Beste hometrainer van 2023

De hometrainer is één van de meest gebruikte fitnessapparaten. Niet alleen in de sportschool, maar juist ook bij de mensen thuis. Het is dan ook een ideaal apparaat wanneer je graag wat af wilt vallen, je conditie wilt verbeteren, spieren wilt versterken of gewoon graag in beweging wilt blijven. 

Daarnaast is het ook zo dat de hometrainer door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Niet alleen door jonge, fitte mensen maar juist ook door mensen met lichamelijke problemen, met overgewicht, door ouderen en door mensen die herstellende zijn na een ongeluk of operatie. 

De hometrainer is goed voor verschillende spieren in je lichaam, zoals je bilspieren, kuiten en bovenbenen. Houd je echter een goede houding aan op de fiets, dan zullen je buikspieren indirect ook getraind worden. Dit effect heb je ook op de loopband, echter worden bij het fietsen je gewrichten ontlast waardoor er minder kans is op een blessure. 

Zou je graag een hometrainer aan willen schaffen zodat jij thuis in je vertrouwde omgeving kunt gaan sporten? Dan heb je de keuze uit veel verschillende trainers, waardoor de kans groot is dat je niet weet welke je nou het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt met verschillende hometrainers, zodat jij eenvoudig je keuze kunt maken. 

Beste hometrainers in één overzicht – onze top 7

FitBike Ride 5 iPlus

Beste koop hometrainer
399,00

FitBike Senator iPlus - Ergometer

Beste hometrainer voor ouderen en senioren
749,00

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

Beste goedkope hometrainer
189,00 259,00

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Beste hometrainer met lage instap
599,00 899,00

Tunturi Performance E50-R Ligfiets

Beste ligfiets hometrainer
1.029,00

Tunturi Performance E60 Hometrainer

Beste hometrainer voor lange mensen
969,00

Beste koop hometrainer – FitBike Ride 5 iPlus 

Onze beste koop is de FitBike Ride 5 iPlus hometrainer. Een mooie, zwarte trainer met een duidelijk scherm waarop alles eenvoudig af te lezen is. De hometrainer is in lengte aan te passen tot 195 centimeter, waardoor hij voor vrijwel iedereen geschikt is. Ook is het zadel in de breedte aan te passen. 

Er zijn 19 programma’s op de fiets te vinden welke vrij instelbaar zijn. Ook kan je hartslag gemeten worden door middel van handsensoren en een borstband. Deze laatste wordt overigens niet meegeleverd en zal los besteld moeten worden. Een ander groot pluspunt is dat er een tablethouder aanwezig is, en dat de tablet heel eenvoudig gekoppeld kan worden. Ook is de hometrainer compatible met verschillende apps, wat het fietsen nog leuker maakt. 

Op het duidelijke scherm zijn verschillende gegevens af te lezen. Denk hierbij aan de afstand die je al gefietst hebt, maar ook hoe snel je gaat en hoe lang je al aan het fietsen bent. Daarnaast kun je ook het calorieverbruik, je hartslag, de RPM, het aantal Watt en de grafiekweergave hierop aflezen.

FitBike Ride 5 iPlus

399,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop hometrainer

Specificaties

– Afmetingen L: 112 cm. B:56 cm. H:140 cm
– Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg
– Maximale lichaamslengte: 195 cm
– Verstelbaar zadel: Ja
– iPlus module: Koppelbaar met tablet
– Fitheidstest: Ja
– Tablethouder: Ja
– Hartslagfunctie: Ja
– Bluetooth verbinding: Ja
– Trainingsprogramma’s: Ja
– Weerstandsniveaus: 24
– Gewicht: 36 kg
– Weergave display: tijd, snelheid, afstand calorieverbruik, wattage, herstel, RPM, hartfrequentie
8Expert Score
Conclusie

De FitBike Ride 5 iPlus is niet alleen een mooie hometrainer, maar ook nog eens een erg stille. Naast dat er veel verschillende programma’s op staan, hij compatible is met verschillende apps en je de tablet kan koppelen, is hij namelijk ook nog eens hartstikke stil. Het in elkaar zetten van het apparaat is daarnaast ook vrij eenvoudig, binnen een halfuur kun je al gaan fietsen.

Voordelen
 • Tablet kan gekoppeld worden
 • Compatible met verschillende apps
 • Maakt bijna geen geluid
Nadelen
 • Hartslagmeter doet het niet altijd even goed
 • Handleiding is erg beknopt

Beste hometrainer voor ouderen en senioren – FitBike Senator iPlus – Ergometer 

Ben je op zoek naar een hometrainer die vooral voor ouderen en senioren ideaal is? Dan is de FitBike Senator iPlus wellicht waar je naar op zoek bent. Naast dat hij er goed uitziet en eenvoudig in elkaar te zetten is, beschikt hij ook nog eens over een aantal fijne pluspunten.

De hometrainer beschikt over 12 verschillende fietsprogramma’s die vrij instelbaar zijn. Ook is er een hartslagprogramma aanwezig en kan je hartslag gemeten worden door midden van de handsensoren en een borstband. Deze borstband wordt echter niet meegeleverd en zou dus apart besteld moeten worden. Daarnaast is hij ook voorzien van een tablethouder, is koppeling met de tablet mogelijk en zijn er verschillende apps die gebruikt kunnen worden. 

Op het duidelijk afleesbare display kan de afgelegde afstand afgelezen worden, evenals de snelheid en de tijd. Ook kun je hierop het calorie verbruik inzien, kan je hartslag afgelezen worden, evenals de RPM, het aantal Watt en de grafiekweergave. 

FitBike Senator iPlus - Ergometer

749,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste hometrainer voor ouderen en senioren

Specificaties

– Afmetingen L:96 cm. B:56 cm. H:143 cm
– Maximaal belastbaar gewicht: 180 kg
– Weergave van afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik, hartslag, wattage, RPM, grafiek
– iPlus module: Koppelbaar met telefoon of tablet
– BluetoothP: Ja
– Tablethouder: Ja
– Hartslagfunctie- en programma: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Zadel verstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: EMS
– Trainingsprogramma’s: 12
– Weerstandsniveaus: 32
– Gewicht: 47 kg
8.5Expert Score
Conclusie

De FitBike Senator iPlus is een erg fijne hometrainer, met name geschikt voor senioren en ouderen maar uiteraard door iedereen te gebruiken. De fiets kan gebruikt worden zonder tegendruk wat fijn is na bijvoorbeeld een operatie. Ook zijn er verschillende programma’s aanwezig en kan je hartslag eenvoudig gemeten worden door middel van de handsensoren en een borstband.

Voordelen
 • Tablet kan gekoppeld worden
 • Verschillende apps mogelijk
 • Fietsen zonder tegendruk
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Er kan niet zelf een trainingsprogramma ingesteld worden

Beste goedkope hometrainer – VirtuFit HTR 1.0

Zou je graag een hometrainer aan willen schaffen, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Dan is de VirtuFit HTR 1.0 wellicht wel waar je naar op zoek bent. Want naast dat deze fiets er met zijn zwarte kleur erg mooi en stevig uitziet, is hij met minder dan tweehonderd euro ook nog eens erg goedkoop. Ideaal wanneer je niet veel geld uit kan of wil geven, maar ook wanneer je een beginner bent en wilt ontdekken of het fietsen op een hometrainer wel iets voor jou is. 

Er zijn geen fietsprogramma’s aanwezig op de hometrainer, maar wel acht verschillende weerstandsniveaus. Deze kun je gebruiken als je meer of juist minder weerstand wilt. Erg fijn wanneer je herstellende bent van een operatie, of vrijwel geen conditie hebt en normaliter binnen drie minuten al buiten adem bent. 

Er is geen ergometer aanwezig, evenals de borstband. Wel kan je hartslag gemeten worden via de handvatten. De maximale lengte van de persoon die de fiets gebruikt is 190 centimeter, en het maximale gewicht is 120 kilogram. Zowel het stuur als de zitting zijn verstelbaar. De hometrainer zelf weegt ruim 22 kilogram, maar is eenvoudig te verplaatsen door middel van de transportwieltjes. 

Op het LCD display kun je niet alleen de gereden afstand en tijd inzien, maar ook het aantal calorieën die je verbrand hebt, welke snelheid je fietst en wat je hartslag is. Er is een bidonhouder aanwezig zodat je tussendoor water kan drinken, en een tablethouder zodat je ook je favoriete serie kunt kijken tijdens het trainen. 

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

189,00 259,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope hometrainer

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 110 x 58 x 132 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 72 x 28,5 x 51 cm
– Gewicht: 22.6 kg
– Gewicht met verpakking: 25 kg
– Belastbaar gewicht: 120 kg
– Max. gebruikerslengte: 190 cm
– Kleuren: Wit, Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Batterijen
– Roterende massa: 8 kg
– Max. hellingshoek: 0 %
– Verstelbare zitting: Ja
– Verstelbaar stuur: Ja
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Nee
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 8
– Aantal programma’s: 0
– Aantal gebruikersprogramma’s: 0
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 0
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren
– Borstband mogelijkheid: Nee
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Nee
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Extra brede stabilisator
7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit HTR 1.0 is een goedkope, maar ook complete hometrainer. Er zijn geen fietsprogramma’s aanwezig maar daarentegen kun je wel de weerstand zelf aanpassen. Je hartslag wordt gemeten door middel van de handvatten en dit is vervolgens op het scherm af te lezen. Ook erg fijn is het, dat er een tablethouder aanwezig is.

Voordelen
 • Eenvoudig in elkaar te zetten
 • Ideaal voor beginners
 • Met tablet- en bidonhouder
Nadelen
 • Het display is niet verlicht
 • Er zijn geen fietsprogramma’s beschikbaar

Beste opvouwbare hometrainer – VirtuFit opvouwbare Thuisfiets 

Een hometrainer is ideaal wanneer je graag wat aan je conditie wilt doen, je spieren wilt verbeteren of gewoon lekker in beweging wilt blijven. Maar als je weinig ruimte hebt, kan het lastig zijn een hometrainer aan te schaffen. Met de VirtuFit opvouwbare Thuisfiets heb je dat probleem niet meer. De fiets ziet er goed uit en is stevig en stabiel, maar kan wel gewoon opgevouwen worden wanneer je hem niet gebruikt, zodat hij niet veel ruimte in beslag neemt. 

Er zijn geen programma’s beschikbaar op de hometrainer, maar wel zijn er acht verschillende weerstandniveaus aanwezig. Ook zijn er apps die compatible zijn met dit cardio apparaat, zodat er vanuit daar programma’s gevolgd kunnen worden. 

Er is geen mogelijkheid voor een borstband, ook is er geen ergometer aanwezig. Wel wordt je hartslag gemeten door middel van het stuur. Verder is de hometrainer uiteraard inklapbaar en beschikt hij over transportwieltjes. Het stuur is niet verstelbaar, maar het grote comfortabele zadel wel. 

Er is een bidonhouder aanwezig, evenals een tablethouder en daarnaast is de hometrainer ook nog compatible met je smartphone. Het scherm beschikt over een scanfunctie, daarnaast kun je hierop ook de snelheid, afstand en gereden tijd aflezen. Ook het calorie verbruik, je hartslag en de totaal afgelegde afstand is hierop te zien. 

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning en Bidonhouder

239,00 329,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste opvouwbare hometrainer

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 85 x 46 x 117 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 113 x 43,5 x 22,5 cm
– Afmetingen ingeklapt (LxBxH): 49,5 x 46 x 131,5 cm
– Gewicht: 15,18 kg
– Gewicht met verpakking: 18 kg
– Belastbaar gewicht: 110 kg
– Max. gebruikerslengte: 185 cm
– Kleuren: Groen, Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Batterijen
– Roterende massa: 5 kg
– Verstelbare zitting: Ja
– Verstelbaar stuur: Nee
– Inklapbaar: Ja
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 8
– Aantal programma’s: 0
-Optionele extra programma’s: 0
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren
– Borstband mogelijkheid: Nee
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Nee
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: iConsole+
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Groot comfortabel zadel, Eenvoudig montage, Multi positie stuur, Stevig frame, iConsole+ app
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar
7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit opvouwbare Thuisfiets is ideaal wanneer je wel graag op de hometrainer aan de slag wilt gaan, maar hier niet de ruimte voor hebt. Na het gebruik klap je hem namelijk eenvoudig in en dankzij de transportwielen is hij makkelijk te verplaatsen zodat hij niet in de weg staat. Er is zowel een bidon- als een tablethouder aanwezig en het apparaat is ook compatible met je smartphone.

Voordelen
 • Inklapbaar dus neemt weinig ruimte in beslag
 • Compatible met smartphone
 • Hartslagmeting via het stuur
Nadelen
 • Geen ergometer aanwezig
 • Geen mogelijkheid voor borstband
 • Geen programma’s enkel weerstandniveaus

Beste hometrainer met lage instap – VirtuFit HTR 3.0i

Zou je wel graag een hometrainer willen gebruiken, maar heeft elk model dat je tot nu toe hebt gezien een veel te hoge instap? Dan is de VirtuFit HTR 3.0i met lage instap misschien wel wat voor jou. De fiets heeft een mooie matzwarte kleur en is belastbaar tot 150 kilogram. Verder beschikt hij ook over een comfortabel gelzadel en is het stuur verstelbaar zodat je altijd goed zit. 

De hometrainer beschikt over maar liefst 37 trainingsprogramma’s en 32 weerstandniveaus. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen veel kunt variëren. Ideaal om je conditie mee op te bouwen dus, maar ook om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt. Van de 37 programma’s zijn er overigens 3 die hartslag gestuurd zijn. Je hartslag wordt gemeten via de handsensoren of een borstband. Deze wordt overigens niet bijgeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

Het scherm van de hometrainer is LCD. Hij beschikt niet over kleuren maar is wel verlicht. Hierop kun je de tijd, afstand en snelheid aflezen. Ook zie je hierop het aantal verbrande calorieën, je hartslag en het wattage. Het apparaat beschikt over een bidon- en tablethouder, heeft Bluetooth en is compatible met je smartphone. 

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

599,00 899,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste hometrainer met lage instap

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 100 x 55 x 155 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 102 x 27,5 x 60 cm
– Gewicht: 43,5 kg
– Gewicht met verpakking: 46,7 kg
– Belastbaar gewicht: 150 kg
– Max. gebruikerslengte: 200 cm
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Roterende massa: 21 kg
-Verstelbare zitting: Ja
– Max. afstand tussen voetpedalen en zitting: 60 – 100 cm
– Hoogte zitting: Max. 115 cm
– Verstelbaar stuur: Ja
– Minimaal vermogen (Watt): 20 Watt
– Max. vermogen (Watt): 1000 Watt
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 32
– Aantal programma’s: 37
– Aantal gebruikersprogramma’s: 2
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 3
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag, Wattage, RPM
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Zwift
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Extra’s: Tablethouder, bidonhouder, lage instap, LCD display met Backlight, trainen met apps
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit HTR 3.0i is een erg mooie en complete hometrainer met een lage instap. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk is om op te stappen, bijvoorbeeld tijdens revalidatie of na een operatie. Er zijn 37 programma’s aanwezig en 32 weerstandniveaus. Daarnaast is hij voorzien van Bluetooth, is hij compatible met je smartphone, wordt je hartslag gemeten en is er een tablethouder aanwezig.

Voordelen
 • Lage instap
 • Erg veel programma’s en niveaus
 • Voorzien van Bluetooth
 • Compatible met smartphone
Nadelen
 • LCD display is niet kantelbaar en beschikt niet over kleuren
 • Borstband wordt niet meegeleverd

Beste ligfiets hometrainer (recumbent bike) – Tunturi Performance E50-R

Een hometrainer is ideaal wanneer je je conditie op wilt bouwen of in beweging wilt blijven. Maar wat nou als zittend trainen voor jou haast niet mogelijk is? De Tunturi Performance E50-R is een ligfiets, welke voor jou wellicht ideaal is. Het apparaat is geschikt voor mensen die herstellen van bijvoorbeeld een operatie of ongeluk, maar ook voor meer ervaren sporters. 

Er zijn 20 verschillende programma’s aanwezig, waarvan er vier voor beginnende sporters zijn. Daarnaast is het niveau ook aan te passen, zodat de training ook geschikt is tijdens de revalidatie. Zowel de rugleuning als de zitting is verstelbaar (Tip: Bekijk ook ons artikel over hometrainers met rugleuning), en er zitten transportwieltjes onder de hometrainer zodat hij eenvoudig verplaatst kan worden. De maximale gebruikerslengte is 205 centimeter, en het maximale gewicht is 135 kilogram. 

Je hartslag kan gemeten worden door middel van de handsensoren in de handvatten, maar dit kan ook met een borstband. Deze wordt echter niet meegeleverd en zou dus apart gekocht moeten worden. Het LCD display is verlicht, hierop zijn de tijd, snelheid, afstand, hartslag, wattage en het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Ook beschikt de trainer over een tablethouder, is hij compatible met je smartphone en voorzien van Bluetooth. Er zijn verschillende apps beschikbaar die gebruikt kunnen worden, zodat het voelt alsof je de hele wereld rondreist en geen training hetzelfde is. 

Tunturi Performance E50-R Ligfiets

1.029,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste ligfiets hometrainer

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 168 x 64 x 122 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 170 x 33 x 78 cm
– Gewicht: 55,4 kg
– Gewicht met verpakking: 61,1 kg
– Belastbaar gewicht: 135 kg
– Max. gebruikerslengte: 205 cm
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Netstroom
– Roterende massa: 11 kg
– Lage instap: Ja
– Zitting verstelbaar: Ja
– Rugleuning verstelbaar: Ja
– Verstelbaar stuur: Nee
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Nee
– Weerstandsysteem: Magneet
– Aantal weerstandsniveaus: 32
– Aantal programma’s: 20
– Aantal gebruikersprogramma’s: 1
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 4
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Ja
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, Hartslag, Wattage
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Kinomap, Zwift, iConsole+, Tunturi Routes
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Nee
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
8Expert Score
Conclusie

De Tunturi Performance E50-R is een ligfiets en ideaal voor mensen die herstellende zijn van een operatie of ongeluk. Uiteraard kan de hometrainer ook door ieder ander gebruikt worden, zeker wanneer je deze houding fijner vindt dan de standaard houding. Er zijn verschillende programma’s en niveaus aanwezig, ook voor beginnende en herstellende sporters. Daarnaast is er een tablethouder aanwezig, is hij compatible met je smartphone en voorzien van Bluetooth.

Voordelen
 • Ideaal voor mensen die herstellende zijn
 • Veel programma’s en niveaus
 • Verschillende apps beschikbaar
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd
 • Is niet waterpas afstelbaar

Beste hometrainer voor lange mensen – Tunturi Performance E60 (tot 205 cm)

Wanneer je erg lang bent kan het lastig zijn een hometrainer te vinden waar je echt goed op past. De Tunturi Performance E60 is dan misschien wel geschikt voor jou, want hiervoor is de maximale lengte van de gebruiker 205 centimeter. 

Er zijn 20 programma’s te vinden op de hometrainer, voor beginners en gevorderden, maar daarnaast zijn er ook 4 hartslag gestuurde programma’s te vinden. Wil je deze volgen, dan dient je hartslag eerst gemeten te worden. Dit kan door middel van de sensoren in het stuur, maar je kan hier ook een borstband voor gebruiken. Deze wordt echter niet meegeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

Zowel de zitting als het stuur zijn verstelbaar en de hometrainer is waterpas afstelbaar. Verder is het apparaat compatible met je smartphone, is hij voorzien van Bluetooth en beschikt hij over een bidon- en tablethouder. Het scherm op de fiets is in kleur en verlicht. Hierop kun je je hartslag aflezen zodra de sensor begint met meten, maar ook kun je hierop de tijd, snelheid, wattage, de afstand, het programma en het aantal verbrande calorieën zien. 

Tunturi Performance E60 Hometrainer

969,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste hometrainer voor lange mensen

Specificaties

– Afmetingen verpakking (LxBxH): 119 x 28 x 68 cm
– Gewicht: 47,7 kg
– Kleuren: Grijs
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Max. hellingshoek: 0 %
– Verstelbare zitting: Ja
– Verstelbaar stuur: Ja
– Minimaal vermogen (Watt): 10 Watt
– Inklapbaar: Nee
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Inductie
– Aantal weerstandsniveaus: 32
– Aantal programma’s: 20
– Aantal gebruikersprogramma’s: 1
– Aantal hartslaggestuurde programma’s: 4
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Kleuren display: Ja
– Verlicht display: Ja
– Kantelbaar scherm: Nee
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Compatible met smartphone: Ja
– Connectiviteit: Bluetooth
– Apps: Tunturi Routes
– Tablethouder: Ja
– Bidonhouder: Ja
– Gebruik: Thuisgebruik, Semi-professioneel
– Garantie thuisgebruik: 3 jaar
– Garantie semi-professioneel gebruik: 2 jaar
8Expert Score
Conclusie

De Tunturi Performance E60 is ideaal voor langere mensen, want de maximale gebruikerslengte is 205 centimeter. Verder beschikt deze hometrainer over veel verschillende programma’s en niveaus, en zijn er daarnaast ook nog verschillende apps te gebruiken. Dit zorgt zeker voor meer uitdaging, waardoor geen training hetzelfde is. Het apparaat is compatible met je smartphone, voorzien van Bluetooth en dankzij de tablethouder kun je ook je favoriete serie kijken tijdens het fietsen.

Voordelen
 • Geschikt voor lange mensen
 • Compatible met smartphone
 • Verschillende apps mogelijk
Nadelen
 • Borstband niet meegeleverd
 • Geen USB poort aanwezig

Koopgids – tips voor het kopen van de beste hometrainer 

Nu je de hometrainers van verschillende merken hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Inklapbaar of niet 

Als je niet veel ruimte hebt, of gewoon niet wilt dat de hometrainer continu in de weg staat, dan is een inklapbare hometrainer ideaal. Kijk in dat geval wel goed naar de verschillende functies. Heeft het inklapbare model alle functie die jij wilt gebruiken en zijn jouw lengte en gewicht geschikt voor dit model?  

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene hometrainer gaat tot 150 kilogram gaat, maar een ander gaat slechts tot de 110 kilogram. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft.

Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. Mocht je zeer zwaar belastbare hometrainer zoeken, we hebben ook een artikel over hometrainer voor zware mensen.

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een hometrainer, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. 

Compatible 

Kijk jij graag een film of serie tijdens het fietsen, of wil je graag oortjes in met je favoriete muziek? Dan is een houder voor je tablet ideaal. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs compatible met je smartphone, wat het allemaal net even makkelijker maakt. 

Hartslagmeting 

Je hartslag is ontzettend belangrijk en moet dan ook zeker te meten zijn wanneer je gaat fietsen. Vaak zijn er hartsensoren aanwezig in de handvatten van het apparaat, maar je hartslag kan ook gemeten worden door middel van een borstband. Het nadeel hierbij is alleen wel dat deze niet meegeleverd wordt, en je deze dus apart aan zou moeten schaffen. 

Ergometer 

Wanneer er bij een hometrainer staat dat hij voorzien is van een ergometer houdt dit eigenlijk in dat de kracht die jij gebruikt op de hometrainer uitgedrukt wordt in wattage. Zo kun je aan het begin van je training het aantal wattage instellen, welke in feite bepaald hoeveel weerstand jij krijgt tijdens je training. Dit is vooral ideaal bij een revalideerproces, maar ook als je intervaltrainingen wilt gaan doen. 

Programma’s 

Er zijn vaak verschillende programma’s te vinden op de hometrainer. Meestal zijn er een aantal speciaal voor beginners en een aantal voor gevorderden. Daarnaast heb je dan nog programma’s die je zelf in kunt stellen of die gebaseerd zijn op je hartslag. 

Niveaus 

Het aantal weerstandniveaus laat zien hoeveel weerstand de hometrainer jou kan geven, en is dus in principe hetzelfde als de ergometer. Hoe hoger het niveau, hoe meer weerstand jij tijdens je training krijgt. 

Keuze maken

Nu is het tijd om een keuze te maken. Welke hometrainer past het beste bij jou? Heb je graag een lage instap, of wil je ruimte besparen met een inklapbare hometrainer of wil je graag vanuit jouw stoel trainen met een stoelfiets of aan het bureau met een deskbike. Kijk goed naar de voor- en nadelen van de apparaten en bekijk welke functies je erop wilt hebben zitten. Vergelijk deze met de prijs en maak op basis hiervan de keuze die het beste bij jou past.

FitBike Ride 5 iPlus

Beste koop hometrainer
399,00

FitBike Senator iPlus - Ergometer

Beste hometrainer voor ouderen en senioren
749,00

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

Beste goedkope hometrainer
189,00 259,00

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Beste hometrainer met lage instap
599,00 899,00

Tunturi Performance E50-R Ligfiets

Beste ligfiets hometrainer
1.029,00

Tunturi Performance E60 Hometrainer

Beste hometrainer voor lange mensen
969,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo