Beste roeitrainer van 2023

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te kunnen sporten. Of het nu gaat om de aanschaf van gewichten voor krachttraining of om een cardio apparaat waarmee je vooral aan cardiotraining kan doen, thuis sporten wordt steeds populairder. Een wellicht wat, overigens ten onrechte, onderbelichte groep is die van de roeitrainers. Dit fitnessapparaat kent veel varianten en mogelijkheden waardoor het voor ieder niveau geschikt is.

Het principe van een roeiapparaat is vrij eenvoudig. Met behulp van weerstand bootst je de roeibeweging zo goed als mogelijk na. Dit kan omdat het zitgedeelte mee naar achter schuift op het moment dat jij afzet met je benen. Aan het einde van die beweging trek je een stang die verbonden is door een kabel aan een vliegwiel naar achteren. Deze beweging blijf je herhalen. Het voordeel van deze manier van trainen is dat je meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt. Het betreft hier de arm-, been- en de rugspieren.

Er zijn veel verschillende soorten roeitrainers te koop. Van een eenvoudige uitvoering tot een uitgebreid apparaat waarbij de ervaring van het roeien bijna voelt alsof je op het water aan het roeien bent. Om een bepaalde verscheidenheid aan te brengen is er bij de verschillende categorieën aangegeven wat de beste koop is op dat gebied. 

Beste roeitrainers die je kunt kopen – Onze top 7

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste koop roeitrainer
349,00 499,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste roeitrainer voor thuis
699,00 899,00

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

Beste roeitrainer luchtweerstand
1.099,00 1.299,00

Tunturi Competence R20

Beste roeitrainer met magnetische weerstand
489,00

Finnlo Aquon Competition

Beste inklapbare roeitrainer
1.199,00

Focus Fitness Row 2

Beste goedkope roeitrainer
299,00

Kettler Aquarower 700

Beste waterroeier roeitrainer

Beste koop roeitrainer: VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Als je een roeitrainer zoekt die op veel gebieden geschikt is, dan kom je vanzelf uit bij de VirtuFit Row 450. Een apparaat wat voor zowel de beginnende roeier als de ervaren roeier geschikt is. Doordat je kan kiezen voor verschillende weerstanden, kan je dus ook de intensiteit van je training aanpassen.

Daarnaast is het een apparaat wat gemakkelijk op te bergen is wat handig kan zijn als je niet genoeg ruimte hebt om deze roeitrainer te laten staan. Een belangrijk kenmerk is dat het een magnetisch vliegwiel heeft. Dit heeft als voordeel dat je in kan stellen met welke weerstand je wil trainen. Een extra voordeel is dat dit apparaat vrijwel geen geluid maakt.

De VirtuFit Row 450 heeft zelf een gewicht van 25 kg en is daardoor dus gemakkelijk te verplaatsen. Wel staat die stabiel en is die belastbaar tot 130 kg. De maximale gebruikerslengte is 195 cm en heeft een zithoogte van 18-25 cm. Je kunt dit namelijk verstellen. Je kunt gebruik maken van de 10 verschillende weerstandsniveaus en de row 450 kun je ook inklappen. Wel heeft die geen programma’s die je kunt volgen. Wil je meer over dit apparaat weten, bekijk dan ook eens onze VirtuFit Row 450 roeitrainer review.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

349,00 499,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste koop roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

Als je een eenvoudige roeitrainer zoekt dan is de VirtuFit Row 450 een uitstekende keus. De prijs is niet te hoog, het opruimen gaat eenvoudig en het geluid wat je hoort tijdens een training is minimaal.

Voordelen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Eenvoudige bediening
 • Verschillende programma’s
 • Maakt weinig geluid
 • Is handig op te bergen
Nadelen
 • Geen mogelijkheid om te koppelen aan een app
 • Geen mogelijkheid om je voortgang op te slaan
 • Maar één rail wat voor mensen die breed zijn minder fijn kan zijn.

Beste roeitrainer voor thuis: VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Als je meer wil dan alleen een basistrainer en je de slag goed te pakken hebt zou je kunnen denken over de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Deze roeitrainer die de beste koop is voor thuis heeft het roeien een extra dimensie gegeven door de beweging die je maakt niet alleen horizontaal te laten zijn maar daarbij ook een beweging naar boven te maken.

Hierdoor worden je spieren op een andere manier belast waardoor je training zelf intensiever wordt. Een voordeel daarnaast is dat deze roeitrainer uitgerust is met industriële lagers waardoor het voor iedereen geschikt is en de kwaliteit hoger is. Deze roeitrainer is inklapbaar waardoor je hem gemakkelijk ergens kan opbergen.

Verder is de VirtuFit Semi-pro roeitrainer weegt zelf in zijn totaal 34 kg en heeft een vliegwiel van 14 kg. Het heeft een magnetisch weerstandssysteem en is belastbaar tot 150 kg. De maximale gebruikerslengte is ook nog een 200 cm dus je kunt als groot persoon prima los op deze roeitrainer. Verder heeft het 16 weerstandsniveaus en en maar liefst 34 programma’s waar je uit kunt kiezen.

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

699,00 899,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste roeitrainer voor thuis

9Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro biedt meer uitdaging dan een gewone roeitrainer omdat je ook naar boven beweegt. Daarnaast is het een stevig model dat toch inklapbaar is waardoor het minder ruimte inneemt. Echt top dus voor de actieve thuissporter.

Voordelen
 • Extra uitdaging omdat de roeibeweging is uitgebreid met een beweging naar boven
 • Sterke uitvoering door o.a. het gebruik van industriële lagers
 • Opvouwbaar waardoor je het gemakkelijk op kunt ruimen
 • Zwaar vliegwiel
 • Zeer stil
Nadelen
 • Het scherm waarop de training wordt bijgehouden is niet kantelbaar en daardoor kan het wat moeilijker af te lezen zijn
 • De pedalen zijn niet af te stellen

Beste roeitrainer met luchtweerstand: VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer Bluetooth/ANT+

Als je naar roeitrainers kijkt dan is er een groot verschil in een apparaat met luchtweerstand en met magnetische weerstand. Bij een roeitrainer met luchtweerstand is het zo dat de beweging meer lijkt op echt roeien dan bij een magnetische weerstand. Daarbij is het zo dat als je meer kracht zet of de snelheid opvoert je weerstand ook hoger wordt, zoals het in het echt ook is.

Bij deze VirtuFit Ultimate pro 2i ergometer roeitrainer Bluetooth/ANT+ is werkelijk ook aan alle andere zaken gedacht. Vaak is het voor lange mensen een probleem om een roeitrainer te gebruiken maar bij dit apparaat is dat echter niet van toepassing. De materialen die gebruikt zijn, hebben een hoge kwaliteit en slijten bijna niet waardoor je lang gebruik kan maken van dit apparaat. Een ander voordeel is dat je via een bluetooth verbinding je hartslag kan weergeven op de kantelbare display.

De VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer is een zeer professionele roeitrainer die in zijn totaal 50 kg weegt en een zithoogte heeft van 50 cm. Je kan dus gemakkelijk op de Ultimate Pro 2i opstappen. De maximale gebruikerslengte is maar liefst 220 cm wat hem echt een roeitrainer maakt voor lange mensen. Mocht je wat zwaarder zijn, dan hoef jij je bij dit apparaat ook geen zorgen te maken, want het is belastbaar tot een gewicht van 230 kg. Als kers op de taart heeft deze roeitrainer een Bluetooth ANT+ display, waardoor jouw bluetoothverbinding zeer sterk is. Wil je meer weten over deze roeitrainer, lees dan onze volledige VirtuFit Ultimate Pro 2i roeitrainer review.

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

1.099,00 1.299,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste roeitrainer luchtweerstand

9.5Expert Score
Conclusie

Als je op zoekt bent naar een apparaat waarbij je een roeitraining kan doen die veel weg heeft van een training op het water is dit een ideaal apparaat. Met de ingebouwde programma’s is er voldoende uitdaging om jezelf te verbeteren. Ook is het mooi dat deze roeitrainer hoog belastbaar is en je hem zelfs kunt inklappen. Als kers op de taart heeft het als een van de weinige een ANT+ display. Je betaald er wat voor, maar dan heb je ook wat!

Voordelen
 • Voelt alsog je op het water aan het roeien bent
 • Zeer hoge kwaliteit
 • Stabiel apparaat
 • Zeer geschikt voor lange mensen
 • ANT+ display
 • Hoge zithoogte
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet te verbinden met smarthphone

Beste goedkope roeitrainer: Focus Fitness Row 2

Als je niet te veel geld wil uitgeven aan een roeitrainer maar toch in verhouding een goed apparaat wil hebben is de Focus Fitness Row 2 een uitstekende keuze. Dit apparaat heeft een magnetische weerstand en kan je zelf instellen op 1 van de 8 verschillende programma’s die het heeft. Het apparaat biedt alle mogelijkheden die voor de beginnende roeier nodig zijn. De uitstraling van dit apparaat is degelijk te noemen en is absoluut niet goedkoop.

Als je kijkt naar de kwaliteit dan is de prijs absoluut het overwegen waard. Daarnaast is deze roeitrainer onderhoudsarm. Het apparaat is niet geschikt voor mensen langer dan 1.90. Daardoor is het voor sommige mensen geen optie. Verder is die ook maar belastbaar tot 120 kg en is er dus niet heel veel ruimte als je rond dit gewicht weegt. Het apparaat zal dan sneller slijten.

Het Focus Fitness Row 2 weegt in zijn totaal 26 kg en heeft dubbele kogellagers. Wel is deze roeitrainer niet waterpas afstelbaar en zal die dus wat minder stevig staan tijdens het roeien. Het vliegwiel is 7 kg zwaar wat het een vrij licht vliegwiel maakt en dus minder soepel loopt dan roeitrainers met een zwaarder vliegwiel.

Focus Fitness Row 2

299,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste goedkope roeitrainer

7Expert Score
Conclusie

Wie een eenvoudige roeitrainer zoekt kan met de Focus Fitness Row 2 prima aan de slag. Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat de weerstand voldoende is om een zware training te volgen. De prijs zorgt ervoor dat dit apparaat voor veel mensen die beginnen het overwegen waard is.

Voordelen
 • Zeer aantrekkelijk geprijst
 • Degelijke uitstraling
 • Onderhoudsarm
 • 8 weerstandsniveaus
 • Vrij stil
Nadelen
 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1.90
 • Geen mogelijkheid om de hartslag op het scherm te zien

Beste waterroeier: Kettler Aquarower 700

Een aparte categorie binnen de roeitrainers is de waterroeier. Deze roeitrainer maakt namelijk gebruik van waterweerstand waardoor de beleving van het roeien zo compleet mogelijk is. Het principe is vrij eenvoudig. Door het toevoegen van water in een speciale tank, is de weerstand hoger. Als je op zoek bent naar een roeitrainer in deze categorie is de Kettler Aquarower 700 een uitstekende keuze.

De uitstraling bij dit apparaat is door zijn bijzondere kleurstelling uniek te noemen. Daarnaast ervaar je de weerstand van het roeien zoals je die op het water ook zal ervaren. De hoogwaardige materialen die gebruikt zijn zorgen ervoor dat de slijtage minimaal is ook bij intensief gebruik. Daarnaast is de zitting en de voetsteunen allemaal in te stellen. 

De Kettler Aquarower 700 is in zijn totaal 33 kg zwaar (zonder het water erin) en is belastbaar tot 150 kg. Ook zitten er 5 weerstandsniveaus op waar je uit kun kiezen en je kunt hem waterpas afstellen. Bij het ontwerp valt gelijk op dat die is gemaakt met hout, wat hem anders maakt dan de meeste roeitrainers. Ook biedt de Aquarower 700 bluetooth ondersteuning zodat jij jouw hartslagband kunt koppelen met het apparaat.

Kettler Aquarower 700

TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste waterroeier roeitrainer

8Expert Score
Conclusie

Voor de Kettler Aquarower 700 heb je voldoende ruimte nodig om deze neer te kunnen zetten maar dan heb je ook een apparaat wat aan alle eisen voldoet. Doordat je een waterweerstand hebt is de ervaring bijna hetzelfde als in een roeiboot.

Voordelen
 • Stevig apparaat
 • Door de weerstand in water blijft je weerstand altijd aanwezig
 • lijkt alsof je op het water aan het roeien bent
 • Bluetooth ondersteuning
Nadelen
 • Niet in te klappen
 • Prijzig
 • Geen trainingsprogramma

Beste roeitrainer met magnetische weerstand: Tunturi Competence R20

Als je kiest voor een roeitrainer thuis voldoet een roeitrainer met een magnetische weerstand prima. Deze weerstand die je voelt wordt door een magneet die je vooraf instelt bepaalt. Hierdoor is het niet zo dat als je harder roeit je meer weerstand hebt. De Tunturi Competence R20 heeft echter voldoende voordelen om dit apparaat te benoemen als het gaat om een roeitrainer met magnetische weerstand.

Als eerste is dit apparaat opklapbaar en daardoor gemakkelijk op te bergen. Daarnaast kan je door een draaiknop van weerstand veranderen en zijn er 8 niveaus van weerstand te vinden. De eenvoudige bediening zonder veel rompslomp zorgt ervoor dat je snel aan de slag kan. Als laatste is het geluidsniveau laag tijdens het gebruik. Je kunt dus in alle rust lekker trainen zonder je te irriteren aan een piepend of schavent geluid.

De Tunturi competence R20 heeft een totaal gewicht van 32 kg en is belastbaar tot 135 kg. De raillengte is 105 cm en je zit tijdens het roeien op een hoogte van 25 cm. je kunt hem verbinden met een borstband om jouw hartslag te meten en er zitten handige transportwieltjes op. Verder is de stroomvoorziening met batterijen, dus je bent niet met snoeren aan het klooien.

Tunturi Competence R20

489,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste roeitrainer met magnetische weerstand

7.5Expert Score
Conclusie

De compacte roeitrainer Tunturi Competence R20 is een prima keuze binnen de categorie met magnetische weerstand. De mogelijkheden zijn ruim voldoende om een goede training te hebben. Daarnaast is het een groot voordeel dat dit apparaat eenvoudig op te bergen is.

Voordelen
 • Eenvoudig op te bergen en in te klappen
 • Weinig geluid tijdens het gebruik
 • Eenvoudige bediening waardoor je snel aan de slag kan
Nadelen
 • De stabiliteit is wat minder doordat er geen antislip poten onder zitten
 • De computer kent maar beperkte mogelijkheden

Beste inklapbare roeitrainer: Finnlo Aquon Competition

Een roeitrainer is een groot apparaat en neemt veel ruimte is. Daardoor is het voor veel mensen die thuis een roeitrainer willen hebben belangrijk dat deze inklapbaar is. De Finnlo Aquon Competition is de wat dat betreft het meest geschikt. Daarnaast is het voordeel dat deze roeitrainer gebruik maakt van luchtweerstand wat de training meer uitdagend maakt. Verder is dit apparaat uitgerust met voldoende programma’s en een lcd-scherm waarop de verschillende waarde die je belangrijk vindt, zijn af te lezen.

Door zijn hoge gewicht is de stabiliteit geen enkel probleem maar het in elkaar klappen en opbergen is erg eenvoudig met dit apparaat. Een aanrader als je wel de volledige functionaliteit wil van een roeitrainer met luchtweerstand die toch gemakkelijk op te bergen valt. Dus dat is mooi meegenomen.

De Finnlo Aquon Competition heeft een totaal gewicht van 36,6 kg en een maximale belastbaarheid van 150 kg. De maximale gebruikerslengte is 200 cm. Ben je dus niet te groot en zwaar, dan is deze roeitrainer een zeer goede optie! De rail heeft een lengte van 120 cm en je zit op een hoogte van 39 cm. Er zitten 9 weerstandsniveaus en 10 programma’s op die je kunt volgen.

Finnlo Aquon Competition

1.199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 08:38

Beste inklapbare roeitrainer

8.5Expert Score
Conclusie

Het gemak waarmee je de Finnlo Aquon Competition roeitrainer opbergt is het grootste pluspunt. Zeker als je in aanmerking neemt dat dit apparaat werkt met luchtweerstand. De mogelijkheden zijn groot waardoor het een uitstekend apparaat is voor je trainingen. Mocht dit niet helemaal aansluiten, dan kun je ook ons artikel over inklapbare roeitrainers bekijken.

Koopgids – punten om op te letten tijdens het kopen van een roeitrainer

Als je een roeitrainer wil aanschaffen dan is het goed om op een aantal zaken te letten. 

Een roeitrainer bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Het zitgedeelte. Omdat je bij roeien heen en weer gaat is een stoel die je kan aanpassen erg prettig
 • De rails. Hierover gaat de stoel heen en weer. Hoe groter deze rails is, hoe beter deze geschikt is voor lange mensen.
 • Een stang of roeispaan. Let hierbij vooral erop of het lekker in je hand ligt. 
 • Steun voor voeten. Bij sommige modellen kan je dit instellen. 
 • Vliegwiel. Aan de stang zit een ketting of band die zicht opwindt op het vliegwiel. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe beter de stabiliteit vaak is.
 • Computer. Bijna elke roeitrainer heeft een computer. Sommige zijn te koppelen met een smartphone of kunnen de hartslag lezen als je een band omdoet.

Soort weerstand

Als je het over weerstand hebt bij een roeitrainer dan gaat het altijd over de kracht die je moet zetten om de beweging af te kunnen ronden. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder de beweging wordt en hoe meer calorieën je verbrandt. Er zijn drie soorten weerstand

Magnetische weerstand

Roeitrainers met een magnetische weerstand maken zoals je misschien wel verwacht gebruik van een magneet. Hiermee wordt er door een magneet het moeilijker om het vliegwiel te bewegen. Hoe meer elektriciteit door de magneet loopt, hoe sterker die het vliegwiel afremt. Bekijk hier ook eens onze roeitrainers met magnetische weerstand.

Luchtweerstand

Roeitrainers met luchtweerstand maken gebruik van de lucht. Hierbij wordt er door lucht een weerstand gecreëerd. Hoe harder je trekt aan de stang, hoe hoger de weerstand wordt. Geeft een ervaring die lijkt op het roeien op water. Ook kun je de weerstandsniveaus gewoon instellen in hoeverre het jouw niveau is. Ook kun je eens de roeitrainers met luchtweerstand bekijken.

Waterweerstand

Roeitrainers met waterweerstand hebben een tank met water. Door meer of minder water toe te voegen wordt de weerstand bepaald en voelt het alsof je in het water aan het roeien bent omdat je het water ook hoort klotsen tijdens jouw training. Bekijk ook eens de roeitrainers met waterweerstand.

Hoop zaken

Zoals je ziet zijn er best veel zaken waar je rekening mee kan houden. Maar ook hier geldt dat je vooral moet kijken naar je persoonlijke voorkeuren. Hou je ervan om een goed overzicht van je training te hebben dan kan je een uitgebreide computer kiezen. Gaat het vooral om de beweging zo veel mogelijk op het echte roeien te laten lijken dan kan je kiezen voor een roeitrainer met waterweerstand.

Roeitrainer merken

Naast het onderscheid bij de roeitrainers op basis van wensen kan je ook een keuze maken op basis van de fabrikant.

Concept2 

Concept2 is een fabrikant die al in 1981 een roeitrainer ontwikkelde met luchtweerstand. In eerste instantie vooral voor roeiers maar dit werd al snel door andere sporters overgenomen.

Tunturi

Tunturi is een Scandinavische fabrikant die vooral gericht is op duurzaamheid. Daarom stellen ze hoge eisen aan de kwaliteit van hun roeitrainers

VirtuFit

VirtuFit is een Nederlandse fabrikant van fitnessapparaten waaronder de roeitrainer valt. Ze maken gebruik van degelijke materialen en vinden dat kwaliteit ook voor een scherpe prijs geleverd kan worden.

Andere merken

Daarnaast zijn er ook allerlei andere merken zoals Kettler, Crivit en Waterrower. Voor alle merken geldt eigenlijk dat de kwaliteit goed is en dat je vooral moet kiezen waar je persoonlijke voorkeur ligt.

We hopen dat je een beter beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een roeitrainer en dat je voor jezelf de juiste keuze kan make!n. Veel roeiplezier

Roeitrainer online kopen

Focus Fitness Row 2

Beste goedkope roeitrainer
299,00

Kettler Aquarower 700

Beste waterroeier roeitrainer

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beste koop roeitrainer
349,00 499,00

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

Beste roeitrainer voor thuis
699,00 899,00

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

Beste roeitrainer luchtweerstand
1.099,00 1.299,00

Tunturi Competence R20

Beste roeitrainer met magnetische weerstand
489,00

Finnlo Aquon Competition

Beste inklapbare roeitrainer
1.199,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo