Beste lat pulleys van 2023

De lat pulley is een erg populair onderdeel in de sportschool. Je kunt hier de lat pulldown op uitoefenen, wat dan weer een veelgebruikte oefening is voor het trainen van je rugspieren. Wil je graag grotere en sterkere rugspieren? Dan is deze oefening hier zeker geschikt voor, mits je hem op de juiste manier uitvoert natuurlijk. Naast deze oefeningen kun je op de lat pulley bijvoorbeeld ook de seated rows en tricep pushdowns uitvoeren. 

Wil je ook graag een lat pulley aanschaffen, dan kan het aanbod in pulleys nogal overweldigend voor je zijn. Zeker wanneer je er nooit eerder één zelf gekocht hebt, weet je misschien niet goed waar je het beste op kunt letten. Wij hebben een handig overzicht voor je opgesteld met de beste lat pulleys. Daarnaast vind je onderaan dit artikel ook nog onze koopgids. Hierin kun je nog net dat beetje extra informatie doornemen. 

Beste Lat Pulleys in één overzicht – Onze top 6

Tunturi PL80

Beste lat pulley wandmontage
929,00 1.259,01

Body-Solid Lat Machine

Beste lat pulley met steekgewichten
1.195,00

Beste koop lat pulley – Gorilla Sports Lat Pulley

Onze beste koop lat pulley is de Gorilla Sports Lat Pulley. Deze pulley wordt aan de wand gemonteerd, is gemaakt van staal staat garant voor professionele kwaliteit. De kabels van de lat pulley zijn onder- en bovenlangs bevestigd waardoor je verschillende spiergroepen kunt trainen. Dankzij de onder- en boven bekabeling kun je namelijk je biceps, triceps, rug- en corespieren trainen. Daarnaast wordt er ook een lange stang meegeleverd, waardoor je nog meer oefeningen uit kunt voeren.

Is het jouw doel om echter groter te worden, dan kan een lat pulley niet in je thuisfitness ontbreken. Het trainen met gewichten in combinatie met de kabel is bewezen effectief om echt te groeien. Echter kan het natuurlijk ook goed zo zijn dat je vooral recreatief wil trainen om je spieren te versterken. Ook in dat geval is de lat pulley een goede keuze. Zeker wanneer je pull-ups eigenlijk te zwaar of lastig vindt, is dit apparaat ideaal om toch de spieren in je armen en rug te trainen. 

De afmetingen van de lat pulley zijn 190 centimeter hoog, maximaal 75 centimeter diep aan de bovenkant, en maximaal 54 centimeter diep aan de onderkant. Het gewicht is 22,5 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram. 

Gorilla Sports Lat Pulley -Wandmontage - incl. kabel en lange pulley

299,99
Laatste update was op: 30 november 2023 09:46

Beste koop lat pulley

8Expert Score
Conclusie

De lat pulley van Gorilla Sports is een professioneel apparaat van hoge kwaliteit, en daardoor ideaal thuis te gebruiken. Hij beschikt over kabels die zowel onder- als bovenlangs zijn bevestigd, wat er voor zorgt dat je hier veel oefeningen op kunt uitvoeren. Daarnaast kan hij een gewicht van maximaal 300 kilogram aan, waardoor trainen met gewichten ook geen enkel probleem is. 

Voordelen
 • Onder- en bovenlangs bekabeling
 • Professionele kwaliteit 
 • Inclusief lange stang
 • Belastbaar tot 300 kilogram
Nadelen
 • Trainingsgrepen niet inbegrepen

Beste lat pulley wandmontage – Tunturi PL80

Wanneer je op zoek bent naar de beste lat pulley wandmontage, zit je met de Tunturi PL80 helemaal goed. Dit complete apparaat voor het doen van krachttraining is niet alleen geschikt voor ervaren sporters, maar ook zeker voor beginners. Ook is hij geschikt voor mensen die bezig zijn met een revalidatie of fysiotherapie. 

Een groot voordeel van dit pulley station is, dat hij erg uitgebreid is. niet alleen heb je de lat pulley die je aan de wand bevestigd, hij komt namelijk ook met een korte rechte stang, een lange stang en 2 losse handgrepen. Ook beschikt hij over een maximale weerstand van 24 kilogram, welke vanaf de 0 kilogram instelbaar is in stappen. De eerste 4 stappen zijn 0,5 kilogram, daarna train je telkens in stappen van 2 kilogram. 

De afmetingen van het apparaat zijn 70 x 246 x 40 centimeter en hij weegt 56,5 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram. 

Tunturi PL80

929,00 1.259,01
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 08:39

Beste lat pulley wandmontage

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi PL80 is een mooie pulley station met veel mogelijkheden. Niet alleen komt hij met een korte stang, lange stang en 2 handgrepen, ook de weerstand is per stap in te stellen tot 24 kilogram. Dit zorgt ervoor dat het apparaat niet alleen geschikt is voor ervaren sporters, maar ook voor beginnen, mensen die aan het revalideren zijn en voor fysiotherapie.

Voordelen
 • Inclusief korte stang, lange stang en handgrepen
 • Weerstand per stap instelbaar
 • Robuust frame
Nadelen
 • Maximale belasting is slechts 120 kilogram

Beste lat pulley met steekgewichten – Body-Solid GLM84

Ben je op zoek naar een lat pulley met steekgewichten, dan heb je behoorlijk wat keuze. Wat ons betreft, kun je het beste kiezen voor de Body-Solid GLM84. Niet alleen omdat dit apparaat er erg professioneel uit ziet en gemaakt is van het beste materiaal, maar ook omdat je veel trainingsmogelijkheden hebt. 

De lat pulley beschikt over een speciale technologie waarbij er geen veranderingen plaats hoeven te vinden aan de kabels. Dit zorgt ervoor dat jij heel makkelijk kunt schakelen tussen hoge en lage oefeningen. Daarnaast zorgen de gepatenteerde gelagerde katrollen voor een soepele overdracht bij het veranderen van de weerstand. 

Een groot voordeel is dat hij is voorzien van een instelbare gewichtsstapel van 95 kilogram, waardoor geen tegengewicht nodig is. Ook is hij voorzien van een dik en comfortabel DuraFim zitkussen, dikke verstelbare kussens voor je benen en een voetondersteuning voor het uitvoeren van low rows.

De afmetingen van de lat pulley zijn 213 x 162 x 107 centimeter en het maximale gewicht voor het gewichtenblok is 95 kilogram. 

Body-Solid Lat Machine

1.195,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 30 november 2023 08:39

Beste lat pulley met steekgewichten

8.5Expert Score
Conclusie

De Body-Solid GLM84 is een mooi, robuust lat pulley apparaat, welke zorgt voor veel trainingsmogelijkheden. Het schakelen tussen de verschillende oefeningen die je wil doen is geen enkel probleem door de speciale technologie die ze gebruiken. Hierbij hoeven er namelijk geen veranderingen plaats te vinden aan de kabels. 

Voordelen
 • Zwaar gewichtenblok 
 • Comfortabele zitting 
 • Eenvoudig uitvoeren van oefeningen
 • Voetondersteuning voor low rows
Nadelen
 • Erg prijzig 

Beste lat pulley voor thuis – Zoluko Home Fitness Kabelsysteem 14-delig set

Een lat pulley in de sportschool gebruiken is geen enkel probleem, maar wil je een lat pulley voor thuis? Dan is het belangrijk dat hij aan een aantal voorwaarden voldoet. Het Zoluko Home Fitness Kabelsysteem is ideaal voor thuis. 

Deze set is ontzettend uitgebreid en bestaat uit 3 verschillende handgrepen. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij ideaal is voor thuis, maar ook dat je veel kunt variëren in de oefeningen. De handgrepen bevatten een triceps touw, biceps stang en 2 losse handgrepen. Ook kan het 14-delige kabelsysteem eenvoudig meegenomen worden, zodat je overal kunt trainen. 

Ook erg fijn is het, dat je de verbinding tussen de karabijnhaken aan kunt passen. Dit zorgt ervoor dat je een pull down en een lift up uit kunt voeren. Ook geven de afneembare handgrepen je de vrijheid om te wisselen van oefeningen. Op deze manier kun je je rug, borst, armen, buik en schouders trainen. Daarnaast komt het apparaat met een e-book waarin verschillende tips staan, maar ook veel oefeningen met duidelijke illustraties. 

De lat pulley wordt geleverd met een verbeterde laadpin, verdraaibare katrol, een bevestigingsriem, stalen kabel, RVS karabijnhaken, triceps touw, biceps stang, 2 handgrepen, een touw en het e-book. De lengte van de stalen kabel is 2 meter en het maximaal belastbare gewicht van de laadpin en de stalen kabel is 100 kilogram. 

Zoluko Home Fitness Kabelsysteem 14-delig set

49,99
Laatste update was op: 30 november 2023 09:46

Beste lat pulley voor thuis

7Expert Score
Conclusie

Het fitnessapparaat van Zoluko is ideaal te gebruiken in je eigen gym, zodat je niet meer naar de sportschool toe hoeft. Dankzij het verdraaibare katrol en de verschillende handgrepen kun je erg veel oefeningen uitvoeren. Daarnaast zit er ook een e-book bij, waar veel oefeningen met duidelijke illustraties in staan. 

Voordelen
 • Uitgebreid systeem
 • Inclusief e-book 
 • Stalen kabel van 2 meter 
 • Veel oefeningen mogelijk
Nadelen
 • Gewicht schijven worden niet meegeleverd
 • Maximale belasting is vrij laag

Beste lat pulley station – Powertec P-LM

Zou je graag een lat pulley station aan willen schaffen zodat je thuis ook je oefeningen kunt doen? Dan is de Powertec P-LM ideaal voor in jouw woning. Dit uitgebreide apparaat zorgt ervoor dat je eenvoudig veel verschillende oefeningen uit kunt voeren in je eigen woning, zodat je niet meer naar de sportschool toe hoeft. 

De oefeningen die je uit kunt voeren zijn onder andere de lat pull down voor je rug, de cable triceps en biceps curl voor je armen, cable shrug voor je schouders en oefeningen voor je benen en borst. Uiteraard is dit maar een kleine greep, want het apparaat is erg uitgebreid en stelt jou daardoor in staat veel af te wisselen in je trainingen. 

Uiteraard is het apparaat voorzien van een ontzettend sterke constructie om er zo voor te zorgen dat jij je oefeningen zo veilig en verantwoord mogelijk uit kunt voeren. De gewichten van het apparaat zijn vrij instelbaar.

De afmetingen van het apparaat zijn 205 x 19 x 16 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram. 

Lat Pulley Station Powertec P-LM

799,00
Laatste update was op: 30 november 2023 09:46

Beste Lat pulley station

8.5Expert Score
Conclusie

De Powertec P-LM is een mooi en compleet lat pulley station waarmee het mogelijk is veel verschillende oefeningen uit te voeren. Doordat de gewichten vrij instelbaar zijn, en de sterke constructie een gewicht aankan van maximaal 180 kilogram, zijn er veel mogelijkheden. Ook als je graag met zwaardere gewichten aan de slag gaat.

Voordelen
 • Sterke constructie
 • Veel oefeningen mogelijk 
 • Vrij instelbare gewichten 
 • Compact model
Nadelen
 • Redelijk zwaar met zijn 73 kilogram

Beste dubbele lat pulley – DKN Technology Functional Trainer F1

Een lat pulley is er in verschillende uitvoeringen, zo ook de dubbele lat pulley. De DKN Technology Functional Trainer F1 is hier een goed voorbeeld van, en ideaal voor thuisgebruik. Het apparaat is robuust en zorgt daardoor voor een mooi en aantrekkelijk ontwerp. Hij wordt geleverd met 2 weightstacks van 72,5 kilogram, maar het apparaat stelt je ook in staat zelf de gewenste weerstandverhouding te selecteren. 

De geleidingsstangen zijn van RVS en het zijframe is volledig gelast. Dit zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar ook voor meer stabiliteit. Verder zijn er 2 kabeluiteinden aanwezig, katrollen met meerdere posities, een optrekstang met meerdere handgrepen, 2 enkele handgrepen, 1 enkelband en 1 lange stang. 

De afmetingen van het apparaat zijn 81 x 168 x 212 centimeter en het maximaal belastbare gewicht inclusief de schijven is 267 kilogram. 

DKN Technology F1 Functional Trainer Light-Commercial - Gratis Levering

2.195,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste dubbele lat pulley

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Functional Trainer F1 is een mooie, uitgebreide lat pulley waar je veel verschillende oefeningen mee uit kunt voeren. De weerstandsverhouding is makkelijk in te stellen, wat zorgt voor meer diversiteit. Daarnaast is het zijframe volledig gelast, wat zorgt voor extra stabiliteit.

Voordelen
 • Extra stabiliteit 
 • Sterke kabels 
 • Weerstandsverhouding instelbaar 
 • Veel oefeningen mogelijk
Nadelen
 • Neem redelijk wat ruimte in 
 • Erg zwaar 

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste lat pulleys

Je hebt nu alle bovenstaande lat pulleys bekeken en misschien weet je al precies voor welk krachtapparaat je kiest. Echter kan het ook goed zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Juist om die reden hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hier les je net wat meer informatie zodat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lat pulley. 

Afmetingen

De afmetingen kunnen belangrijk zijn, zeker wanneer je niet heel veel ruimte hebt thuis. Gelukkig zijn de meeste lat pulleys redelijk compact, waardoor ze in vrijwel elke ruimte geplaatst kunnen worden. Toch is het aan te raden hier goed naar te kijken voordat je de pulley van jouw keuze aanschaft, om te voorkomen dat het uiteindelijk niet past.

Oefeningen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk oefeningen uit kunnen voeren, maar niet op elke pulley kun je evenveel uitvoeren. Bij de meer compacte modellen is het aanbod aan oefeningen vaak beperkt, dus kijk hier goed naar. 

Weerstand

De weerstand is belangrijk voor het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Kun je de weerstand zelf instellen, dan zorgt dit er meestal voor dat je een uitgebreide keuze aan oefeningen hebt. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder de oefeningen zijn.

Maximaal gewicht 

Uiteraard is het maximaal belastbare gewicht heel erg belangrijk. Niet alleen voor je eigen gewicht, maar ook om te weten met hoeveel gewichten je maximaal kunt trainen. Vaak is het maximaal belastbare gewicht hoog genoeg om met een flink aantal kilo’s te kunnen trainen.

Gewichten 

De gewicht schijven worden niet altijd bij de lat pulley meegeleverd. Vaak gaat het om de lat pulley zelf, maar moet je de gewicht schijven er zelf nog bij kopen. Wanneer de schijven wel worden meegeleverd, staat dit in de beschrijving. 

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo