Beste halterbank van 2023

Een halterbank wordt ook wel een druk- of gewichtenbank genoemd, en is een fitnessapparaat welke gebruikt kan worden voor het trainen van verschillende spiergroepen. Veel sporters uit de krachtsport gebruiken de bank om te bankdrukken, en vaak zijn er ook steunen aanwezig om een barbell op te leggen. 

Naast dat er halterbank van verschillende merken te vinden zijn, zijn er ook verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een vaste of opvouwbare bank, maar ook of je een verstelbare bank wilt hebben of dat er rekken aanwezig moeten zijn voor de halters. 

Het grote voordeel van een halterbank is dat hij ontzettend compleet is. Je kan er al je spiergroepen mee trainen, dus niet alleen je boven- en onderlichaam maar ook je bekken, billen, buik en de spieren in je rug. Daarnaast is hij aan te passen aan je eigen voorkeuren, kun je gewoon thuis trainen en is de kans op letsel erg klein. 

Wil je nou ook graag een halterbank aanschaffen, maar weet je nog niet goed welk apparaat voor jou het beste is? Wij hebben een overzicht samengesteld waarin je de verschillende halterbanken kunt zien. Door al deze banken door te nemen is de kans groot dat je straks jouw ideale halterbank in huis hebt staan.

Beste halterbanken in één overzicht – Onze top 7

Powertec WB-OB

Beste koop halterbank
549,00

Hammer Fitness Bermuda XT Halterbank

Beste halterbank met gewichten
269,00

Tunturi WB50 Halterbank

Beste halterbank met leg curl
409,00

Hammer Fitness Bermuda XTR Pro

Beste multifunctionele halterbank
329,00

VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact

Beste halterbank verstelbare halterbank
129,00 199,00
199,00 399,00

Specifit Fitnessbank X-5

Beste inklapbare halterbank

Beste koop halterbank – Powertec WB-OB

Onze beste koop halterbank is de Powertec WB-OB. Het is een mooie en robuuste bank welke ideaal is om thuis te trainen. Ook is hij gebouwd om een zware belasting prima aan te kunnen, en weegt zelf dan ook 76 kilogram. 

De armsteunen van de halterbank zijn verstelbaar en aan allebei de kanten voorzien van afleggers. Dit is een groot voordeel, want hierdoor kun je het apparaat ook als squatrek gebruiken. Daarnaast zorgt de adapter, die aan de voorkant zit, ervoor dat je de halterbank ook uit kunt breiden tot een compleet multistation. Dit is inclusief een been curl unit, biceps unit en butterfly unit. 

Wat ook erg fijn is, is dat de bank zowel horizontaal, decline als incline kan worden afgesteld. Ook kunnen de haltersteunen in verschillende posities worden afgesteld, maar net wat jij fijn vindt. De maximale belastbaarheid is 270 kilogram, waardoor hij door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. 

De verstelbare zitting is in vier standen in te stellen en er is ook een verstelbare rugleuning aanwezig. De afmetingen van de halterbank zijn 137 x 122 x 157 centimeter.

Powertec WB-OB

549,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop halterbank

8Expert Score
Conclusie

De Powertec WB-OB is een mooie, robuuste bank met veel mogelijkheden. De armsteunen, zitting en rugleuning kunnen versteld worden, daarnaast zijn de armsteunen voorzien van afleggers, waardoor de halterbank ook als squatrek gebruikt kan worden.

Voordelen
 • Hoge belastbaarheid
 • Veel mogelijkheden
 • Uit te breiden tot multistation
Nadelen
 • Neemt vrij veel ruimte in

Beste goedkope halterbank – Multifunctionele Halterbank Virtufit Deluxe

Wanneer je graag een halterbank voor thuis aan wilt schaffen kost dit je vaak aardig wat geld. Ben je echter op zoek naar een goedkope halterbank, dan is de Multifunctionele Halterbank Virtufit Deluxe waarschijnlijk ideaal voor jou. 

Doordat de halterbank is gemaakt van staal kan hij een gewicht dragen tot 250 kilogram, wat ideaal is want op deze manier is hij voor vrijwel iedereen geschikt. De bank is, net als de halterstang, voorzien van steunen voor het bankdrukken. Dit zorgt er echter ook voor dat je hem om kunt toveren tot bicepcurl station, evenals een leg curl en leg extension station. 

De kussens van de bank en het bicepcurl station zijn 5 centimeter dik en gemaakt van kunstleer, wat ervoor zorgt dat de kussens erg comfortabel aanvoelen. De halterhouders zijn op vijf verschillende posities in te stellen, allen tussen de 90 en 110 centimeter. 

De afmetingen van deze halterbank zijn 188 x 120 x 200 centimeter. 

7.5Expert Score
Conclusie

De Multifunctionele Halterbank Virtufit Deluxe is een mooi apparaat, welke ook nog eens goedkoop te noemen is. Hij is geschikt voor het doen van verschillende oefeningen en daarnaast kan hij een gewicht dragen tot 250 kilogram.

Voordelen
 • Goedkoop in de aanschaf
 • Maximaal draagbare gewicht van 250 kilogram
Nadelen
 • Niet opklapbaar

Beste halterbank met gewichten – Hammer Bermuda

Zou je graag een halterbank aan willen schaffen, maar vind je het daarbij wel belangrijk dat er gewichten bij zitten? Dan is de Hammer Bermuda misschien wel wat voor jou. Bij deze bank zitten namelijk ook schijven met een gewicht van in totaal 25 kilogram. 

Het apparaat heeft een universele bank welke in vier verschillende standen te zetten is. Hierdoor kan hij niet alleen gebruikt worden voor een vlakke training, maar ook voor incline training. Wat ook erg fijn is, is dat het design ruimtebesparend en inklapbaar is. Dus zelfs als je thuis niet veel ruimte hebt kun je deze bank eenvoudig gebruiken en hem na je training weer inklappen en opbergen. 

Ook hoef je niet bang te zijn dat je niet lekker zit tijdens het trainen, want de halterbank is voorzien van kussens die comfortabel en duurzaam zijn. Verder is de constructie van solide staal met een krasvrije poeder coating en 38 x 38 millimeter dik. Als laatste zitten er sluitveren voor de schijven bij, en wordt de halterbank geleverd met 4 x 5 kilogram en 2 x 2,5 kilogram plastic schijven, 2 dumbbells van 30 centimeter en een stang van 120 centimeter. 

Het maximaal belastbare gewicht voor zowel de vlakken als incline bank is 130 kilogram, voor leg curls is dit 40 kilogram, flies tot 30 kilogram per arm en spotter tot 55 kilogram. De afmetingen van de halterbank zij 125 x 146 x 121 centimeter. 

Hammer Fitness Bermuda XT Halterbank

Beste halterbank met gewichten
269,00
7.5Expert Score
Conclusie

De Hammer Bermuda is een fijne halterbank met gewichten, die ook nog eens inklapbaar is waardoor hij ruimte bespaard. Het maximaal belastbare gewicht ligt echter niet heel hoog, wat voor sommigen een nadeel kan zijn.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Inclusief verschillende gewichten
 • Comfortabele kussens
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is niet hoog

Beste halterbank met leg curl – Tunturi WB50

Wie graag een halterbank met leg curl wil aanschaffen, zodat er ook met het squatrek getraind kan worden, zit met de Tunturi WB50 helemaal goed. Dit apparaat bestaat namelijk uit zowel een trainingsbank als een squatrek die ook los van elkaar te gebruiken zijn. 

Wil je graag oefeningen doen gericht op je buikspieren, of met de dumbell aan de slag, dan kun je het squatrek eenvoudig weghalen zodat je meer ruimte hebt. echter, wanneer je graag squat oefeningen wilt doen met bijvoorbeeld een halterstang, dan kun je de trainingsbank verwijderen. 

De rugsteun beschikt over zes verschillende standen die onder andere te gebruiken zijn voor military posities, incline, decline en flat. Daarnaast is het preacher pad in hoogte verstelbaar zodat hij altijd bij jouw lichaamslengte past, en is de leg developer voorzien van kussens met schuimrubber. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt trainen. Zowel het preacher pad als de kussens van de rugleuning zijn bovendien voorzien van gestikte bekleding en hoeken die verstevigd zijn. 

Ook het squatrek is in hoogte verstelbaar zodat hij volledig aan je lichaamslengte aan te passen is. Hierbij kun je normale halterschijven gebruiken, maar het is ook mogelijk de olympische schijven te gebruiken. Let wel op: zowel de halterschijven als de halterstang worden niet meegeleverd. 

Het maximaal belastbare gewicht is 270 kilogram en de afmetingen van de halterbank zijn 166 x 108 x 118,5 centimeter. 

Tunturi WB50 Halterbank

Beste halterbank met leg curl
409,00
8.5Expert Score
Conclusie

De Tunturi WB50 is een halterbank inclusief squatrek, welke ook los van elkaar gebruikt kunnen worden. Zo heb je voor bepaalde oefeningen meer ruimte, wat uiteraard een voordeel is. Daarnaast zijn zowel de rugleuning, het preacher pad en het squatrek in hoogte verstelbaar en zijn het preacher pad en de rugleuning voorzien van kussens en gestikte bekleding.

Voordelen
 • Hoog maximaal belastbaar gewicht
 • Halterbank en squatrek los van elkaar te gebruiken
Nadelen
 • Schijven en halterstang worden niet meegeleverd

Beste multifunctionele halterbank – Hammer Fitness Bermuda XTR Pro

Wil je graag thuis gaan trainen en zoek je daarvoor een multifunctionele halterbank? Dan is de Hammer Fitness Bermuda XTR Pro misschien wel het fitnessapparaat waar je naar op zoek bent. Deze bank zorgt er niet alleen voor dat jij krachttraining kunt doen op een professionele manier, maar heeft ook nog eens hoge eisen. 

Dit krachtapparaat is voorzien van een universele bank die beschikt over vier verschillende standen voor vlakke training maar ook voor incline. De spotters zijn in hoogte verstelbaar en ook de butterfly is voor verschillende armlengtes in te stellen. Dit is fijn, want op deze manier kun je trainen met een apparaat dat perfect op jouw lichaam is afgesteld. Er is ook een curl pult aanwezig voor wanneer je een intensieve training wilt doen, en een curl bar voor de meer gecontroleerde bewegingen.

Deze bankdruk set heeft een stalen constructie van 50 x 50 millimeter dik, welke is voorzien van een krasvrije poedercoating. Ook zijn er sluitveren aanwezig voor de schijven. De schijven die op dit apparaat gebruikt kunnen worden dienen 30 millimeter te zijn. Let wel op; zowel de gewichten als de halterstang worden niet meegeleverd.

Het maximaal belastbare gewicht voor zowel de vlakke als de schuine bank ik 150 kilogram, voor de lat attachment is dit 80 kilogram, voor de curl pult 60 kilogram, voor de leg extension 50 kilogram en voor de butterfly 30 kilogram per arm. De afmetingen van de halterbank zijn 220 x 140 x 200 centimeter.

Hammer Fitness Bermuda XTR Pro

Beste multifunctionele halterbank
329,00
8Expert Score
Conclusie

De Hammer Fitness Bermuda XTR Pro is een mooie multifunctionele halterbank waarbij vier verschillende standen beschikbaar zijn. Ook zijn de spotters en de butterfly verstelbaar zodat je altijd de juiste houding hebt wanneer je gaat trainen. Voor een intensieve training kun je de curl pult gebruiken, en wanneer je graag gecontroleerde bewegingen maakt is de curl bar ideaal.

Voordelen
 • Verschillende delen in hoogte verstelbaar
 • Voorzien van comfortabele kussens
 • Met curl pult en curl bar
Nadelen
 • Bank is belastbaar tot 150 kilogram
 • Halterbank is niet opklapbaar

Beste halterbank verstelbare halterbank – VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact

Zou je graag een verstelbare halterbank aan willen schaffen, zodat jij altijd met de juiste afmetingen kunt trainen? Dan is de VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact misschien wel precies waar jij naar op zoekt bent. 

Het eerste voordeel van dit apparaat is dat het een ruimtebesparend model is, je kunt hem namelijk eenvoudig opklappen op het moment dat je hem niet gebruikt. Dit betekent echter niet dat hij niet stabiel is, de stalen constructie zorg er namelijk voor dat hij dit wel is. Daarnaast is de halterbank voorzien van dikke kussens van vijf centimeter dik, waardoor je altijd comfortabel traint. 

De halterbank is voorzien van een haltersteun zodat je op een comfortabele manier kunt bankdrukken. Daarnaast is de bank verstelbaar in twee verschillende standen, te weten horizontaal en schuin. Op deze manier kun je ook werken aan je buikspieren, bijvoorbeeld door middel van crunches en sit ups. Daarnaast zijn er ook handvatten aanwezig, zodat je tricep dips en chest dips kunt uitoefenen. 

Het maximaal belastbare gewicht van de halterbank is 180 kilogram en de afmetingen hiervan zijn 126 x 50 x 90 – 110 centimeter. 

VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact

Beste halterbank verstelbare halterbank
129,00 199,00
8Expert Score
Conclusie

Wanneer je graag een verstelbare halterbank aan wilt schaffen, is de VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact een goed idee. Deze bank is niet alleen ruimtebesparend omdat hij op te klappen is, maar is daarnaast ook nog eens te gebruiken voor verschillende oefeningen.

Voordelen
 • Compact doordat hij opklapbaar is
 • Te gebruiken voor verschillende oefeningen
Nadelen
 • Het maximaal belastbare gewicht gaat maar tot 180 kilogram

Beste inklapbare halterbank – Specifit Fitnessbank X-5

Er zijn inklapbare halterbank te koop van verschillende merken. Ben je nou op zoek naar de beste inklapbare halterbank, dan is de Specifit Fitnessbank X-5 misschien wel wat voor jou. Naast dat hij multifunctioneel is, is hij ook ontworpen voor het bieden van een stevige basis. Zo zijn de zitting en rugleuning eenvoudig te verstellen, zodat je altijd op de juiste manier kunt trainen. 

De rugleuning is in vijf verschillende standen in te stellen, en het zitgedeelte in drie standen. Gebruik je hem niet, dan kan de bank helemaal ingeklapt worden. Zo ver, dat hij gewoon onder je bed past. Hierdoor is hij ook zeker geschikt voor mensen die niet groot wonen. 

Met deze halterbank kun je verschillende trainingen uitvoeren en daardoor dus ook verschillende spiergroepen trainen. Denk hierbij aan je borstspieren, schouders, biceps en triceps. Doordat de rugleuning en het zitgedeelte verstelbaar zijn, kun je veel variatie aanbrengen waardoor een training nooit hetzelfde is. 

Het maximaal belastbare gewicht is 185 kilogram en de afmetingen van de bank zijn 160 x 41 x 104 centimeter. 

Specifit Fitnessbank X-5

79,95
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste inklapbare halterbank

8Expert Score
Conclusie

De Specifit Fitnessbank X-5 is ideaal wanneer je op zoek bent naar een inklapbare halterbank, bijvoorbeeld omdat je niet veel ruimte hebt voor een fitnessapparaat. Deze bank is namelijk zo in te klappen, dat hij zelfs onder je bed opgeborgen kan worden. Een ander groot voordeel is dat je met deze bank verschillende trainingen uit kunt voeren, doordat hij in verschillende standen te plaatsen is.

Voordelen
 • Zeer compact in te klappen
 • Voorzien van meerdere standen
Nadelen
 • Het maximaal belastbare gewicht is 185 kilogram

Koopgids – tips voor het kopen van de beste halterbank

Als het goed is heb je nu de halterbanken van verschillende merken bekeken en doorgelezen. Misschien weet je inmiddels al precies welk apparaat jij graag aan wilt schaffen, maar het kan ook zo zijn dat je hier nog geen idee van hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, zodat je nog net dat beetje extra informatie binnenkrijgt.

Grootte van de halterbank  

De grootte van de halterbank is uiteraard erg belangrijk, want je wilt er wel zeker van zijn dat hij past op de plek waar jij hem wilt hebben. Je doet er dus goed aan dit altijd na te kijken en thuis op te meten. Het ene model is erg compact gebouwd waardoor hij in vrijwel iedere kamer geplaatst kan worden, terwijl de ander een stuk breder is. Daarnaast is het ook zo dat er verschillende modellen zijn die opklapbaar of inklapbaar zijn, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden in kleinere woningen.

Maximaal belastbare gewicht 

Niet elk apparaat kan hetzelfde gewicht aan. Heb jij een hoger gewicht dan doe je er goed aan altijd na te kijken wat het maximaal belastbare gewicht is. Vaak is het minimum 120 kilogram, en dit loopt verder op tot wel 300 kilogram. Zeker bij deze laatste zit je dus wel goed als je wilt gaan trainen. 

Aantal oefeningen 

Een halterbank staat er natuurlijk al op bekend dat je hiermee veel verschillende oefeningen kunt doen, maar hoeveel dit er precies zijn hangt af van het model. Wil jij graag een full body workout kunnen doen en verschillende oefenen uit willen voeren, dan is het belangrijk dat je een model uitkiest waarbij je een ruime keuze hebt. 

Hoeveelheid gewichten 

Wanneer krachttraining belangrijk voor je is, heb je niet alleen behoefte aan schijven, maar vaak ook aan een halterstang. Kijk dus goed of de halterbank van jouw keuze hierover beschikt. Ook kan het zo zijn dat de optie er wel is, maar dat het niet meegeleverd wordt. In dat geval zou je de gewichten of de halterstang dus zelf nog aan moeten schaffen. 

Online jouw halterbank kopen

Powertec WB-OB

Beste koop halterbank
549,00

Hammer Fitness Bermuda XT Halterbank

Beste halterbank met gewichten
269,00

Tunturi WB50 Halterbank

Beste halterbank met leg curl
409,00

Hammer Fitness Bermuda XTR Pro

Beste multifunctionele halterbank
329,00

VirtuFit Verstelbare Halterbank Compact

Beste halterbank verstelbare halterbank
129,00 199,00
199,00 399,00

Specifit Fitnessbank X-5

Beste inklapbare halterbank
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo