VirtuFit HTR 2.0 hometrainer review 2023

Ben je op zoek naar een hometrainer? De VirtuFit HTR 2.0 is een mooie oplossing voor als je thuis wilt sporten. In deze review gaan wij je alles vertellen over de hometrainer van VirtuFit. Alle voor- en nadelen worden uitgebreid behandeld maar ook het design en de functies zullen aan bod komen. Dit cardio apparaat zorgt ervoor dat je kunt sporten wanneer je wilt. Lukt het je niet om naar de sportschool te gaan? 

Met dit fitnessapparaat heb je een geweldig sportmaatje als je gezond en fit wilt blijven. Het voordeel hiervan is dat je bij slecht weer niet naar buiten hoeft te gaan omdat je naar de sportschool moet gaan. Je kunt iedere dag gewoon trainen op de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer op elk tijdstip dat je zelf wilt. Haal je ideale sportmaatje in huis.

VirtuFit HTR 2.0 hometrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

Design

De VirtuFit hometrainer is uiterst geschikt voor alle cardio trainingen. De hometrainer ziet er ook modern uit. De kleuren zwart, grijs, groen en wit maken de VirtuFit HTR 2.0 tot een echte blikvanger. De hometrainer is gemaakt uit kunststof en metaal. De VirtuFit HTR 2.0 weegt 32,5 kg. 

Het stuur en de zitting van de hometrainer zijn verstelbaar. De hometrainer is geschikt voor mensen tot een lengte van 190 cm. Het belastbaar gewicht dat de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer kan dragen is 150 kg. De hometrainer heeft een lage instap. De lage instap is fijn voor mensen die minder beweeglijk zijn. 

Zo kunnen ze gemakkelijk op de hometrainer stappen. De hometrainer is stabiel en de zitting is zeer comfortabel. Het zadel van de VirtuFit HTR 2.0 is groot en ergonomisch. Je kunt het zadel in lengte en hoogte verstellen. Het stuur is ook verstelbaar. 

De VirtuFit HTR 2.0 hometrainer heeft transportwieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ben je klaar met trainen kun je hem op een eenvoudige manier opbergen. De kogellagers op de draaipunten voorkomen dat er een slag komt in de bewegingen. De bewegingen blijven vloeiend met de VirtuFit HTR 2.0.

Functies van de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer

De VirtuFit HTR 2.0 hometrainer heeft een mooi display waar je alles op kunt aflezen. De VirtuFit 2.0 is voorzien van 24 programma’s en is gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen door de transportwieltjes.

Het verlichte display

Tijdens je training kun je op het display de tijd, afstand en de snelheid aflezen. En als dat nog niet genoeg is kun je het aantal omwentelingen, de wattage, het calorieverbruik en je hartslag volgen op de VirtuFit 2.0 hometrainer tijdens de oefeningen. Via het doelhartslag programma kun je de hartslag in de buurt brengen van je doelhartslag. Deze is gebaseerd op jouw leeftijd en de tijd die je van tevoren moet instellen. 

Je hebt op de VirtuFit HTR 2.0 nog meer keuze uit hartslaggestuurde programma’s. Deze zullen de weerstand automatisch aanpassen tijdens jouw dagelijkse cardio trainingen.

24 programma’s

De VirtuFit heeft maar liefst 24 programma’s waar je uit kunt kiezen. De hometrainer heeft 14 voorgeprogrammeerde programma’s, een aantal hartslag programma’s, een handmatig programma, 1 programma voor het lichaamsvet, 1 wattage programma en 4 gebruikersprogramma’s waar jij een keuze uit kunt maken. Er zijn genoeg mogelijkheden om te zorgen dat je een volledige work-out krijgt op de VirtuFit HTR 2.0. Je kunt door de vele programma’s die de VirtuFit 2.0 hometrainer beschikt de training op jouw eigen tempo doen.

Transportwieltjes

De transportwieltjes op de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer zijn handig. Je kunt niet alleen de hometrainer verplaatsen maar ook gemakkelijk opbergen. Wil je de hometrainer in een andere ruimte dan kun je die gewoon ernaartoe rijden. Heb je lekker gesport en ben je klaar dan kun je de VirtuFit 2.0 heel gemakkelijk opbergen waar je maar wilt.

virtufit-htr-2.0-hometrainer-transportwiel

Voor- en nadelen van de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer

In de review beschrijven wij een aantal voor-en nadelen zodat je voor jouzelf kunt beslissen of de VirtuFit HTR 2.0 past bij jou dagelijkse training. De voordelen en nadelen kunnen je helpen om te kiezen voor de juiste VirtuFit Hometrainer.

Voordelen
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • De lage instap
 • 24 programma’s
 • Geschikt voor lange mensen (tot 190 cm)
Nadelen
 • Geen borstband
 • Niet opklapbaar

Voordelen

In het kort de voordelen van de VirtuFit HTR 2.0 hometrainer:

 • Verstelbaar zadel en stuur 
 • De lage instap 
 • 24 programma’s
 • Geschikt voor lange mensen (tot 190 cm)

Verstelbaar zadel en stuur

Het zadel op de VirtuFit HTR 2.0 heeft als voordeel dat het groot is. Het zitvlak is comfortabel zodat je gemakkelijk kunt trainen zelfs als je iets langer wilt trainen. Het zadel en het stuur zijn gemakkelijk verstelbaar in verschillende standen zodat je een goede zithouding blijft aanhouden.

De lage instap

De hometrainer is voorzien van een lage instap. Dat is ideaal voor mensen die zich moeilijker kunnen bewegen. Als je problemen hebt met op en af stappen dan is de VirtuFit een ideale hometrainer. Dat gaat heel gemakkelijk op deze hometrainer en is een voordeel wanneer je bijvoorbeeld aan het revalideren bent.

24 programma’s

Het aantal programma’s dat de VirtuFit HTR 2.0 heeft is een voordeel. Er zijn genoeg programma’s waarop je de training op kunt afstellen. De hometrainer heeft al 14 voorgeprogrammeerde programma’s als je meteen wilt beginnen met je oefeningen. Verder kun je gebruik maken van de hartslagprogramma’s en de andere programma’s die de HTR 2.0 te bieden heeft.

Geschikt voor lange mensen (tot 190cm)

Veel hometrainers zijn niet verstelbaar. Als je dan langer bent dan is het onmogelijk op deze te trainen. De VirtuFit HTR 2.0 hometrainer is geschikt voor langere mensen doordat je hem gemakkelijk kunt verstellen. Mensen met een lengte tot 190 cm kunnen gebruik maken van deze hometrainer.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit HTR 2.0:

 • Geen borstband
 • Niet opklapbaar

Geen borstband

De VirtuFit HTR 2.0 heeft niet de mogelijkheid om via een borstband je hartslag te meten. Als je dat prettig vindt tijdens je training dan zou dat een nadeel kunnen zijn. De Virtufit HTR 2.0 heeft zelf hartslag programma’s die je kunt aflezen op het display.

Niet opklapbaar

De VirtuFit hometrainer kun je niet opklappen. Je kunt deze gemakkelijk verplaatsen en opbergen door de transportwieltjes. Je hebt wel plaats nodig om hem ergens neer te zetten want neemt iets ruimte in.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelHTR 2.0
EAN8719497597314
Display weergaveSnelheid, calorieverbruik, wattage, hartslag e.d.
24 programma’s Ja
Verlicht display Ja
Type lagersKogellagers
GebruikThuisgebruik
InklapbaarNee
TransportwieltjesJa
MaterialenMetaal en kunststof
BidonhouderJa
Display Lcd
ErgometerJa
BorstbandNee
TablethouderJa
LichaamsvetprogrammaJa
Compatible met een smartphoneNee 
Extra’sSlijtvast, groot zadel, geruisloos 
Belastbaar gewicht150 kg
KleurZwart, groen, grijs en wit
Verstelbaar stuur en zadelJa

Handleiding

VirtuFit HTR 2.0 hometrainer kopen/aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit HTR 2.0 heeft een lage instap waardoor mensen met minder beweeglijkheid gemakkelijk op- en af kunnen stappen op deze hometrainer. Het verstelbare stuur en zadel is ideaal omdat je altijd een juiste zithouding hebt op de hometrainer. Lange mensen kunnen gemakkelijk met de hometrainer oefenen.

De hometrainer heeft een mooi design in verschillende kleuren. De tablethouder en de bidonhouder zijn ideaal wanneer je tussendoor wat wilt drinken. Het zadel is extra groot zodat het je comfort biedt tijdens een training. De Virtufit HTR 2.0 kun je niet koppelen met een smartphone. 

De 24 uitgebreide programma’s zorgen ervoor dat je goed kunt trainen. De VirtuFit heeft 14 voorgeprogrammeerde programma’s waar je direct uit kunt kiezen zodat je meteen kunt starten met een training. Het is een stabiele hometrainer voor thuisgebruik en de prijs is laag. Het is een goede aankoop waar je nog lang plezier van zult gaan hebben.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo