Beste leg curl machine van 2023

Met de leg curl machine kun je, zoals de naam al zegt, leg curl oefeningen uitvoeren. Dit is een uitstekende oefening voor je hamstrings. Dit soort krachtapparaten is er in twee verschillende soorten; de seated leg curl machine en de lying leg curl machine. 

De zittende variant is in principe net iets veiliger omdat de kans op blessures hierbij erg klein is. Gebruik je het liggende apparaat dan is de kans aanwezig dat je vanuit je onderrug gaat compenseren, wat uiteraard niet de bedoeling is. Hierdoor is de seated leg curl machine ook populairder, maar de liggende variant is net zo goed zolang je niet gaat compenseren.

Er zijn verschillende merken die deze machine aanbieden, en dus kan het voor jou lastig zijn de juiste uit te kiezen. Daarom hebben wij voor jou dit handige overzicht samengesteld, waarbij je alle informatie van de verschillende modellen van dit soort fitnessapparaten kunt lezen. Weet je daarna nog niet welke je moet kiezen? Dan kan de koopgids wellicht uitkomst bieden.

Beste leg curl machines in één overzicht – Onze top 5

Precor Leg Extension / Leg Curl

Beste koop leg curl machine
5.190,00

Body-Solid Leg Extension & Leg Curl

Beste seated leg curl machine
1.750,00

Powerline PLCE165X

Beste lying leg curl machine
425,00

Tunturi WB40

Beste leg curl machine voor thuis
249,00

Beste koop leg curl machine – Precor Leg Extension 

Onze beste koop leg curl machine is de Precor Leg Extension. Het apparaat ziet er mooi strak uit en kan prima in iedere gym of kamer geplaatst worden om te trainen. De machine is voorzien van verschillende instelbare beginposities zodat je altijd zo flexibel mogelijk kunt trainen. 

Ook beschikt hij over een enkelsteun welke zelf uitlijnend is, en is de rugsteun trapsgewijs instelbaar. Op deze manier kunnen de knieën op de juiste manier worden uitgelijnd waardoor je niet alleen de juiste houding hebt voor je trainen, maar ook meer gemak en comfort ervaart. 

De gewichtskolom is 91 kilogram en wanneer je graag met meer gewicht wilt trainen hoef je alleen maar tegen de hendel te duwen. De werklast zal dan automatisch verhoogd worden, zodat jij met het juiste gewicht kunt trainen. Er zijn gewichtsplaten van zowel 5 kilogram als 7 kilogram aanwezig, met een bovenste gewichtplaat voor het startgewicht van 5 kilogram. 

Het apparaat zelf weegt 215 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 200 kilogram. De afmetingen zijn 135 x 114 x 155 centimeter.

Precor Leg Extension / Leg Curl

5.190,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste koop leg curl machine

8.5Expert Score
Conclusie

De Precor Leg Extension is een mooi, strak apparaat waarbij het duidelijk is wat de bedoeling is. de enkelsteun is uitlijnend en doordat de rugsteun trapsgewijs instelbaar is, kunnen de knieën ook op de juiste manier worden uitgelijnd. Met dit apparaat kun je trainen tot en met 91 kilogram aan gewichten.

Voordelen
 • Enkelsteun is zelf uitlijnend
 • Rugsteun trapsgewijs instelbaar
 • Trainen met maximaal 91 kilogram
Nadelen
 • Het apparaat is met 215 kilogram erg zwaar
 • Minimaal trainingsgebied is 176 x 109 centimeter

Beste seated leg curl machine – Body-Solid Leg Extension & Leg Curl 

Ben je al tijden op zoek naar de beste seated leg curl machine? Dan is de Body-Solid Leg Extension & Leg Curl misschien wel precies het apparaat waar je naar op zoek bent. Dit apparaat is volledig vrijstaand en heeft een gewichtskolom van 95 kilogram. 

Met deze machine kun je de twee belangrijkste oefeningen voor je benen en hamstrings uitvoeren vanuit één positie. Door middel van de CAM- verstelmogelijkheid pas je het apparaat eenvoudig aan, aan jouw wensen. Door aan de grote veiligheidspin te trekken kun je de arm verstellen zodat hij in de juiste positie zit.

De afstand tussen de zitten en de rol voor je benen is 40 centimeter, daarnaast is de bekleding voorzien van dikke DuraFirm bekleding zodat je geniet van meer comfort. 

Het maximaal belastbare gewicht is maar liefst 454 kilogram en de afmetingen van het apparaat zijn 50 x 50 x 70 centimeter.

Body-Solid Leg Extension & Leg Curl

1.750,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste seated leg curl machine

8.5Expert Score
Conclusie

Met de Body-Solid Leg Extension & Leg Curl kun je twee belangrijke oefeningen voor je benen uitvoeren zonder dat je daarvoor van positie moet veranderen. Het apparaat is eenvoudig aan te passen aan jouw positie en heeft een gewichtskolom van 95 kilogram.

Voordelen
 • Maximaal belastbaar gewicht van 454 kilogram
 • Twee oefeningen in één positie
 • Comfortabele zitting
Nadelen
 • Geen extra gewicht mogelijk
 • Afstand tussen de zitting en de rol is niet aan te passen

Beste standing leg curl machine – ATX LEG MASTER

Zou je graag je benen willen trainen, maar wil je daar wel een standing leg curl machine voor gebruiken? Dan is de ATX LEG MASTER wellicht een goed alternatief. Dit grote apparaat is in feite vrij compact, maar zorgt wel voor een effectieve training voor je benen. 

Door middel van het squat harnas kun je de quadriceps en gluteus trainen, dankzij het harnas kan dit altijd nauwkeurig en met een rechte rug. Dit heeft als voordeel dat er altijd spierspanning aanwezig is. Daarnaast is een intensieve training van de hamstrings ook mogelijk, dankzij de mechanische krachtcurve. Wil je ook calf raises uitvoeren, dan dien je er een kuitblok bij te bestellen. 

De machine is voorzien van een rubberen voetplaat voor het aanhouden van een veilige positie, en beschikt daarnaast over antislip rubbervoeten voor meer stabiliteit maar ook voor het beschermen van je vloer. Hij is geschikt voor 30 millimeter halterschijven, maar is ook uit te breiden met 50 millimeter adapters. 

Het gewicht van het apparaat is 108 kilogram en het maximaal belastbare gewicht voor het harnas is 200 kilogram, voor de leg curl is dit 100 kilogram. De afmetingen zijn 130 x 142,5 x 150 centimeter.

8Expert Score
Conclusie

Met de ATX LEG MASTER kun je niet alles leg curls uitvoeren, maar ook squats en calf raises, en dit doe je allemaal staand. Hierdoor is er een constante spierspanning aanwezig, wat voor sommige mensen echt een uitkomst is. Het apparaat is te gebruiken met 30 millimeter halterschijven, maar is door midden van 50 millimeter adapters ook uit te breiden.

Voordelen
 • Voor squats, leg curls en calf raises
 • Compact en robuust ontwerp
 • Squat harnas kan op twee standen en heeft een stevige padding
Nadelen
 • Schijven worden niet meegeleverd
 • Leg curl kan tot 100 kilogram

Beste lying leg curl machine – Powerline PLCE165X

Wil je graag trainen met een lying leg curl machine? Dan is de Powerline PLCE165X waarschijnlijk de beste machine voor je. Een mooie en strakke machine waarbij het direct duidelijk is wat de bedoeling is, voorzien van comfortabele kussens zodat je geen pijn krijgt tijdens het trainen. 

Deze machine zorgt ervoor dat je geleidelijk maar effectief zowel de bovenbenen als de hamstrings kunt trainen. Het grote voordeel hierbij is, dat je maximaal kunt trainen, maar de gewrichten niet overbelast waardoor je blessures eenvoudig voorkomt. 

Er worden geen gewichtsschijven meegeleverd, deze zou je dus zelf aan moeten schaffen. De schijven van 30 millimeter kunnen hier gewoon op gebruikt worden. Wil je echter de olympische schijven van 50 millimeter gebruiken, dan heb je hier de adapter OAS14 voor nodig. 

Het apparaat weegt zelf 23 kilogram en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram. De afmetingen zijn 158 x 64 x 59 centimeter.

Powerline PLCE165X

425,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste lying leg curl machine

7Expert Score
Conclusie

De Powerline PLCE165X is een lying leg curl machine met een strak en mooi uiterlijk. Hiermee kun je geleidelijk maar effectief je bovenbenen en hamstrings trainen zonder dat je de gewrichten overbelast. Een blessure wordt hierdoor dus voorkomen.

Voordelen
 • Eenvoudig ontwerp
 • Voorkomt overbelasting en blessures
Nadelen
 • Gewichten worden niet meegeleverd
 • Adapter nodig voor 50 millimeter schijven
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram

Beste leg curl machine voor thuis – Tunturi WB60 Halterbank

Wil je graag thuis aan de slag met een training, maar heb je niet een hele grote ruimte tot je beschikking? Dan kan de Tunturi WB60 Halterbank uitkomst bieden. Het is dus geen leg curl machine, maar dit kun je er uiteraard wel mee doen, samen met nog andere trainingen. 

De halterbank is voorzien van brede haltersteunen welke ervoor zorgen dat je meer ruimte hebt om je oefeningen te kunnen doen. Dit zorgt automatisch voor meer comfort. Ook zijn er vier instelmogelijkheden beschikbaar voor de rugsteun, waardoor je dus meerdere oefeningen kunt doen. Je traint dus niet alleen je beenspieren, maar ook je armspieren, en dat door middel van verschillende oefeningen. 

Er kan een halter geplaatst worden op de haltersteunen, maar deze moet wel 200 centimeter zijn want anders past deze niet. verder zijn er stevige handgrepen aanwezig evenals een steunkussen voor extra comfort. Deze is bekleed met vinyl en stevig foam. De zitting is gestikt en heeft extra stevige hoeken. Dit zorgt ervoor dat de bank langer meegaat en slijtage voorkomt. 

Het gewicht van dit apparaat is 24,5 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. De afmeting is 150 x 121 x 141 centimeter. 

Tunturi WB40

249,00
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste leg curl machine voor thuis

7.5Expert Score
Conclusie

Ondanks dat de Tunturi WB60 Halterbank geen leg curl machine is, is dit wel het beste apparaat voor thuis. Hij neemt niet teveel ruimte in beslag, en je kunt er naast je beenspieren ook nog eens je armspieren mee trainen. Er zijn veel verschillende oefeningen mogelijk waardoor elke training weer anders is.

Voordelen
 • Voorzien van extra brede halterbank
 • Meerdere oefeningen mogelijk
 • Olympische halter van 30 millimeter is mogelijk
Nadelen
 • Het is geen leg curl machine
 • Halter wordt niet meegeleverd

Koopgids – tips voor het kopen van de beste leg curl machine 

Nu je de leg curl machine van verschillende merken hebt doorgenomen is de kans aanwezig dat je precies weet voor welk model je wilt gaan. Echter kan het ook goed zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Precies daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hier lees je nog net dat beetje extra informatie, zodat jij eenvoudig de juiste keuze kunt maken. 

Grootte van het apparaat

Wanneer je het apparaat in huis neer wilt zetten is de grootte uiteraard belangrijk, je hebt immers niet alle ruimte. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen van de leg curl machine. Sommige apparaten zijn vrij compact, waardoor ze in elke kamer kunnen staan, maar er zijn ook grotere exemplaren te vinden. Ook het gewicht telt hierbij mee. Weegt de machine net iets meer dan 20 kilogram, dan is hij nog weleens te verplaatsen wanneer dit echt moet. Maar een hele zware machine krijg je niet zo makkelijk van zijn plek af. 

Gewichten 

Niet bij elke machine worden er gewichten meegeleverd. Het is goed om dit na te kijken, want je wilt natuurlijk direct aan de slag kunnen wanneer de machine geleverd wordt. Als dan blijkt dat er geen schijven zijn meegeleverd, en je hebt zelf ook niks liggen, kun je er alsnog helemaal niets mee. Ook hebben een aantal modellen de optie door middel van een adapter zwaardere schijven te plaatsen. Deze adapter dien je echter wel zelf bij te bestellen.

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is wel iets om goed na te kijken, zeker wanneer je zelf iets zwaarder bent. Er zijn leg curl machines die tot 200 kilogram gaan, maar er zijn er ook bij die maar tot de 100 kilogram gaan. 

Mogelijke oefeningen 

Een leg curl machine heeft in principe maar één of twee oefeningen die gedaan kunnen worden. Echter wanneer jij voor een halterbank gaat in plaats van een leg curl machine, zijn er wel veel meer oefeningen mogelijk. Niet alleen voor je benen, maar ook voor je armen zijn er in dat geval verschillende oefeningen mogelijk.

Leg curl machine online kopen

Dan is het nu tijd om een keuze te maken. Welke leg curl machine past het beste bij jouw wensen? Hieronder vind je nogmaals onze top 5 om een keuze te maken.

Precor Leg Extension / Leg Curl

Beste koop leg curl machine
5.190,00

Body-Solid Leg Extension & Leg Curl

Beste seated leg curl machine
1.750,00

Powerline PLCE165X

Beste lying leg curl machine
425,00

Tunturi WB40

Beste leg curl machine voor thuis
249,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo