Beste bankdruk set van 2023

Bankdrukken, ook wel ‘bench press’ genoemd, is een erg populaire oefeningen als het gaat om het uitvoeren van krachttrainingen. Daarnaast is het ook een onderdeel van het powerliften, samen met de deadlift en de squat. Met deze oefening zet je dan ook verschillende grote spiergroepen aan het werk, zoals de borstspieren, triceps, schouderspieren en de spieren in je rug. 

Er zijn verschillende sets verkrijgbaar waarmee jij thuis deze oefeningen op een veilige en juiste manier uit kunt voeren. Handig, want zo hoef je niet naar een dure sportschool met andere mensen om je heen, maar kun je dit gewoon thuis uitvoeren. 

Wil jij nou ook graag een bankdruk set aanschaffen, zodat je thuis aan de slag kunt gaan? Dan is het aan te raden zeker dit overzicht eens goed door te nemen. Wij hebben de verschillende krachtapparatuur duidelijk voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt bepalen welke versie het beste bij je past.

Beste bankdruk sets in één overzicht – onze top 4

Physionics Bankdruk set

Beste koop bankdruk set
108,95

Body-Solid SDIB370

Beste bankdrukset voor thuis
1.169,00

Fitnessbank + Halterset - Complete Set

Meest complete set om te bankdrukken
749,95

Beste koop bankdruk set – Physionics Bankdruk set

Onze beste koop bankdruk set is de Physionics Bankdruk set, en dat is uiteraard niet zonder reden. Deze halterbank is ideaal voor het uitoefenen van krachttraining, zowel voor gevorderden als voor beginners. De bank is voorzien van een comfortabele rugleuning die in 4 standen in te stellen is. dit zorgt ervoor dat er altijd een stand is die het beste bij jou past. 

Niet alleen is de bank geschikt voor bankdrukken, ook sit-ups, leg extension, de butterfly en het trainen van je hamstrings kan hierop gedaan worden, samen met nog tal van andere oefeningen. Ook zijn er veiligheidsklemmen aanwezig voor het vastzetten van eventuele gewichten, het is dus ook mogelijk deze bij je training te gebruiken. 

De halterbank heeft een erg stevige constructie met een massief stalen buis. De diameter van de framebuis is 2,5 centimeter, en de breedte van de bank is 40 centimeter. De afmetingen zijn 135 x 128 x 112 centimeter en de bank weegt 18 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 255 kilogram, dit is inclusief de gewichten. Voor enkel het lichaamsgewicht moet je rekening houden met ongeveer 100 kilogram.

Physionics Bankdruk set

108,95
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste koop bankdruk set

8Expert Score
Conclusie

De Physionics Bankdruk set is een erg complete set. Niet alleen voor het bankdrukken, maar ook voor het uitvoeren van diverse andere oefeningen. Wil je graag aan krachttraining doen, dan is deze halterbank hier zeker geschikt voor.

Voordelen
 • Rugleuning is verstelbaar 
 • Niet enkel geschikt voor bankdrukken
 • Breedte van de bank is ruim genoeg
Nadelen
 • Gebruiksaanwijzing is incompleet en erg slecht

Beste bankdruk set met gewichten – Gorilla Sports Universele Halterbank + 108 kg Halters

Wil je graag thuis gaan trainen, en ben je daarom op zoek naar een bankdruk set? Daar zijn er erg veel van te vinden. Wil je echter een bankdruk set met gewichten? Dan wordt de keuze al makkelijker. De Gorilla Sports Universele Halterbank is wat ons betreft de beste keuze als het gaat om een bank inclusief gewichten.

Deze halterbank is uiterst multifunctioneel en is dan ook voorzien van een curlrack, dipsteunen en kabels. Dit zorgt ervoor dat je ook je borstspieren, schouders, triceps, biceps, rugspieren en buikspieren kunt trainen. Zowel de bank, als de rugleuning en het curlrack zijn verstelbaar voor extra comfort. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de bank geleverd wordt met een halterset van 108 kilogram.

De lange halterstang die aanwezig is, is uitermate geschikt voor het doen van de ‘grote drie’. Dit houdt in; bankdrukken, squats en deadlifts. Deze drie samen zijn de basis als het gaat om krachttraining, en dus is het belangrijk dat een halterbank hier geschikt voor is. daarnaast kun je uiteraard ook nog pull-ups en chin-ups doen, evenals crunches en sit-ups.

De kunststof halterbank is geschikt voor een halterdiameter van 30 millimeter en heeft verstelbare haltersteunen. De polstering is 5 centimeter en de breedte van de bank is 28 centimeter. De afmetingen zijn 180 x 106 x 110 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 280 kilogram. 180 kilogram hiervan is voor het belasten van de haltersteunen. 

Gorilla Sports Universele Halterbank + 108 kg Halterset

699,95
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste bankdruk set met gewichten

9Expert Score
Conclusie

De Gorilla Sports Universele Halterbank is een mooie bank waar je veel verschillende oefeningen op uit kunt voeren. Een groot voordeel is het, dat deze geleverd wordt met een halterset van 100 kilogram. De haltersteunen kunnen maximaal 180 kilogram aan, dus je zou zelfs nog verder in gewicht kunnen gaan als je dit aan kunt.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Veel oefeningen mogelijk 
 • Inclusief halterset van 108 kilogram
 • Rugleuning is rechtop te zetten
Nadelen
 • Er wordt maar 100 kilogram lichaamsgewicht berekend

Beste bankdrukset voor thuis – Body-Solid SDIB370

Op zoek naar de meest ideale bankdrukset voor thuis? Dan zit je met de Body-Solid SDIB370 helemaal goed. Deze set is een combinatie van een fitnessbank met studio kwaliteit en een multipress rack. Dit zorgt ervoor dat je bench presses, shoulderpresses, inclines en squats uit kunt voeren, en dat allemaal op dezelfde plek!

Het squatrek van deze set staat gekanteld in een hoek van 7 graden, waardoor het rek altijd de natuurlijke beweging van je lichaam vormt. Of je nou aan het liften bent, of een benchpress of squat uitvoert; hij loopt altijd gelijk aan de beweging. Het squatrek is daarnaast voorzien van 2 afleggers zodat je een olympische halterstang af kunt leggen. Ook beschikt hij over 2 grote spotters zodat je altijd alleen op de meest veilige manier kunt trainen. 

Met deze bankdruk set kun je onder andere squats, calf raises, lunges, deadlifts, en upright rows uitvoeren, maar ook nog vele andere oefeningen. 

Zowel de rug- als de zitkussens zijn individueel te verstellen zodat je altijd zo comfortabel mogelijk zit. Daarnaast beschikt de set over een stalen frame van 5 x 7,5 centimeter dik en heeft hij grote transportwielen. Je hoeft hem dus niet op te tillen als je hem wilt verplaatsen. De afmetingen zijn 185 x 113 x 160 centimeter en de maximale belasting is 450 kilogram.

Body-Solid SDIB370

1.169,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Beste bankdrukset voor thuis

8.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid SDIB370 is een mooie en ontzettend stevige set, waar je veel oefeningen op uit kunt voeren. Het squatrek staat in een hoek van 7 graden en er zijn 2 afleggers en 2 grote spotters aanwezig. Zo train je niet alleen je volledige lichaam met deze set, maar weet je ook dat dit op de meest veilige manier gebeurt.

Voordelen
 • Veel oefeningen mogelijk 
 • Zit- en rugkussens apart te verstellen 
 • Duurzame bekleding
 • Bestand tegen zwaar gebruik 
 • Voorzien van een dik, massief stalen frame 
Nadelen
 • Redelijk groot dus je hebt voldoende ruimte nodig

Meest complete set om te bankdrukken – Fitnessbank + Halterset

Iedereen die aan krachttraining doet, zou waarschijnlijk het liefst thuis ook een complete set willen hebben. Lang niet elke halterbank is hier geschikt voor, maar deze Fitnessbank + Halterset is dat zeker wel! Een complete set om alle belangrijke oefeningen thuis uit te kunnen voeren, dat is toch ideaal?

Deze halterbank komt samen met een set bankdruksteunen, een lange halterstang, EZ Curl stang, 2 dumbellstangen, 8 sterren doppen en 6 vloer beschermende matten met eindstukken. Daarnaast worden er schijven van 1,25, 2,5, 5 en 10 kilogram meegeleverd, van elk gewicht 4 stuks. Zoals je ziet, is het dus echt een complete set waarmee je direct aan de slag kunt gaan. 

Wanneer je al bekend bent met krachttraining weet je hoe veelzijdig dit kan zijn. Er zijn meerdere oefeningen die uitgevoerd kunnen worden op de fitnessbank, zeker in combinatie met verschillende gewichten. De afmetingen van de fitnessbank zijn 153 x 55 x 55 centimeter en de hoogte van de curlsteun ligt tussen de 87 en 97 centimeter. 

De maximale belasting voor de verschillende onderdelen is als volgt: 

 • Rugleuning 280 kilogram 
 • Curlsteun 100 kilogram 
 • Fitnessbank 130 kilogram 
 • Haltersteunen 400 kilogram
 • Lange halterstang 200 kilogram
 • EZ Curlstang 180 kilogram
 • Dumbellstangen 100 kilogram

Fitnessbank + Halterset - Complete Set

749,95
TradetrackerProducts gorillasports.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Meest complete set om te bankdrukken

8Expert Score
Conclusie

Deze halterset is ontzettend compleet; er is werkelijk aan alles gedacht. Zelfs de vloermatten voor de bescherming van je eigen vloer zitten erbij. Verder zitten er meerdere schijven en stangen bij, zodat je veel verschillende oefeningen thuis uit kunt voeren.

Voordelen
 • Ontzettend compleet
 • Inclusief vloermatten
 • Meerdere schijven en stangen aanwezig
Nadelen
 • Dumbellstangen kunnen een maximaal gewicht van 100 kilogram aan

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste bankdruk set

Nu je de bankdruk sets van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze in dit fitnessapparaat

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene halterbank gaat tot 150 kilogram, maar een ander gaat slechts tot de 100 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou namelijk zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Verstelbare onderdelen 

Bij sommige halterbanken kun je de rugleuning aanpassen, evenals de rug- en zitkussens. Dit zorgt ervoor dat jij altijd zo comfortabel mogelijk zit, en dat is uiteraard wat we willen. Kijk dus goed na of er onderdelen te verstellen zijn en zo ja, welke dat precies zijn. 

Gewichten meegeleverd

Het kan natuurlijk zijn dat je al gewichten thuis hebt liggen, maar de kans is ook aanwezig dat dit niet het geval is. wil je graag een set kopen waar de gewichten bij zitten, let hier dan goed op. Niet bij elke bang worden deze meegeleverd. Heb je al wel gewichten thuis? Kijk dan na of jouw gewichten wel geschikt zijn voor de halterbank.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo