VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer review 2023

Ben je op zoek naar een hometrainer die toegankelijk is? Je kunt dan overwegen om de VirtuFit Low Entry 1.0 te kopen. De Low Entry 1.0 hometrainer is toegankelijk voor iedereen die trainen wil. Voor mensen die thuis willen trainen is de VirtuFit Low Entry hometrainer de perfecte basis. Deze hometrainer is ideaal voor mensen die moeite hebben met op- en afstappen en daarom zeer geschikt voor oudere mensen. Je hoeft de benen niet hoog te tillen om op de hometrainer te stappen omdat het een hometrainer met lage opstap is. 

Ben je slecht ter been? Voor de mensen die nog revalideren is de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer ideaal. In deze review gaan wij je alles vertellen over dit cardio apparaat. Wij zullen je de functies uitleggen maar ook de voor en nadelen die het product heeft zodat je voor jezelf een goede keuze kunt maken. We vertellen ook welke functies dit fitnessapparaat allemaal heeft.

VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

De eerste indruk van de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer is dat die een moderne look heeft. De VirtuFit hometrainer ziet er trendy uit en past in elk interieur.

virtufit-low-entry-bike-10-hometrainer-console
virtufit-low-entry-bike-10-hometrainer-weerstandsknop
virtufit-low-entry-bike-10-hometrainer-hartslagsensoren
virtufit-low-entry-bike-10-hometrainer-verstelbare zitting

Design

De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft de kleur zwart en ziet er modern uit. De hometrainer heeft een lage instap zodat iedereen gemakkelijk op- en af kan stappen van de hometrainer. Voor mensen die aan het revalideren zijn kunnen veel baat hebben bij deze hometrainer als ze thuis willen trainen. De hometrainer is gemaakt uit de materialen kunststof en metaal. De zitting en het stuur van de hometrainer zijn verstelbaar. 

De VirtuFit hometrainer is voorzien van transportwieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen naar een andere ruimte. De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer is niet inklapbaar. De hometrainer kan gebruikt worden door alle mensen die niet langer zijn als 2 meter. Het belastbaar gewicht is 140 kg. De hometrainer is waterpas afstelbaar en heeft een magneet weerstandsysteem. 

De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft 8 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Via handsensoren kun je een hartslagmeting doen. Er is bij de Low Entry 1.0 hometrainer geen borstband mogelijkheid. De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft een LCD scherm. 

Het display is niet verlicht en je kunt het scherm niet kantelen. Je kunt op het scherm de hartslag, tijd, calorieën, RPM, snelheid en de afstand aflezen. De Low Entry 1.0 heeft een bidonhouder en een tablethouder. De hometrainer is voor thuisgebruik. Het monteren van de hometrainer gaat heel gemakkelijk.

Functies van de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer

De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft een aantal functies die interessant zijn. Alle functies helpen je om goed te kunnen trainen op de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer. De functies van de hometrainer zetten wij voor je graag op een rij.

Lage instap

De lage instap op de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer is gemakkelijk voor het op- en afstappen. Mensen die slecht ter been zijn en toch willen trainen hebben hier de meeste baat bij. De benen hoef je niet hoog te tillen. Het trainen met de VirtuFit Low Entry is daarom gemakkelijk voor iedereen. De lage instap is een groot voordeel bij deze hometrainer.

virtufit-low-entry-bike-10-hometrainer-lage-opstap

Weerstandniveaus

De hometrainer heeft een magneetremsysteem en bied je de mogelijkheid om op verschillende weerstandniveaus te trainen. Je kunt de niveaus eenvoudig aanpassen door middel van het magneetremsysteem. Het aanpassen van de niveaus kun je doen tijdens het trainen op de hometrainer. Je bepaalt zelf het tempo waarop je wilt trainen. Je kunt op je eigen tempo jouw trainingsschema doen. De hometrainer heeft 8 weerstandniveaus.

Het zitoppervlak en het stuur zijn verstelbaar

De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft een zit en een stuur die je gemakkelijk kunt verstellen. Dat is ideaal wanneer iemand langer is. De gebruikerslengte voor deze hometrainer is tot 2 meter. Je kunt het zitoppervlak en het stuur zowel in horizontale als in verticale stand verstellen. Het zitoppervlak is comfortabel wanneer je bezig bent op de hometrainer.

De monitorweergave

De VirtuFit Low Entry hometrainer heeft een LCD scherm. Je kunt tijdens het fietsen op de hometrainer allerlei gegevens aflezen. Zo kun je bijvoorbeeld de afstand en de snelheid aflezen. De tijd, rpm, calorieën worden weergegeven op het LCD scherm. Voor de hartslag gebruik je de handsensoren als je dat wilt. Je kunt dan de hartslag ook aflezen op het display van de hometrainer.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer

Als je een product koopt zijn er wel altijd voor en nadelen aan. Dat geld ook voor een hometrainer. We zetten de voor en nadelen op een rijtje zodat op basis daarvan je een keuze kunt maken of de hometrainer bij jou past.

Voordelen
 • Lage instap
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Transportwieltjes
 • De weerstandniveaus
 • Aantrekkelijk geprijsd
Nadelen
 • Geen verlicht display
 • Geen programma’s
 • Geen borstband mogelijkheid

Voordelen

We vertellen je eerst wat de voordelen zijn van de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer omdat deze je laten beslissen of dit de hometrainer is die aan jou wensen voldoet. De voordelen van de VirtuFit Low entry hometrainer zijn:

 • Lage instap
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Transportwieltjes
 • De weerstandniveaus

De lage instap

De lage instap is ideaal voor het op en afstappen van de hometrainer. Dat is een groot voordeel omdat mensen die slecht ter been zijn ook kunnen trainen op de VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer.

Verstelbaar stuur en zadel

Als je traint met de Low Entry 1.0 hometrainer kun je op een eenvoudige manier het stuur en zadel verstellen. Voor mensen die lang zijn is dat een voordeel omdat je deze hoger kunt instellen.

Transportwieltjes

De hometrainer Low Entry 1.0 kun je door de transportwieltjes gemakkelijk verplaatsen. Na een training zou je hem kunnen opbergen naar een andere ruimte of ergens in een hoek zetten. Je hoeft niet de hometrainer te tillen.

De weerstandniveaus

Een voordeel van de VirtuFit hometrainer is dat je kunt trainen in verschillende weerstandniveaus. Je kunt deze gemakkelijk instellen via het magneetremsysteem. Het aanpassen van de niveaus gaat eenvoudig. Je kunt jouw eigen tempo bepalen.

Nadelen

Zoals bij veel producten heeft de VirtuFit Low Entry 1.0 ook nadelen. De nadelen van de VirtuFit Low Entry hometrainer zijn:

 • Geen verlicht display
 • Geen programma’s
 • Geen borstband mogelijkheid

Geen verlicht display

Je kunt op de display alles aflezen zoals afstand, calorieën, hartslag e.d. Het display is niet verlicht Je kunt dit gemakkelijk oplossen door de hometrainer ergens te zetten waar veel licht is.

Geen programma’s

De VirtuFit hometrainer heeft geen extra programma’s waar je mee kunt trainen. De hometrainer heeft wel 8 weerstandniveaus waar je uit kunt kiezen. Het kan nadelig zijn voor mensen die intensief willen trainen.

Geen borstband mogelijkheid

Je kunt de hartslagmeting niet doen via een borstband want die mogelijkheid heb je niet bij de VirtuFit hometrainer. Je kunt de hartslagmeting doen door middel van de handsensoren in het stuur. 

Specificaties

Maximale gebruikerslengte200 cm
Kleur Zwart
MaterialenKunststof en metaal
Verstelbaar stuur en zittingJa
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaar Ja
WeerstandniveausJa
HartslagmetingJa, via handsensoren
Type displayLCD
WeerstandsysteemMagneet
Belastbaar gewicht140 kg

Handleiding

VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer kopen/aanbiedingen

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Low Entry 1.0 hometrainer heeft als groot voordeel dat deze een lage instap heeft. De lage instap zorgt ervoor dat je gemakkelijk op en af kunt stappen van de hometrainer. Het verstelbare stuur en zadel van de hometrainer hebben het voordeel dat lange mensen ook kunnen trainen op de Low Entry 1.0 hometrainer. 

Met de acht weerstandniveaus kun je trainingen moeilijker maken. Hiermee bepaal je het tempo van je training. De prijs van de VirtuFit Low Entry hometrainer is niet zo hoog waardoor het een goede aankoop is. Je krijgt een goede hometrainer voor een mooie prijs.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo