Beste loopband met helling van 2023

Wil je graag meer conditie opbouwen of juiste langere afstanden kunnen hardlopen, maar zie je het niet zo zitten dit telkens buiten te doen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen naar een sportschool te gaan, maar daar ben je niet alleen en sta je tussen allemaal andere zwetende mensen. Bovendien heb je dan altijd te maken met reisafstand, abonnementskosten en openingstijden.

Wanneer jij je herkent in bovenstaande tekst, is het misschien een goed idee een loopband met helling aan te schaffen. Je hebt dan geen last van maandelijkse kosten, hoeft geen rekening te houden met openingstijden, reisafstand of de weersomstandigheden en kunt je conditie verbeteren op welk moment je wilt. Daarnaast zorgt de hellingoptie ervoor dat je jouw training naar een hoger level kunt brengen, om je spieren nog beter te trainen.

Er zijn veel verschillende soorten loopbanden verkrijgbaar, de ene met veel meer functies dan de ander. Door al deze soorten kan het lastig zijn de juiste loopband met helling voor jezelf te bepalen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt waarin je de verschillende loopbanden rustig kunt bekijken. Ben je er daarna nog steeds niet uit, dan kan onze koopgids je misschien ook nog helpen.

Beste loopbanden met hellingfunctie in één overzicht – Onze top 4

Loopband Focus Fitness Jet 5

Beste koop loopband met helling
699,00

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste elektrische loopband met helling
1.199,00

DKN Technology Endurun

Beste loopband met automatische helling
2.495,00

DKN Technology ProRun

Loopband met extreem hoge hellingshoek mogelijkheid
3.995,00

Beste koop loopband met helling – Loopband Focus Fitness Jet 5

Onze beste koop loopband met helling is de Focus Fitness Jet 5. Een mooie inklapbare loopband met een stijlvol uiterlijk, een sterk frame en een makkelijk op te bouwen constructie. Hij is namelijk al volledig voor gemonteerd, je hoeft hem alleen maar uit te klappen en de 8 schroeven aan te draaien. Dit verbeterde model beschikt daarnaast ook over een breder en langer loopvlak.

De loopband beschikt over 36 trainingsprogramma’s, waaronder een manueel- en een gebruikersprogramma. De trainingsprogramma’s bestaan uit combinatieprogramma’s, intervaltrainingen en hellingtrainingen. Ook zijn er geïntegreerde hartslagsensoren aanwezig in de handvatten. Hiermee kun je eenvoudig je hartslag meten tijdens het trainen. Een groot voordeel is ook dat je een BMI-meting kunt doen voor of na je training. Door middel van je hartslag en je persoonlijke gegevens wordt er een indicatie van je BMI gegeven. 

Wat dit onder meer de beste koop loopband maakt, is dat hij is voorzien van een elektronisch verstelbare hellingshoek. Deze is te verstellen van level 0 tot 12. Dit zorgt voor een realistische beleving van het bergopwaarts lopen. Uiteraard zorgt elk level voor meer belasting op je bovenbenen, waardoor je deze spieren goed kunt trainen. Ook kun je, dankzij de 2 pk motor, trainen tussen de 1 en de 16 kilometer per uur. Het loopvlak is voorzien van een achtvoudige flex suspension vering; deze zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook vangt hij de nodige klappen voor je op. 

Er is ook een display aanwezig waarop je je hartslag en BMI kunt aflezen, maar ook je andere belangrijke trainingsgegevens. Denk hierbij aan de snelheid, hellingshoek, trainingstijd en de afgelegde afstand. Het display is voorzien van een helder lcd-scherm en is eenvoudig te bedienen met de sneltoetsen. 

De afmetingen van de loopband zijn 169 x 76 x 133 centimeter en hij weegt 66 kilogram. Het loopvlak is 130 centimeter lang en 45 centimeter breed, en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram. 

Loopband Focus Fitness Jet 5

699,00
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste koop loopband met helling

8Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Jet 5 is ideaal voor thuisgebruik, mede doordat hij erg eenvoudig op te bouwen is. het sterke frame en het lange loopvlak zorgt voor het nodige comfort, en met de 36 verschillende programma’s kun je voldoende afwisselingen tussen trainen. De hellingshoek is elektronisch verstelbaar en heeft 12 levels, en je kunt tot wel 16 kilometer per uur lopen. 

Voordelen
 • Eenvoudig te monteren
 • Veel verschillende trainingsprogramma’s 
 • Hartslagsensoren aanwezig
 • Hellingshoek van 12 levels 
Nadelen
 • Borstband niet mogelijk
 • Hartslagmeting is wat traag

Beste elektrische loopband met helling – VirtuFit TR-200i

Wil je graag een elektrische loopband met helling aanschaffen? Dan is de VirtuFit TR-200i misschien wel precies waar je naar op zoek bent. Een mooie professionele loopband die ideaal is voor thuisgebruik en na het trainen eenvoudig in te klappen is. op deze manier neemt het apparaat niet veel ruimte in, omdat je hem na gebruik dus eenvoudig op kunt bergen. 

Deze loopband is geschikt voor de beginnende hardloper, maar ook voor de gevorderde. Er zijn namelijk verschillende niveaus aanwezig waardoor er altijd wel een niveau is welke perfect bij jou past. Zo is het mogelijk rustig te gaan joggen, maar kun je hem ook op 18 kilometer per uur instellen. Het apparaat is volledig af te stemmen op jouw behoeftes. Er zijn 36 programma’s beschikbaar, evenals de FitShow app en er is een borstband mogelijkheid. 

Naast het trainen is het ook belangrijk dat je kunt ontspannen, zelfs tijdens het hardlopen. Dat is met deze loopband dan ook goed mogelijk, want hij is voorzien van een tablethouder. Zo kun je tijdens je training je favoriete serie kijken of een televisieprogramma bekijken. Ook is het mogelijk verschillende apps te gebruiken om je training leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een app die jou een bepaald landschap laat zien, zodat het lijkt alsof je daar aan het trainen bent. 

Op het Lcd-display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, afstand, trainingstijd, hartslag, de hellingshoek en het aantal verbrande calorieën. Ook beschikt hij over een AUX-aansluiting, ingebouwde speakers en Bluetooth. 

De afmetingen van de loopband zijn 198 x 78 x 135 centimeter, ingeklapt is dit 90 x 78 x 160 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram en het apparaat zelf weegt 75 kilogram.

VirtuFit TR-200i Loopband

1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste elektrische loopband met helling

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit TR-200i is een mooie elektrische loopband met helling met veel verschillende opties. Zo zijn er 36 programma’s beschikbaar, is hij compatibel met de FitShow app, beschikt hij over Bluetooth en is er een borstband mogelijkheid. Een groot voordeel is ook dat hij inklapbaar is, waardoor hij niet veel ruimte inneemt wanneer je het apparaat niet gebruikt. 

Voordelen
 • Inklapbaar
 • Veel verschillende programma’s 
 • Voorzien van bidon- en tablethouder
Nadelen
 • Apparaat is erg zwaar
 • Maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram

Beste loopband met automatische helling – DKN Technology EnduRUN

Wil je een nieuwe loopband met automatische helling aanschaffen? Dan is de DKN Technology EnduRUN loopband misschien wel exact waar jij naar op zoek bent. De loopband heeft een continu vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. 

Naast zijn hoge snelheid geniet je ook van een extra groot loopvlak, schokabsorptie en ondersteuning bij elke stap. Dit laatste wordt gedaan door het ‘progressive shockabsorbing deck’ systeem. Hierdoor heeft het trainen minder impact op je gewrichten. Als laatste heeft het apparaat een hellingshoek van maximaal 15 procent. 

Er zijn vijf gebruikersprofielen aanwezig en uiteraard een Led-display. Het instellen van de snelheid en de helling kun je doen met de one-touch-toetsen. Verder zijn er 18 programma’s voor je beschikbaar die allen ontworpen zijn door een gecertificeerde persoonlijke trainer. Ook zitten er 9 doelmodi bij, waaronder een hartslag gestuurde. Uiteraard kun je op het display ook alle belangrijke gegevens aflezen zoals je afstand, tijd, snelheid en het aantal verbrande calorieën. 

De loopband is compatibel met een hartslagzender via Bluetooth, je smartphone en tablet. Er is dan ook een USB-poort aanwezig evenals een tablethouder en een geluidssysteem met stereo. Ook is het mogelijk de Kinomap app te gebruiken voor een nieuwe ervaring tijdens het trainen. 

De afmetingen van de loopband zijn 207 x 90 x 157 centimeter, ingeklapt is dit 139 x 90 x 162 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en het apparaat zelf weegt 120 kilogram.

DKN Technology Endurun

2.495,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Beste loopband met automatische helling

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology EnduRUN is een mooie loopband met automatische helling, met een extra breed loopoppervlak, een vermogen van 2.5 pk en een topsnelheid van 22 kilometer per uur. Er zijn meerdere programma’s aanwezig, maar het is ook mogelijk Kinomap te gebruiken. Naast Bluetooth is er ook een USB-poort aanwezig, evenals een geluidssysteem met stereo, en is hij compatibel met je tablet of smartphone. 

Voordelen
 • Veel opties 
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram
 • Compatibel met smartphone, tablet en Kinomap
Nadelen
 • Display is niet gekleurd en verlicht

Loopband met extreem hoge hellingshoekmogelijkheid – DKN Technology ProRUN

Ben je al wel wat gewend, en ben je daarom op zoek naar een loopband met extreem hoge hellingshoekmogelijkheid? Dan kan het maar zo zijn dat de DKN Technology ProRUN loopband precies is waar jij naar op zoek bent. 

Wat deze hardloopband nou zo bijzonder maakt, is het feit dat hij een piekbelasting heeft van 7 pk, een snelheidsbereik heeft van maar liefst 20 kilometer per uur en een hellingshoek van maximaal 21%. Verder zijn er 12 vooraf ingestelde programma’s beschikbaar, 3 gebruikers programma’s en 2 hartslagprogramma’s. 

Het apparaat beschikt over een borstbandmogelijkheid en is voorzien van Bluetooth. Hij is dan ook compatibel met je smartphone of tablet, en is geschikt voor Kinomap. Op het verlichte display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals je snelheid, tijd, afstand en calorieverbruik. 

De afmetingen van de loopband zijn 208 x 95 x 165 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram en het apparaat zelf weegt 217 kilogram.

DKN Technology ProRun

3.995,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:42

Loopband met extreem hoge hellingshoek mogelijkheid

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology ProRUN loopband is een  loopband waarmee je tot wel 20 kilometer per uur kunt rennen. Ook beschikt hij over een piekbelasting van 7 pk en een hellingshoek van maximaal 21%.

Voordelen
 • Maximaal 20 kilometer per uur
 • Hellingshoek van maximaal 21%
 • Display is verlicht 
Nadelen
 • De loopband zelf is erg zwaar 
 • Is niet inklapbaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste loopband met helling

Nu je de verschillende loopbanden met helling hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene loopband gaat tot 180 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 120 kilogram gaat. Heb jij een hoger gewicht, dan zou je waarschijnlijk toch een vaste hometrainer aan moeten schaffen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou namelijk zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een loopband, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Ook zijn er bij veel modellen ook apps compatibel waar je ook meer mee kunt.

Programma’s

Vaak zijn er meerdere programma’s op een loopband te vinden, om zo jezelf telkens weer uit te dagen. Daarnaast beschikt een loopband over meerdere snelheden en in veel gevallen is ook de hellingshoek aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen met de beste instellingen voor jouw lichaam. 

Helling

Uiteraard is het belangrijk dat de loopband een hellingoptie heeft, want dat is waar je naar op zoek bent. De ene loopband gaat hier heel ver in, en de andere is meer beperkt. Ben je een beginner, of wil je maar af en toe van de hellingoptie gebruikmaken? Dan is een beperkte versie geen enkel probleem. Wil je echter voornamelijk trainen met de hellingshoek? Dan doe je er goed aan een loopband aan te schaffen met meerdere levels zodat je jouw trainingen telkens aan kunt passen.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo