VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer review 2023

Zoek je een roeitrainer? Je hoeft dan niet meer te zoeken. Wat dacht je van de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer waarmee je intensief thuis kunt trainen. Een roeitrainer dient ervoor dat iedere spiergroep wordt getraind. Je hartslag gaat dan sneller en je zit meteen in een vet verbrandende zone. Je kunt met de VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer je rug, been, buik en schouderspieren trainen. Daarnaast zul je veel calorieën verbranden tijdens het roeien met deze roeitrainer van VirtuFit. Een goede roeitrainer heeft een goed weerstandssysteem. 

Waar kun je op letten bij de aankoop van dit cardio apparaat? De voetsteunen die je kunt instellen, het aantal programma’s wat het fitnessapparaat heeft maar ook de belastbaarheid en de massa zijn belangrijk bij een goede roeitrainer. De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer voldoet aan alle eisen voor een training thuis. In deze review gaan wij je alles vertellen over de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer. 

VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer kopen/prijsvergelijking

Impressie

Een veelzijdige roeitrainer in de kleur zwart die ook geschikt is voor lange mensen en die prettig roeit.

virtufit-air-magnetic-roeitrainer-opgeklapt
virtufit-air-magnetic-roeitrainer-console
virtufit-air-magnetic-roeitrainer-zitting
roeien-op-virtufit-air-magnetic-roeitrainer

Design

De Elite Air Magnetic Roeitrainer is ontworpen met een sterk frame. De roeitrainer is veelzijdig en is stabiel door de dubbele rails. De Elite Air Magnetic roeitrainer is uitermate geschikt voor lange mensen. Mensen tot en met een lengte van 200 cm kunnen gebruik maken van de Elite Air Roeitrainer. De VirtuFit Elite Air roeitrainer heeft diverse programma’s en bied je nog andere leuke trainingsmogelijkheden. 

De roeitrainer is verkrijgbaar in de kleur zwart. De Elite Air Magnetic Roeitrainer kun je koppelen met verschillende apps. Voor een perfecte en realistische roeiervaring kun je kiezen uit maar liefst 16 weerstandniveaus. Het ontwerp is zo gemaakt dat een brede doelgroep de roeitrainer kan gebruiken. De zitting glijdt soepel over de dubbele rails. 

De dubbele rails van de VirtuFit Elite Magnetic Roeitrainer biedt extra stevigheid en geeft je tijdens de roeitraining vloeiende bewegingen. De roeitrainer heeft floor levelers zodat je deze waterpas kunt afstellen. De roeitrainer is gemakkelijk te verplaatsen door de PU transportwielen. De Elite Air Magnetic roeitrainer heeft een verlicht display waarop je de aantal roeislagen, calorieën, hartslag, afstand, rpm, snelheid en de tijd kunt aflezen. 

De VirtuFit roeitrainer is voorzien van 23 programma’s. De roeitrainer heeft een tablethouder waar je de smartphone of de tablet in kunt plaatsen. De handleiding van de VirtuFit roeitrainer is in het Nederlands en Engels.

Functies van de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer heeft een paar goede functies die ervoor zorgen dat je een prettige training hebt. We gaan hier in de review je alles vertellen over de functies. Denk hierbij aan de dubbele rails, het kantelbaar scherm, de tablethouder en de weerstandniveaus.

Kantelbaar en is zeer ruimtebesparend

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer is niet klein dus het is handig dat je deze kunt kantelen en recht overeind kunt zetten. Je kunt de roeitrainer dan gemakkelijk in een hoek plaatsen. Dat gebeurt door de transportwieltjes en het vliegwiel. Wanneer je de roeitrainer kantelt dan leunt die op de transportwieltjes en het vliegwiel. Op deze manier wordt de VirtuFit ruimtebesparend.

Dubbele rails

De Dubbele rails op de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer zorgen voor extra stevigheid. Dat maakt de roeitrainer geschikt voor lange mensen. De dubbele rails zorgen voor vloeiende roeibewegingen. Het zitgedeelte glijdt heel gemakkelijk over de rails. Dankzij de dubbele rails is het mogelijk dat mensen tot een gewicht van 120 kg gemakkelijk kunnen trainen op de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer.

23 programma’s

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer heeft maar liefst 23 programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze roeitrainer heeft meer programma’s dan de gemiddelde roeitrainer. Je kunt gerichter aan je trainingsdoelen werken met deze programma’s. De Elite Air Magnetic Roeitrainer heeft een hartslaggestuurd programma, een vetverlies programma en een herstel programma. Voor iedereen heeft die wel het geschikte programma.

Weerstandsniveaus en het unieke weerstandsysteem

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer heeft een uniek weerstandssysteem. De roeitrainer heeft een combinatie van een luchtweerstand en magneetweerstand systeem. Beter kun je het niet hebben. De luchtweerstand zorgt voor een realistische roeiervaring. De magnetische weerstand zorgt voor nauwkeurigheid en dat de roeitrainer geruisloos kan gebruikt worden. Het vliegwiel is indrukwekkend en je kunt kiezen uit 16 weerstandniveaus.

Voor- en nadelen van de VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer

Zoals je weet heeft ieder product voor- en nadelen. We zetten de voor en nadelen op een rijtje zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken. Een goede roeitrainer moet voldoen aan je eigen trainingsdoelen voor de perfecte training.

Voordelen
 • Het unieke weerstandssysteem
 • Kantelbaar en transportwieltjes
 • Het voorgevormde stoeltje
 • Meer programma’s dan de gemiddelde roeitrainer
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Voetsteunen zijn niet instelbaar

Voordelen

We zullen starten met de voordelen. Voordelen kunnen zorgen voor de juiste keuze. In het kort zijn de voordelen van VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer dat die:

 • Het unieke weerstandssysteem
 • Kantelbaar en transportwieltjes
 • Het voorgevormde stoeltje
 • Meer programma’s dan de gemiddelde roeitrainer

Het unieke weerstandssysteem

De VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer is uitgerust met een luchtweerstand roeier en een magnetische roeier. Voor realistische roeibewegingen heb je de luchtweerstand. Voor een geruisloos gebruik en de nauwkeurigheid heb je de magnetische roeier. 

Kantelbaar en transportwieltjes

Je hebt geen compacte roeitrainer meer nodig. Een roeitrainer die je kunt kantelen kan ook ruimtebesparend zijn. De roeitrainer kun je kantelen zodat die rechtop staat. Door de transportwieltjes kun je hem verplaatsen en in een hoek zetten. De roeitrainer neemt niet veel plaats in beslag als die rechtop staat.

Het voorgevormde stoeltje

Het voorgevormde stoeltje zit comfortabel en mensen tot een lengte van 2 meter kunnen deze ook met alle comfort gebruiken. De pedalen en de handgreep bieden alle comfort. Aan de handgrepen heb je een goede grip. De pedalen zijn toegankelijk voor jou als gebruiker.

Meer programma’s dan de gemiddelde roeitrainer

De Elite Air Magnetic Roeitrainer van Virtufit heeft meer programma’s dan de gemiddelde roeitrainer die je kunt kopen. De roeitrainer beschikt over 23 programma’s waarmee je de training uitdagender kunt maken. 

Nadelen

De VirtuFit Elite heeft ook nadelen. De nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i zijn:

 • Niet goedkoop
 • Voetsteunen zijn niet instelbaar

Niet goedkoop

De VirtuFit Elite Air Magnetic mag misschien een pittige prijs hebben maar dat is die meer als het waard. De roeitrainer heeft meer programma’s en een uniek weerstandssysteem waardoor je nog meer jouw trainingsdoelen kunt behalen. De roeitrainer heeft een stevig frame en je zult er nog jaren plezier van hebben.

Geen instelbare voetsteunen

De voetsteunen kun je niet instellen. De pedalen zijn wel antislip zodat je niet wegglijdt. Het kan een nadeel zijn voor mensen maar toch is trainen met de Elite Air Magnetic Roeitrainer gemakkelijk te doen ook zonder instelbare voetsteunen.

Specificaties

Gebruikerslengte200 cm
Kleur Zwart
Aantal weerstandniveaus16
Aantal programma’s23
TransportwieltjesJa
Waterpas afstelbaar Ja
Verlicht displayJa
Kantelbaar Ja
Type displayKleurendisplay
Een uniek weerstandssysteemLuchtweerstand en magneet weerstand
Anti slip pedalenJa
Dubbele railsJa

Handleiding

VirtuFit Elite Air Magnetic Roeitrainer kopen/aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

Met de VirtuFit haal je geen goedkope roeitrainer in huis. Echter heeft de VirtuFit roeitrainer veel mogelijkheden. De VirtuFit roeitrainer heeft maar liefst 23 programma’s en 16 weerstandniveaus waar je uit kunt kiezen. De roeitrainer Elite Air Magnetic heeft een dubbel weerstandssysteem. Een luchtweerstand en een magneetweerstand. 

De weerstanden zorgen ervoor dat je geruisloos en nauwkeuring kunt trainen door de magneetweerstand. Voor realistische roeibewegingen heb je de luchtweerstand nodig. De dubbele rails zorgen voor extra stevigheid. Het kantelen van de roeitrainer is ook een voordeel want je kunt hem gemakkelijk verplaatsen en ergens in een hoek zetten. De roeitrainer is zijn geld waard omdat die veel te bieden heeft.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo