Beste massage gun- / pistool van 2023

Dankzij massage guns en -pistolen voor de huismassage, zorgen steeds meer mensen voor hun gezondheid. Massage is een ideale therapie met grote mogelijkheden om stress en pijn te behandelen.

Zelfs als het lichaam na een lange dag werken of na zware lichamelijke inspanning behoefte heeft aan een massage, is het goed om dit als een soort preventieve therapie te gebruiken. En het mooie is, voor de meeste delen van je lichaam kun je het helemaal zelf doen!

We zullen je in dit artikel dan ook helpen, met wat een massage gun of pistool nou eigenlijk is, wat het doet, waar het voor wordt gebruikt en helpen we je met een top 5. Mocht je het moeilijk vinden om te kiezen dan hebben we ook een koopgids voor je opgesteld die je kan helpen bij waarop je moet letten bij de aanschaf van een massage gun. Ben jij er klaar voor?

Beste massage guns / pistolen in één overzicht – Onze top 5

BuyHes massage gun

Beste koop massage gun / pistool

Tunturi Massage Gun Mini

Beste mini massage gun

Sanbo® Massage Gun PRO

Beste massagepistool met opzetstukken
139,00

Northwall® Massage Gun PRO

Beste massage gun met warmtefunctie
119,99

Palmero® Pro Massage Gun

Beste spier massagepistool met een timer
249,95

Wat is en doet een massage gun precies?

Bij traditionele massages worden handen, ellebogen en andere lichaamsdelen gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde punten in uw lichaam. Een massagepistool is een beetje anders.

De typische functie van deze apparaten is de bloedtoevoer naar de spier te vergroten (en daardoor de beweeglijkheid te verbeteren), littekenweefsel van oude blessures op te breken, het bewegingsbereik te verbeteren.

Dit fitnessapparaat is in wezen een handapparaat voor diepe weefselmassage dat met hoge snelheid trilt en diep in uw spieren doordringt. Het doel is de bloeddoorstroming te stimuleren en spierpijn te helpen verminderen.

Sommige mensen kunnen blauwe plekken krijgen als ze voor het eerst een massagepistool gebruiken, maar dat zou moeten verdwijnen als je lichaam er eenmaal aan gewend is. De massagepistolen zijn dan ook een relatief nieuwe toevoeging aan het at-home fitness arsenaal.

Waar het voor wordt gebruikt

Massagepistolen worden voornamelijk gebruikt om zoals hierboven de bloedstoevoer te verbeteren en knopen in de spieren los te maken. De redenen dat zoveel mensen deze massageapparaten dan ook gebruiken is voornamelijk om spieren los te maken na een training en eventueel ook voor de training al blijkt uit onderzoek.

Zo is je bewegingsvrijheid extra groot en kan jij nog meer uit je training halen. Naast het feit dat het goed is voor het herstel van je spieren door de verhoogde bloedsomloop kan het zelfs helpen bij een revalidatie (onderzoek) omdat de bewegingsvrijheid wordt vergroot.

En laten we eerlijk wezen, het is allemaal leuk dat die massage guns allemaal gezondheidsvoordelen hebben, het is ook gewoon heel lekker om een massage te krijgen, en het wordt dan ook zeker gewoon gebruikt voor ontspanning.

Beste koop massage gun – Buyhes massage gun

Het Buyhes massagepistool is een geweldige aanvulling op uw trainingsuitrusting. Het zal de spierspanning verlichten met zijn vibratie massage en uw lichaam sneller doen herstellen. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, het massagepistool is een geweldige investering.

Het heeft 6 opzetstukken, 20 intensiteit snelheden en het is draadloos, waardoor het zeer gemakkelijk te gebruiken is. Het heeft een gewicht van slechts 1,1 kg en de batterij gaat 2 uur mee.

Hij wordt ook geleverd met 6 verschillende opzetstukken om u te helpen ontspannen na een workout of zelfs gewoon wat spierspanning te verlichten van de hele dag zitten op het werk.

BuyHes massage gun

69,95
Laatste update was op: 7 december 2023 13:28

Beste koop massage gun / pistool

7.5Expert Score
Conclusie

Voor de prijs die je ervoor betaald is dit dan ook een zeer goede optie! Hij is draadloos waardoor je niet zit te klooien met een draad en gewoon kunt genieten van je massage. Ook de massage stukken zijn een mooie aanvulling om de massage mee af te wisselen.

Voordelen
 • Inclusief 6 opzetstukken
 • Ligt fijn in de hand
 • 20 snelheden
 • Draadloos
 • Meegeleverde accu
Nadelen
 • Geen timer
 • Niet compatible met smartphone

Beste mini massage gun – Tunturi Massage Gun mini

De Tunturi Massage Gun mini is een licht en handig massagepistool. Het is perfect geschikt voor sporters of iedereen die zijn spieren wil ontspannen.

De Tunturi Massage Gun mini heeft 6 snelheden die tot 2800 RPM gaan en het apparaat is draadloos. Dit massagepistool wordt geleverd met 4 meegeleverde massagekoppen, zodat u uw massage-ervaring kunt aanpassen. Er zijn 4 verschillende opzetstukken: een platte kop, een ronde kop, een vorkkop en een bolkop.

Helaas heeft dit mini massagepistool geen afstandsbediening zoals de Tunturi Massage Gun PRO. Dit maakt het moeilijk om ter plekke de juiste massagesnelheid te kiezen tijdens je massage.

De bediening van de Tunturi Massage Gun mini is eenvoudig: je kunt met één klik schakelen tussen vibratiemassages en rolmassages. Het apparaat weegt slechts 460 gram en dit maakt het mogelijk om desgewenst op je eigen lichaam te werken. Bovendien is dit mini massagepistool oplaadbaar via USB en heeft het een batterijduur van 11 uur!

Tunturi Massage Gun Mini

69,00
Laatste update was op: 7 december 2023 13:28

Beste mini massage gun

7Expert Score
Conclusie

Een kleine compacte massage pistool die je gemakkelijk mee kunt nemen in het meegeleverde opbergdoosje. Het heeft niet veel standen of opzetstukken, maar wel ideaal als je hem gemakkelijk in de tas mee wilt nemen naar training toe.

Voordelen
 • Draadloos
 • Klein en compact
 • 4 opzetstukjes
 • Incusief opbergdoosje
 • Vibratie- &amp
 • Rolmassage
Nadelen
 • Geen afstandsbediening
 • Wat minder intensiteitssnelheden

Beste massage gun met opzetstukken – Sanbo massage gun pro

De Sanbo massage gun pro is een multifunctioneel massagepistool. Het apparaat is draadloos en heeft 9 verschillende snelheden. Het heeft ook 6 opzetstukken om ervoor te zorgen dat je het type massage krijgt dat je wilt.

De Sanbo Massage Gun Pro heeft een krachtige motor, met een maximum van 4200 toeren per minuut. Dit is meer dan genoeg voor diepe weefselmassage.

Een ander kenmerk van dit apparaat is dat de batterij tot 3 uur meegaat, wat vrij lang is in vergelijking met andere producten op de markt. De oplaadtijd is 1,5 uur zodat je hem binnen no time weer kunt gebruiken als die leeg is.

Dit massagepistool heeft 5 verschillende soorten massages die het kan uitvoeren: vibratiemassage, klopmassage, shiatsu massage, compressiemassage en rolmassage. Dit betekent dat er genoeg opties zijn om uit te kiezen!

Het Sanbo massagepistool pro is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om de spieren te ontspannen na een training of die gewoon wat zelfzorg in huis wil.

Het mooie van deze massage gun is dat je er een gratis app en e-boek bij krijgt. Zo weet je zeker dat je alles uit jouw apparaat haalt en dat jouw spieren weer lekker soepel zijn voor of na jouw training.

Sanbo® Massage Gun PRO

139,00
Laatste update was op: 7 december 2023 13:28

Beste massagepistool met opzetstukken

9Expert Score
Conclusie

De Sanbo Pro heeft een stevige grip zodat je goed de massage kunt uitvoeren. Daarnaast zal ook niet je arm verzuren aangezien het apparaat maar 700 gram weegt. Lekker lichtgewicht dus. Als kers op de taart krijg je er 1 jaar garantie bij.

Voordelen
 • Professioneel uiterlijk
 • Krachtige motor
 • Licht stevig in de hand
 • Lichtgewicht
 • App mogelijkheid
Nadelen
 • Geen afstandsbediening
 • Premium investering

Beste massage gun met warmtefunctie – Northwall® Massage Gun PRO

Snel en krachtig, de Northwall Massage Gun PRO is een geweldige keuze voor atleten en fitness enthousiastelingen. Het zit vol met functies en hulpstukken om u te helpen de best mogelijke massage te krijgen.

De Northwall Massage Gun PRO is een van de weinige massage pistolen op de markt die een warmte functie biedt. De toevoeging van warmte maakt het een geweldige keuze als je nodig hebt om diepe spierknopen uit te werken of te maken hebt met chronische pijn.

Deze massage gun wordt geleverd met 5 opzetstukken en 5 snelheidsinstellingen, zodat u het kunt aanpassen aan uw behoeften. U kunt kiezen tussen vibratiemassage, klopmassage, shiatsu massage, compressiemassage of acupressuur.

Het apparaat heeft geen timer, maar wel een LED-display dat de levensduur van de batterij en de huidige snelheidsinstelling weergeeft. Het bevat ook een LED nachtlampje voor wie het bij weinig licht wil gebruiken.

Dit toestel weegt 680 gram en is daarmee lichter dan veel andere modellen op de markt. Het voordeel hiervan is dat hij veel kracht in een kleine behuizing stopt, maar dit betekent ook dat hij minder draagbaar is dan andere opties op onze lijst.

De batterij gaat 2 uur mee en de oplaadtijd is ook 2 uur. Dit maakt het dan ook wel tot een massage pistool met de minst lange batterijduur, maar dit komt doordat er ook een warmtefunctie in zit.

Northwall® Massage Gun PRO

119,99
Laatste update was op: 7 december 2023 13:28

Beste massage gun met warmtefunctie

9Expert Score
Conclusie

Deze massage gun is dan ook een echte topper die zich echt onderscheid van de andere met zijn warmtefunctie. De warmtefunctie zorgt ervoor dat de massage nog lekkerder is en jij helemaal ontspannen bent nadat je hem hebt gebruikt.

Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • Licht van gewicht
 • Inclusief handige opbergkoffer
 • 6 Warmte standen
 • Verschillende soorten massages
Nadelen
 • Niet compatible met een app
 • Premium investering

Beste spier massagepistool met een timer – Palmero® Pro Massage Gun

De Palmero® Pro is een professioneel massagepistool waarmee u elke spiergroep in het lichaam kunt masseren. De Palmero® Pro wordt geleverd met 6 verschillende massagekoppen, zodat je altijd het juiste gereedschap voor de klus kunt kiezen.

De vibratiemassage van dit massagepistool is ideaal voor het verlichten van spierspanning, pijnlijke spieren en het verlichten van gewrichtspijn. Maar je kunt ook voor een klopmassage of shiatsu massage gaan.

Met 30 verschillende snelheden is er voor iedereen een geschikte snelheid. U kunt eenvoudig schakelen tussen de snelheden met één knop op het apparaat. Het Palmero® Pro Massagepistool heeft ook een geïntegreerde timer, zodat je zich nooit zorgen hoeft te maken over overbelasting van uw spieren.

Verder weegt het 970 gram wat gemiddeld is voor een massage kun. Hij ligt goed in de hand, zodat je echt lekker jouw massages kunt doen. Ook is die draadloos en zit je dus niet te klooien met een draad.

Palmero® Pro Massage Gun

249,95
Laatste update was op: 7 december 2023 13:28

Beste spier massagepistool met een timer

8Expert Score
Conclusie

Dit spier massagepistool heeft dus een timer, wat hem onderscheid van de meeste andere modellen. Zo kun je dit van te voren goed instellen zodat je niet te lang jouw spieren blootstelt aan de trilling. Een goed in de hand liggend massage apparaat waar je jouw massages gemakkelijk mee kunt uitvoeren. Ook de prijs is vrij aantrekkelijk.

Voordelen
 • Inclusief opbergtas
 • Inclusief gratis e-book
 • Lange batterijduur
 • Veel snelheden
 • Stille &amp
 • krachtige motor
Nadelen
 • Geen warmte standen

Koopgids – Waarop letten bij het kopen van een massage gun / pistool

Nu jij weet wat een massage gun precies is en welke soorten er zijn is het tijd om te kijken waar je op moet letten bij de aanschaf van dit ontspannende apparaat. We zullen je een aantal punten mee geven om op te letten, zodat je eentje kiest die echt bij jou past.

Soort massage

Om het beste product voor jou te kiezen, moet u kijken naar wat voor soort massages het massagepistool kan uitvoeren.

Shiatsu massage is een massage waarbij de armen van het apparaat een menselijke hand nabootsen, met vingers die in een op-en-neer beweging gaan. De op-en-neer beweging is vergelijkbaar met hoe een menselijke hand zou bewegen tijdens het masseren, maar het is niet zo intens als sommige andere vormen van massage.

Bij rolmassage wordt een roller gebruikt om zachtjes over uw rug, nek of schouders te wrijven. Het is net als met een deegroller, maar in plaats van een deegroller gebruikt u een roller die in cirkels beweegt en wrijving veroorzaakt om pijn en ontsteking te verlichten.

Vibrerende massage maakt gebruik van trillingen om je spieren te stimuleren en de doorbloeding en genezing te bevorderen. Je kunt deze vorm van massage overal op je lichaam gebruiken, ook op je handen, voeten en benen.

Klopmassage houdt in dat er herhaaldelijk op je spieren wordt geklopt tot ze losser worden. Deze vorm van massage kan worden gebruikt voor van alles.

Opbergmogelijkheden

Het volgende punt om goed naar te kijken is de mogelijkheid tot het opbergen van het massage pistool. Zit er bijvoorbeeld een opbergtasje bij waarin je alles bij elkaar kunt houden en zit er een vakje in voor het oplaadkabeltje.

Intensiteitstanden

Dan is het goed om te kijken naar hoeveel intensiteitstanden het apparaat heeft. Hoewel het niet per se zo is dat hoe meer standen erop zitten hoe harder dit kan masseren, maar het is wel een mooie indicatie om te kijken of je heel specifiek de intensiteit kunt instellen, zodat die op jouw behoefte aansluit. Dus hoe meer intensiteitstanden hoe specifieker jij de intensiteit kunt instellen.

Opzetstukken

We hebben de opzetstukken nog. Dit is een belangrijk onderdeel van de massage guns. Namelijk de opzetstukken die je erop kunt zetten. Zo heb je ronde, platte, maar ook vorkachtige opzetstukken zodat je kunt kiezen welke het beste is voor de spieren die jij wilt masseren. Hieronder een afbeelding daarvoor.

massagegun-opzetstukken-waar-gebruik-je-welk-opzetstuk
massagegun-opzetstukken-waar-gebruik-je-welk-opzetstuk-voor

Gewicht van het apparaat

Dan is het gewicht van het apparaat ook een belangrijk factor. Je wilt natuurlijk niet hebben dat het apparaat te zwaar is en dat je een halve krachttraining aan het doen bent door het handelen met deze massage gun. Hierbij adviseren we je om een massage gun te kiezen met een maximaal gewicht van 2 kg. Zo blijft die lekker handzaam en kun je gemakkelijker genieten.

Batterijduur

Het volgende punt dat we je mee willen geven is de batterijduur. Hoe langer de batterijduur, hoe beter het is natuurlijk. Je zult net weer zien dat als je geen lange tijd hebt, dat de batterij dan net op is. Kijk dus goed naar de batterijduur van het apparaat zodat je niet iedere keer als je hem gebruikt moet opladen.

Applicatiemogelijkheid

Dan heb je nog sommige modellen die samen kunnen werken met een app op je telefoon. Nu is dit echter bij veel massage guns niet zo, maar zijn ze wel te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat je allemaal met het apparaat kunt en zo jouw massage nog beter te maken.

RPM

Een van de laatste punten die we je mee willen geven is dat het goed is om te kijken naar de maximale RPM van het apparaat. Hoe hoger deze RPM is hoe intensiever jouw massage kan zijn. Nu is het het beste om te kiezen voor een model dat een hoge maximale RPM heeft en veel intensiteit snelheden, want dan weet je zeker dat je de intensiteit precies zo kunt instellen zoals je wilt.

Warmtestanden

Laatste punt zijn de warmtestanden. Niet iedere massage gun heeft dit, sterker nog er zijn er maar weinig die het wel hebben. Dit zijn vaker de luxere modellen natuurlijk. In ieder geval kunnen deze warmtestanden ervoor zorgen dat jouw massage nog lekkerder is en je niet zo’n koud opzetstuk op je huid moet zetten. Is dus een functie die voor nog meer comfort zorgt.

Massage gun / pistool apparaat kopen

Dan is de tijd nu aangekomen om een keuze te gaan maken. We hopen dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen en dat je een idee hebt van welke apparaat het beste bij jou past. Hieronder hebben we voor het gemak onze top 5 nog eens ingevoegd.

BuyHes massage gun

Beste koop massage gun / pistool

Tunturi Massage Gun Mini

Beste mini massage gun

Sanbo® Massage Gun PRO

Beste massagepistool met opzetstukken
139,00

Northwall® Massage Gun PRO

Beste massage gun met warmtefunctie
119,99

Palmero® Pro Massage Gun

Beste spier massagepistool met een timer
249,95
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo