VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro Review 2022

Vind je roeien leuk? Wil je gewoon intensief sporten. Dat kun je nu gemakkelijk in je eigen huis met de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Deze roeitrainer laat zien dat fitness heel leuk kan zijn. Het is een roeitrainer die de bewegingen realistisch laat overkomen. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is ook voor langere workouts geschikt. In de review laten wij je zien wat dit cardio apparaat voor functies heeft en wat de voor- en nadelen zijn van deze roeitrainer.

Het design van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer komt aan bod. De VirtuFit Roeitrainer Semi-Pro is gemaakt van hoogwaardige materialen en is stabiel. Roeien op de Ergometer Roeitrainer Semi-Pro zal een hele nieuwe ervaring zijn. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer is ook ideaal voor mensen die lang zijn. De rails zijn lang genoeg. Een intensieve training op de Ergometer Roeitrainer Semi-Pro kun je zonder problemen voltooien.

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro kopen/prijsvergelijking

Impressie

Design

De Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is een ergonomisch design. De zitting is op de rails gemaakt en zit comfortabel door het polyurethaanschuim. Het wordt ook wel PU Foam genoemd. Het PU Foam voelt zacht en stevig aan. Je ziet dat schuim ook in autostoelen en matrassen. 

De roeislagen kunnen naar achteren maar ook omhoog. Het zorgt voor een ergonomische houding. De roeitrainer is voorzien van extra brede aluminium rails. De rails zijn niet alleen voor de stevigheid maar zorgt er ook voor dat je vloeiende bewegingen kunt maken. De steunplaten waar je de voeten op plaatst bieden je veiligheid en comfort. 

Je kunt niet wegglijden op de pedalen door de antislip laag. Je hebt extra beveiliging door de veiligheidsstraps die om je voeten komen. De voeten blijven op hun plaats. De Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is een roeitrainer met een magnetisch weerstandsysteem met 16 niveaus en heeft 34 programma’s. De roeitrainer is opklapbaar.

In het design is een ingebouwde ontvanger voor je hartslag die koppelbaar is aan een borstband. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is in de kleur zwart met groen wat een ultramoderne look geeft. De gebruikerslengte is maximaal tot 200 cm. De verlichte display ziet er top uit en je kunt de roeitrainer verplaatsen door de transportwieltjes. 

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro heeft een ruime keuze uit programma’s en heeft een reisafstand indicator. De monitor laat je de slagen per minuut zien en de hartslag maar ook het calorieverbruik, de snelheid, tijd en afstand kun je aflezen.

Functies van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

De functies die van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro zijn praktisch. De functies die hier beschreven worden is de ingebouwde ontvanger voor je hartslagmeting. De extra rails zorgen voor stevigheid. De functie van het opklappen wordt in deze review uitgelegd maar ook de ruime programma’s waar je uit kunt kiezen.

Extra brede rails

De roeitrainer is voorzien van extra brede rails die zorgen voor stevigheid. Omdat je voeten onder de rest van je lichaam blijven zul je steeds een ergonomische houding aannemen. De rails zorgen niet alleen dat de roeitrainer stevig staat maar zorgt ook voor vloeiende bewegingen. Je kunt heel stil sporten want er zit praktisch geen wrijving in.

Hartslagmeting

De Ergometer Roeitrainer Semi-Pro heeft een ingebouwde ontvanger die je hartslag kan meten in combinatie met een borstband. De borstband kun je koppelen aan diverse borstbanden, een ervan is de Polar. Alle vorderingen kun je nauwkeurig volgen via het verlichte lcd-scherm. Je kunt het volgende aflezen:

 • Het aantal roeislagen
 • De tijd
 • De afstand
 • Het calorieverbruik
 • De hartslag
 • De wattage

Magnetisch weerstandssysteem en 34 programma’s

De Ergometer Roeitrainer Semi-Pro van VirtuFit heeft een magnetisch weerstandssysteem. Je kunt de uitdaging kiezen die bij je past. Er zijn 16 verschillende niveaus die het roeien voor jou spannender kunnen maken. Het weerstandssysteem hoor je bijna niet. De ruime keuze aan programma’s is fijn. Je kunt namelijk kiezen uit 34 programma’s. 

Je hebt helling of vallei oefeningen. Je kunt kiezen uit doelgerichte programma’s zoals een functioneel hartslag programma of een programma die gericht is op calorieverbranding. Je hebt de mogelijkheid om een gebruikersprogramma samen te stellen. 

Roeitrainer is opklapbaar

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro heeft een vliegwiel van 14 kilogram. Deze is zwaarder dan bij de meeste roeitrainers. Je kunt de roeitrainer eenvoudig opklappen wanneer je deze wilt verplaatsen of opbergen. Door de ingebouwde transportwieltjes kun je hem rijden waar je hem maar wilt hebben. De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro staat dan niet in de weg.

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro-ingeklapt

Voor- en nadelen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

In het kort zullen we de voor- en nadelen op een rijtje zetten voor je zodat je op basis ervan een goede keuze kunt maken. De Roeitrainer is geschikt voor intensieve trainingen. Met de Ergometer Roeitrainer kun je jouw doelen behalen.

Voordelen
 • Het magnetisch weerstandssysteem
 • Ingebouwde ontvanger voor de hartslag
 • Extra brede rails
 • Transportwieltjes
Nadelen
 • Geen kleurendisplay
 • Borstband niet meegeleverd

Voordelen

In het kort zijn de voordelen van VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi Pro dat die:

 • Het magnetisch weerstandssysteem
 • Ingebouwde ontvanger voor de hartslag
 • Extra brede rails
 • Transportwieltjes

Het magnetisch weerstandssysteem

Kies voor een uitdaging die bij jou training past. Je hebt de keuze uit 16 verschillende weerstanden. Maak je training zo zwaar als je wilt door middel van de weerstanden waaruit je eenvoudig kunt kiezen.

Ingebouwde ontvanger voor de hartslag

De ingebouwde ontvanger voor de hartslag in de Ergometer Roeitrainer kun je laten koppelen met een borstband. Je hartslag wordt gemeten. Je hartslag en andere vorderingen kun je dan gemakkelijk aflezen op het lcd-scherm.

Extra brede rails

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer heeft extra brede rails zodat die stevig is. De brede rails zorgen er ook voor dat je een natuurlijke ergonomische houding hebt. De brede rails maken de bewegingen soepel en zorgen voor weinig wrijving. Deze roeitrainer is een stil fitnessapparaat.

Transportwieltjes

De ingebouwde transportwieltjes zorgen ervoor dat je de Ergometer Roeitrainer Semi-Pro op een gemakkelijk manier kunt verplaatsen. Wil je de roeitrainer opbergen dan hoef je deze maar naar de ruimte te rijden waar je hem wilt hebben. Heel handig en het gaat eenvoudig.

Nadelen

In het kort zijn de nadelen van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro dat die:

 • Geen kleurendisplay
 • Borstband niet meegeleverd

Geen kleurendisplay

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer heeft geen kleurendisplay. Dit kan je als nadeel zien. Toch is de VirtuFit Roeitrainer voorzien van een display die je alle vorderingen goed laat zien. Tijdens het trainen kun je alles aflezen van gegevens.

Borstband niet meegeleverd

Je kunt je hartslag laten meten tijdens je training op de Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Dat kan door middel van een borstband. De borstband wordt niet meegeleverd bij de roeitrainer. Je zou deze moeten bijbestellen als je die wilt hebben.

Specificaties

MerkVirtuFit
ModelErgometer Semi-Pro
EAN8719128725154
Garantie3 jaar
Verlicht displayJa, lcd-scherm
MaterialenKunststof en metaal
Extra’sBrede aluminium rails en reisafstand indicator
OpklapbaarJa
TransportwieltjesJa
Maximale gebruikerslengte200 cm
Monitor weergaveSlagen p/m, tijd, afstand, calorieën, hartslag e.d.
Stil weerstandssysteemJa
Belastbaar gewicht150 kg
KleurZwart en groen
TransportwieltjesJa
AntislippedalenJa 

Handleiding

VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro kopen/aanbiedingen

8.5Expert Score
Conlusie

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is een fitnessapparaat die je thuis kunt gebruiken. Intensieve trainingen zijn mogelijk door de extra brede rails. Niet alleen zijn de bewegingen door de rails soepel maar deze zorgen ook voor de stevigheid van de roeitrainer van VirtuFit. De roeitrainer heeft antislippedalen en veiligheidsstraps waardoor de voeten op de plaats blijven tijdens de training. De ergometer roeitrainer kun je opklappen als je klaar bent met de training. 

Je kunt deze dan gemakkelijk opbergen of verplaatsen naar een andere ruimte door de ingebouwde transportwieltjes. De ruime keuze aan programma’s zorgt ervoor dat je genoeg trainingsmogelijkheden hebt zoals een hellingtraining bijvoorbeeld. De roeitrainer is zeker een goede aankoop en zal jaren meegaan.

Fitnessapparatuur-kopen.nl
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo