Beste professionele loopband van 2023

Een professionele loopband kan voor veel mensen een uitkomst zijn. Je hoeft niet naar de sportschool toe om aan je conditie te werken, maar kan dit in je eigen tijd gewoon thuis doen. Daarnaast is een professionele loopband uitgerust met extra opties, zodat jij meer variatie aan kan brengen. Ook kan het goed zijn dat je al veel ervaring hebt, en juist daarom op zoek bent naar een professionele versie. 

Een loopband is er niet alleen voor sporters. Ook mensen die graag wat meer conditie op willen bouwen, af willen vallen of sterker willen worden tijdens de revalidatie kunnen hier zeker baat bij hebben. En doordat je dit altijd op je eigen tempo kan doen, is de kans op overbelasting klein. 

Wil je nou ook graag en professionele loopband aanschaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Wij hebben in dit overzicht een aantal opties voor je neergezet, zodat je makkelijker een keuze kan maken. Weet je het, na het doornemen van het overzicht, nog steeds niet? Raadpleeg dan onze koopgids onderaan het overzicht voor wat extra informatie. 

Beste professionele loopbanden in één overzicht – Onze top 4

Finnlo Maximum Inspire Loopband TR8000

Beste koop professionele loopband
4.699,00

DKN Technology Endurun Loopband

Beste professionele inklapbare loopband
2.495,00

VirtuFit Pro Elite HiiT Running Loopband

Beste professionele curved loopband
2.499,00 3.990,00

Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband

Beste Semi-professionele loopband
999,00

Beste koop – Finnlo Maximum Inspire Loopband TR8000

Onze beste koop is de Finnlo Maximum Inspire Loopband TR8000. Een geweldige loopband die perfect is voor voornamelijk lange hardloop oefeningen. Door zijn krachtige 4 pk motor en een piekvermogen van 10 pk kan hij een snelheid bereiken van 22 kilometer per uur en een hellingshoek van 15%. Je kunt dit zelf naar wens aanpassen, maar als je één van de programma’s selecteert zal deze ook automatisch de snelheid en hellingshoek aanpassen voor je. 

De loopband beschikt over een loopvlak van ruim 153 x 56 centimeter, zodat je alle ruimte hebt om je training goed uit te kunnen voeren. Het vlak is daarnaast voorzien van ondersteunende schokdempers die stevig genoeg zijn om jou een prettige ervaring te geven tijdens het hardlopen.

Er zijn 23 programma’s beschikbaar, dus er is vrijwel altijd een training te vinden die bij je past. Naast programma’s als cardio, vetverbranding en een 5k of 10k run, kun je ook een fitness test afleggen of zelf een programma instellen. Uiteraard kun je alles tijdens je training bijhouden op het display. Hier zie je je hartslag, tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik. Ook kun je je hartslag meten door middel van de sensoren aan de loopband. Een borstband is ook mogelijk, maar deze wordt niet meegeleverd.

Finnlo Maximum Inspire Loopband TR8000

4.699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 20:28

Beste koop professionele loopband

Specificaties

– Afmetingen loopvlak (LxB): 153 x 56 cm
– Afmetingen (LxBxH): 197 x 92 x 152 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 225 x 95 x 52 cm
– Gewicht: 178 kg
– Gewicht met verpakking: 192 kg
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Demping: Ja
– Automatische hellingshoek: Ja
– Max. hellingshoek: 15 %
– Snelheid: 1 – 22 km/u
– Quick speed: Ja
– Sneltoetsen voor helling en snelheid: Ja
– Motor continue vermogen: 4 pk
– Noodstop: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LED
– Kleuren display: Ja
– Verlicht display: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Gebruik: Thuisgebruik, Semi-professioneel
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Garantie semi-professioneel gebruik: 2 jaar
9.5Expert Score
Conclusie

De Finnlo Maximum Inspire Loopband TR8000 is een mooie, professionele loopband met maar liefst 23 programma’s. Naast de standaard programma’s kun je ook een fitness test afleggen of zelf een programma instellen. Ook zijn er hartslagsensoren aanwezig voor het meten van je hartslag. Dit zie je, samen met alle andere belangrijke gegevens, terug op het display.
De afmetingen van de loopband zijn 197 x 92 x 152 centimeter en hij weegt 178 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram.

Voordelen
 • Groot loopvlak 
 • Hellingshoek van maximaal 15%
 • Handsensoren aanwezig
Nadelen
 • Niet inklapbaar
 • Display is niet verlicht

Beste professionele inklapbare loopband – DKN Technology EnduRUN

Wil je een nieuwe inklapbare loopband aanschaffen, maar wil je wel een professionele loopband omdat je al wat gewend bent? Dan is de DKN Technology EnduRUN loopband misschien wel exact waar jij naar op zoek bent. De loopband heeft een continu vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. 

Naast zijn hoge snelheid geniet je ook van een extra groot loopvlak, schokabsorptie en ondersteuning bij elke stap. Dit laatste wordt gedaan door het ‘progressive shockabsorbing deck’ systeem. Hierdoor heeft het trainen minder impact op je gewrichten. Als laatste heeft het apparaat een hellingshoek van maximaal 15 procent. 

Er zijn vijf gebruikersprofielen aanwezig en uiteraard een LED-display. Het instellen van de snelheid en de helling kun je doen met de one-touch-toetsen. Verder zijn er 18 programma’s voor je beschikbaar die allen ontworpen zijn door een gecertificeerde persoonlijke trainer. Ook zitten er 9 doelmodi bij, waaronder een hartslag gestuurde. Uiteraard kun je op het display ook alle belangrijke gegevens aflezen zoals je afstand, tijd, snelheid en het aantal verbrande calorieën. 

De loopband is compatibel met een hartslagzender via Bluetooth, je smartphone en tablet. Er is dan ook een USB-poort aanwezig evenals een tablethouder en een geluidssysteem met stereo. Ook is het mogelijk de Kinomap app te gebruiken voor een nieuwe ervaring tijdens het trainen. 

De afmetingen van de loopband zijn 207 x 90 x 157 centimeter, ingeklapt is dit 139 x 90 x 162 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en het apparaat zelf weegt 120 kilogram.

DKN Technology Endurun Loopband

2.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Beste professionele inklapbare loopband

Specificaties

– Voorprogrammaties: 27
– ‘My Zone’ hartslag programmatie: Ja
– Handgreep sensoren: Ja
– Gebruikersprofiel: 5
– Gebruikers geheugen: Ja
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Calorieën, Snelheid, Haretslag, Incline
– Oefensnelheid: 0.5 – 22 km/u
– Maximale belasting: 150 kg
– Afmetingen (LxBxH): 2065 x 895 x 1570 mm
– Gewicht: 120 Kg
– Afmetingen Ingeklapt (LxBxH): 1390 x 895 x 1620 mm
– Progressieve schokabsorptie: Ja
– Inklap mechanisme: Soft drop
– Loopvlak: 540 x 1510 mm
– Orthopedisch looptapijt: 2.5 mm
– Certificatie: CE/EN 957 Class SA
– Noodstop: Ja
– Transport wieltjes: Ja
– Inclinatie: 0 – 15%
– Aandrijving: Poly V-Belt
– Motor AC: 2.5 HP continuous – 4 HP peak
– Draadloze Hartslagmeting: Borstzender in optie
– Apps: iConsole+, BitGym, Kinomap
– Blue Tooth 4.0 Compatibel: Ja
8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology EnduRUN is een mooie en professionele loopband met een extra breed loopoppervlak, een vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. Er zijn meerdere programma’s aanwezig, maar het is ook mogelijk Kinomap te gebruiken. Naast Bluetooth is er ook een USB-poort aanwezig, evenals een geluidssysteem met stereo, en is hij compatibel met je tablet of smartphone. 

Voordelen
 • Positive
 • Veel opties 
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram
 • Compatibel met smartphone, tablet en Kinomap
Nadelen
 • Display is niet gekleurd en verlicht

Beste professionele curved loopband – VirtuFit Pro Elite HiiT Running

Ben je op zoek naar een curved loopband? Dan is de VirtuFit Pro Elite HiiT Running echt iets voor jou. Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat jouw training en snelheid niet aankan, want deze past zich volledig aan, aan jouw snelheid. 

Deze loopband is anders dan anderen, omdat hij niet wordt aangedreven door een motor, maar door jouzelf. Dit betekent dat, hoe harder jij rent, hoe sneller de band zal draaien. Dit zorgt ervoor dat hij niet alleen geschikt is voor professionals, maar ook zeker voor beginners. Daarnaast hoef je de snelheid van de loopband niet handmatig in te stellen, wat een voordeel is. en ga je toch te snel? Dan zorgen de grips aan de beide kanten voor extra veiligheid. Op die manier kun jij jezelf altijd opvangen als je het toch niet meer volhoudt. 

De curved loopband beschikt over een weerstandssysteem zodat jij jezelf uit kan blijven dagen. Ook zijn er 4 niveaus aanwezig. Uiteraard is het loopvlak gebogen, wat zorgt voor een ergonomische beweging. Het loopvlak heeft daarnaast een afmeting van 160 x 44 centimeter, dus je hebt alle ruimte om zo comfortabel mogelijk te staan. 

Uiteraard is er ook een Lcd-scherm aanwezig waarop je al je gegevens bij kunt houden. Denk hierbij aan de afstand, snelheid, calorieverbruik en je tijd. Ook kan er een hartslagband van VirtuFit op aan worden gesloten, maar deze wordt niet meegeleverd. 

De afmetingen van de professionele curved loopband zijn 172 x 81 x 170 centimeter en hij weegt 135 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 160 kilogram. 

VirtuFit Pro Elite HiiT Running Loopband

2.499,00 3.990,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 20:28

Beste professionele curved loopband

Specificaties

– Afmetingen loopvlak (LxB): 160 x 44 cm
– Afmetingen (LxBxH): 172 x 81 x 170 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 194 x 91 x 47 cm
– Gewicht: 135 kg
– Gewicht met verpakking: 155 kg
– Belastbaar gewicht: 160 kg
– Kleuren: Grijs, Zwart
– Materialen: Kunststof
– Stroomvoorziening: Batterijen
– Demping: Ja
– Automatische hellingshoek: Nee
– Quick speed: Ja
– Sneltoetsen voor helling en snelheid: Nee
– Noodstop: Nee
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Aantal programma’s: 8
– Aantal gebruikersprogramma’s: 0
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 1
– Hartslagmeting: Ja, borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Nee
– Kantelbaar scherm: Ja
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag, Wattage
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Speciale handlebars voor Power Sled Training, tablethouder, transportwielen, gebogen loopvlak voor ergonomische loopbeweging. Kantelbare console.
– Gebruik: Thuisgebruik, Semi-professioneel
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Garantie semi-professioneel gebruik: 2 jaar
9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Pro Elite HiiT Running is een mooie, professionele curved loopband waar je veel op kan gaan trainen. De band werkt niet met een motor, maar wordt aangedreven door je eigen snelheid. Hoe harder jij gaat, des te sneller zal de band gaan draaien. Doordat het loopvlak gebogen is, heb je een ergonomische houding, maar daarnaast is hij hierdoor ook prima geschikt voor het doen van sled training.

Voordelen
 • Onderhoudsvrij 
 • Eenvoudig in gebruik
 • Voorzien van tablethouder
 • 8 programma’s aanwezig
Nadelen
 • Hartslagband mogelijk, maar wordt niet meegeleverd

Beste Semi-professionele loopband – Focus Fitness Jet 9 iPlus

Wil je graag een loopband aanschaffen, maar is een professionele voor jou net te heftig? Dan is de semi-professionele loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus misschien wel wat voor jou. Dit is een robuuste loopband die zeker geschikt is voor intensief gebruik. Erg fijn is het ook, dat je totaal geen moeite hoeft te doen om hem te monteren. Je hoeft hem alleen maar op te klappen en de 8 aanwezige schroeven aan te draaien, en het apparaat is klaar voor gebruik. 

Er zijn 25 trainingsmogelijkheden aanwezig, dus genoeg programma’s om uit te kiezen. Denk hierbij aan interval-, snelheid-, berg- en HRC-programma’s. Ook is er manueel programma aanwezig, zodat je zelf een training in elkaar kan zetten. De hellingshoek is zelf aan te passen tussen de 0 en 15 levels, dit kan elektronisch versteld worden. Kies je voor een voorgeprogrammeerde training, dan zal de helling automatisch verhoogd en verlaagd worden. 

Deze loopband is de iPlus versie. Dit houdt in dat je jouw tablet of smartphone draadloos kan verbinden door middel van Bluetooth. Wanneer de device is gekoppeld met de loopband kun je deze hiermee besturen. Tijdens het kijken van een film of serie kun je dus eenvoudig de weerstand of snelheid aanpassen. Ook kun je gebruikmaken van verschillende trainingsapps, zodat je overal ter wereld kunt trainen. De route wordt bepaald via Google Maps. Zo kun je een rondje in je eigen stad doen, maar bijvoorbeeld ook ergens in Oostenrijk, Frankrijk of Australië. 

Er zijn ook geïntegreerde hartslagsensoren aanwezig, welke een indicatie geven van je hartslag. Het aanwezige HRC-programma biedt je een volledig geautomatiseerde training op basis van je hartslag. Dit alles wordt gedaan met een stille 2,5 pk-motor waarmee je tot 20 kilometer per uur kunt trainen. Om het af te maken is het brede loopvlak voorzien van een dempingssysteem, wat tijdens de training zorgt voor extra demping en comfort. 

De afmetingen van de loopband zijn 184 x 92 x 154 centimeter en hij weegt 89 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram. 

Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband

999,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste Semi-professionele loopband

Specificaties

– Afmetingen L184 cm. B:92 cm. H:154 cm
– Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg
– Weergave van afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag, hellingshoek
– iPlus module: Koppelbaar met tablet of telefoon
– Bluetooth verbinding
– Met tablethouder
– Borstband mogelijk
– 15 trainingsprogramma’s
– 15 hellingshoek niveaus
– Maximum snelheid: 20 km/h
– Demping: 8-voudige flex suspension vering
– Type motor: DC-motor
– Motorvermogen 2,5 pk
– Gewicht: 89 kg
8Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is een fijne loopband met veel extra functies. Niet alleen is het loopvlak lekker breed en zijn er hartslagsensoren aanwezig, maar daarnaast is hij ook eenvoudig te koppelen met je smartphone of tablet. En zijn 15 trainingsprogramma’s aanwezig, evenals 15 hellingshoekniveaus. Het loopvlak is voorzien van een dempingssysteem en de maximumsnelheid is 20 kilometer per uur.

Voordelen
 • Eenvoudig te koppelen
 • Tablethouder aanwezig
 • Hartslagsensoren aanwezig
 • Meerdere programma’s en niveaus 
Nadelen
 • Vrij zwaar apparaat

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste professionele loopband 

Nu je de verschillende professionele loopbanden hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene loopband gaat tot 180 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 120 kilogram gaat. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou namelijk zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een loopband, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Ook zijn er bij veel modellen ook apps compatibel waar je ook meer mee kunt.

Programma’s

Vaak zijn er meerdere programma’s op een loopband te vinden, om zo jezelf telkens weer uit te dagen. Daarnaast beschikt een loopband over meerdere snelheden en in veel gevallen is ook de hellingshoek aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen met de beste instellingen voor jouw lichaam. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo