachtstation voor thuis, dan is de Tunturi HG80 misschien wel het apparaat waar je naar op zoek bent. 

Dit krachtstation is een luxe trainingsmachine welke een gewichtsstapel heeft van 70 kilogram. Ook zijn er dubbele katrollen aanwezig die eenvoudig in hoogte te verstellen zijn, om zo op je eigen manier te kunnen trainen. Deze zijn tevens voorzien van kabelgeleiders van chroom en een snelverstelling zodat je eenvoudig tussen de verschillende oefeningen kunt wisselen. 

Wat ook erg fijn is, is dat zowel de leuning als de zitting van de trainingsbank versteld kunnen worden zodat jij altijd de meest ideale sporthouding hebt. De leuning kan omhoog en omlaag versteld worden, maar ook helemaal vlak. Ook zijn er een shiver lat bar, barbell bar en short grip bar aanwezig. Deze kunnen op het frame opgeborgen worden op de daarvoor bestemde punten. 

Het maximaal belastbare gewicht van het krachtstation is 150 kilogram en de afmetingen zijn 233 centimeter x 122 centimeter x 223 centimeter. Hij is dus redelijk groot, en het is dan ook verstandig eerst thuis op te meten of dit wel gaat passen op de plek waar je hem graag hebben wilt.

Tunturi HG80

1.399,00 2.069,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste krachtstation voor thuis

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi HG80 is een luxe krachtstation welke ideaal is voor thuisgebruik. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en zorgt voor genoeg oefeningen voor een full body workout. Ook beschikt hij over een gewichtsstapel van 70 kilogram en dubbele katrollen.

Voordelen
 • Leuning en zitting zijn aanpasbaar
 • Luxe machine
 • Beschikt over snelverstelling
 • Compact
Nadelen
 • Geen DVD of boek aanwezig met oefeningen

Beste krachtstation met gewichten – Finnlo Maximum Inspire FT2

Wil je graag een krachtstation aanschaffen, maar wel eentje met genoeg gewichten? Dan is de Finnlo Maximum Inspire FT2 misschien wel het apparaat waar je naar op zoek bent. Het is in feite een smith machine en functional trainer in één, wat er voor zorgt dat hij erg veelzijdig in gebruik is. 

Bijzonder aan dit type krachtstation is dat hij geen gebruik maakt van de bekende gewicht schijven. Hij heeft in plaats daarvan aan beide zijkanten gewichtsblokken zitten, samen met een halterstang. Aan beide kanten zit een gewicht van 68 kilogram, wat in totaal dus neerkomt op 136 kilogram. Wil je echter graag kleinere stappen in het gewicht gebruiken, dan kun je de twee lichtere gewichten van 2,3 kilogram gebruiken. Deze zullen dan gekoppeld moeten worden aan de magnetische gewichtspin. 

Ook beschikt hij over de mogelijkheid om de twee pulleys, welke verstelbaar zijn, te koppelen aan de rode halterstang. Hiermee maak je het mogelijk het trainingsgewicht te verdubbelen. Is dit vervolgens nog niet zwaar genoeg voor je, dan is het ook nog mogelijk de home gym te upgraden naar 2 x 90 kilogram. 

Het maximaal belastbare gewicht van dit krachtstation is maar liefst 250 kilogram en hij wordt geleverd met een trainingsbank en leg curl. De afmetingen zijn 140 centimeter x 178 centimeter x 212 centimeter. Kijk dus vooral eerst goed of het mogelijk is het apparaat te plaatsen op de plek waar jij het voor in gedachten had. 

Finnlo Maximum Inspire FT2

4.999,00
Daisycon Fitnessapparaat.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste krachtstation met gewichten

9Expert Score
Conclusie

De Finnlo Maximum Inspire FT2 is een erg uitgebreid krachtstation welke ideaal is als je graag traint met meer gewichten. De home gym beschikt over twee gewichtsblokken van samen 136 kilogram, maar deze kan ook nog een upgrade krijgen naar 180 kilogram. Daarnaast is het maximaal belastbare gewicht 250 kilogram, waardoor hij voor vrijwel iedereen geschikt is.

Voordelen
 • Beschikt over 2 gewichtsblokken
 • Kan een upgrade krijgen naar 2 x 90 kilogram
 • De twee verstelbare pulleys kunnen gekoppeld worden aan de halterstang
Nadelen
 • Krachtstation is groot en zwaar

Beste goedkope krachtstation – VirtuFit KH1 krachtstation 

Een krachtstation is best prijzig, maar wat nou als je daar de financiële middelen niet voor hebt? Dan is het goedkope VirtuFit KH1 krachtstation misschien wel een goede keuze voor jou. Hij is ideaal voor thuis en je kunt er uiteraard verschillende oefeningen mee doen voor vrijwel ieder lichaamsdeel. Daarnaast is hij ook redelijk smal gebouwd, waardoor hij prima in huis te gebruiken is. 

Qua oefeningen die met dit apparaat gedaan kunnen worden, kun je denken aan chest presses, pulldowns, roeien en cable cross. Daarnaast zijn er ook verschillende bicep curl variaties te doen, net als bijvoorbeeld legraises. Het krachtstation beschikt over een totaalgewicht van 67,5 kilogram welke verdeeld zijn in 15 blokken van 4,5 kilogram. Je kan op die manier dus zelf eenvoudig bepalen met hoeveel gewicht je wilt trainen. 

Het maximaal belastbare gewicht is 135 kilogram en de afmetingen van de home gym zijn 173 centimeter x 106 centimeter x 207 centimeter. Let wel op; de maximale gebruikerslengte is 180 centimeter. Let hier dus op wanneer je dit apparaat aan wilt schaffen. 

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit KH1 is een krachtstation welke niet alleen goedkoop is, maar door zijn opbouw ook nog eens ideaal is voor thuis. Wel dien je rekening te houden met het maximaal belastbare gewicht en de maximale gebruikerslengte. De home gym beschikt over 67,5 kilogram aan gewichten, verdeeld over 15 blokken van 4,5 kilogram.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Door zijn opbouw ideaal voor thuis
 • Gewichten zijn verdeeld in blokken
Nadelen
 • Maximale gebruikerslengte is 180 centimeter

Beste multifunctionele krachtstation – Powertec Multi System WB-MS

Zou je graag een multifunctioneel krachtstation aan willen schaffen zodat jij alle oefeningen thuis kunt doen? Dan is de Powertec Multi System WB-MS misschien wel het apparaat waar jij naar op zoek bent. 

Dit krachtstation is erg compleet en beschikt over meer dan 30 individuele krachtoefeningen zodat jij alles thuis kunt doen wat je normaal in de sportschool moest doen. Daarnaast is het ook mogelijk om met drie personen tegelijk te trainen, zodat je bijvoorbeeld met je vrienden samen kunt trainen. 

De oefeningen die uitgevoerd kunnen worden zijn natuurlijk erg uitgebreid. Hierbij kun je denken aan bench presses, pulldowns, crunches, lunges en squats. Echter zijn dit er nog veel meer, aangezien er meer dan 30 oefeningen te doen zijn. 

Het fijne aan dit krachtstation is ook dat je snel af kunt wisselen tussen de verschillende oefeningen, zodat je aan éen stuk door kunt gaan. Daarnaast maakt hij geen gebruik van kabels en katrollen, waardoor je altijd met het volledige gewicht traint. Ook zijn er nog een aantal uitbreidingen die gedaan kunnen worden.

Het maximaal belastbare gewicht is 250 kilogram en de afmetingen zijn 183 centimeter x 199 centimeter. Let hier dus goed op en kijk thuis eerst na of hij wel past op de plek waar jij hem graag zou willen hebben. 

Powertec Multi System WB-MS

1.995,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste multifunctionele krachtstation

8.5Expert Score
Conclusie

De Powertec Multi System WB-MS is een mooi en multifunctioneel apparaat waar je zelfs met drie mensen tegelijk op kunt trainen. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van kabels en katrollen train je altijd met het volledige gewicht, wat erg fijn is. Er zijn meer dan 30 individuele oefeningen te doen, en daarnaast kunnen er ook nog upgrades uitgevoerd worden.

Voordelen
 • Trainen met meerdere personen tegelijk
 • Upgrades zijn mogelijk
 • Geen kabels en katrollen
Nadelen
 • Gewichten worden niet meegeleverd

Beste krachtstation met bokszak – Dione HG5

Wil je graag een krachtstation om thuis te trainen, maar heb je ook behoefte aan een bokszak? Dan is de Dione HG5 ideaal voor bij jou thuis. Dit is namelijk een erg compleet krachtstation inclusief bokszak, zodat jij al je oefeningen kunt doen. 

Het is mogelijk om meer dan 44 verschillende oefeningen uit te voeren voor een full body workout. Daarnaast is het ook zo dat je met meerdere mensen tegelijk kunt trainen, bijvoorbeeld met je broer of beste vriend. Alle gewichten zijn instelbaar maar kunnen daarnaast ook nog uitgebreid worden tot 100 kilogram. 

Het standaard gewicht dat op het krachtstation te vinden is, is 65 kilogram. Zoals hierboven al vermeld is, zijn deze te verhogen naar 100 kilogram voor extra trainingsgewicht. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram en de afmetingen van het apparaat zijn 218 centimeter x 225 centimeter x 232 centimeter. 

Dione Krachtstation HG5

699,95
Laatste update was op: 12 februari 2023 21:28

Beste krachtstation met bokszak

7.5Expert Score
Conclusie

Een krachtstation met bokszak, dat zie je niet vaak. Toch laat de Dione HG5 zien dat het wel mogelijk is. Niet alleen kun je met dit krachtstation meer dan 44 oefeningen doen en met meerdere mensen tegelijk trainen, daarnaast is het ook nog mogelijk de bokszak te gebruiken voor een complete training.

Voordelen
 • Inclusief bokszak
 • Trainen met meerdere personen tegelijk
 • Meer dan 44 oefeningen
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is slechts 120 kilogram
 • Handleiding is erg beknopt

Koopgids – tips voor het kopen van de beste krachtstations 

Nu je hebt gezien dat er aardig wat verschillende krachtstations te verkrijgen zijn, heb je misschien een beter idee voor welk model jij het beste kunt gaan. Toch kan het ook goed zijn dat je dit nog steeds niet weet, en daarom hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier lees je net dat beetje extra informatie, om zo makkelijker tot de juiste keuze te komen. 

Grootte van het krachtstation 

De grootte van het krachtstation is uiteraard erg belangrijk, want je wilt er wel zeker van zijn dat hij past op de plek waar jij hem wilt hebben. Je doet er dus goed aan dit altijd na te kijken en thuis op te meten. Het ene model is erg compact gebouwd waardoor hij in vrijwel iedere kamer geplaatst kan worden, terwijl de ander een stuk breder is. 

Maximaal belastbare gewicht 

Niet elk apparaat kan hetzelfde gewicht aan. Heb jij een hoger gewicht dan doe je er goed aan altijd na te kijken wat het maximaal belastbare gewicht is. Vaak is het minimum 120 kilogram, en dit loopt verder op tot wel 250 kilogram. Zeker bij deze laatste zit je dus wel goed als je wilt gaan trainen. 

Aantal oefeningen 

Een krachtstation staat er natuurlijk al op bekend dat je hiermee veel verschillende oefeningen kunt doen, maar hoeveel dit er precies zijn hangt af van het model. Wil jij graag een full body workout kunnen doen en verschillende oefenen uit willen voeren, dan is het belangrijk dat je een model uitkiest waarbij je een ruime keuze hebt. 

Hoeveelheid gewichten 

Doe je aan krachttraining, dan zijn de gewichten uiteraard heel belangrijk. Sommige modellen hebben gewicht schijven, en andere hebben gewichtsblokken. Allebei hebben ze zo hun voor- en nadelen bij maar de blokken is het vaak wel zo dat hierbij het gewicht hoger is. Kijk goed welk gewicht er bij zit en of je deze eventueel nog kunt upgraden wanneer dit nodig is. 

Krachtstation online kopen

Life Fitness G7

Beste koop krachtstation
3.695,00

Tunturi HG80

Beste krachtstation voor thuis
1.399,00 2.069,00

Finnlo Maximum Inspire FT2

Beste krachtstation met gewichten
4.999,00

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1

Beste goedkope krachtstation
499,00 699,00

Powertec Multi System WB-MS

Beste multifunctionele krachtstation
1.995,00

Dione Krachtstation HG5

Beste krachtstation met bokszak
699,95
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo