Beste compacte crosstrainer van 2022

Een crosstrainer is een fijn fitnessapparaat waar je cardio oefeningen mee kunt doen, daarom valt dit onder de cardio apparaten. Op dit apparaat sta je en maak je loopbewegingen terwijl je de hendels vasthoudt. Terwijl je deze loopbewegingen maakt zullen de voetstukken ronddraaien. Het is dus eigenlijk net als een loopband, alleen dan met ronddraaiende voetstukken in plaats van een bewegende band. Wat ook anders is, is dat je de hendels heen en weer beweegt met je armen. Je traint dus met één apparaat je hele lichaam. 

Het grote voordeel van een crosstrainer is dat je veel calorieën kunt verbranden, zeker omdat je je hele lichaam kunt trainen. Ook is het zo dat je gewrichten niet teveel belast worden. Zou je bijvoorbeeld gaan hardlopen, dan krijgen je knieën en je enkels telkens veel te verduren. Dit is met een crosstrainer niet het geval. Ten eerste omdat de bewegingen die gemaakt worden rond zijn, en ten tweede omdat de voetsteunen je ondersteuning geven. daarnaast is een compacte crosstrainer ideaal, omdat deze heel makkelijk op te bergen is. op deze manier staat hij je dus niet in de weg en neemt hij niet al teveel ruimte in beslag.

Wanneer jij ook graag aan de slag wilt gaan met een compacte crosstrainer, maar dit niet in de sportschool wilt doen, zou je dit thuis moeten gaan doen. Er zijn veel verschillende crosstrainers te koop en dus kan het goed zijn dat je niet weet welke nou het beste bij je past. Daarom hebben wij dit handige overzicht gemaakt, zodat je de verschillende apparaten duidelijk kunt zien en kunt bepalen welke versie het beste bij jou past.

Beste compacte crosstrainers in één overzicht – Onze top 4

DKN Technology XC-190

Beste koop compacte crosstrainer
1.095,00

VirtuFit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer

beste compacte crosstrainer voor thuis
699,00 999,00

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer

Beste goedkope compacte crosstrainer
299,00 429,00

Bowflex Max Trainer M10

Beste professionele compacte crosstrainer
2.299,00 2.999,00

Beste koop compacte crosstrainer – DKN Technology XC-190

Onze beste koop compacte crosstrainer is de geweldige DKN Technology XC-190. Een stijlvol apparaat met een strak design, dat ideaal is voor thuisgebruik. Niet alleen omdat hij compact op te bergen is, maar ook omdat hij beschikt over een hellingshoekfunctie, een tweetraps aandrijfsysteem en een stille magnetische weerstand.

Waar je bij veel fitnessapparaten tegen een maximale gebruikerslengte aanloopt, is dat bij deze crosstrainer minder het geval. Het apparaat heeft een zero-impact en een paslengte van 54 centimeter. Dit maakt het ook voor grote personen mogelijk te trainen met deze crosstrainer. Daarnaast beschikt hij uiteraard ook over een aantal fijne mogelijkheden. zo is hij ruimtebesparend en neemt de voetafdruk niet veel plek in beslag. Ook is het mogelijk te lopen of joggen zonder dat je hierdoor extra belasting krijgt op je gewrichten. 

Er zijn 32 weerstandniveaus en 12 vooraf ingestelde programma’s op het apparaat aanwezig. Ook is het mogelijk een hartslagmeting uit te voeren door middel van draadloze bluetooth. Dankzij het constant watt programma kun je persoonlijke gegevens zoals je leeftijd, gewicht en geslacht invoeren en het is zelfs mogelijk upper-body trainingen te doen en je abs en bovenlichaam tegelijkertijd te trainen. 

Ook beschikt de crosstrainer over een dual action stuur en is het mogelijk verschillende gripposities aan te nemen. De trainer is daarnaast in te stellen op hellingsgraad, waardoor jij je trainingen zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. bovendien is het niet alleen mogelijk een trainingssessie te doen, maar kun je ook verschillende spiergroepen extra trainen. Uiteraard is er ook een verlicht LCD scherm aanwezig waarop je alle belangrijke gegevens af kunt lezen. Ook is het mogelijk je smartphone te koppelen, om zo bijvoorbeeld gebruik te maken van de Kinomap of BitGym app.

De afmetingen van de crosstrainer zijn 156 x 60 x 178 centimeter en het apparaat weegt 54 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram. 

DKN Technology XC-190

1.095,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop compacte crosstrainer

Specificaties

– Programma’s: 12
– Watt programmatie: 10 -350 Watt
– ‘My Zone’ hartslag programmatie: Ja
– Trainingsniveau’s: 32 niveau’s
– Magnetisch remsysteem: Ja
– Handgreep sensoren: Ja
– Gebruikersprofiel: Ja
– Gebruikers geheugen: 4
– Oefentijd: Ja
– Oefensnelheid: Ja
– Afstand: Ja
– Tpm: Ja
– Calorieën: Ja
– Maximale belasting: 130 kg
– Afmetingen (LxBxH): 1555 x 608 x 1775 mm
– Certificatie: CE/EN 957 Class H
– Transport wieltjes: Ja
– Aandrijving: Poly V-Belt
– Draadloze Hartslagmeting: Borstzender in optie
– iConsole+: Ja
– BitGym: Ja
– Kinomap: Ja
– Blue Tooth 4.0 Compatibel: Ja

– Garantievoorwaarden DKN-Technology:
24 maanden op onderdelen
Carry-in garantie, voorrijkosten en arbeidskosten vallen niet onder de dekking
8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology XC-190 is een mooie en veelzijdige crosstrainer waarmee jij alles uit jezelf kunt halen. Er zijn verschillende hellingniveaus die ingesteld kunnen worden, 32 weerstandniveaus en 12 vooraf ingesteld programma’s. daarnaast is hij uiteraard compact weg te zetten.

Voordelen
 • Verschillende hellingniveaus
 • Mogelijkheid om je upper body te trainen
 • Veel mogelijkheden voor het trainen
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 130 kilogram

Beste compacte crosstrainer voor thuis – VirtuFit CTR 3.0i

Ben je op zoek naar een compacte crosstrainer voor thuis, dan zit je met de VirtuFit CTR 3.0i wel goed. Niet alleen omdat hij heel compact op te bergen is en daardoor niet in de weg staat, maar ook omdat het een erg compleet apparaat is dat jou in staat stelt de juiste oefeningen te doen.

Zo beschikt hij over Bluetooth, wat er voor zorgt dat je virtueel door de stad kunt trainen, of op je favoriete plek in het buitenland. Dit maakt de training minder saai, want op die manier is geen training hetzelfde. De crosstrainer heeft een bidon- en tablethouder, is compatible met je smartphone en heeft verschillende apps die gebruikt kunnen worden. 

Verder beschikt hij over 12 programma’s en 32 weerstandniveaus zodat je altijd op het juiste tempo kunt trainen. Ook is er een hartslagprogramma aanwezig, welke je kunt gebruiken nadat je hartslag is gemeten door middel van de handsensoren. Dit kan ook met een borstband, maar deze wordt niet meegeleverd.

Het LCD display is verlicht en voorzien van kleuren. Hierop kun je eenvoudig zien hoe lang je al aan het trainen bent, wat je afgelegde afstand en snelheid is, je hartslag, wattage en RPM, en kun je ook zien hoeveel calorieën je al verbrand hebt. 

VirtuFit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer

699,00 999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

beste compacte crosstrainer voor thuis

Specificaties

– Afmetingen verpakking (LxBxH): 138,5 x 38 x 72,5 cm
– Gewicht: 57,5 kg
– Gewicht met verpakking: 69,5 kg
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Max. gebruikerslengte: 205 cm
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Positie vliegwiel: Achter
– Roterende massa: 26 kg
– Paslengte: 43,5 cm
– Verstelbare paslengte: Nee
– Verstelbare pedalen/voetsteunen: Ja
– Anti-slip pedalen: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 32
– Aantal programma’s: 18
– Aantal gebruikersprogramma’s: 1
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 4
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, bluetooth
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Ja
– Verlicht display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën ,Hartslag, Wattage, RPM
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Kinomap, iConsole+
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Apps, tablethouder, bidonhouder, LCD scherm, verstelbare anti-slip pedalen, transportwielen, bluetooth ontvanger
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Aantal personen nodig voor montage: 2
– Gemiddelde montagetijd: 45 minuten
– Montagecomplexiteit: Eenvoudig
8Expert Score
Conclusie

De VirtuFit CTR 3.0i is een mooie en complete crosstrainer. Hij beschikt over Bluetooth wat ervoor zorgt dat je virtueel in een mooie, bekende stad kunt trainen, of juist in een fijn park waar je weleens bent geweest. Daarnaast is hij compatible met je smartphone, zijn er verschillende apps te gebruiken, beschikt hij over 32 weerstandniveaus en 12 programma’s en kun je eenvoudig je hartslag meten met de sensoren in de hendels.

Voordelen
 • Veel programma’s en niveaus
 • Voorzien van Bluetooth
 • Duidelijk LCD display
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Montage moet met 2 personen

Beste goedkope compacte crosstrainer – VirtuFit CTR 1.1

Zou je graag een goedkope compacte crosstrainer aan willen schaffen, zodat je wel thuis kunt trainen, maar hier niet teveel geld aan uit hoeft te geven? dan is de VirtuFit CTR 1.1 misschien wel een goede optie voor jou. Hiermee is het niet alleen heel eenvoudig om in conditie te blijven of deze te verbeteren, maar hij neemt daarnaast ook weinig plek in beslag omdat hij compact op te bergen is.

Het apparaat kan eenvoudig verplaatst worden met de transportwielen die aanwezig zijn, op deze manier kun je hem eenvoudig naar een plek verhuizen waar hij niet in de weg staat. bovendien is hij in te klappen, waardoor je hem ook tussen een muur en een kast kunt plaatsen. een ander fijn voordeel is dat de pedalen verstelbaar zijn. op deze manier kan het hele gezin trainen met dit apparaat. Dankzij de lage instap kun je bovendien makkelijk op het apparaat stappen en aan de slag gaan.

Er zijn 16 weerstandniveaus aanwezig en 21 vooraf ingestelde programma’s. dit zorgt ervoor dat er veel trainingen mogelijk zijn, en je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. weet je niet welk niveau het beste bij je past? dan kun je door middel van de handsensoren je hartslag meten om zo te zien welke intensiteit het beste past bij je doelen.

Uiteraard is er ook een console aanwezig waarop je de tijd, afstand, weerstandniveau, hartslag, snelheid en het programma kunt zien. daarnaast is er een tablethouder voor je tablet of smartphone aanwezig, zodat je ook gewoon je serie kunt kijken tijdens het trainen. Ook een bidonhouder is aanwezig, zodat je tijdens het sporten toch voldoende water blijft drinken.

De afmetingen van de crosstrainer zijn 79 x 60 x 160 centimeter en het gewicht is 32 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 115 kilogram.

Specificaties


– Afmetingen (LxBxH): 105 x 60 x 160 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 105 x 60 x 160 cm
– Gewicht: 26 kg
– Gewicht met verpakking: 31,5 kg
– Belastbaar gewicht: 115 kg
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
-Stroomvoorziening: Netstroom
– Positie vliegwiel: Achter
-Roterende massa: 12 kg
– Verstelbare paslengte: Nee
– Verstelbare pedalen/voetsteunen: Ja
– Anti-slip pedalen: Ja
Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 16
-Aantal programma’s: 21
– Aantal gebruikersprogramma’s: 5
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 4
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren
– Borstband mogelijkheid: Nee
– Borstband bijgeleverd: Nee
-Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Hartslag
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Tablethouder; Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Tablethouder, Bidonhouder, LCD scherm, verstelbare pedalen, transportwieltjes
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer

299,00 429,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope compacte crosstrainer

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit CTR 1.1 is een mooie goedkope en compacte crosstrainer waarmee je voldoende kunt trainen zonder hier veel geld aan uit te geven. er zijn 21 vooraf ingestelde programma’s beschikbaar en 16 weerstandsniveaus.

Voordelen
 • Compact op te bergen
 • Goedkoop in de aanschaf
 • Meerdere programma’s
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht van 115 kilogram

Beste professionele compacte crosstrainer – Bowflex Max Trainer M10

Wil je graag een professionele compacte crosstrainer aanschaffen? Dan is de Bowflex Max Trainer M10 misschien wel precies waar je naar op zoek bent. niet alleen is hij professioneel, en daardoor ook zeker geschikt voor de ervaren sporten, maar hij is ook compact op te bergen. Erg fijn dus, wanneer je weinig ruimte hebt of niet wilt dat de crosstrainer altijd maar in het midden van de kamer staat.

Deze crosstrainer heeft 6 verschillende programma’s en daarnaast ook nog 20 weerstandniveaus. Op deze manier is er dus altijd een programma of niveau welke het beste bij je past, en waarop jij je training lang vol kunt houden. Daarnaast is er ook een hartslagprogramma aanwezig, waarbij je hartslag eerst gemeten wordt door middel van de sensoren in de hendels. Hiervoor kun je ook een borstband gebruiken, maar deze wordt niet meegeleverd. 

Het apparaat is voorzien van Bluetooth zodat jij virtueel kunt trainen op een hele andere plek. Misschien wil je wel ergens in Duitsland of Frankrijk trainen? Dat is door middel van Bluetooth mogelijk. Ook is hij compatible met je smartphone, heeft hij een USB poort en zijn er apps die gebruikt kunnen worden. Ook is er een bidon- en tablethouder aanwezig. 

Op het LCD beeldscherm, welke beschikt over kleuren en verlichting, kun je verschillende gegevens inzien. Uiteraard de afgelegde afstand, de snelheid en de tijd van je training, maar ook je hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbruikt. 

Bowflex Max Trainer M10

2.299,00 2.999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste professionele compacte crosstrainer

8.5Expert Score
Conclusie

De Bowflex Max Trainer M10 is een mooie, compacte crosstrainer met 6 programma’s, waaronder een hartslagprogramma, en 20 weerstandniveaus. Er zijn apps beschikbaar voor je training, hij is voorzien van een USB poort en heeft Bluetooth. Op het verlichte kleuren LCD scherm kun je alle belangrijke gegevens in één oogopslag zien tijdens je training.

Voordelen
 • Voorzien van Bluetooth en USB poort
 • Apps beschikbaar voor je training
 • LCD scherm beschikt over kleur en is verlicht
Nadelen
 • Borstband voor de hartslagmeting wordt niet meegeleverd
 • Heeft geen ingebouwde speakers

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste compacte crosstrainer

Nu je de compacte crosstrainers van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene crosstrainer gaat tot 150 kilogram gaat, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een crosstrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het fietsen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je tablet ideaal. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs compatible met je smartphone, wat het allemaal net even makkelijker maakt. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een crosstrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de kracht die jij gebruikt op de crosstrainer uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de crosstrainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de crosstrainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Ruimte die het apparaat inneemt

Als we het over compacte crosstrainers hebben dan is het de bedoeling dat we deze gemakkelijk kunnen opbergen en dat die niet zo in de weg staat. Zo kun je kiezen voor een inklapbare crosstrainer, maar kun je natuurlijk ook gelijk voor een compact model gaan. Deze hebben we dan ook in dit artikel besproken. Maar als je een compacte crosstrainer gaat kopen is het allerbelangrijkste om te kijken naar de afmetingen. Zo weet je hoeveel ruimte die in beslag neemt en kun jij bepalen of die in jouw ruimte past.

Compacte crosstrainer kopen

Dan is het nu tijd om jouw compacte crosstrainer te gaan kopen en zal je dus een keuze moeten gaan maken. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen en dat je wat verder bent in jouw keuze. Voor het gemak hebben we hieronder nogmaals onze top 4 toegevoegd.

DKN Technology XC-190

Beste koop compacte crosstrainer
1.095,00

VirtuFit CTR 3.0i Ergometer Crosstrainer

beste compacte crosstrainer voor thuis
699,00 999,00

VirtuFit CTR 1.1 Crosstrainer

Beste goedkope compacte crosstrainer
299,00 429,00

Bowflex Max Trainer M10

Beste professionele compacte crosstrainer
2.299,00 2.999,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo