VirtuFit Easy Fit Roeitrainer review 2023

Zou je graag een toegankelijke roeitrainer willen? Ben je op zoek naar een roeitrainer van goede kwaliteit? Zoek dan niet verder want de VirtuFit Easy Fit roeitrainer is zeer toegankelijk. De roeitrainer is gebruiksvriendelijk en compact. Daarbij beschikt de VirtuFit Easy Fit roeitrainer over maar liefst 16 weerstandsniveaus. Dit cardio apparaat geeft je genoeg progressiemogelijkheden voor het roeien. In deze review zullen wij je alles vertellen van de Easy Fit Roeitrainer. Thema’s zoals het design en de functies komen uitgebreid aan bod. 

De voor en nadelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer zullen wij je niet onthouden want die zijn belangrijk om een goede keuze te maken in een fitnessapparaat. De VirtuFit Easy Fit is gemaakt van stevig materiaal zodat intensief roeien geen probleem is. Deze roeitrainer van Virtufit is ook geschikt voor langere mensen. De VirtuFit Easy Fit is voorzien van een ergonomisch zitje.

VirtuFit Easy Fit roeitrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

Een roeitrainer die genoeg mogelijkheden heeft en genoeg functies heeft waardoor je een volwaardige training kunt doen en die ook nog er strak uitziet.

virtufit-easy-fit-roeitrainer-ingeklapt
virtufit-easy-fit-roeitrainer-console
virtufit-easy-fit-roeitrainer-bidonhouder
roeien-op-virtufit-easy-fit-roeitrainer

Design

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer heeft een 111 centimeter lange rail. Het is wel een enkele rail. Het ergonomische zitje glijdt soepel over de rail heen. Je kunt met deze roeitrainer lange en vloeiende roeislagen maken. 

Voor extra comfort hebben de handgrepen een foam cover. De VirtuFit Easy Fit Roeitrainer heeft een opbergvak dat handig is wanneer je jouw bidon, sleutels of dergelijke wilt opbergen. De VirtuFit roeitrainer is voor iedereen die wil trainen goed. 

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer heeft een belastbaar gewicht van 130 kg. De roeitrainer is gebruiksvriendelijk en bied je de beste comfort. De VirtuFit roeitrainer is in de kleur zwart en is gemaakt uit kunststof en metaal. 

De roeitrainer van VirtuFit is voorzien van antislip pedalen. De pedalen zijn niet verstelbaar. Je kunt de VirtuFit Easy Roeitrainer inklappen. Door middel van de transportwieltjes kun je de VirtuFit Easy Fit roeitrainer verplaatsen en wegzetten. 

De roeitrainer heeft 16 weerstandsniveaus waarmee je kunt trainen. De roeitrainer is waterpas afstelbaar. Het weerstandsysteem is magneet. Het display is een LCD scherm. Op het scherm kun je de calorieën, rpm, tijd en het aantal roeislagen aflezen. 

Functies van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer is interessant omdat deze alle functies heeft die een roeitrainer zou moeten hebben. We zetten voor je de belangrijkste functies op een rij zodat je weet wat er mogelijk is met deze Virtufit Easy Fit roeitrainer.

16 weerstandniveaus

Roeien met de VirtuFit Easy Fit roeitrainer kun je spannender en intensiever maken door de 16 weerstandniveaus te gebruiken. Je spieren worden hierdoor nog extra goed getraind. Met de roeitrainer gebruik je bijna alle spiergroepen. Denk hierbij aan armen, schouders en benen. Het weerstandssysteem van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer werkt door middel van een riem. Je kunt de gewenste weerstand via de riem instellen door te draaien aan de draaiknop.

Inklapbare roeitrainer

Om ruimte te besparen is dit ook een mooie optie aangezien het een inklapbare roeitrainer is. Dat is ideaal wanneer je de VirtuFit Easy Fit roeitrainer wilt verplaatsen naar een andere ruimte en ergens opgeklapt wilt neerzetten. De roeitrainer staat je niet meer in de weg. De roeitrainer heet PU transportwielen waardoor het moeiteloos gaat.

virtufit-easy-fit-roeitrainer-ingeklapt

Een roeitrainer voor lange mensen

Ben je groter als de meeste mensen? Je weet dan dat niet alle roeitrainers voor je geschikt zijn. De VirtuFit roeitrainer zal dan voor je geschikt zijn want mensen die tot 2 meter lang zijn kunnen gebruik maken van de Easy Fit roeitrainer. Dat is te danken aan de rail van 111 cm. Deze rail heeft nog een voordeel en dat is dat je in staat bent om lange en soepele roeibewegingen te maken. 

Het duidelijke display op de roeitrainer

Je prestaties wil je goed kunnen monitoren op het display. Het display op de VirtuFit Easy Fit roeitrainer is vrij groot waardoor je alles goed kunt aflezen. Het display is op een goede plek gemonteerd zodat het gemakkelijk is af te lezen. Gegevens zoals het calorieverbruik, de tijd, afstand, het aantal roeislagen en de aantal roeislagen kun je monitoren.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer

Ieder product wat je in een winkel koopt heeft zijn voor en nadelen. Dat geld ook voor deze roeitrainer. Om te beginnen zetten wij ze graag op een rijtje voor je zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken. 

Voordelen
  • Geschikt voor lange mensen
  • Lange en soepele bewegingen en veel trainingsmogelijkheden
  • Een duidelijk display
  • Praktisch en inklapbaar
  • Bidonhouder
Nadelen
  • Geen ingebouwde hartslagmeting
  • Enkele rail

Voordelen

De Virtufit heeft een aantal voordelen. In het kort zijn de voordelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer dat die geschikt is voor lange mensen, het een lange soepele beweging heeft, een duidelijk display heeft, die praktisch en inklapbaar is en dat er een bidonhouder op zit.

Geschikt voor lange mensen

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer is door de 111 cm lange rail geschikt voor lange mensen. Op deze manier krijgen mensen die langer zijn ook de mogelijkheid om te trainen op een roeitrainer. Mensen tot een lengte van 2 meter mogen de roeitrainer gebruiken. Het belastbaar gewicht is 130 kg.

Lange soepele bewegingen en veel trainingsmogelijkheden

De rail van 111 centimeter zorgt ervoor dat je soepele roeibewegingen kunt maken met de VirtuFit Easy Fit roeitrainer. Niet alleen zal dit soepel gaan maar je kunt ook lange roeibewegingen maken. Het weerstandssysteem met 16 weerstanden dat je bedient door middel van een riem zorgt ervoor dat je genoeg trainingsmogelijkheden hebt.

Een duidelijk groot display

Een voordeel van het display is dat die groot is. Je kunt alles goed aflezen op het display. De display is op een plek gemonteerd zodat het voor jou als gebruiker gemakkelijk is af te lezen. Alle gegevens zoals bijvoorbeeld roeislagen, calorieën, afstanden en tijd kun je op het display direct zien.

Praktisch en inklapbaar

De roeitrainer is niet alleen praktisch maar heeft als voordeel dat je hem kunt inklappen. De roeitrainer kun je dan ergens neerzetten waar die niet meer in de weg staat. Het verplaatsen van de roeitrainer van VirtuFit gaat heel eenvoudig door de PU transportwieltjes. 

Bidonhouder

Laatste voordeel dat we je mee willen geven is dat dit roeiapparaat ook nog eens een bidonhouder heeft. Dit maakt dit apparaat dan ook zeer uniek aangezien er maar weinig roeitrainers zijn die een bidonhouder hebben.

Nadelen

Nadelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer zijn er ook. We zullen in het kort de nadelen van de VirtuFit Easy Fit roeitrainer opnoemen. Er zit namelijk geen ingebouwde hartslagmeter op en het heeft een enkele rail.

De hartslagmeting

Als je traint met deze roeitrainer kun je van alles aflezen. Als nadeel heeft de roeitrainer dat je geen hartslagmeting kunt doen. Als advies zou je een speciale borstband kunnen dragen en die koppelen aan een telefoon. Het is een manier om dan toch je hartslag in de gaten te houden.

Een enkele rail

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer is voorzien van een enkele rail van 111 cm. Een dubbele rail was misschien beter geweest. Vooral om beter je evenwicht te houden. Een dubbele rail is stabieler. Maar de rail is extra lang waardoor lange mensen kunnen trainen met deze roeitrainer. 

Specificaties

Raillengte111 cm
Kleur Zwart
MonitorweergaveCalorieën, afstand, tijd, roeislagen e.d.
TransportwieltjesJa, PU
Waterpas afstelbaar Ja
Weerstandniveaus16
HartslagmetingNee
Type displayLCD
GebruikThuisgebruik
Materialen Metaal en kunststof
Belastbaar gewicht130 kg
Gebruikerslengte200 cm
Groot displayJa
OpklapbaarJa
Accessoire opbergvakJa

Handleiding

VirtuFit Easy Fit Roeitrainer kopen/aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Easy Fit heeft vele voordelen. De roeitrainer is geschikt voor lange mensen dankzij de lange rail van 111 centimeter. Een ander voordeel van de lange rail is dat je soepele roeibewegingen krijgt. De roeitrainer heeft veel trainingsmogelijkheden door de 16 weerstandniveaus. 
Wat fijn is dat je de roeitrainer kunt inklappen zodat je ruimte krijgt. De VirtuFit roeitrainer heeft een groot display en je kunt alles duidelijk zien. De prijs is niet netjes want de roeitrainer heeft alle functies.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo