Beste stoelfiets van 2023

Een stoelfiets is een fijn cardio apparaat waarmee je kunt trainen vanuit je stoel. Eigenlijk dus een soort hometrainer man dan vanuit je stoel. Ideaal, want je kunt altijd en overal in beweging blijven, ook als je de hele dag achter je bureau zit te werken. Vooral ouderen schijnen hier baat bij te hebben, omdat ze er niet voor hoeven te staan, lopen, rennen of fietsen. Ouderen zijn vaak al kwetsbaarder en kunnen verschillende oefeningen dan ook niet meer uitvoeren. Dankzij de stoelfiets kunnen zij dus toch in beweging blijven en hun oefeningen doen, terwijl ze in hun favoriete stoel zitten en een boek lezen of televisie kijken. 

Met dit fitnessapparaat train je vooral je beenspieren, enkels, knieën en heupen als je aan het fietsen bent. Heeft het apparaat daarnaast ook een roeifunctie, dan is het ook mogelijk je armspieren, rug, schouders en polsen te trainen. De stoelfiets heeft daarnaast vaak een lichte weerstand waardoor het voor veel mensen vol te houden is. Dit apparaat wordt dan ook vaak ingezet bij een revalidatie, omdat het goed is voor je lichaam. 

Naast dat het trainen met de stoelfiets goed is voor je armen en benen, kun je er ook nog daadwerkelijk van afvallen. Door het bewegen geef je je bloedsomloop een stimulans, waardoor het afvalproces versneld zal worden. Uiteraard is het hierbij wel heel belangrijk dat je gezonde voeding binnenkrijgt, anders zal het afvallen ook niet lukken. 

Wil jij nou ook graag een stoelfiets aanschaffen, dan kan het zijn dat je door de verschillende merken niet goed weet welk apparaat voor jou het beste is. Daarom hebben wij dit overzicht voor je samengesteld, zodat je precies kunt zien welke verschillende apparaten er allemaal zijn. Na het doornemen van dit overzicht en de koopgids weet je waarschijnlijk precies welke stoelfiets jij voor jezelf aan wilt schaffen.

Beste stoelfietsen in één overzicht – Onze top 5

VirtuFit V4 Stoelfiets

Beste koop stoelfiets
45,90 79,90

VirtuFit V3 Stoelfiets

Beste stoelfiets voor ouderen
49,90 67,90

Tunturi Opvouwbare Stoelfiets

Beste opvouwbare stoelfiets
61,95 88,99

Klarfit Cycloony MiniBike

Beste stoelfiets met weerstand
181,99

Beste koop stoelfiets – VirtuFit V4

Onze beste koop stoelfiets is de VirtuFit V4. Een mooie, witte stoelfiets welke eenvoudig te gebruiken is wanneer je achter je bureau aan het werk bent of op de bank naar je favoriete serie kijkt. Hiermee bereik je eenvoudig je dagelijkse beweging, houd je je lichaam in conditie, voel je je fitter en heb je meer energie. 

Het fijne aan deze stoelfiets is dat hij voorzien is van een weerstandsknop. Hiermee kun je heel eenvoudig zelf de intensiteit van je training kiezen. Zet je hem op het laagste niveau dan is er vrijwel geen weerstand te merken, wat ideaal is tijdens een revalidatie, voor mensen die slecht ter been zijn of voor ouderen die graag op een rustige manier in beweging blijven. 

Ook is de stoelfiets voorzien van een computer. Hierop kun je tijdens de training zien hoe lang je al aan het trainen bent, wat de totale afstand is en hoe vaak de pedalen al omgewenteld zijn. Daarnaast geeft de computer je ook een schatting van het aantal verbrande calorieën en het totaal aantal omwentelingen van de pedalen sinds het moment dat de batterijen zijn vervangen. Door middel van de scan functie kun je dit allemaal achter elkaar inzien. 

Het trainen met dit apparaat is ontzettend veilig, dus je hoeft niet bang te zijn voor ongelukken. De pedalen zijn voorzien van een antislip coating en hebben daarnaast verstelbare riemen. Deze riemen doe je om je voeten en zorgen er vervolgens voor dat je voeten ook op hun plek blijven staan. Wil je afwisselen, dan kun je de andere kant op trappen maar je kunt de stoelfiets ook voor je armen gebruiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het apparaat op je schoot zetten, of op tafel, en de pedalen te bedienen met je armen. 

De stoelfiets is wit van kleur en gemaakt van kunststof. Hij weegt daarnaast slechts 3,5 kilogram en dus kan het zijn dat hij wegschuift bij gebruik. Wanneer je dit wilt voorkomen kun je hem tegen de muur aan zetten, op een vloerkleed of tapijt of door gebruik te maken van een vloermat. 

VirtuFit V4 Stoelfiets

45,90 79,90
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste koop stoelfiets

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit V4 is een witte stoelfiets welke niet alleen voor de benen gebruikt kan worden, maar ook voor de armen. Hij is eenvoudig in gebruik en de weerstand is eenvoudig in te stellen. Zet je hem op de laagste stand, dan is er bijna geen weerstand aanwezig. Dit zorgt ervoor dat het apparaat ook ideaal is voor mensen die aan het revalideren zijn.

Voordelen
 • Weerstand is aan te passen
 • Voor benen en armen te gebruiken
 • Compact
 • Net uiterlijk
Nadelen
 • Glijdt weg op een gladde ondergrond

Beste stoelfiets voor ouderen – VirtuFit V3

Er zijn stoelfietsen verkrijgbaar van verschillende merken, maar welke stoelfiets voor ouderen is nou de beste? De VirtuFit V3 is hierbij zeker een aanrader. Hiermee kun je niet alleen je benen, maar ook je armen trainen op een comfortabele manier. Hij is makkelijk in het gebruik terwijl je op de bank of een stoel zit. Dit bespaart je niet alleen tijd, want je kunt trainen terwijl je aan het werk bent bijvoorbeeld, maar door die afleiding houd je het sporten ook langer vol. Er is een handvat aanwezig, waarmee je hem kunt optillen en weg kunt zetten op het moment dat je klaar bent. 

Aan de voorkant is een draaiknop te vinden waarmee je de intensiteit in kunt stellen. Zet je hem op het laagste niveau dan zal er vrijwel geen weerstand te voelen zijn. Dit is niet alleen ideaal voor mensen die aan het revalideren zijn of slecht ter benen zijn, maar ook zeker voor ouderen. Vooral wanneer ouderen graag in beweging willen blijven en niet zozeer hoeven te trainen is deze lage weerstand aan te raden. Een stoelfiets zorgt ervoor dat de kracht en beweeglijkheid in zowel je armen als benen niet alleen behouden worden, maar ook vergroot kan worden. 

De VirtuFit V3 beschikt ook over een display. Hierop kun je duidelijk aflezen hoe lang je al aan het trainen bent, wat de afgelegde afstand is, het aantal omwentelingen per minuut en het aantal calorieën die al zijn verbrand. Je kunt zelf kiezen welke statistieken je wilt zien, maar kunt ook kiezen voor de scanfunctie. Deze functie schakelt automatisch tussen de gegevens zodat je alles in kunt zien. de computer start automatisch zodra je begint met fietsen, en schakelt uit op het moment dat je stopt.

De stoelfiets is gemaakt van kunststof en is wit van kleur. Hij weegt slechts 4,5 kilogram en daardoor kan het zijn dat hij verschuift tijdens het trainen. Wil je dat voorkomen, dan kun je een vloermat gebruiken, hem tegen een muur aanzetten of op een vloerkleed of tapijt. 

VirtuFit V3 Stoelfiets

49,90 67,90
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste stoelfiets voor ouderen

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit V3 is de ideale stoelfiets voor ouderen omdat de weerstand ervan makkelijk aan te passen is. Wanneer je graag in beweging wil blijven maar niet zozeer hoeft te trainen, zet je de weerstand eenvoudig op het laagste niveau door middel van de draaiknop. Ook is er een display aanwezig waarop je eenvoudig je gegevens af kunt lezen.

Voordelen
 • Weerstandsniveaus eenvoudig aan te passen
 • Door middel van het handvat makkelijk op te tillen
 • Te gebruiken voor benen en armen
Nadelen
 • Schuift weg op een gladde ondergrond

Beste elektrische stoelfiets – Gymstick Mini Bike 2.0

Ben je op zoek naar de allerbeste elektrische stoelfiets? De Gymstick Mini Bike 2.0 is dan zeker de moeite waard om te bekijken. Naast dat hij er met zijn zwarte uiterlijk en rode accenten erg stoer uitziet, is hij ook nog eens erg compact en eenvoudig in gebruik. 

Wil je starten met je training, dan hoef je alleen maar je voeten op de pedalen te zetten en deze vervolgens vast te zetten met de straps. Deze zijn verstelbaar en dus voor iedereen geschikt. Door te trappen begin je met je trainen, zo eenvoudig is het. Deze stoelfiets beschikt over vijf verschillende weerstandsniveaus, welke door middel van de draaiknop eenvoudig aan te passen zijn. 

Hoef je niet perse te trainen maar wil je vooral in beweging blijven, bijvoorbeeld omdat je aan het revalideren bent? Dan zet je het weerstandsniveau op zijn laagst. Er is dan bijna geen weerstand aanwezig, zodat jij gewoon in beweging kunt blijven zonder dat het je veel moeite kost. 

Ook is er een duidelijk display aanwezig op het apparaat. Hierop kun je al je resultaten inzien. Denk hierbij aan de tijd dat je bezig bent met je training, maar ook je snelheid, de afgelegde afstand, omwentelingen per minuut en het aantal calorieën dat je al hebt verbrand. 

De stoelfiets is van kunststof en metaal, en is voor het grootste gedeelte zwart. Wel zijn er een aantal rode accenten aanwezig. De fiets weegt 9,6 kilogram en is, ondanks zijn gewicht, wel compact op te bergen.

8Expert Score
Conclusie

De Gymstick Mini Bike 2.0 is een mooie stoelfiets met een stoere uitstraling door zijn zwarte kleur en rode accenten. De fiets is voorzien van pedalen met veilige straps welke verstelbaar zijn. Ook is het weerstandsniveau eenvoudig zelf aan te passen door middel van de draaiknop. Er zijn in totaal vijf niveaus op te vinden, waarbij de laagste vrijwel geen weerstand geeft. Deze is dan ook ideaal voor ouderen of voor mensen die aan het revalideren zijn.

Voordelen
 • Is wat zwaarder waardoor hij niet wegschuift
 • Meerdere weerstandsniveaus
 • Duidelijk afleesbaar LCD display
Nadelen
 • Display is niet verlicht
 • Redelijk zwaar

Beste opvouwbare stoelfiets – Tunturi Opvouwbare Stoelfiets 

Een stoelfiets is ideaal om mee te trainen of gewoon om in beweging te blijven. Ben je op zoek naar de beste opvouwbare stoelfiets, zodat hij bijvoorbeeld in de kast gezet kan worden na gebruik? Dan is de Tunturi Opvouwbare Stoelfiets ideaal voor jou. 

De stoelfiets is een erg fijn hulpmiddel wanneer je graag wat meer zou willen bewegen, maar het niet mogelijk is dit in de sportschool of buiten te doen. Dit apparaat kun je namelijk gewoon gebruiken terwijl je op je stoel of de bank zit, maar ook terwijl je aan je bureau zit en aan het werk bent. Tijdens het trainen kun je verder gaan met je werk, een serie kijken of een boek lezen en toch in beweging blijven. 

Het apparaat beschikt over een zeer lichte weerstand welke verstelbaar is. De lichte weerstand zorgt ervoor dat het apparaat met name ideaal is voor mensen die aan het revalideren zijn, voor ouderen en voor mensen die slecht ter been zijn. En doordat hij opvouwbaar is neemt hij ook bijna geen ruimte in wanneer je hem niet gebruikt. Zo kan hij makkelijk onder de bank geschoven worden of in de kast gelegd worden. 

Er is ook een display aanwezig op het apparaat, waarop je in één oogopslag kunt zien wat je allemaal al bereikt hebt tijdens je training. Zo zie je de tijd dat je bezig bent met je train, de afgelegde afstand, je snelheid en het aantal verbrande calorieën. 

De opvouwbare stoelfiets is opgeklapt slechts 35 x 20 centimeter groot, waardoor hij met gemak onder een stoel, bank of kast geschoven kan worden. Ook weegt hij maar 2,8 kilogram. Dit is fijn met het opbergen, maar in het gebruik kan dit voor een klein nadeel zorgen. Doordat hij zo licht is kan hij eenvoudig wegschuiven. Dit is op te lossen door een vloermat te gebruiken, de stoelfiets te gebruiken op een kleed of tapijt of door hem tegen de muur te zetten.

Tunturi Opvouwbare Stoelfiets

61,95 88,99
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste opvouwbare stoelfiets

7Expert Score
Conclusie

De Tunturi Opvouwbare Stoelfiets is een mooie, maar simpele stoelfiets die precies doet wat hij moet doen. Je kunt er heel makkelijk mee trainen terwijl je aan het werk bent, een boek leest of televisie kijkt. De weerstand is aan te passen, wat vooral voor het revalidatieproces erg fijn kan zijn.

Voordelen
 • Opgeklapt onder een bank, stoel of kast te schuiven
 • Zeer lichte weerstand
Nadelen
 • Schuift door zijn lichte gewicht eenvoudig weg

Beste stoelfiets met weerstand – Klarfit Cycloony MiniBike

Op zoek naar de beste stoelfiets met weerstand? Elke stoelfiets heeft een aantal weerstandsniveaus, maar de Klarfit Cycloony MiniBike heeft er maar liefst twaalf. Daardoor is dit de beste keuze als je op zoek bent naar een stoelfiets met weerstand. Het apparaat ziet er erg modern uit, dankzij zijn ronde vormen, zwarte kleur en oranje accenten. 

Hij is dan ook ideaal om te gebruiken tijdens het werk, of wanneer je gewoon op de stoel of bank zit en een boek aan het lezen bent. Het enige dat je hoeft te doen is je voeten op de pedalen te zetten. Zonder dat je er erg in hebt ben je met een training bezig welke zorgt voor een betere bloedsomloop, meer energie en benen die in beweging blijven. Dankzij de motor in de stoelfiets hoef je niet zelf te trappen en kracht te zetten, zodoende hoef je je ook niet op de oefening te concentreren. 

Op het moment dat je het apparaat aanzet zullen de pedalen op een constante snelheid blijven draaien, waarbij je benen automatisch mee gaan. Dit zorgt er niet alleen voor dat je spieren verbeteren, maar ook je uithoudingsvermogen. Daarnaast is het ook ideaal voor de bloedsomloop, hart circulatie en het bewegingsapparaat. Dit geldt overigens ook voor de armen. Door de stoelfiets op de tafel te zitten kun je eenvoudig je armen trainen.

Hoe hoog de weerstand staat bepaal je helemaal zelf, er zijn maar liefst 12 verschillende snelheidsniveaus aanwezig. De trainingseenheden zijn per minuut instelbaar vanaf de vijf minuten, wat betekent dat je de weerstand ook rustig op kunt bouwen en bijvoorbeeld elke drie minuten een niveau hoger gaat. Dit alles is te bedienen via de afstandsbediening die met het apparaat is verbonden.

Op het LCD display kun je alle gegevens makkelijk inzien. Denk hierbij aan de trainingstijd, snelheid, de afstand en het aantal verbrande calorieën. De fiets weegt 4,8 kilogram, waardoor hij ook nog makkelijk op te tillen en op te bergen is. Wel kan het zijn dat de fiets gaat schuiven tijdens de training. In dat geval kun je hem het beste op een vloermat zetten, op tapijt of een kleed, of tegen de muur. 

Klarfit Cycloony MiniBike

181,99
Laatste update was op: 29 november 2023 08:39

Beste stoelfiets met weerstand

8.5Expert Score
Conclusie

De Klarfit Cycloony MiniBike is een ideale stoelfiets wanneer je graag automatisch traint door middel van verschillende weerstandsniveaus. Zodra je je voeten of handen op de pedalen zet en de fiets aanzet, zal hij automatisch gaan trappen. Dit hoef jij dus niet te doen waardoor jij je gewoon kunt concentreren op je werk, boek of serie.

Voordelen
 • Automatisch trainen zonder te trappen
 • 12 weerstandsniveaus
 • Eenvoudig op te tillen
Nadelen
 • Maximale belasting is 120 kilogram

Koopgids – tips voor het kopen van de beste stoelfiets 

Er zijn nu een aantal stoelfietsen van verschillende merken voorbij gekomen, en misschien weet je ook al wel welk apparaat je het liefst aan zou willen schaffen. Toch is de kans ook groot dat je dit nog niet weet, of dat je twijfelt tussen twee apparaten. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hierin zie je de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het uitzoeken van een stoelfiets, zodat jij snel het juiste exemplaar in huis hebt staan. 

Met of zonder motor 

De meeste stoelfietsen hebben geen motor die het apparaat aandrijft, wat betekent dat je hierbij dus zelf moet trappen. Dit is ideaal voor mensen die bezig zijn met een revalidatie, of wanneer je gefocust wil trainen. Ook zijn er een aantal verkrijgbaar met een motor. Ideaal, want je hoeft alleen je voeten of handen maar op de pedalen te zetten en het apparaat doet de rest. Het grote voordeel hierbij is dat jij verder kunt gaan met je werkzaamheden, en je niet hoeft te concentreren op je training.

Het aantal weerstandniveaus 

Weerstandniveaus zijn bij een stoelfiets erg belangrijk, zeker wanneer het apparaat gebruikt wordt voor een revalidatie of door ouderen. De meeste stoelfietsen beschikken over een aantal verschillende niveaus, waarbij de laagste degene is met de minste weerstand. Dit is vooral fijn tijdens een revalidatie, maar ook voor ouderen die het apparaat vooral gebruiken om in beweging te blijven en niet zozeer om te trainen.

Gewicht 

Het gewicht lijkt misschien niet heel erg belangrijk, behalve dan wanneer je hem op wilt bergen, maar niets is minder waar. Kies je voor een stoelfiets met een heel licht gewicht, dan is de kans aanwezig dat hij weg gaat schuiven wanneer je wilt gaan trainen. Dit komt omdat er op dat moment veel druk op staat. 

Dit kun je voorkomen door een vloermat te gebruiken, het apparaat op een kleed of tapijt te zetten of door hem tegen de muur aan te plaatsen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een apparaat met iets meer gewicht, alleen is het dan wel zo dat je dit gewicht ook moet tillen wanneer je hem opbergt. 

Opklapbare stoelfiets

Er zijn een aantal stoelfietsen verkrijgbaar die opklapbaar zijn. Nou neemt een stoelfiets sowieso al niet heel veel ruimte in, maar een opklapbare variant is nog makkelijker op te bergen. Deze vouw je namelijk zo op, dat hij eenvoudig onder een bank, stoel of kast te schuiven is. Je hoeft hem dan dus niet op te tillen en bijvoorbeeld in de kast op te bergen, maar kunt hem na gebruik zo onder je stoel schuiven en niemand die het ziet. 

Stoelfiets online kopen

Nu jij weet welke stoelfietsen het beste voor verschillende doeleinden zijn en je weet waarop je moet letten bij het kopen van een stoelfiets, is het tijd om een keuze te gaan maken. Welke past het beste bij jou? Hieronder vind je nog een keer onze top 5 om je te helpen bij het kopen van jouw eigen stoelfiets voor thuis.

VirtuFit V4 Stoelfiets

Beste koop stoelfiets
45,90 79,90

VirtuFit V3 Stoelfiets

Beste stoelfiets voor ouderen
49,90 67,90

Tunturi Opvouwbare Stoelfiets

Beste opvouwbare stoelfiets
61,95 88,99

Klarfit Cycloony MiniBike

Beste stoelfiets met weerstand
181,99
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo