VirtuFit Row 800 roeitrainer review 2023

Sporten is gezond en soms heb je geen tijd om naar een sportschool te gaan. Je zou dan kunnen kiezen voor een fitnessapparaat voor thuisgebruik. Ben je al op zoek en wil je graag een cardio apparaat zoals een roeitrainer hebben? Dan is de VirtuFit Row 800 misschien een optie voor jou. Deze waterroeier is uniek. En dat komt omdat die met waterweerstand is. In deze review gaan we alles vertellen over het design, de functies en ook de voor- en nadelen. 

We zullen ook beschrijven voor wie de VirtuFit Row 800 geschikt is en voor wie niet. Alles komt aan bod zodat je op basis van die gegevens de juiste keuze kunt maken. Een goede roeitrainer in huis wil je natuurlijk het liefst voor een langere tijd. De roeitrainer moet ook passen bij jou trainingsdoelen. Wij zullen alles uitgebreid beschrijven. Benieuwd wat deze VirtuFit Row 800 allemaal kan doen voor jou? Lees dan verder…

VirtuFit Row 800 roeitrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

virtufit-water-resistance-row-800-roeitrainer-kantelbaar
virtufit-water-resistance-row-800-roeitrainer-tablethouder-netflix
virtufit-water-resistance-row-800-roeitrainer-kantelbaar-display
virtufit-water-resistance-row-800-roeitrainer-zijkant

Design

De VirtuFit Row 800 roeitrainer is uniek door zijn ontwerp. Dat komt omdat de watertank onder de zitting zit. Dat maakt de roeitrainer een stuk compacter. Je kunt gemakkelijk op- en afstappen omdat de zithoogte ook hoger hierdoor is. De zitting van de Row 800 roeitrainer is 50 cm van de grond. 

De zitting is vrij groot waardoor je een stevige en prettige zitpositie hebt. Trainen op de VirtuFit Row 800 is zeer comfortabel. Als je bezig bent met je training zal de zitting vloeiend glijden over de rail. Hier zorgen de kogellagers voor. De lengte van de rail is 105 cm. De roeitrainer is zwart.

De VirtuFit Row 800 is voor iedereen geschikt die niet langer is als 2 meter. Tijdens het roeien zet je de voeten af tegen de voetsteunen die je gelijk een hiel support geven. De roeitrainer Row 800 is voorzien van antislip pedalen en heeft verstelbare voetriemen. Wegglijden is niet mogelijk want de voetriemen houden je voeten goed op de plaats. 

De Row 800 roeitrainer heeft een kantelbare display. Je kunt op het display al jouw geboekte resultaten volgen. Op het scherm kun je bijvoorbeeld het aantal roeislagen, de calorieverbranding, de hartslag en de afstanden steeds aflezen. Tussendoor krijg je afwisselend een overzicht van een scan van de gegevens. De display kun je in een bepaalde hoek verstellen zodat je de training goed in beeld krijgt. 

Functies van de VirtuFit Row 800 roeitrainer

De roeitrainer heeft een aantal functies die we je niet willen onthouden. Zo gaan we je alles uitleggen over de watertank. De zithoogte van de VirtuFit Row is fijn als je opstapt en afstapt van de roeitrainer. Het kantelbaar scherm en het compacte en ergonomische design komen aan bod.

Kantelbaar scherm

Het kantelbaar scherm is handig omdat je hem in een hoek kunt verstellen. Je kunt altijd de training hierdoor goed volgen op het display. Het display laat je alle gegevens zien zoals de hartslag, de afstanden, het aantal roeislagen en zoveel meer. Als je aan het trainen bent laat de computer je wisselend een scan zien van de gegevens.

virtufit-water-resistance-row-800-roeitrainer-kantelbaar-display

Watertank

De VirtuFit Row 800 roeitrainer heeft een watertank. Je kunt de watertank gemakkelijk bijvullen of legen. Als je de watertank wilt legen dan kun je gebruik maken van de hevelaar die bij de roeitrainer zit. Wil je de watertank bijvullen dan kan dat door middel van een trechter en een slang. 

Je krijgt bij de Row 800 roeitrainer 4 chloor tabletten. De chloortabletten houden het water transparant en schoon. Je voorkomt groene afzettingen aan de randen van de watertank. Bacteriën maken weinig kans. 

Compact en ergonomische design

De Row 800 roeitrainer is ook geschikt voor lange mensen. Dat komt door het ergonomische design. Mensen tot 2 meter kunnen dankzij de rail van 105 cm gebruik maken van de Row 800 roeitrainer. Tijdens de roeislagen zet je de voeten af tegen de voetsteunen met hielsupport.

De verstelbare voetriemen en antislip pedalen houden de voeten op de plaats. De Row 800 is een uniek design en dat komt omdat de tank onder de zitting is geplaatst. De roeitrainer bespaart je hierdoor al veel ruimte en maakt deze compact. 

50 cm zithoogte

De zithoogte van de VirtuFit Row 800 roeitrainer is hoger dan bij andere roeitrainers. Er opstappen en afstappen gaat heel gemakkelijk. De zitting is verhoogd waardoor die 50 cm van de grond is. Je hebt een stevige zitpositie en die voelt ook comfortabel aan. Dat komt door het extra grote zitvlak op de VirtuFit Row 800 roeitrainer.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Row 800 roeitrainer

We willen dat je via de review een goede indruk krijgt over de voor- en nadelen van deze roeitrainer. Je kunt op basis hiervan bepalen of de Row 800 roeitrainer past in jouw trainingsschema. Bijzonder zijn de watertank en de zithoogte.

Voordelen
 • Zithoogte 50 cm
 • Transportwieltjes
 • Het ergonomisch design
 • Waterpas afstelbaar
Nadelen
 • Geen verlichte display
 • Borstband niet meegeleverd

Voordelen

In het kort zijn de voordelen van VirtuFit Row 800 roeitrainer dat die:

 • Zithoogte 50 cm 
 • Transportwieltjes 
 • Het ergonomisch design
 • Waterpas afstelbaar

Zithoogte 50 cm

De zithoogte is ideaal voor het opstappen en afstappen van de VirtuFit Row 800 roeitrainer. De verhoogde zitting is bij de sterke constructie 50 cm van de grond af. Dat is bij deze roeitrainer hoger dan bij andere roeitrainers.

Transportwieltjes 

De VirtuFit Row 800 is al compact omdat de tank onder de zitting zit. Je bespaart hierdoor al veel ruimte. Dat maakt de Row 800 uniek in zijn soort. De transportwieltjes zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Opbergen is geen probleem door de compactheid en de wieltjes.

Het ergonomisch design

De rail is 105 cm lang op de VirtuFit Row 800 roeitrainer en om die reden is de VirtuFit Row 800 geschikt voor iedereen met een lengte tot 2 meter. De verstelbare voetstraps en de antislip pedalen zorgen ervoor dat je veilig kunt sporten met de Row 800 roeitrainer. 

Waterpas afstelbaar

Heb je ongelijke vloeren? Geen enkel probleem. Je kunt de VirtuFit Row 800 roeitrainer namelijk waterpas afstellen. De Row 800 zal hierdoor stabiel gaan staan op alle vloeren. De roeitrainer staat in ieder geval stabiel.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Row 800 roeitrainer dat die:

 • Geen verlichte display
 • Borstband niet meegeleverd

Geen verlichte display

Ondanks dat de roeitrainer geen display heeft dat verlicht is kun je toch alles goed zien op het scherm. Alle vorderingen kun je gemakkelijk volgen op het display. Het kan een nadeel zijn wanneer je slechtziend bent. 

Borstband niet meegeleverd

De hartslag wordt gemeten via een borstband. Die wordt niet meegeleverd met de VirtuFit Row 800 roeitrainer. Je kunt deze wel bijbestellen samen met de roeitrainer. Voor een hartslagmeting heb je deze wel nodig.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelRow 800
EAN8719689982348
AntislippedalenJa 
Verlicht displayNee, display is wel kantelbaar
MaterialenKunststof en metaal
Zithoogte Ja, extra verhoogde zithoogte van 50 cm
Waterpas afstelbaarJa
TransportwieltjesJa
Maximale gebruikerslengte200 cm
Monitor weergaveRoeislagen, tijd, afstand, calorieën, hartslag
WeerstandsysteemWaterweerstand
Belastbaar gewicht140 kg
KleurZwart 
TransportwieltjesJa

Handleiding

VirtuFit Row 800 roeitrainer kopen/aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Row 800 heeft een stevige constructie. De zithoogte en de watertank maken de roeitrainer uniek. De roeitrainer heeft de hoogste zithoogte waardoor opstappen en afstappen eenvoudig gaat. Wat uniek is aan de VirtuFit Row 800 roeitrainer is dat de tank onder de zit is geplaatst.

Door het ontwerp is de roeitrainer een compact model. Dat is bijzonder voor deze roeitrainer. Alleen al dit alles maakt het tot een goede aankoop. Verder is de Row 800 roeitrainer voorzien van transportwieltjes en is waterpas afstelbaar. De roeitrainer is zwart. De VirtuFit Row 800 roeitrainer heeft waterweerstand. De training van je kan beginnen. Ben jij er klaar voor?

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo