VirtuFit HTR 1.0 hometrainer review 2023

Zoek je een hometrainer voor thuis? De VirtuFit HTR 1.0 heeft een constructie die zeer stabiel is. Hij is niet duur en daarom haal je voor de prijs een kwalitatieve en sterke hometrainer in huis. In deze review zullen wij het gaan hebben over het design en de functies die dit cardio apparaat je biedt. Ook zullen wij alle voor- en nadelen aan je uitleggen zodat je een goede keuze kunt maken. 

Je wilt denk ik wel weten of dit model bij jou trainingen past. Alles wordt uitgelegd wat belangrijk is om voor jou de keuze gemakkelijk te maken. De VirtuFit HTR 1.0 is een hometrainer die van alle gemakken is voorzien. En heb je een ongelijke vloer dan kun je hem nog gemakkelijk plaatsen want de hometrainer is waterpas afstelbaar. De hometrainer zal op elke plaats dat je hem zet stabiel kunnen staan zonder problemen.

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

virtufit-htr-10-hometrainer-zadel-verstellen
virtufit-htr-10-hometrainer-netflix
virtufit-htr-10-hometrainer-verstelbaar-stuur
virtufit-htr-10-hometrainer-review

Design

De VirtuFit HTR 1.0 hometrainer in het zwart/wit heeft een sterke constructie waardoor je hem gemakkelijk kunt plaatsen op ongelijke vloeren. De hometrainer is waterpas afstelbaar. Iedereen tot en met een lengte van 185 cm kan gebruik maken van de VirtuFit HTR 1.0. Het belastbaar gewicht van de hometrainer is 120 kg. De hometrainer heeft geen lage instap. 

De hometrainer is voor thuisgebruik. De hometrainer is van kunststof en metaal en weegt 15,18 kg. Het stuur en de zitting zijn verstelbaar, zodat je steeds de juiste houding hebt tijdens je oefeningen. De HTR 1.0 heeft een display waarop je direct feedback krijgt over de gelopen afstanden, snelheid en de tijd. Het calorieverbruik en de hartslag kun je op het display meteen aflezen. 

De hometrainer houd je steeds op de hoogte over de training en laat je meteen resultaten zien. De hometrainer heeft 8 weerstanden die je eenvoudig kunt aanpassen door middel van een weerstandsknop. Het is een draaiknop die gemakkelijk is te bedienen tijdens de training. Wil je onder het trainen muziek luisteren of een film kijken dan heeft de hometrainer plek voor de smartphone of een tablet. 

De VirtuFit heeft een bidonhouder die handig is wanneer je dorst krijgt. De hartslag kun je meten via hartslagsensoren bij de VirtuFit HTR 1.0. De VirtuFit hometrainer 1.0 heeft een extra brede stabilisator en heeft kogellagers.

Functies van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

De VirtuFit HTR 1.0 hometrainer heeft een aantal functies die ideaal zijn. Het design HTR 1.0 is uitgevoerd met 8 weerstandsniveaus. Een andere functie die wij in de review gaan uitleggen is de brede stabilisator. De hartslagsensoren en de display functies komen aan bod.

8 weerstandsniveaus

De hometrainer HTR 1.0 van VirtuFit heeft 8 weerstandsniveaus. De resultaten krijg je direct te zien op het display van de hometrainer. Niet alleen kun je alle feedback aflezen zoals bijvoorbeeld de tijd en de afstand maar ook de calorieën, snelheid en de hartslag zullen geen probleem zijn om af te lezen om de hometrainer. Je kunt de 8 weerstanden gemakkelijk wijzigen door eenvoudig handmatig de weerstandsknop te draaien onder het display. 

Een brede achterste stabilisator

De VirtuFit HTR 1.0 heeft een stevige constructies met een extra brede achterste stabilisator. Omdat de stabilisator breed is kun je op een veilige manier sporten op de HTR 1.0 hometrainer. Als je op een ongelijke vloer zorg dan eerst dat je hem waterpas afstelt. Het sporten kan beginnen. Je zult merken dat sporten op de HTR 1.0 hometrainer comfortabel is.

Het display en Hartslagsensoren

De hometrainer heeft een mooi display waarop je alle feedback krijgt tijdens je dagelijkse oefeningen. De resultaten kunnen zien tijdens de training is al een voordeel maar de VirtuFit HTR 1.0 heeft ook een odometer en een scan functie. Je krijgt daardoor inzicht op al jouw sportieve vooruitgang en de resultaten worden nauwkeurig bijgehouden. Je hartslag constant houden doe je door de hartslagsensoren vast te houden. Je kunt veel functioneler gaan trainen als je de hartslag bijhoudt.

virtufit-htr-10-hometrainer-display

Voor- en nadelen van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

Ieder fitnesstoestel heeft voor- en nadelen. De voor- en nadelen in deze review kunnen je helpen om een keuze te maken. Op basis van deze review kun je bepalen of deze hometrainer voor jou trainingen die je wilt doen geschikt is. 

Voordelen
 • Het verstelbaar zadel en stuur
 • De brede achterste stabilisator
 • 8 weerstandsniveaus
 • Tablethouder en een bidonhouder
Nadelen
 • Geen transportwieltjes
 • Niet compatible met een smartphone
 • Geen programma’s

Voordelen

In het kort de voordelen van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer:

 • Het verstelbaar zadel en stuur
 • De brede achterste stabilisator 
 • 8 weerstandsniveaus
 • Tablethouder en een bidonhouder

Het verstelbaar zadel en stuur van de HTR 1.0 hometrainer

Het stuur en het zadel van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer kun je gemakkelijk verstellen. Dat zorgt ervoor dat je altijd een goede houding hebt wanneer je traint. Je kunt dan goed trainen zonder je spieren te overbelasten.

De brede achterste stabilisator

De brede achterste stabilisator maakt de hometrainer tot een veilig fitnessapparaat. De VirtuFit HTR 1.0 staat stabiel zodat je alle oefeningen met gemak kunt doen. Je hebt door de stabilisator meer mogelijkheden en dat is een groot voordeel.

8 weerstandniveaus

De HTR 1.0 hometrainer beschikt over 8 weerstandsniveaus. Het voordeel hiervan is dat je het trappen kunt instellen zoals je wilt. Je bepaalt zelf hoe hard de training gaat worden. In je eigen tempo kun je de conditie verbeteren. Wil je harder trappen dan stel je gewoon een andere weerstand in. Dat kan handmatig. De weerstandsknop kun je vinden onder het display.

Tablethouder en een bidonhouder

De hometrainer heeft een tablethouder waar je de telefoon of tablet in kunt zetten. Gemakkelijk wanneer je muziek wilt luisteren of een film wilt kijken onder je work-out. De hometrainer heeft een bidonhouder waar je drinken in kunt zetten. Is dat niet gemakkelijk. 

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit HTR 1.0:

 • Geen transportwieltjes
 • Niet compatible met een smartphone
 • Geen programma’s

Geen transportwieltjes

De HTR 1.0 heeft geen transportwieltjes. Dat kan nadelig zijn wanneer je hem wilt opbergen. Je kunt de hometrainer niet zomaar verplaatsen. De hometrainer weegt 15.8 kg. Een oplossing kan zijn hem even met twee man te verplaatsen.

Niet compatible met een smartphone

Deze hometrainer kun je niet koppelen met een telefoon. Er is wel plaats voor een tablet of telefoon op de hometrainer. Je favoriete film of muziek luisteren kun je wel. Je kunt hiervoor de tablethouder gebruiken.

Geen programma’s

De hometrainer van VirtuFit heeft geen programma’s en is alleen voorzien van 8 weerstandniveaus. Trainen gaat goed op de HTR 1.0 door de weerstandniveaus. Voor conditieopbouw is de hometrainer zeer geschikt. De hometrainer heeft geen extra programma’s.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelHTR 1.0
EAN8719743573161
Display weergaveSnelheid, calorieverbruik, afstand, hartslag e.d.
Display Ja
Type lagersKogellagers
GebruikThuisgebruik
OpklapbaarNee
TransportwieltjesNee
MaterialenMetaal en kunststof
BidonhouderJa
Waterpas afstelbaarJa
TablethouderJa
HartslagsensorenJa
Compatible met een smartphoneNee 
Extra’sEen brede stabilisator voor extra stabiliteit
Belastbaar gewicht120 kg
KleurZwart/Wit
Verstelbaar stuur en zadelJa

Handleiding

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer kopen/aanbiedingen

7Expert Score
Conclusie

Voor de prijs is de VirtuFit HTR 1.0 een goede aankoop. De brede stabilisator zorgt voor extra stabiliteit waardoor je nog veiliger kunt sporten. De hometrainer is waterpas afstelbaar wat handig is wanneer je ongelijke vloeren hebt. De bidonhouder en tablethouder zijn ideaal. Heb je dorst of wil je jouw eigen muziek draaien dan is dat mogelijk. 

De 8 weerstanden kun je instellen door onder het display aan de knop te draaien om je weerstand te verhogen. Tijdens de dagelijkse training kun je alle resultaten meteen aflezen op het display. Het design van de VirtuFit HTR 1.0 ziet er modern en strak uit.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo