Beste smith machine van 2023

Een smith machine is een krachtapparaat dat wordt gebruikt voor uit uitvoeren van krachttraining. Deze machine beschikt over een halterstang welke bevestigd is aan een geleidesysteem. De stangen hiervan zijn verticaal geplaatst, maar kunnen ook in een verticale hoek geplaatst zijn. Met de halterstang kun je dus alleen verticale bewegingen maken. 

Het is mogelijk veel verschillende oefeningen uit te voeren op de smith machine, maar de meest voorkomende oefeningen zijn de smith squat en smith bench press. Een groot voordeel van dit apparaat is dat je de halterstang op verschillende posities kunt plaatsen. Daarnaast beschikken veel machines ook over noodsteunen, welke ervoor zorgen dat de halter niet verder kan zakken dan de hoogte die jij vooraf hebt ingesteld. 

Wil je nou ook graag een smith machine aanschaffen, maar weet je niet goed hoe je het juiste fitnessapparaat voor jouw lichaam uit moet zoeken? Wij hebben een handig overzicht gemaakt met smith machine van verschillende merken, zodat jij je keuze makkelijker kunt maken. Mocht je er, na het lezen van het overzicht, nog steeds niet uit zijn, dan kun je ook altijd nog onze Koopgids raadplegen. Hier kun je nog net dat beetje extra informatie doornemen.  

Beste smith machines in één overzicht – Onze top 5

Toorx WLX-70 Smith Machine

Beste koop smith machine
769,00

DKN Technology Smith Rack

Beste schuine smith machine
1.195,00

DKN Technology F2G Smith Machine

Beste multifunctionele smith machine
2.595,00

Beste koop smith machine – Toorx WLX-70 Smith Machine 

Onze beste koop smith machine is de Toorx WLX-70 Smith Machine. Deze machine is ideaal voor thuisgebruik, waardoor je niet meer naar de sportschool toe hoeft te gaan. Hij geeft je dan ook de mogelijkheid om veel verschillende oefeningen te doen, allemaal uiterst veilig. 

Niet alleen squats zijn mogelijk, maar bijvoorbeeld ook military presses, bankdrukken en optrek oefeningen met de chin-up bar. En wil je graag halterschijven aan je trainingen toevoegen, dan is dat ook mogelijk. De smith machine beschikt namelijk over houders waar je zowel 25 als 50 millimeter halterschijven kunt hangen. Deze halterschijven worden echter niet meegeleverd en zou je zelf aan moeten schaffen. 

De smith machine is 195,5 centimeter lang, 125 centimeter breed en 207,5 centimeter hoog. Het toestel zelf weegt 87 kilogram en het maximaal belastbaar gewicht is 300 kilogram. 

Toorx WLX-70 Smith Machine

769,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 2 maart 2023 17:34

Beste koop smith machine

7.5Expert Score
Conclusie

De Toorx WLX-70 Smith Machine is onze beste koop, vooral omdat hij perfect is voor het doen van meerdere oefeningen, allen op een zo veilig mogelijke manier. Zo kun je niet alleen squats uitvoeren, maar ook military presses, bankdrukken en optrekoefeningen met de chin-up bar. Dankzij de houders kun je ook nog halterschijven van 25 en 50 millimeter toevoegen.

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere oefeningen
 • Voorzien van chin-up bar
 • Maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 300 kilogram
Nadelen
 • Geschikt voor 25 en 50 millimeter halterschijven, maar deze worden niet meegeleverd
 • De machine zelf weegt 87 kilogram

Beste smithmachine met pulley – Finnlo Maximum Inspire 

Wil je graag een smith machine met pulley aanschaffen? Dan is de Finnlo Maximum Inspire wellicht wel iets voor jou. Met deze grote machine kun je veel verschillende oefeningen doen, omdat het een combinatie van een smith machine, powercage en een dual pulley is. 

Ben je fan van krachtige trainingen en wil je graag veel afwisseling hebben in je oefeningen, dan is deze machine zeker geschikt voor jou. De Finnlo Maximum Inspire is voorzien van leg extension, preacher curl, inspire SCS bench, een dubbel racking system voor een smith- of free weight bar, dual weight stacks en een pull-up bar met een hoogte van minimaal 204 centimeter en maximaal 219 centimeter. 

Door middel van kabeltraining kun je makkelijk je spieren stimuleren, en met dit apparaat is dat mogelijk. Deze beschikt namelijk over twee cable towers die los van elkaar gebruikt kunnen worden. Deze hebben een gewichten stapel van 75 kilogram, en zijn uit te breiden tot 90 kilogram. 

De smith machine is 153 centimeter lang, 190 centimeter breed en 206 centimeter hoog. Het toestel zelf weegt 462 kilogram en het maximaal belastbaar gewicht is 250 kilogram. Let wel op; dit gewicht is inclusief de gewichten die je gebruikt, hier dien je wel rekening mee te houden. 

Finnlo Maximum Inspire - SCS Smith Cage - Inclusief Trainingsbank

4.999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 2 maart 2023 17:34

Beste smithmachine met pulley

9.5Expert Score
Conclusie

De Finnlo Maximum Inspire is veel meer dan alleen een smith machine, en daardoor kun je er ook veel meer oefeningen mee doen. Het is een combinatie van een smith machine, powercage en dual pulley, wat jou in staat stelt veel afwisseling te hebben in je trainingen.

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere oefeningen
 • Belastbaar gewicht van 250 kilogram
 • Voorzien van cable towers
Nadelen
 • Belastbaar gewicht is inclusief gewichten
 • Toestel is erg zwaar

Beste schuine smith machine – DKN Technology Smith Rack

Wil je graag een schuine smith machine aanschaffen voor het uitvoeren van je oefeningen? Dan kan het goed zijn dan de DKN Technology Smith Rack perfect is voor jou. Bij deze machine zijn de stangen in een hoek van zeven graden geplaatst, wat perfect is voor je natuurlijke lichaamsbewegingen. 

Verder zorgen de lineaire lagers ervoor dat de bar met precisie gebruikt kan worden en soepel beweegt, ongeacht of je voor een gecontroleerde oefening gaat, of één met meer explosieve bewegingen. Daarnaast is de machine uiteraard ook voorzien van veiligheidsvangers en beschikt het rek over meerdere posities zodat je ook vrije oefeningen uit kunt voeren. 

De smith machine is 149 centimeter lang, 220 centimeter breed en 215 centimeter hoog. Het maximaal belastbaar gewicht is 365 kilogram. 

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Smith Rack is een schuine smith machine met een extra zware stalen buisconstructie en een lineair lager systeem. De geleidestangen zijn in een hoek van zeven graden geplaats en het rek is voorzien van meerdere posities, zodat je ook kunt trainen met halters met vrije gewichten.

Voordelen
 • Extra zware stalen buisconstructie
 • Lineair lager systeem
 • Meerdere posities in het rek voor vrije training
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in
 • Gewichten niet meegeleverd

Beste rechte smith machine – DKN Technology Linear Bearing Smith Machine

Wil je graag een rechte smith machine aanschaffen voor het uitvoeren van oefeningen met gewichten? Dan is de DKN Technology Linear Bearing Smith Machine wellicht wel iets voor jou. Deze machine is voorzien van een zware stalen constructie en een uitstekende kwaliteit, zodat jij al jouw oefeningen veilig uit kunt voeren. 

De geleidestang is van hoogwaardige, professionele kwaliteit en de lineaire lager is er om ervoor te zorgen dat de machine altijd soepel beweegt. Ook is hij voorzien van een hefstang met een roterende huls.

De machine is geschikt voor onder andere shoulder shrugs, squats en chest- en shoulder presses. De dubbele verbinding van de kolom zorgt ervoor dat hij extra stabiel is en er is een opbergruimte aanwezig voor het opbergen van je halters en halterstangen. 

De smith machine is 121 centimeter lang, 194 centimeter breed en 215 centimeter hoog. Het maximaal belastbare gewicht is 280 kilogram, maar bij het optrekken mag dit niet meer dan 120 kilogram zijn. 

8.5Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Linear Bearing Smith Machine is een mooie, rechte smith machine waarmee je onder andere chest- en shoulder presses, squats en shoulder shrugs uit kunt voeren. Er is een opbergruimte voor je halters en halterstangen aanwezig en hij is, ondanks zijn grootte, redelijk compact.

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere oefeningen
 • Voorzien van opbergruimte 
 • Hoogwaardige kwaliteit
Nadelen
 • Optrekkend gewicht mag niet meer dan 120 kilogram zijn

Beste multifunctionele smith machine – DKN Technology F2G Smith Machine

Ben je al even op zoek naar een goede multifunctionele smith machine, maar lijkt het wel alsof je de juiste machine niet kan vinden? De DKN Technology F2G Smith Machine kan maar zo de juiste machine zijn voor jou. 

Deze multifunctionele smith machine is eigenlijk van alle gemakken voorzien, en stelt jou in staat meerdere oefeningen uit te kunnen voeren. er is een halterstang aanwezig welke op verschillende posities ingezet kan worden, zodat jij jezelf altijd uit kunt blijven dagen. 

De machine is een combinatie van meerdere smith machines, zoals de linear bearing en de schuine smith machine, wat jou in staat stelt verschillende oefeningen te kunnen doen, wat weer zorgt voor een meer uitgebreide training. 

De smith machine is 205 centimeter lang, 124 centimeter breed en 229 centimeter hoog. Het toestel weegt 200 kilogram.

DKN Technology F2G Smith Machine

2.595,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 2 maart 2023 08:31

Beste multifunctionele smith machine

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology F2G Smith Machine is een multifunctionele machine waarmee je diverse oefeningen uit kunt voeren. Het is een combinatie van onder andere de linear bearing en schuine smith machine. Dit zorgt ervoor dat je training veel meer uitgebreid kan worden.

Voordelen
 • Geschikt voor verschillende oefeningen
 • Voorzien van halterstang
 • Meerdere posities op het rek voor vrije training
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in
 • Machine weegt erg veel

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste smith machine 

Je hebt nu als het goed is alle bovenstaande smith machines bekeken en je ingelezen over de verschillende mogelijkheden en opties. Het kan goed zijn dat je nu weet welk apparaat je aan wilt schaffen, maar de kans is ook erg groot dat je nog steeds twijfelt. Er zijn nou eenmaal verschillende machines verkrijgbaar die allemaal op elkaar lijken, maar toch telkens wat verschillen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je opgesteld, zodat je nog net dat beetje extra informatie door kunt nemen. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Dit is een erg belangrijk punt om op te letten, want je wilt voorkomen dat je een apparaat in huis haalt, waar je eigenlijk niets mee kunt omdat je te zwaar bent. Let dus altijd goed op het maximaal belastbaar gewicht. Het kan zijn dat bij dit gewicht de gewichten van de machine meegerekend worden. Wanneer dit het geval is, staat dat vermeld. 

Mogelijke oefeningen 

Je koopt een smith machine uiteraard omdat je bepaalde oefeningen tijdens je training wilt doen, en daardoor is het dus belangrijk na te kijken of deze oefeningen ook mogelijk zijn bij de machine die jij op het oog hebt. Kijk dus altijd of er vermeld staat welke oefeningen er mogelijk zijn, of kijk de machine na om er zeker van te zijn dat alles aanwezig is voor jouw oefeningen.

Veiligheid 

Een machine moet altijd veilig zijn, en dat is bij de smith machine niet anders. Je kunt er dan ook zeker vanuit gaan dat de fabrikant meerdere toepassingen heeft gedaan om ervoor te zorgen dat de machine veilig is, maar ook dat je op een zo veilig mogelijke manier de oefeningen uit kunt voeren.

In- of exclusief gewichten 

Wil je graag je oefeningen gaan doen met extra gewichten, dan doe je er goed aan na te kijken of deze meegeleverd worden of niet. Vaak is dit namelijk niet het geval, wat dus betekent dat je ze zelf aan zou moeten schaffen. Gaat het echter om de gewichten die op een gewichtenstapel aanwezig zijn bij bijvoorbeeld een cable tower? Dan zijn deze vaak wel aanwezig. 

Smith machine online kopen

Nu je onze top 5 hebt bekeken en je weet waar je op moet letten is het tijd om een keuze te gaan maken. Hieronder vind je nogmaals onze top 5. Mocht je nog vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter!

Toorx WLX-70 Smith Machine

Beste koop smith machine
769,00

DKN Technology Smith Rack

Beste schuine smith machine
1.195,00

DKN Technology F2G Smith Machine

Beste multifunctionele smith machine
2.595,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo