Beste roeitrainer met magneetweerstand van 2023

Trainen met een roeitrainer is erg intensief, omdat je krachttraining combineert met cardio. Dit zorgt er niet alleen voor dat je conditie verbetert, maar ook dat je spiermassa gaat kweken. Je zet met deze training dan ook je hele lichaam aan het werk. Een training met een roeitrainer wordt dan ook gezien als een full body workout.

Elke haal bij het roeien heeft in feite vier fases; de catch, drive, finish en recovery. Bij elke fase is er een bepaalde spiergroep die net even iets meer zijn best moet doen, waardoor alle spieren aan bod komen. Eerst je been- en bilspieren evenals je scheenspieren en hamstrings, daarna de spieren in je schouders en je rug, vervolgens je armspieren en als laatste je buikspieren. Je kunt met dit fitnessapparaat dus in relatief korte tijd een stuk fitter worden maar, wel is het belangrijk dat je de juiste roeitechniek uitvoert. 

Een roeitrainer kan verschillende weerstanden hebben. Je hebt roeitrainers met luchtweerstand, roeitrainers met waterweerstand, roeitrainers met elastische weerstand, maar ook roeitrainers, zoals in dit overzicht, met magneetweerstand. De weerstand wordt hierbij opgewekt door een vliegwiel die langs een magneet draait. Het grote verschil tussen deze twee roeitrainers is dat de weerstand bij magnetische weerstand hetzelfde blijft als je meer kracht zet, en bij luchtweerstand zal deze juist toenemen.

Wil je nou zelf ook graag een roeitrainer aanschaffen zodat je volledige work-outs kunt doen en fitter kunt worden? Wij hebben een handig overzicht voor je gemaakt met de beste roeitrainers. Hier kun je meer over de verschillende apparaten te weten komen, waardoor het je keuze makkelijker maakt. Weet je het, na het doornemen van de apparaten van verschillende merken, nog niet? Dan kan onze koopgids ook nog helpen bij het maken van je keuze. 

Beste roeitrainers met magneetweerstand in één overzicht – onze top 4

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste koop magnetische roeitrainer
699,00 899,00

VirtuFit Row 600i Opvouwbare Roeitrainer

Beste koop magnestische roeitrainer
699,00

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste goedkope magnetische roeitrainer
349,00 499,00

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

Beste professionele magnetische roeitrainer
995,00

Beste koop magnetische roeitrainer – VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer 

Onze beste koop magnetische roeitrainer is de VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer. Dit is een semi-pro roeitrainer en dus ideaal voor mensen die al enige ervaring hebben met roeitrainers, en op zoek zijn naar een apparaat waar ze net iets meer mee kunnen. 

Wat deze roeitrainer anders maakt dan andere trainers, is het feit dat hij een extra dementie heeft ingebouwd. Normaal gesproken ga je naar achteren op het moment dat je een slag maakt, maar bij deze roeitrainer ga je niet alleen naar achteren, maar ook naar boven. Dit zorgt voor een zwaardere training en meer uitdaging.

Hij is makkelijk thuis te gebruiken want hij is voorzien van transportwielen en hij is inklapbaar. Zo kun je hem na gebruik eenvoudig inklappen en opbergen, zonder dat hij telkens in de weg ligt. Ook is hij voorzien van acht verschillende niveaus zodat hij voor vrijwel iedereen toegankelijk is, en is het mogelijk om een hartslagband aan te sluiten. Naast de verschillende niveaus zijn er ook nog 16 weerstandniveaus beschikbaar en maar liefst 34 programma’s.

Er is een ergometer aanwezig evenals een verlicht display waarop je alle belangrijke informatie kunt lezen. Denk hierbij aan de getrainde tijd, aantal slagen en de afstand. Ook is er een recovery test mogelijkheid en is hij voorzien van antislippedalen. 

De afmetingen van de roeitrainer zijn 205 x 51 x 64 centimeter, ingeklapt is dit 90 x 51 x 122 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter. De trainer zelf weegt 34 kilogram. 

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ergometer Semi-Pro roeitrainer is met recht onze beste koop, omdat het een semi professioneel apparaat is. Waar je bij normale trainers alleen naar achteren gaat bij het maken van een slag, ga je bij deze trainer ook naar boven. Dit zorgt voor een zwaardere training, waarbij je jezelf ook meer uit kunt dagen.

Voordelen
 • Semi professioneel
 • Extra uitdaging
 • Inklapbaar
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Voetsteunen niet instelbaar

Beste magnetische roeitrainer voor thuis – VirtuFit Row 600i

Ben je op zoek naar de beste magnetische roeitrainer voor thuis? Dan is de VirtuFit Row 600i zeker een goede optie. Vooral wanneer je graag thuis wilt trainen, maar slechts beperkte ruimte hebt, is deze trainer ideaal want hij is compact opvouwbaar. Zo kun je hem na je training gewoon opbergen en staat hij niemand in de weg. 

Het fijne aan deze magnetische roeitrainer is dat hij zorgt voor een natuurlijke houding, waardoor je een realistische roeislag krijgt. De rail van de trainer heeft een helling van 15 procent, en dit zorgt ervoor dat je voeten iets onder het zadel zitten. Doordat de trainer zorgt voor een natuurlijke houding is de training beter vol te houden. Voor je spieren en conditie is dit een echte uitdaging, maar je gewrichten blijven ontzien. 

Ook kun je de magnetische roeitrainer volledig aanpassen naar je eigen lichaam, niveau en je wensen. Er zijn 16 weerstandsniveaus aanwezig zodat je zelf de intensiteit bepaalt. Ook zijn de pedalen verstelbaar, beschikken ze over verstelbare voetriemen en hebben ze antislip. 

Er is een verlicht LCD display aanwezig met een ingebouwde hartslagontvanger. Op dit display kun je alle belangrijke gegevens inzien zoals de trainingstijd, afgelegde afstand, aantal slagen en je verbrande calorieën. Ook is deze te koppelen met een app, zodat bijvoorbeeld de gegevens gedeeld kunnen worden met een (sport)app die je gebruikt, zoals Kinomap.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 175 x 48 x 78 centimeter, ingeklapt is dit 125 x 48 x 71 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 195 centimeter. De trainer zelf weegt 23 kilogram. 

VirtuFit Row 600i Opvouwbare Roeitrainer

699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 20:28

Beste koop magnestische roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 600i is een mooie en praktische roeitrainer met magneetweerstand voor thuis. Het grootste voordeel hierbij is dat hij opvouwbaar is. Ben je klaar met je training, dan kun je hem dus eenvoudig opbergen zodat hij je niet in de weg staat. De trainer beschikt over 16 weerstandsniveaus en geeft je een natuurlijke houding waardoor de roeislagen realistisch zijn.

Voordelen
 • Opvouwbaar
 • Natuurlijke houding, realistische slagen
 • Verstelbare pedalen
Nadelen
 • Geen transportwielen
 • Geen automatische programma’s

Beste goedkope magnetische roeitrainer – VirtuFit Row 450 roeitrainer 

Ben je op zoek naar een goedkope magnetische roeitrainer, zodat je wel gewoon kunt trainen, maar hier niet teveel geld voor kwijt bent? Dan doe je er goed aan de VirtuFit Row 450 roeitrainer eens goed te bekijken. 

Deze roeitrainer is voorzien van de zogeheten ‘silent magnetic’ technologie, wat inhoudt dat hij erg stil is wanneer je hem gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat anderen er last van hebben als jij aan het trainen bent. daarnaast is hij ook in te klappen, dus na de training berg je hem eenvoudig weer op. Dankzij de tien verschillende weerstandsniveaus is de trainer bovendien geschikt voor beginners, maar ook voor mensen met wat meer ervaring. 

De trainer is voorzien van een display waarop je het aantal roeislagen en de totale trainingstijd af kunt lezen. Ook is hij voorzien van transportwielen en verstelbare pedalen met antislip. Er is geen mogelijkheid voor een borstband of een hartslagmeting.  

De afmetingen van de roeitrainer zijn 124 x 58 x 22,5 centimeter, ingeklapt is dit 70 x 51,5 x 90 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 195 centimeter. De trainer zelf weegt 25 kilogram. 

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

349,00 499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 20:28

Beste goedkope magnetische roeitrainer

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 450 roeitrainer is een goedkope magnetische roeitrainer welke is voorzien van ‘silent magnetic’ technologie. Hierdoor hebben andere huisgenoten er geen last van wanneer jij gaat trainen, want het apparaat is erg stil. Ook is hij in te klappen na gebruik, zodat hij niemand in de weg staat.

Voordelen
 • Is erg stil
 • In te klappen
 • Geschikt voor beginners en meer ervaren gebruikers
Nadelen
 • Geen borstband mogelijkheid
 • Heeft geen automatische programma’s
 • Display is niet verlicht

Beste professionele magnetische roeitrainer – DKN Technology R-400 roeitrainer 

Ben je een ervaren roeien, en ben je zodoende op zoek naar een professionele magnetische roeitrainer? Kijk dan eens naar de DKN Technology R-400 roeitrainer. Een nagenoeg stille trainer van hoge kwaliteit met een dubbel weerstandssysteem.

Dit cardio apparaat beschikt over een ergonomisch zadel zodat jij altijd zo comfortabel mogelijk zit. Ook beschikt hij over brede voetsteunen en laat de constructie van het frame een volledige bewegingsuitslag toe. Er zijn 16 weerstandsniveaus op de trainer te vinden en 12 voorgeprogrammeerde programma’s. Dit zijn onder anderen 6 intervalprogramma’s, roeiwedstrijd, 500 meter split, en een training gestuurd op je hartslag. Ook is het mogelijk een gepersonaliseerd oefenprofiel aan te maken en is de trainer te koppelen met bijvoorbeeld Kinomap, door middel van Bluetooth. 

Uiteraard is hij ook voorzien van een console. Deze is erg intuïtief en zorgt dan ook voor een groot aanbod trainingsmogelijkheden. Ook beschikt hij over een donkerblauw backlight en is de schermstand instelbaar. Alle belangrijke gegevens zijn hier op af te lezen, denk aan je snelheid, het aantal roeislagen en de afgelegde afstand. Ook je hartslag kan hierop weergegeven worden in combinatie met een borstriem, deze wordt echter niet meegeleverd.

De afmetingen van de roeitrainer zijn 238 x 88 x 47 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de maximale gebruikerslengte is 210 centimeter. De trainer zelf weegt 53 kilogram. 

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

995,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 10 februari 2023 17:43

Beste professionele magnetische roeitrainer

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology R-400 roeitrainer is een mooie, professionele roeitrainer met een aantal fijne opties. Zo heeft hij een ergonomisch zadel en is hij nagenoeg stil, maar ook beschikt hij over een uitgebreid console en zijn er meerdere programma’s beschikbaar. De trainer is daarnaast te koppelen met bijvoorbeeld Kinomap door middel van Bluetooth.

Voordelen
 • Ergonomisch zadel
 • Erg veel programma’s
 • Te koppelen met Bluetooth
Nadelen
 • Geen kleuren display, enkel backlight
 • Apparaat is erg zwaar

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste roeitrainer met magneetweerstand

Je hebt nu een aantal roeitrainers gezien van verschillende merken. In grote lijnen lijken ze allemaal op elkaar maar het loont zeker om de begeleidende tekst goed door te nemen. Het is belangrijk dat het apparaat bij je past, niet alleen qua gewicht of maximale lengte, maar ook voor wat betreft de programma’s en koppelmogelijkheden. Ben je er, na het doornemen van de verschillende trainers, nog niet uit voor welk model je het beste kunt gaan? Dan kan deze koopgids je hier ook nog bij helpen. Hier vind je net dat beetje extra informatie om zo een juiste keuze te kunnen maken. 

Afmetingen

Wanneer je op zoek bent naar een apparaat om thuis te kunnen trainen, zijn de afmetingen hiervan erg belangrijk. Je hebt thuis vaak niet oneindig veel ruimte voor je fitnessapparaten, en dus doe je er goed aan van tevoren goed te kijken naar de afmetingen ervan. Dit voorkomt dat je er achteraf achter komt dat hij helemaal niet past op de plek waar jij hem wilde hebben. Meet dit dus altijd vooraf al goed op. 

Belastbaar gewicht 

Ook het belastbare gewicht van een apparaat is belangrijk om na te kijken. Er zijn roeitrainers die tot 120 of 130 kilogram gaan, maar ook trainers die ver boven de 200 kilogram uitkomen. Zeker wanneer je wat zwaarder bent doe je er goed aan dit na te kijken. Het laatste wat je wilt, is dat je een apparaat koopt die je vervolgens niet kunt gebruiken.

Aantal programma’s 

Het aantal aanwezige programma’s laat zien hoe veelzijdig het apparaat in gebruik is. Hoe meer programma’s er aanwezig zijn, des te meer diversiteit je aan kunt brengen in je trainingen. Daarnaast hebben sommige trainers ook speciale trainingen gebaseerd op je hartslag, hier heb je uiteraard wel een borstband voor nodig om een hartslagmeting mee uit te kunnen voeren.

Roeitrainer met magneetweerstand online kopen

Nu jij onze top 4 hebt kunnen inzien en de koopgids jou heeft geholpen met waar je op moet letten, is het tijd om een keuze te maken in welke roeitrainer met magnetische weerstand het beste bij jou past. Hieronder nogmaals onze top 4 om je te helpen.

DKN Technology Roeitrainer R-400 - Gratis Levering

Beste professionele magnetische roeitrainer
995,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo