Beste fitnessbank van 2023

Een fitnessbank wordt ook wel een bench of trainingsbank genoemd, en is een ideaal krachtapparaat voor als je krachtoefeningen uitvoert. De bank stelt je namelijk in staat in de juiste positie te liggen of zitten, zodat jij je oefeningen perfect uit kunt voeren. 

Belangrijk om te weten is wel dat er verschillende fitnessbanken verkrijgbaar zijn. Zo heb je de vlakke fitnessbank, ook wel flat bench genoemd, waarbij je alleen plat op je rug kunt liggen. Ook is er de verstelbare fitnessbank. Deze heeft een verstelbare zitting en rugleuning, welke onder verschillende hoeken in te stellen zijn. 

Er zijn fitnessbanken te koop van verschillende merken, allen zo met hun voor- en nadelen. In dit overzicht laten wij je de beste fitnessbanken zien, en kun je meer over het apparaat lezen. Zo kun jij eenvoudig een keuze maken. Weet je na het lezen van het overzicht nog niet voor welk model je moet gaan? Dan kun je in de koopgids nog meer informatie doornemen over dit fitnessapparaat

Beste fitnessbanken in één overzicht – onze top 6

Body-Solid Flat Incline/Decline Bank

Beste verstelbare fitnessbank
359,00

Body-Solid Folding Multi-Bench

Beste opklapbare fitnessbank
279,00

Gymstick Halterbank Met 40kg Gewichten

Beste fitnessbank met gewichten
329,00
139,00 249,00
99,90 149,00

Beste koop fitnessbank – VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro 

Onze beste koop fitnessbank is de VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro, en dat is niet zonder reden. Deze fitnessbank is van staal en heeft een zwarte kleur. De kussens op de bank zijn van kunstleer en het apparaat weegt 25 kilogram. Dankzij de transportwieltjes is hij eenvoudig te verplaatsen. 

Een groot voordeel is natuurlijk dat de zitting en de rugleuning beide verstelbaar zijn, zodat je altijd in de juiste comfortabele houding kunt trainen. Op deze manier is het mogelijk je spieren steeds weer anders te gebruiken en jezelf uit te dagen, wat zorgt voor afwisseling tijdens het trainen. 

Uiteraard is de bank ook te gebruiken in combinatie met ander materiaal, zoals bijvoorbeeld dumbbells of een krachtstation. Daarnaast is hij ook te gebruiken in combinatie met een squatrek, zodat je bench presses uit kunt voeren. 

De afmetingen van de fitnessbank zijn 170 x 50 x 47 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 250 kilogram. 

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Verstelbare Fitnessbank Pro is onze beste koop, en dat komt vooral omdat hij erg veelzijdig in gebruik is. De rugleuning en de zitting zijn allebei te verstellen zodat je altijd de juiste houding aan kunt nemen en jezelf kunt blijven uitdagen. Daarnaast is de bank ook prima te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een squatrek of dumbbells.

Voordelen
 • Maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram
 • Voorzien van transportwielen
 • Rugleuning en zitting zijn verstelbaar
 • Licht bankje
Nadelen
 • Door de zwarte kleur zie je krasjes sneller

Beste verstelbare fitnessbank – Body-Solid Flat Incline/Decline Bank 

Ben je op zoek naar een goede verstelbare fitnessbank, zodat je verschillende oefeningen uit kunt voeren? Dan is de Body-Solid Flat Incline/Decline Bank wellicht wel een goede optie voor jou. Een verstelbare fitnessbank is belangrijk wanneer je graag verschillende oefeningen doet, of jezelf wilt blijven uitdagen. Deze bank is voorzien van een kort basisframe, wat ervoor zorgt dat hij past in elk Power Rack, Multi-Pres Rack en in elke Smith Machine. 

De rugleuning is in maar liefst zes verschillende posities te verstellen, en de zitting in acht posities. Dit zorgt ervoor dat je sit-ups en ab crunches uit kunt voeren met ondersteuning van je lage rugspieren. Het apparaat is tevens voorzien van verwijderbare voetkussens en dikke DuraFirm bekleding. 

Het apparaat weegt 30 kilogram en is voorzien van transportwielen zodat je hem eenvoudig kunt verplaatsen. De rugsteun is 24 centimeter breed en de afstand van de steun tot de vloer is in vlakke positie 50 centimeter. Ook is de fitnessbank uit te breiden met de Leg Developer en Preacher Curl Attachment. 

De afmetingen van de fitnessbank zijn 148 x 68 x 55 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 450 kilogram.

Body-Solid Flat Incline/Decline Bank

359,00
Fitwinkel.nl
as of 11 februari 2023 19:46
8.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid Flat Incline/Decline Bank is een verstelbare fitnessbank die jou in staat stelt verschillende oefeningen uit te voeren. Dit apparaat is ontworpen met een kort frame, zodat hij compatible is met de Power Rack, Multi-Pres Rack en de Smith Machine.

Voordelen
 • Maximaal belastbaar gewicht van 450 kilogram
 • Compatible met Power Rack, Multi-Pres Rack en Smith Machine
 • Voetsteun is verwijderbaar
 • Stabiel bankje
Nadelen
 • Uitbreidingen moeten apart gekocht worden
 • Apparaat weegt 30 kilogram

Beste opklapbare fitnessbank – Body-Solid Folding Multi-Bench 

Zou je graag een fitnessbank in huis willen halen, maar wil je wel graag dat deze opklapbaar is omdat je niet veel ruimte hebt? Dan is de Body-Solid Folding Multi-Bench zeker iets voor jou! Deze bank is namelijk erg functioneel, maar ook heel compact waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Wat ook erg fijn is, is dat hij niet gemonteerd hoeft te worden en je hem uit de doos meteen kunt gebruiken.

De rugleuning is in zeven verschillende posities in te stellen waardoor je de verschillende oefeningen makkelijk af kunt wisselen en jezelf kunt blijven uitdagen. Het ovalen frame is 7,5 centimeter dik en zorgt voor comfort en degelijkheid, ook tijdens zware trainingen. 

De bank kan na het trainen heel makkelijk ingeklapt worden zodat je hem op kunt bergen. Dit kan in je kast, naast je kast of zelfs onder je bed wanneer je daar genoeg ruimte voor hebt. Ook is hij voorzien van ingebouwde transportwielen zodat je hem niet hoeft te tillen. 

De afmetingen van de fitnessbank zijn opgebouwd 45 x 143 x 40 centimeter en opgeklapt 23 x 143 x 40. Het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram. 

Body-Solid Folding Multi-Bench

279,00
Fitwinkel.nl
as of 11 februari 2023 19:46
8Expert Score
Conclusie

De Body-Solid Folding Multi-Bench is een verstelbare fitnessbank met zeven verstelbare posities, welke eenvoudig inklapbaar is. Ook is hij voorzien van transportwielen zodat je hem na gebruik eenvoudig ergens anders kunt plaatsen. Op die manier neemt hij niet teveel ruimte in beslag, waardoor je hem vrijwel overal kunt gebruiken.

Voordelen
 • Eenvoudig in te klappen en weg te zetten
 • Zeven verstelbare posities
 • Montage is niet nodig
Nadelen
 • Zitting is niet te verstellen

Beste fitnessbank met gewichten – Gymstick Halterbank Met 40kg gewichten 

Zou je graag een fitnessbank in huis halen die is voorzien van gewichten? Dan is de Gymstick Halterbank Met 40kg gewichten wellicht een optie voor jou. Niet alleen zit deze bank er heel stijlvol uit, hij is ook erg geschikt voor krachtoefeningen. De bank is van staal en de kussens zijn ondersteunend en voorzien van een vochtafstotend oppervlak. 

De zitting van de fitnessbank is in vier posities te verstellen, wat ervoor zorgt dat je meerdere trainingsmogelijkheden hebt. Niet alleen kun je hiermee dus je armen en borst trainen, maar ook heel goed je benen. De bank is namelijk voorzien van een leg developer waar je ook gewichten aan toe kunt voegen. Op die manier kun je de training zwaarder maken. 

Een ander groot voordeel is dat de fitnessbank opklapbaar is. Na je training kun je hem dus eenvoudig opklappen en wegzetten, zodat hij niet teveel ruimte in beslag neemt. De bank wordt geleverd met een halterstang, twee schroefsluiters, en 40 kilogram aan gewichten onderverdeeld in schijven van 5, 2,5 en 1,25 kilogram.

De afmetingen van de fitnessbank zijn 150 x 56 x 106,5 en het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram. 

Gymstick Halterbank Met 40kg Gewichten

329,00
Fitwinkel.nl
as of 11 februari 2023 19:46
7Expert Score
Conclusie

De Gymstick Halterbank Met 40kg gewichten is, naast dat hij ideaal is voor het uitvoeren van verschillende krachtoefeningen, ook nog eens opklapbaar. Dus zelfs wanneer je niet veel ruimte in huis hebt kun je deze bank gebruiken, omdat hij na gebruik compact op te bergen is.

Voordelen
 • Opklapbaar en dus compact weg te zetten
 • Voorzien van 40 kilogram aan gewichten
Nadelen
 • Belastbaar gewicht van 180 kilogram
 • Apparaat weegt 58 kilogram

Beste goedkope fitnessbank – VirtuFit Verstelbare Fitnessbank 

Wil je graag thuis aan krachttraining doen, maar heb je geen budget voor een dure fitnessbank? Dan is de goedkope fitnessbank VirtuFit Verstelbare Fitnessbank wellicht een goede optie voor jou. Een multifunctioneel apparaat waar je diverse oefeningen op uit kunt voeren. Niet alleen liggende oefeningen zijn mogelijk, maar ook zittende zoals bijvoorbeeld de seated dumbbell shoulderpress. 

De rugleuning is in zes verschillende posities in te stellen zodat jij altijd op de juiste manier zit of ligt wanneer je de oefeningen aan het doen bent. Ook zorgt dit voor een afwisseling in je training, en zorgt het voor een extra prikkeling voor je spieren. Ook is de bank voorzien van transportwielen zodat de bank eenvoudig te verplaatsen is wanneer dit nodig is. 

De afmetingen van de fitnessbank zijn 124 x 52 x 117,5 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 200 kilogram. 

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Verstelbare Fitnessbank is een fijne, opklapbare en goedkope fitnessbank waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. De rugleuning is in meerdere posities in te stellen zodat je altijd de juiste houding hebt voor de diverse oefeningen. Doordat hij op te klappen is neemt hij bovendien niet veel ruimte in beslag.

Voordelen
 • Maximaal belastbare gewicht van 200 kilogram
 • Opklapbaar en dus compact op te bergen
 • Rugleuning in meerdere posities in te stellen
Nadelen
 • De zitting is niet te verstellen

Beste flat bench – Vlakke Fitnessbank VirtuFit

Wil je graag krachtoefeningen doen op een vlakke fitnessbank? Dan is de Vlakke Fitnessbank van VirtuFit waarschijnlijk precies waar je naar op zoek bent. Niet alleen is deze bank goedkoop in de aanschaf, maar daarnaast is hij ook nog eens eenvoudig te monteren zodat je al snel aan de slag kunt gaan. 

De bank is eenvoudig, maar biedt jou wel alles wat je nodig hebt voor het uitvoeren van liggende oefeningen. Je ligt op 40 centimeter hoogte van de grond af, zodat je altijd stevig met je voeten op de grond kunt staan. Dit zorgt ervoor dat je een goede basis hebt voor je oefeningen. 

Deze bank is met name ideaal voor de beginner, omdat het design erg eenvoudig is. Het is een fitnessbank zonder ingewikkelde opties, en je weet dus direct waar je aan toe bent. De kussens die op de bank te vinden zijn, zijn vijf centimeter dik en gemaakt van kunstleer en het apparaat is slechts 12 kilogram. 

De afmetingen van de fitnessbank zijn 111 x 59 x 40 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 250 kilogram. 

8Expert Score
Conclusie

De Vlakke Fitnessbank VirtuFit is een eenvoudig model dat jou in staat stelt alle liggende krachtoefeningen uit te voeren. Doordat het model simpel is, is hij vooral geschikt voor beginners. Doordat je op 40 centimeter hoogte op de grond ligt sta je altijd stevig met je voeten op de grond, zodat je de oefeningen beter uit kunt voeren.

Voordelen
 • Eenvoudig ontwerp
 • Maximaal belastbaar gewicht van 250 kilogram
 • Kussens zijn vijf centimeter dik en voorzien van kunstleer
Nadelen
 • Enkel geschikt voor liggende oefeningen

Koopgids – tips voor het kopen van de beste fitnessbank 

Je hebt nu de verschillende fitnessbanken bekeken en het kan maar zo zijn dat je al precies weet welk model je aan wilt schaffen. Echter is de kans ook zeker aanwezig dat je het nog niet precies weet, en daarom hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier kun je nog net dat beetje extra informatie doorlezen, zodat jij tot de juiste keuze kunt komen. 

Liggend, zittend of verstelbaar 

Voordat je een fitnessbank aan gaat schaffen moet je voor jezelf bepalen welk model je aan wilt schaffen. Wil je alleen maar liggende of zittende oefeningen doen, of juist allebei? In dat laatste geval is het belangrijk dat je kies voor een verstelbare fitnessbank, want hierop kun je beide soorten doen. 

Opklapbaar

Wanneer je niet veel ruimte in je woning hebt is het fijn als je een opklapbare fitnessbank hebt. Deze kun je na de training namelijk heel makkelijk opklappen en ergens opbergen. In de kast bijvoorbeeld, maar ook tussen een muur en een kast in of zelfs onder je bed.

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht is een belangrijk punt om na te kijken, zeker wanneer je een hoger gewicht hebt. Sommige fitnessbanken gaan tot wel 400 kilogram terwijl anderen net de 200 kilogram aankunnen. Kijk dit dus altijd goed na voordat je de bank aanschaft. 

Voorzien van gewichten of niet 

Vrijwel de meeste fitnessbanken worden geleverd zonder eventuele gewichten. Wil je dit echter wel, dan is het belangrijk daar naar op zoek te gaan. Mochten er gewichten meegeleverd worden, dan staat dit namelijk altijd vermeld in de omschrijving. 

Fitnessbank online kopen

Body-Solid Flat Incline/Decline Bank

Beste verstelbare fitnessbank
359,00

Body-Solid Folding Multi-Bench

Beste opklapbare fitnessbank
279,00

Gymstick Halterbank Met 40kg Gewichten

Beste fitnessbank met gewichten
329,00
139,00 249,00
99,90 149,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo