Beste massagekussen van 2023

Sommigen van ons hebben een veeleisend leven, we hebben een fulltime baan, een hoop hobby’s, en hebben weinig vrije tijd. We kunnen dus wel een klein verwenmomentje voor onszelf hebben en daarom kun je denken aan een massagekussen dat helpt als we te moe zijn om wat dan ook te doen en je echt een massage nodig hebt.

Dit artikel zal een ultieme referentie worden voor diegenen die op zoek zijn naar de beste keuze massage kussens. Je zult leren over verschillende soorten kussens en hun voordelen, waar moet je op letten bij de aanschaf, wat mag je verwachten van een prominente keuze, en nog veel meer dingen die ik sta op het punt om met u te delen.

Disclaimer: Als je een gezondheidsprobleem hebt, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je het apparaat gebruikt. Denk hierbij aan Medische implantaten, een pacemaker, spatadereden of bij zwangerschap bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan kanker en andere gezondheidsproblemen. Raadpleeg bij twijfel gewoon altijd je (huis)arts!

Beste massagekussens in één overzicht – Onze top 5

Qumax Massagekussen

Beste shiatsu massagekussen

Medisana MCN PRO

Beste massagekussen voor een autostoel
124,00

Sanbo WL20

Beste massagekussen voor de nek

Comfy massagekussen

Beste massagekussen voor de rug
125,00

Wat is een massagekussen?

Een massagekussen is een gewoon kussen waarin een massageapparaat is ingebouwd. Het wordt meestal gebruikt voor de rug, nek en schouders, maar het kan ook op andere delen van het lichaam worden gebruikt.

Het hoofddoel van dit type fitnessapparaat is het geven van massagetherapie aan je rug en nek. Dit zijn de gebieden waar de meeste mensen last hebben van pijn, spanning en zelfs pijn. Wanneer je het juiste type kussen gebruikt, kun je deze symptomen onmiddellijk verlichten en de levenskwaliteit verbeteren.

Waarom een massagekussen?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een massagekussen in plaats van een bezoek aan een professionele masseuse.

Ten eerste zijn ze veel betaalbaarder dan iemand inhuren die elke dag naar je huis komt om zijn magie op je lichaam uit te oefenen! Dit is een enmalige investering die je doet en je voor een langere tijd van heerlijke massages kan voorzien.

Bovendien zijn ze draagbaar, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen, zelfs als je naar het buitenland reist! Sommige kun je dus ook gebruiken als normaal kussen, aangezien ook zacht zijn als je hem niet aanzet. Dubbel lekker!

Beste koop massagekussen – Lifeproducts draadloos massagekussen

Het hoogwaardige Lifeproducts Wireless Massagekussen wordt geleverd met vier roterende koppen die zijn ontworpen om een diepe shiatsu-massage te geven om de spieren te ontspannen en pijn te verlichten. De massagekoppen draaien tegen de wijzers van de klok in en met de wijzers van de klok mee om de spieren diep te masseren, wat ook kan helpen bij het voorkomen van blessures als gevolg van stress en overbelasting van de spieren.

Dit toestel is draadloos en draagbaar, zodat u het gemakkelijk mee op reis kunt nemen. Het werkt op een oplaadbare batterij en wordt geleverd met zowel een netadapter als een autoadapter, zodat u het thuis kunt gebruiken of mee kunt nemen op lange reizen.

Je kunt dit product ook gebruiken terwijl u achter uw bureau op het werk zit of terwijl u tv kijkt in uw huiskamer. Dit maakt het gemakkelijk om het op elk moment van de dag te gebruiken.

Het Lifeproducts Wireless Massagekussen heeft een extra warmhoudfunctie die de bloedtoevoer naar de spieren bevordert en het effect van de massage versterkt door nog meer spieren te ontspannen en verder te verlichten.

Lifeproducts Draadloos Massagekussen

44,95
Laatste update was op: 13 februari 2023 20:38

Beste koop massagekussen

8Expert Score
Conclusie

Komt neer op een mooi verlicht massagekussen die je heerlijke shiatsu of compressiemassage kan geven in voornamelijk de rug, nek en schouders. Echter kan die ook gebruikt worden voor andere delen van het lichaam. Wel zal je rekening moeten houden met het feit dat die vrij pittige massages geeft.

Voordelen
 • Draadloos
 • Warmtefunctie
 • Klein van formaat
 • Shiatsu- &amp
 • compressiemassage
 • Gebruiksvriendelijk
Nadelen
 • Kan worden ervaren als stevig
 • 2 uur batterijduur

Beste shiatsu massagekussen – Qumax Massagekussen

Het Qumax Shiatsu Massagekussen is een stijlvol en comfortabel massagekussen dat is ontworpen om u te helpen ontspannen. Dit massagekussen geeft verlichting aan de spieren in de nek, schouders, rug en dijen. De 3D roterende massageballen zorgen voor een shiatsu massage. Je kunt de warmtefunctie van dit massagekussen naar wens instellen. Dit zorgt voor extra ontspanning.

Dit Qumax Shiatsu Massagekussen heeft 4 massagekoppen die in een S-vorm over uw lichaam bewegen. Deze massagekoppen verlichten de spierspanning in uw nek, rug en dijen. De 4 massagekoppen zorgen voor een shiatsu massage, waardoor dit kussen geschikt is voor gebruik op verschillende delen van uw lichaam.

Het Qumax Massagekussen heeft 2 snelheden: laag en hoog. U kunt de snelheid van de massageballen eenvoudig veranderen met een knop op de afstandsbediening. Omdat het Qumax Massagekussen draadloos is, is het gemakkelijk mee te nemen als u bijvoorbeeld met de auto of trein reist.

Qumax Massagekussen

39,95
Laatste update was op: 13 februari 2023 20:38

Beste shiatsu massagekussen

8Expert Score
Conclusie

Een mooi massagekussen die zich helemaal focust op de shiatsumassage. Er zitten 4 massagekoppen in het kussen verwerkt die het tot een ware massage maken! Eenvoudig in gebruik, maar zonder afstandsbediening. Maar dat is misschien ook wel overbodig als je hem al aan hebt staan.

Voordelen
 • Puur gefocust op shiatsu massage
 • Geschikt voor meeste delen van het lichaam
 • Warmtefunctie
 • Instelbare snelheid
 • Inclusief auto adapter
Nadelen
 • Geen timer
 • Geen afstandsbediening

Beste massagekussen voor een autostoel – Medisana MCN PRO

De Medisana MCN PRO is een massagekussen met warmtefunctie. Het heeft twee programma’s die elk vijftien minuten duren. De MCN Pro heeft 14 shiatsu-massagekoppen. De massagekoppen zorgen ervoor dat u een aangename massage krijgt waarbij de spanning uit uw nek en schouders verdwijnt.

Het massagekussen is ideaal voor gebruik in de auto, maar het kan ook thuis of op kantoor worden gebruikt. Gebruik de afstandsbediening om de intensiteit van de massage op laag of hoog in te stellen en het gebied te bepalen waar je gemasseerd wilt worden.

Het nadeel van de MCN Pro is dat hij niet gemakkelijk zelf te dragen is. Naast een aangename shiatsu-massage biedt het zitje ook vibratiemassage in 3 verschillende intensiteiten.

Dit geeft uw heupen ontspanning tijdens een lange rit. Met de afstandsbediening kunt u de instellingen van de Medisana MCN PRO gemakkelijk tijdens het rijden wijzigen. Hij schakelt ook automatisch uit na 15 minuten, zodat er geen risico is op oververhitting of overmatig gebruik van de batterij.

Medisana MCN PRO

124,00
Laatste update was op: 13 februari 2023 20:38

Beste massagekussen voor een autostoel

9Expert Score
Conclusie

Als je dus op zoek bent naar een massagekussen dat je in jouw (auto)stoel kunt plaatsen, dan is dit wel echt de beste keuze! Het heeft veel massagezones en je kunt alles gemakkelijk instellen met de afstandsbediening.

Voordelen
 • Vibratiemassage in het zitvlak
 • Heeft een timer
 • 3 jaar garantie
 • Afstandsbediening
 • Veel massagezones
 • Warmtefunctie
Nadelen
 • Groot van formaat en dus moeilijk mee te nemen
 • Niet draadloos

Beste massagekussen voor de nek – Sanbo WL20

Als u op zoek bent naar een massagekussen dat uw nek kan bereiken, dan moet u de Sanbo WL20 overwegen. Dit heerlijke massagekussen heeft een nekmassager die verstelbaar is. Bovendien kunt u het overal gebruiken vanwege de draadloze functie.

Het biedt een breed scala aan massagemogelijkheden voor een goede prijs. Het is gemaakt van kunstleer, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en comfortabel aanvoelt op de huid.

Je kunt hem ook verbinden met een app waarop je kunt zien hoe het kussen werkt en hoe je hem het beste kunt gebruiken! De Sanbo WL20 heeft acht massagekoppen, die slim geplaatst zijn zodat je zelfs de moeilijk bereikbare plekken op je rug kunt masseren. Er is een timer voor vijftien minuten, waarna het kussen automatisch uitschakelt.

Zo kunt u ontspannen en weet u zeker dat u geen belangrijke berichten of oproepen mist. Je kunt ook gebruik maken van de meegeleverde app waarop je kunt zien hoe het kussen werkt en hoe je hem het beste kunt gebruiken!

Sanbo WL20

39,99
Laatste update was op: 13 februari 2023 20:38

Beste massagekussen voor de nek

7.5Expert Score
Conclusie

De Sanbo WL20 is een goed uitziend kussen dan je een heerlijke shiatsu massage kan geven. Hij is gemakkelijk mee te nemen en ook zeer goed geprijsd. Zeker als je bedenkt dat je hiervoor dus niet meer naar de masseur hoeft.

Voordelen
 • Warmtefunctie
 • Shiatsumassage
 • Multifunctioneel
 • 8 massagekoppen
 • Inclusief veiligheidstimer
Nadelen
 • Kan als krachtig worden ervaren
 • Geen afstandsbediening

Beste massagekussen voor de rug – Comfy massagekussen

Ons Comfy massagekussen is een goede keuze als u op zoek bent naar een goed massagekussen voor de rug. Dit massagekussen heeft 4 roterende noppen die een diepe weefselmassage geven aan de gebruiker.

De massagekoppen staan onder een hoek en bewegen van boven naar beneden. De koppen bewegen met de klok mee en tegen de klok in, waardoor het te masseren gebied beter wordt bestreken. De roterende knobbels zorgen voor een shiatsu-massage, wat betekent dat de aandacht wordt gericht op specifieke delen van uw lichaam, waardoor de spierspanning wordt verlicht.

Het kussen heeft ook verwarmingskussens in het lumbale gedeelte van het kussen die een warmtetherapie voor uw rug bieden. Dit verbetert de bloedcirculatie, verlicht de druk en stress in uw onderrug, en kan helpen bij spierkrampen of spierpijn.

Comfy massagekussen

125,00
Laatste update was op: 13 februari 2023 20:38

Beste massagekussen voor de rug

8.5Expert Score
Conclusie

Dit is wel het meest zachte massagekussen in onze top 5. Je kan hem dan ook gebruiken om normaal op te liggen. Doordat die ook nog een zacht omhulsel heeft is die ook fijner voor de rug als je erop ligt, omdat de rest ook nog iet wat wordt ondersteund.

Voordelen
 • Zacht
 • Draadloos
 • Warmtefunctie
 • 2 jaar garantie
 • Wasbaar
Nadelen
 • 1 uur batterijduur
 • Geen afstandsbediening

Koopgids – Tips voor waarop je moet letten bij de aanschaf

Nu je de top 5 hebt gezien van verschillende soorten massage kussens is het tijd om ook aandacht te besteden aan de punten waarop je moet letten als je een massage kussen wilt gaan kopen. Hieronder geven we je een aantal tips mee die je daarbij kunnen helpen.

Type massage

Er zijn twee hoofdtypen massagekussens: degene die gebruik maken van trillingen en degene die gebruik maken van Shiatsu.

Vibrerende massagekussens maken gebruik van een kleine motor om het kussen te laten vibreren, wat aanvoelt alsof iemand op je rug of hoofd tikt.

Shiatsu maakt gebruik van een rolmechanisme dat heen en weer beweegt en daarbij uw spieren kneedt. Hoewel beide zeer effectief zijn om spanning te verlichten, geven sommige mensen de voorkeur aan het intensievere gevoel van Shiatsu.

Lichaamsgebied waar je het kan gebruiken

Lichaamszone waar je het kunt gebruiken. Sommige kussens zijn ontworpen voor gebruik op uw rug, terwijl andere alleen op uw onderrug en bilspieren of nek/schouders werken. Weer andere bieden volledige lichaamsdekking wanneer ze in een geschikte stoel of zetel worden geplaatst.

Draadloos?

Bij draadloze modellen hoeft u de stekker niet in het stopcontact te steken om ze te laten werken. U kunt ze dus bijna overal gebruiken zonder dat u een stopcontact in de buurt nodig hebt. De versies met snoer bieden over het algemeen meer vermogen en een langere batterijlevensduur dan hun draadloze tegenhangers.

Formaat

Als je jouw massagekussen onderweg of op het werk wilt gebruiken, kun je overwegen een klein model in reisformaat aan te schaffen. Als je iets wilt dat in de stoel van je auto of je bureaustoel past, zorg er dan voor dat het voor dat doel ontworpen is. Massagekussens zijn er in verschillende maten en sommige modellen zijn leuke cadeautjes voor vrienden of familieleden!

Timer

Sommige producten hebben een automatische uitschakeling na 20 minuten. Dit is handig als je wegdommelt tijdens je massage! Let ook op functies zoals warmte (die vermoeide spieren kan helpen kalmeren) en vibratie (die spanning kan helpen verminderen).

Afstandsbediening

Sommige massagekussens hebben een afstandsbediening zodat je de instellingen kunt aanpassen zonder op te staan en naar het bedieningspaneel te reiken. Dit kan vooral handig zijn als u het product gebruikt terwijl u in een stoel zit of op een ligstoel ligt.

Massagekussen kopen

Dan is het nu toch echt tijd om een keuze te gaan maken! Welke past het beste bij jouw behoefte? Neem de kooptips nog eens goed door en maak daarna een keuze. Hieronder hebben we voor het gemak onze top 5 nog eens ingevoegd.

Qumax Massagekussen

Beste shiatsu massagekussen

Medisana MCN PRO

Beste massagekussen voor een autostoel
124,00

Sanbo WL20

Beste massagekussen voor de nek

Comfy massagekussen

Beste massagekussen voor de rug
125,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo