Beste loopbanden van 2023

Een loopband is ideaal wanneer je graag wat meer aan je conditie wilt werken, of je lichaam wilt verbeteren. Het is dan ook een veelgebruikt fitnessapparaat welke niet alleen in sportscholen veelvuldig te zien is, maar ook thuis. 

Daarnaast is een loopband ook heel goed te gebruiken wanneer je moet gaan revalideren, uiteraard in combinatie met een specialist op dit gebied. Niet alleen kun je hiermee je conditie opbouwen, maar er zijn ook onderzoeken die gedaan kunnen worden met behulp van de loopband. 

Er zijn een aantal verschillende apparaten te vinden, dus hoe weet je dan welke loopband het beste bij jou en jouw situatie past? Wij hebben deze lijst voor jou samengesteld zodat je duidelijkheid krijgt in de verschillende versies, waardoor je weet welke het beste bij jou past.

Beste loopbanden die je kunt kopen – onze top 6

VirtuFit TR-100 Loopband

Beste koop loopband
699,00

Tunturi Cardio Fit T30

Beste goedkope loopband
429,00 598,00

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste loopband voor thuis
899,00 1.199,00

Focus Fitness Senator iPlus

Beste elektrische loopband
1.149,00

NordicTrack S25

Beste loopband inklapbaar
999,00

Beste koop loopband – VirtuFit TR-100

Onze beste koop loopband is de VirtuFit TR-100. Deze loopband is in te klappen waardoor hij ideaal is om thuis te gebruiken, wat natuurlijk een groot voordeel is. Gebruik je hem niet, dan klap je hem in en neemt hij ook geen ruimte in beslag. 

Ben je niet zo’n fan van hardlopen buiten of in de sportschool, of heb je het idee dat je dan bekeken wordt? Dan is een loopband ideaal voor thuis. Je staat in je vertrouwde omgeving, er is niemand die je bekijkt of alles beter denkt te weten en je hoeft ook geen rekening te houden met het weer. 

De VirtuFit TR-100 heeft een mooi verlicht LCD scherm waarop je de tijd, afstand en snelheid kunt aflezen. Maar daarnaast kun je hierop ook zien wat de helling is, hoe hoog je hartslag is en hoeveel calorieën je al verbrand hebt. Ook kun je de hellingshoek aanpassen zodat je het gevoel hebt een heuvel op te gaan. 

Wil je graag iets luisteren of kijken tijdens het hardlopen, dan kan dit eenvoudig dankzij de tablet- of mobielhouder die hierop aanwezig is. Daarnaast is er ook een veiligheidsclip aanwezig die je aan jezelf kunt bevestigen. Op het moment dat jij valt komt de clip los, waardoor dit cardio apparaat direct stopt.

De loopband is zwart van kleur en heeft een gewicht van slechts 50 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 136 kilogram. Er zijn 15 verschillende programma’s op het apparaat te vinden en de maximale snelheid is 16 kilometer per uur. Wil je graag meer weten over deze loopband? Bekijk dan ook eens onze VirtuFit TR-100 loopband review.

VirtuFit TR-100 Loopband

699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop loopband

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit TR-100 is ideaal voor thuisgebruik omdat hij eenvoudig in te klappen is, waardoor hij geen extra ruimte in beslag neemt. Op het duidelijke LCD scherm kun je niet alleen de tijd, afstand en snelheid aflezen, maar ook je hartslag, de hellingshoek en de verbrande calorieën.

Voordelen
 • Eenvoudig in te klappen en weg te zetten
 • Met duidelijk LCD scherm
 • Inclusief tablet- en telefoonhouder
Nadelen
 • Belastbaar gewicht is maximaal 136 kilogram
 • Niet compatible met smartphone

Beste loopband voor thuis – VirtuFit TR-200i

Er zijn veel loopbanden voor thuis te vinden, maar welke is nou echt de beste? Wat ons betreft is dat de VirtuFit TR-200i. Een professionele loopband die ideaal thuis te gebruiken is en daarnaast zelfs nog inklapbaar is. Zo weet je zeker dat het apparaat geen ruimte in beslag neemt als je hem niet gebruikt, en kan hij zelfs in kleinere ruimtes gebruikt worden. 

De loopband is voorzien van een ingebouwde tablet- en telefoonhouder zodat jij tijdens het hardlopen gewoon je favoriete serie kunt kijken of muziek op kunt zetten. Ook kun je uiteraard verschillende apps gebruiken, welke passen bij de training die je volgt. 

Wat ook fijn is, is dat het apparaat afgesteld kan worden op jouw niveau. Ben je een beginner? Dan zet je hem op bijvoorbeeld 2 kilometer per uur. Dit kan tot een maximaal van 18 kilometer per uur. Het maximaal belastbaar gewicht is 140 kilogram en er zijn maar liefst 36 programma’s op te vinden. 

Op het verlichte LCD display kun je verschillende belangrijke gegevens aflezen. Ook is je hartslag door middel van de handvatten op te meten en kun je de hellingshoek instellen tot maximaal 12 procent. Mocht je meer willen weten over deze loopband dan kun je ook eens onze VirtuFit TR-200i review lezen.

VirtuFit TR-200i Loopband

899,00 1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste loopband voor thuis

8.5Expert Score
Conclusie

Ben jij op zoek naar een professionele loopband die je gewoon thuis kunt gebruiken? Dan is de VirtuFit TR-200i misschien wel iets voor jou. Met de ingebouwde houder voor je tablet en telefoon kun je jouw favoriete serie bekijken of muziek luisteren, en op het verlichte LCD scherm kun je alle belangrijke gegevens aflezen.

Voordelen
 • Verlicht LCD scherm
 • Hartslag te meten via de handvatten
 • Inklapbaar
Nadelen
 • Is met 75 kilogram redelijk zwaar
 • Geen borstband meegeleverd

Beste elektrische loopband – Focus Fitness Senator iPlus

Loopbanden zijn er in veel verschillende soorten. Wil je graag een elektrische loopband aanschaffen? Dan is het zeker de moeite waard de Focus Fitness Senator iPlus te bekijken. Onder de Focus Fitness loopbanden is dit zeker de topper te noemen, al is het alleen maar door zijn robuustheid. 

Er zijn 12 verschillende programma’s op het apparaat te vinden zodat er altijd wel een programma is dat perfect bij je past, ongeacht waar je op dat moment behoefte aan hebt. Daarnaast is er ook een hartslagprogramma op te vinden, net als een hartslagmeting. Deze zijn te vinden in de handsensoren en de borstband. Echter wordt deze niet meegeleverd en zou je deze dus apart bij moeten bestellen. 

Wat ook fijn is, is dat de loopband compatible is met je tablet, en dat er ook een tablethouder beschikbaar is. Zo kun je tijdens het hardlopen je eigen film of serie kijken, ideaal! De hellingshoek is ook aanpasbaar, waardoor het programma uiteraard zwaarder wordt omdat je dan het gevoel hebt een heuvel op te gaan. 

Op het LCD scherm kun je de afstand aflezen, evenals je snelheid, de tijd, het aantal verbrande calorieën, je hartslag en de hellingshoek. 

Focus Fitness Senator iPlus

1.149,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste elektrische loopband

8.5Expert Score
Conclusie

De Focus Fitness Senator iPlus is een fijne en complete loopband waar jij eenvoudig je conditie mee kunt verbeteren. Op het LCD scherm kun je verschillende gegevens aflezen en dankzij de tablethouder kun je tijdens het hardlopen je favoriete film of serie bekijken.

Voordelen
 • Breed oppervlak
 • Compatible met telefoon en tablet
 • Sterk en stabiel
Nadelen
 • Hartslagband wordt niet meegeleverd

Beste loopband inklapbaar – NordicTrack S25

Veel loopbanden zijn inklapbaar, maar lang niet allemaal zijn ze echt optimaal in gebruik. De NordicTrack S25 is dat wat ons betreft wel. Het is een veelzijdig apparaat dat ideaal is om in huis te gebruiken, maar daarnaast ook nog eens om regelmatig in te zetten. Dit kan voor een rustige wandeling zijn, maar ook voor het beklimmen van een berg of een stuk rennen. 

Er zijn 20 verschillende programma’s beschikbaar op het apparaat, wat ideaal is want zo weet je vrijwel zeker dat er altijd wel een programma is dat perfect bij je past. En wil je eens een keer wat anders? Dan is dat ook zeker mogelijk. 

Je hartslag kan worden gemeten door middel van de handsensoren die aanwezig zijn op het apparaat. Ook is er een tablethouder aanwezig zodat je gewoon je favoriete serie kunt kijken tijdens je training. 

Door middel van de armgreep kun je zowel de hellingshoek als de snelheid aanpassen en op het display zijn verschillende gegevens af te lezen. Zo kun je de gelopen afstand zien, je snelheid en tijd, het aantal verbrandde calorieën, je hartslag en de ingestelde hellingshoek. 

NordicTrack S25

999,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste loopband inklapbaar

8Expert Score
Conclusie

De NordicTrack S25 beschikt over veel opties en is daarnaast ook nog eens inklapbaar, zodat je hem overal op kunt bergen. Hij is zelfs geschikt voor zeer intensief gebruik, dus ook als je meerdere keren per week wilt trainen is dat geen enkel probleem.

Voordelen
 • Te gebruiken in combinatie met iFit
 • Heeft een breed oppervlak
Nadelen
 • Er is geen mogelijkheid tot koppeling met de borstband

Beste goedkope loopband – Tunturi Cardio Fit T30

Zou je graag een loopband aan willen schaffen, maar heb je niet het budget om een duur merk aan te schaffen? Dan is de Tunturi Cardio Fit T30 misschien wel waar jij naar op zoek bent. Deze goedkope loopband doet niet onder voor duurdere merken, maar zorgen er wel voor dat jij ook je conditie kunt verbeteren. 

Met deze loopband kun je gaan hardlopen op een snelheid die jij zelf instelt, tussen de 0,8 en 12 kilometer per uur. De snelheid kun je op het monitor instellen, maar ook door middel van de sneltoetsen die op de armleuningen te vinden zijn. Daarnaast zijn er 12 verschillende programma’s op het apparaat te vinden, die voor extra uitdaging kunnen zorgen. 

Ook de hellingshoek is aanpasbaar, dit kan tot 8 procent. Dit stel je handmatig in, in drie verschillende standen waarbij elke training vanzelfsprekend zwaarder wordt. Ook is er een bidonhouder en een tablethouder te vinden, zodat je altijd je favoriete serie of film kunt kijken tijdens het sporten. 

De loopband is inklapbaar zodat je hem na gebruik eenvoudig op kunt bergen. Staat hij de volgende keer dat je hem wilt gebruiken niet helemaal waterpas? Dan kun je dit met de stelvoet eenvoudig aanpassen. Het maximaal belastbaar gewicht is 110 kilogram, er zijn transportwielen aanwezig en een noodstop. 

Tunturi Cardio Fit T30

429,00 598,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope loopband

7Expert Score
Conclusie

Wanneer je graag wat aan je conditie wilt doen, maar niet teveel geld uit wilt geven, is de Tunturi Cardio Fit T30 echt de loopband voor jou. Hij is waterpas afstelbaar, inklapbaar en heeft verschillende fijn programma’s en functies om het hardlopen voor jou zo aangenaam mogelijk te maken.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Inklapbaar
 • Met LCD scherm
Nadelen
 • Geen kleuren display
 • Maximaal belastbaar gewicht is 110 kilogram

Beste mini loopband – Flow Fitness Walker DTM100i

Een loopband is huis is ideaal want zo kun je aan je conditie werken zonder dat je door de regen hoeft te gaan of naast zwetende mensen in de sportschool staat. Maar als je niet veel ruimte in huis hebt kan dit nog weleens lastig worden. Met de Flow Fitness Walker DTM100i mini loopband is dat probleem gelukkig snel opgelost. 

Het is misschien wel even wennen, want deze loopband heeft geen handgrepen. Ook zit het beeldscherm niet op de normale plek; deze zit namelijk bij je voeten. Als laatste zou ook de bediening even wennen kunnen zijn, want dit doe je met een afstandsbediening. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat de loopband zó compact is, dat je hem letterlijk overal kunt gebruiken en op kunt bergen. Voor meer kleine loopbanden kun je ook eens ons artikel over compacte loopbanden lezen.

Het tempo van de loopband kun je eenvoudig instellen door middel van de afstandsbediening, dit kan zowel handmatig als met één van de vele programma’s. Ook is er een bluetooth ontvanger aanwezig zodat je telefoon of tablet verbonden kan worden waardoor je je eigen muziek op kunt zetten. 

Dat koppelen wordt overigens gedaan met de app WalkingPad, waarmee je ook al je prestaties vast kunt leggen. Zo kun je makkelijk zien of je conditie er al op vooruit gaat, maar ook kun je de snelheidslimiet aangeven, een automatisch programma instellen en al jouw gegevens invullen. Denk hierbij aan je leeftijd, gewicht en lengte. Het apparaat weegt slechts 28 kilogram en het maximaal belastbaar gewicht is 100 kilogram. 

Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad

699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste mini loopband

7.5Expert Score
Conclusie

De Flow Fitness Walker DTM100i is een ideale compacte loopband die je letterlijk overal kunt gebruiken en op kunt bergen. Daardoor is hij ook geschikt voor kleine huishoudens of bijvoorbeeld een studentenkamer. De bediening gaat door middel van een afstandsbediening en met de bijbehorende app houd je alles eenvoudig bij.

Voordelen
 • Licht gewicht en compact
 • Inclusief handige app
 • Compatible met je telefoon
Nadelen
 • Belastbaar gewicht van 100 kilogram
 • Geen handgrepen
 • Geen hartslagmeting

Koopgids – tips voor het kopen van de beste loopband 

Je hebt nu een aantal verschillende loopbanden voorbij zien komen en het kan goed zijn dat je nog steeds een beetje twijfelt. Welke loopband voor jou het beste is, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij hebben deze koopgids voor je samengesteld zodat je net dat beetje extra informatie kunt lezen. Op die manier wordt het maken van de juiste keuze net iets makkelijker. 

Inklapbaar of niet 

Heb je niet heel veel ruimte, of wil je gewoon niet dat de loopband continu in de weg staat, dan is een inklapbaar model ideaal. Wel doe je er dan goed aan goed te kijken naar de functies. Niet elk model dat inklapbaar is heeft namelijk de optie om hem waterpas te zetten. Je moet dan dus zelf meer moeite doen hem waterpas te krijgen. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. Waar de ene loopband tot de 140 kilogram gaat, gaat een ander maar tot de 100 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is haast noodzakelijk bij een loopband, en als deze niet aanwezig is, is een app wel zo fijn. Je kunt hier verschillende belangrijke gegevens op aflezen, zoals bijvoorbeeld je snelheid, tijd en hartslag, maar ook het aantal verbrande calorieën. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het hardlopen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je telefoon of tablet al heel veel, maar als deze ook nog compatible is, is dat misschien nog wel fijner. Wanneer dit één van jouw wensen is, doe je er dan ook goed aan na te kijken of dit mogelijk is. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat hardlopen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een speciale band. 

Verschillende loopband merken

Nu zijn er verschillende loopband merken waar je uit kunt kiezen als je op zoek bent naar de beste loopband die bij jou past. We willen hieronder kort voor je de beste en bekendste loopband merken voor je op een rijtje zetten. Zo weet jij welke merken toegankelijk en goed zijn.

VirtuFit

Tunturi

Kettler

Flow Fitness

Focus Fitness

Nordic Track

Gymstick

Matrix

Bowflex

Technogym

Loopband online kopen

Online een loopband kopen is tegenwoordig prima te doen. De websites bieden genoeg informatie aan om een keuze maken. Het is alleen even kijken, waar je allemaal op moet letten en dan kun je jouw zoektocht beginnen. Maar goed, je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van een loopband. Wij hopen dat het een beetje heeft geholpen en jij een keuze hebt kunnen maken. Laat het vooral ook weten als je nog een vraag hebt. Hieronder nog een keer onze top 6 voor jou.

Focus Fitness Senator iPlus

Beste elektrische loopband
1.149,00

NordicTrack S25

Beste loopband inklapbaar
999,00

VirtuFit TR-100 Loopband

Beste koop loopband
699,00

Tunturi Cardio Fit T30

Beste goedkope loopband
429,00 598,00

VirtuFit TR-200i Loopband

Beste loopband voor thuis
899,00 1.199,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo