VirtuFit Row 450 roeitrainer review 2023

De VirtuFit Row 450 roeitrainer is een geweldig fitnessapparaat om thuis te sporten. Deze roeitrainer is niet alleen voor je conditie thuis op te bouwen. Je kunt door het roeien ook veel calorieën verbranden. Doordat je roeit zet je veel spieren aan het werk. Je gebruikt met het roeien vrijwel je hele lichaam. Met het roeien gebruik je niet alleen de arm en beenspieren. De bil, rug, schouders en zelfs de buikspieren worden gebruikt. Geen enkele spier kan uitrusten tijdens je training. Met de VirtuFit Row roeitrainer zul je flink wat calorieën verbranden omdat elke spier tijdens de training energie nodig heeft. Na de training heeft elke spier weer energie nodig voor het herstel ervan en zo verbrand je flink wat calorieën mits je er vol voor gaat. Met de VirtuFit Row 450 weet je dat je een goede training zult hebben waarbij alle spieren worden aangepakt in je lichaam.

VirtuFit Row 450 roeitrainer kopen / prijsvergelijking

Impressie

virtufit-row-450-roeitrainer-impressie
virtufit-row-450-roeitrainer-pedalen
virtufit-row-450-roeitrainer-display
virtufit-row-450-roeitrainer-ingeklapt

VirtuFit Row 450 roeitrainer ontwerp

Het ontwerp van de VirtuFit Row 450 is zo ontworpen dat die zeer stil is. Thuis trainen gebeurt in een zeer stille modus. Dit komt doordat de roeitrainer een “silent magnetic” weerstandssysteem heeft waardoor je geruisloos kunt trainen. De VirtuFit Row 450 roeitrainer heeft de mogelijkheid dat je kunt schakelen tussen 10 verschillende weerstanden. Niet alleen is de overgang tussen de weerstanden stil, maar ook de beweging over de brede rails is geluidloos. 

Het zitvlak is voorzien van PU wielen. Door deze wielen is de roeitrainer steviger en soepeler als andere vergelijkbare roei apparaten. Er is in het ontwerp van de roeitrainer ook gedacht aan mensen die langer zijn. De rails zijn namelijk lang genoeg gemaakt zodat je een goede roeislag kunt maken. Er is ook gedacht aan een systeem zodat jij de VirtuFit Row 450 gemakkelijk kunt opbergen en dat gebeurt door het “space saver” systeem. Doordat je roeitrainer een stuk kleiner wordt als je deze inklapt kun je hem gemakkelijk door de transportwieltjes verplaatsen en dan opbergen. 

Bij de VirtuFit Row 450 wordt een Nederlandse en Engelstalige montage en gebruikershandleiding geleverd. De VirtuFit roeitrainer heeft de kleur zwart wat past in elk huis. De fitnessapparaten van VirtuFit zijn allemaal van goede kwaliteit. Door deze VirtuFit Row 450 review willen wij aangeven dat deze roeitrainer net zoveel kwaliteit uitstraalt en waarmee je een volledige training kunt doen zelfs intensiever. 

Door de verstelbare voetriemen kun jij je zithouding goed aanpassen. De VirtuFit roeitrainer is voorzien van antislip pedalen zodat je niet wegglijdt. Bij de roeitrainer van VirtuFit is veel aandacht besteed aan het design, gebruiksgemak en de uitgebreide functionaliteiten. De VirtuFit Row 450 weegt 25 kg en heeft een belastbaar dragend gewicht van 130 kg. De roeitrainer van VirtuFit is stevig omdat die gemaakt is van metaal en kunststof. Hoogwaardige materialen die zorgen dat je roeitrainer stevig op de grond blijft staan.

Hoe gebruik je de roeitrainer van VirtuFit Row 450?

Het kan zijn dat je nog nooit geroeid hebt maar je wel iets van sport wil doen waar je al jou spieren mee kunt trainen, dan is roeien natuurlijk de beste optie. Hoe gebruik je dan een roeitrainer dat zul jij je dan afvragen. Dit zullen wij je in deze VirtuFit Row 450 review in het kort beschrijven. 

Het is namelijk belangrijk dat je bij het roeien een goede houding aanneemt. Dit doe je door je rug recht te houden en dan iets voorover te buigen. Zorg ervoor dat je voeten goed vastzitten door middel van de verstelbare voetriemen. Om roeibewegingen te maken zet je de voeten af tegen de veilige anti slip pedalen en dan beweeg jij jouw lichaam weer terug. Om de weerstand te veranderen kun je eenvoudig de weerstand verstelknop gebruiken. Op het display scherm van de VirtuFit Row 450 roeitrainer kun je jouw oefeningen precies volgen. Je ziet dan de tijd, het aantal roeislagen, het calorieverbruik en het aantal roeslagen per minuut. Hierdoor kun jij jezelf uitdagen of je prestaties verbeteren. Je zult hierdoor een betere conditie krijgen en een hogere calorieverbranding.

Wat is dus nodig voor een goede training:

  1. Houdt je rug recht
  2. Houdt je armen gestrekt tot jouw benen gestrekt zijn
  3. Als je benen gestrekt zijn trek je de roeispaan (stang) helemaal naar je borst
  4. Dan weer terug en je herhaalt deze stappen

Voor wie is de VirtuFit Row 450 geschikt?

De roeitrainer van VirtuFit is voor iedereen te gebruiken die in huis wil trainen. Zoek je een fitnessapparaat waarmee je al je spieren kan trainen dan is de roeitrainer zeer geschikt. Het zal ook geen probleem zijn voor mensen die langer zijn. De VirtuFit roeitrainer is zo gemaakt dat dit mogelijk is. De rails zijn langer gemaakt zodat je een goede roeislag kunt maken. 

De functies van de VirtuFit Row 450

Wij begrijpen dat je graag wilt weten welke functies de Row 450 allemaal heeft en daarom hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet.

Weerstandsniveaus

Op de VirtuFit Row 450 roeitrainer zitten 10 weerstandsniveaus. Deze stel je eenvoudig in met de weerstand verstelknop. Dit zorgt voor een betere conditie maar ook kun jij je zelf meer uitdagen in je eigen training. Je verbetert hiermee ook je prestaties. Des te meer jij je uitdaagt, zal dat ervoor zorgen dat je ook meer calorieën verbrand.

LCD-Scherm

Op het lcd-scherm kun jij het calorieverbruik, de tijd, het aantal roeislagen of het aantal roeislagen per minuut aflezen. Zo kun jij precies jouw oefening volgen.

De aluminium rails van de VirtuFit Row 450

De rails zijn langer gemaakt zodat het voor iedereen mogelijk wordt gemaakt ermee te trainen. Lange mensen zullen geen problemen hebben om deze roeitrainer te gebruiken. De VirtuFit Row is bijna geluidloos. Niet alleen de overgang tussen de weerstanden is stil maar ook de zitting over de rails hoor je niet. Dit komt omdat de zitting van PU wielen is voorzien.

Het space saver systeem

De roeitrainer is uitgerust met een space saver systeem waardoor je hem gemakkelijk en compact kunt opbergen. De afmetingen zijn 175×51,5×50 cm groot als die uitgeklapt is. Ben je klaar met trainen en wil je hem inklappen dan is deze space saver nog maar 70×51.5×90 cm groot. Het wordt voor jou gemakkelijk gemaakt om door middel van de transportwieltjes de VirtuFit Row 450 te verplaatsen en om op te bergen.

Het Silent magnetic weerstandsysteem

Met het silent magnetic weerstandsysteem van de VirtuFit Row 450 kun jij flexibel de weerstand aanpassen. Tijdens het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden zul je geen last hebben van geluid. Dat is een van de redenen dat de VirtuFit Row 450 review deze geschikt vindt voor een goede training in huis. Je zult je oefeningen kunnen doen zonder dat je voor overlast zorgt bij anderen. De roeitrainer is zeer stil.

De antislip pedalen

Om een goede training te kunnen doen op je VirtuFit Row 450 is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Je houdt je rug recht en buigt dan iets voorover. De verstelbare voetriemen zorgen ervoor dat je voeten goed vastzitten. Met deze houding zul jij gemakkelijk de roeibewegingen kunnen maken. De antislip pedalen zijn zo veilig gemaakt dat je niet weg kunt glijden.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Row 450 roeitrainer

Voor een goede indruk te geven met deze VirtuFit Row 450 review zullen we ook een aantal voor en nadelen opnoemen. Zo kun je voor jezelf beter zien of deze voor jou geschikt is.

Voordelen
  • Voetsteunen instelbaar
  • Antislip pedalen
  • Gebruikerslengte 
  • Transportwieltjes
Nadelen
  • Geen hartslagfunctie
  • Geen borstband mogelijk

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen van de VirtuFit row 450 kijken. In het kort zijn de voordelen dat diet instelbare voetsteunen heeft en deze ook anti slip zijn, je m,et een lengte van 195 cm prima kunt roeien op deze roeitrainer en dat die transportwieltjes heeft. Verder is die ook heel stil in het gebruik.

Voetsteunen instelbaar

De verstelbare voetriemen zorgen ervoor dat je voeten goed vastzitten zodat je de oefeningen goed kunt doen. Je neemt eerst je houding aan door de rug recht te houden en iets voorover te buigen en dan zet je de voeten vast.

Antislip pedalen

De antislip pedalen zorgen ervoor dat je niet wegglijdt tijdens de roeibewegingen. Je kunt veilig je voeten afzetten tegen de pedalen en dan heen en weer de bewegingen maken zonder enige moeite.

Gebruikerslengte

Je kunt met de VirtuFit Row 450 roeitrainer gemakkelijk trainen tot een lengte van 195 cm. De rails van de VirtuFit Row 450 zijn extra langer gemaakt zodat dit mogelijk is. Langere mensen zullen met plezier kunnen sporten met dit fitnessapparaat van VirtuFit.

Transportwieltjes

De VirtuFit roeitrainer is voorzien van transportwieltjes waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen naar elke ruimte.  Je tilt hem aan de ene kant op, zet hem op zijn transportwieltjes en rijden maar.

virtufit-roeitrainer-450-transportwieltjes

Stil in gebruik

Het mooie is dat die een magnetisch weerstandssysteem heeft. Hierdoor is die heel stil en kun je in alle rust lekker genieten van jouw training. Verder maak je zo ook geen mensen wakker als je in de ochtend wilt trainen. Dus dat is mooi meegenomen met deze roeitrainer.

Nadelen

Om een totaalbeeld te krijgen van de roeitrainer is het ook goed om te kijken naar de nadelen. Ook deze hebben we voor je op een rijtje gezet. Het heeft namelijk geen hartslagfunctie en je krijgt er ook geen borstband bij.

Geen hartslagfunctie

Een nadeel van de roeitrainer is dat je jouw hartslag niet kan aflezen. Mocht je dit willen, dan kun je beter even verder kijken naar een roeitrainer met hartslagfunctie erop. 

Geen borstband 

Er is geen mogelijkheid voor een borstband waardoor je geen extra metingen kunt doen. Maar dit is ook niet nodig bij de VirtuFit Row 450 roeitrainer. Want alle belangrijke oefeningen kun je aflezen op het display wat je nodig hebt bij het roeien van deze VirtuFit roeitrainer.

VirtuFit Row 450 review specificaties

ProductnaamVirtuFit Row 450 roeitrainer 
CategorieRoeitrainer
ArtikelcodeRow450
Belastbaar gewicht130 Kg
Garantie thuisgebruik 3 jaar
Gewicht25 Kg
Voetsteunen instelbaarJa
Kleur Zwart 
Maximale gebruikerslengte195 cm
Zithoogte18-25 cm
Aantal weerstandniveaus10
Mp3 ingangNee
Antislip pedalenJa
MaterialenMetaal, Kunststof
Monitor weergaveScan, totaalaantal roeislagen, tijd en calorieverbruik, aantal roeislagen per minuut.
Transportwieltjes Ja
OpklapbaarJa
Extra’sAluminium rail met PU-wieltjes, 
Lcd-scherm Ja
Silent magnetic weerstandsysteemJa
HandleidingNederlands en Engels

Handleiding

VirtuFit Row 450 kopen / aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

Met de VirtuFit Row 450 roeitrainer is het gemakkelijk om al jouw spieren te trainen. Niet alleen je arm en beenspieren worden getraind maar ook je bil, schouders, rug en buikspieren zullen geen rust krijgen. Dit zorgt ervoor dat je genoeg calorieën kunt verbranden. De roeitrainer van VirtuFit is ook geschikt voor langere mensen. De gebruikerslengte is tot 195 cm. Door de antislip pedalen hoef je niet bang te zijn dat je wegglijdt. Je zult hierdoor een stevige grip hebben bij het roeien. 

De VirtuFit Row 450 is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt hem heel gemakkelijk in- en uitklappen door middel van het space saver systeem. Ben je klaar met sporten kun je door middel van de transportwieltjes de VirtuFit Row 450 gemakkelijk verplaatsen naar elke ruimte die jij wilt of je kunt hem op deze manier opbergen want als die ingeklapt is neemt die niet veel ruimte meer in beslag. Tijdens je training kun je op het display je verloop van je oefeningen aflezen. Je kan het totaal van je aantal roeislagen aflezen maar ook de tijd en het calorieverbruik. Wil je het nog nauwkeuriger dan leest die ook de roeislagen af per minuut.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo