Beste half rack van 2023

Een half rack is een rek waarop je meerdere fitness oefeningen kunt doen. Hij is dus erg multifunctioneel, en daardoor voor veel trainingen in te zetten. Hij lijkt een beetje op een squatrek, echter is de half rack veel zwaarder uitgevoerd. Bovendien kun je hier meer verschillende oefeningen op doen. 

Accessoires zoals de optrekstang en lat pulley zijn hierbij vaak aanwezig, maar ook een opslagruimte voor je halterschijven. Ga je hem vergelijken met de power rack, dan is dit rek compacter. Waar de power rack 4 verticale staanders heeft, heeft de half rack er maar 2. Hier komt overigens ook de naam voor het rek vandaan, want hij wordt gezien als de helft van een power rack. 

Naast de staande versie van dit rek, zijn er ook versies die je aan de muur kunt bevestigen. Ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt, want deze is nog compacter. Bovendien zijn er ook uitvoeringen verkrijgbaar waarbij je het rek na de training in kunt klappen. 

Wil je ook graag een half rack aanschaffen, maar weet je niet welke er nou echt goed is? Wij hebben een mooi overzicht voor je gemaakt met de beste half racks van dit moment. Wanneer je er, na het doornemen van het overzicht, nog niet uit bent, kun je ook onze koopgids raadplegen. Hier vind je net wat meer informatie over de belangrijkste punten. 

Beste half rack in één overzicht – Onze top 5

Powertec WB-HR - Black

Beste Betaalbare half rack
449,00

Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack

Beste inklapbare halfrack aan de muur
884,40

Beste koop half rack – PTessentials HR100 Titan Half Rack 

Onze beste koop half rack is de PTessentials HR100 Titan Half Rack. Een mooi en stevig rek met een industriële look, die je door middel van de montage platen ook nog aan de vloer vast kunt maken wanneer dit wenselijk is. het voordeel hierbij is dat hij nooit om kan vallen. Gebruik je hem alleen in je privégym, dan zal dit niet snel gebeuren, maar wanneer er meerdere mensen gebruik van maken kan dit een fijn pluspunt zijn. 

Het rek is voorzien van spotters zodat je ook in je eentje kunt trainen. Heb je moeite met de laatste squat? Dan kun je door middel van de spotters je halterstang veilig wegleggen en er onder vandaan komen. Ook is er een pull-up bar aanwezig voor het uitvoeren van je oefeningen. 

Een ander groot voordeel is dat dit rek is voorzien van een plate holder. Hier kun je je schijven in opbergen zodat ze niet vies worden of ergens op de vloer liggen. Is dit wel het geval, dan is de kans groot dat je hier per ongeluk tegenaan loopt of er over struikelt. 

Verder is het rek ook voorzien van band pegs voor iedereen die graag een extra uitdaging wilt hebben. Ook zijn de j-hooks voorzien van inlays. Dit zorgt ervoor dat je stang niet zal beschadigen of zal krassen op het moment dat staal op staal wordt gelegd. 

De afmetingen van het half rack zijn 234,5 x 173,3 x 122,5 centimeter en hij weegt 116 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 400 kilogram.

PTessentials HR100 Titan Half Rack

799,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 18 februari 2023 00:07

Beste koop half rack

8.5Expert Score
Conclusie

Het HR100 Titan Half Rack van PTessentials is een rek met een mooie, industriële uitstraling. Hij is voorzien van spotters voor het veilig trainen, en er zijn montage platen aanwezig om het rek aan de vloer vast te maken. Ook beschikt hij over een plate holder voor je schijven, j-hooks met inlays en band pegs voor iedereen die meer uitdaging wilt.

Voordelen
 • Mooie uitstraling 
 • Inclusief montage platen
 • Plate holder voor schijven aanwezig 
 • J-hooks voorzien van inlays
Negatives
 • Erg zwaar
 • Geen transportwielen aanwezig

Beste betaalbare half rack – Powertec WB-HR – Black 

Wil je wel graag een half rack aanschaffen, maar wil je hier geen maandloon aan uitgeven? Dan is de Powertec WB-HR – Black voor jou wellicht een goed idee. Dit mooie rek is gemaakt van staal en heeft een diepzwarte kleur, wat ervoor zorgt dat hij overal tot zijn recht komt. Het rek is ideaal om te gebruiken in je eigen fitnessruimte, maar kan ook goed gebruikt worden in de sportschool of bijvoorbeeld bij een fysiopraktijk.

Wat zo fijn is aan dit rek, is dat je met je eigen lichaamsgewicht kunt trainen. Het frame is namelijk sterk genoeg om presses en pull-ups uit te voeren. Uiteraard kun je ook vrije halteroefeningen doen, zoals het uitvoeren van squats. Dit gebeurt altijd op een veilige en effectieve manier. 

Het grootste voordeel bij dit betaalbare half rack, is dat je er de app POWERTRAINER bij krijgt. Met deze app krijg je niet alleen inzicht in je krachttraining, maar het geeft je ook een overzicht van alle oefeningen die mogelijk zijn op het rek. Weet je niet hoe je een bepaalde oefening uit moet voeren, dan is dat geen probleem. De app laat je door middel van tekeningen en video’s precies zien wat je moet doen. Daarnaast geeft hij ook aan welke spiergroepen je met de oefening traint. 

Ook is het mogelijk het rek te combineren met de Utility Bench om zo nog meer trainingsmogelijkheden te creëren. Het rek is daarnaast ook uit te breiden met de Lat Tower waardoor je ook oefeningen als de biceps curl, cable shrug en de single arm cable chest fly kunt uitvoeren.

Zowel de start- als de eindposities zijn vrij instelbaar op elke hoogte en het dikke rubber dat aanwezig is, beschermt de halterstang. Ook zorgt het rubber ervoor dat het geluid verminderd wordt bij het afleggen van de halterstang. Het rek wordt geleverd met een pull-up bar en 2 opbergsystemen voor je schijven. 

De afmetingen van het half rack zijn 125 x 90 x 208 centimeter en hij weegt 60 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 300 kilogram. 

Powertec WB-HR - Black

449,00
Laatste update was op: 18 februari 2023 01:44

Beste Betaalbare half rack

7.5Expert Score
Conclusie

Dit betaalbare half rack laat zien dat je geen groot geldbedrag neer hoeft te leggen voor het uitvoeren van verschillende oefeningen. Het rek is veilig en stevig, en heeft een belastbaar gewicht van 300 kilogram. Er zijn meerdere oefeningen beschikbaar, en door het gebruik van de meegeleverde app kun je alle mogelijke oefeningen inzien. Ook kun je zien welke spieren je traint per oefening, en krijg je inzicht in je training.

Voordelen
 • Inclusief app 
 • Meer oefeningen mogelijk in combinatie met Utility Bench en Lat Tower
 • Voorzien van dik rubber
 • 2 opbergsystemen aanwezig
Nadelen
 • Geen schijven meegeleverd

Beste inklapbare halfrack aan de muur – Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack

Ben je op zoek naar een inklapbaar halfrack voor aan de muur, omdat je thuis niet genoeg ruimte hebt voor een staand model? Kijk dan eens naar de Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack. Dit is een volwaardig halfrack die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen en in kunt klappen wanneer je klaar bent met je training.

Wil je niet naar de sportschool toe, omdat je het niet fijn vindt met zoveel mensen in een ruimte te trainen of simpelweg omdat je daar na je werk gewoon geen zin meer in hebt? Dan is een trainingsruimte in huis ideaal. Het probleem hierbij is vaak wel dat je hier dan ook echt de ruimte voor moet hebben. Zeker wanneer je graag meerdere apparaten gebruikt tijdens je training, heb je vaak een flinke kamer nodig om alles neer te zetten.

Dit rek is echter ontzettend ruimtebesparend, omdat je hem ten eerste aan de muur bevestigt, en hij ten tweede maar 10 centimeter van de muur afstaat wanneer hij volledig is ingeklapt. Hierdoor kun je hem dus ook gewoon in de garage of zelfs in de slaapkamer ophangen, want ingeklapt hangt hij nagenoeg niet in de weg. 

De afmetingen van dit rek zijn 203 x 89 x 186 centimeter en hij weegt 61 kilogram. Doordat dit rek aan de muur bevestigt moet worden is het maximaal belastbaar gewicht 180 kilogram.

Athletic Performance Wall Mounted Folding Half Rack

884,40
Laatste update was op: 18 februari 2023 01:44

Beste inklapbare halfrack aan de muur

8Expert Score
Conclusie

Dit halfrack van Athletic Performance is ontzettend ruimtebesparend omdat hij aan de muur bevestigd wordt en ingeklapt kan worden. Na je training klap je het rek dus gewoon in tegen de muur aan, waarbij hij maar 10 centimeter van de muur afhangt. 

Voordelen
 • Erg ruimtebesparend 
 • Eenvoudig systeem 
 • Inklapbaar
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 180 kilogram omdat hij aan de muur hangt

Meest complete half rack – Body-Solid ProClubLine Extended Half Rack Squatrek 

Wil je graag het meest complete half rack aanschaffen, zodat je zeker weet dat je alle belangrijke oefeningen thuis uit kunt voeren? Dan is de Body-Solid ProClubLine Extended Half Rack Squatrek echt iets voor jou. Het rek is erop gemaakt om intensief gebruikt te worden, en kan ook gebruikt worden in combinatie met zware gewichten. 

Het rek is voorzien van een robuust stalen frame waardoor je work-outs altijd veilig, stabiel en solide zullen zijn, ook wanneer je met erg zware gewichten traint. Het rek is voorzien van spotters op elke 2,5 centimeter, zodat je altijd voor de perfecte stretch kunt gaan zonder dat je hiermee veiligheidsrisico’s loopt. 

Naast de spotters is het half rack ook voorzien van premium j-cup lift-offs en een geïntegreerde chinning bar die te gebruiken is voor het doen van pull-ups, chin-ups en een training van het volledige bovenlichaam. Ook is er een achter-extensie aanwezig met een opslagruimte voor je Olympische schijven. 

De afmetingen van het rek zijn 206 x 206 x 226 centimeter en hij weegt 160 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 454 kilogram.

Body-Solid ProClubLine Extended Half Rack Squatrek

1.595,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 18 februari 2023 01:44

Meest complete half rack

9Expert Score
Conclusie

De Body-Solid ProClubLine Extended Half Rack Squatrek is een mooi compleet rek voor het uitvoeren van verschillende oefeningen. Het rek is voorzien van spotters op elke 2,5 centimeter zodat je altijd veilig kunt trainen, en heeft een achter-extensie met ruimte voor het opbergen van je schijven.

Voordelen
 • Compleet half rack 
 • Spotters op elke 2,5 centimeter
 • Voorzien van achter-extensie voor het opslaan van je schijven
Nadelen
 • Is erg zwaar

Beste halfrack met lat pulley – Newton Fitness Black Series BLK-250 Half Rack 

Een halfrack heeft niet altijd een mogelijkheid voor de lat pulley. Ben je op zoek naar een halfrack met lat pulley, dan zit je met de Newton Fitness Black Series BLK-250 Half Rack helemaal goed. Dit is namelijk een combinatie van een half rack en een high & low pulley, waardoor je veel meer oefeningen thuis kunt beoefenen. 

Het rek is gemaakt van een 3 millimeter dikke staalconstructie waardoor hij niet alleen erg stevig is, maar ook ontzettend veilig. Bovendien kun je daardoor ook trainen met zwaardere gewichten. Uiteraard is het half rack voorzien van zware j-hooks en spotters zodat je alle oefeningen verantwoord uit kunt voeren. Denk hierbij aan het doen van squats, bench presses en overhead presses. Zowel de j-hooks als de spotters zijn verstelbaar in 13 hoogtes. 

Het unieke aan dit half rack is natuurlijk de toevoeging van de high & low pulley. Dankzij de kwalitatieve materialen heb je altijd de juiste spanning op de kabels, waardoor oefeningen als de seated row en lat pull down mogelijk zijn. Ook heeft het rek aan de achterkant een plate tree voor het opslaan van je schijven, en een bar storage voor het opslaan van je halterstang. Dankzij de pull-up bar is het bovendien mogelijk pull-ups en chin-ups te doen. 

Het rek wordt geleverd met verstelbare dipsteunen in 3 verschillende breedtes, een landmine attachment, een high & low pulley met bicepsstang en lat bar, seated row voetplaten en verstelbare leg lockers. 

De afmetingen van het rek zijn 154 x 170 x 233 centimeter en hij weegt 165 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 350 kilogram. 

8.5Expert Score
Conclusie

Wanneer je graag een half rack wil aanschaffen die voorzien is van een lat pulley, is de Newton Fitness Half Rack de juiste keuze. Deze wordt geleverd met een high & low pulley met bicepsstang en lat bar, waardoor je veel meer oefeningen kunt doen op dit rek. Ook is er een plate tree voor je schijven, en een bar storage voor het netjes wegzetten van je halterstang

Voordelen
 • Mooie uitstraling 
 • Inclusief montage platen
 • Plate holder voor schijven aanwezig 
 • J-hooks voorzien van inlays
Nadelen
 • Erg zwaar
 • Geen transportwielen aanwezig

Koopgids – Tips voor het kopen van het beste half rack 

Je hebt nu alle half racks bekeken die in ons overzicht staan, en het kan zijn dat je al precies weet voor welk model je wilt gaan. Echter, de kans is ook aanwezig dat je nog steeds geen idee hebt, of dat je nog twijfelt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, zodat je nog net dat beetje extra informatie door kunt lezen. 

Afmetingen 

De afmetingen van een half rack zijn voor de meesten erg belangrijk. Zeker wanneer je niet beschikt over een ontzettend grote ruimte om te trainen, is het goed te kijken naar de afmetingen van apparaten. Een half rack is vaak vrij groot omdat je er meerdere oefeningen op uit kunt voeren. Kijk daarom goed naar grootte hiervan, om zeker te weten dat hij past waar je hem wil hebben.

Maximaal belastbaar gewicht 

Ook het maximaal belastbare gewicht is belangrijk, zeker wanneer je graag met gewichten traint. De meeste rekken hebben een behoorlijk belastbaar gewicht. Kies je echter voor een rek dat aan de muur bevestigd moet worden, dan kan deze vaak minder gewicht aan. Let hier dus goed op bij het bepalen van je keuze. 

Mogelijkheden 

Op een normaal half rack zijn er bepaalde oefeningen die je kunt doen. Welke dit precies zijn, hangt een beetje af van de grootte van het rek. Veel verschil zal er echter niet in zitten, behalve bij een model dat aan de muur hangt. Hierbij zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter, omdat je minder ruimte hebt. 

Uitbreidingen 

Zou je graag meer willen dan alleen de oefeningen op een half rack, dan is het aan te raden te kijken naar eventuele uitbreidingen. Bij sommige rekken is het namelijk mogelijk een ander apparaat te combineren, zodat je meer oefeningen kunt doen. Ook zijn er rekken die al verkocht worden als combinatie. Op die manier kun je dus direct beginnen met andere oefeningen 

Compactheid 

Een half rack is niet per se compact te noemen, je moet er immers de nodige oefeningen op uit kunnen voeren. Toch kan er per merk veel verschil in de afmetingen zitten. Twijfel je tussen meerdere rekken, kijk dan altijd goed naar de afmetingen. Dit kan juist de doorslag geven waarom je wel of niet voor een bepaald model zou kiezen. 

Opbergruimte 

Je wilt je Olympische schijven en halterstang natuurlijk veilig op kunnen bergen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je er niet over kunt struikelen, maar zo blijven ze ook netjes en schoon. De meeste half racks zijn voorzien van een opbergruimte hiervoor. Vind je dit belangrijk, dan is het dus aan te raden hier goed op te letten in de beschrijving.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo