Beste compacte/kleine loopband van 2023

Een loopband is ideaal wanneer je graag wat meer aan je conditie wilt werken, of je lichaam wilt verbeteren. Het is dan ook een veelgebruikt fitnessapparaat dat niet alleen in sportscholen vaak te zien is, maar ook thuis. 

Daarnaast is een loopband ook heel goed te gebruiken wanneer je moet gaan revalideren, uiteraard in combinatie met een specialist op dit gebied. Niet alleen kun je hiermee je conditie opbouwen, maar er zijn ook onderzoeken die gedaan kunnen worden met behulp van de loopband. 

Nu begrijpen wij dat je niet altijd evenveel ruimte hebt voor zo’n apparaat en dat je op zoek bent naar een compacte loopband die wat kleiner is zodat jij hem gemakkelijk kwijt kunt thuis. Er zijn veel verschillende soorten compacte loopbanden verkrijgbaar, de ene met veel meer functies dan de ander. Zo zijn er loopbanden die vrij compact van zichzelf zijn en loopbanden die je kunt inklappen of opvouwen zodat die extra klein wordt na gebruik. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt waarin je de verschillende loopbanden rustig kunt bekijken. Ben je er daarna nog steeds niet uit, dan kan onze koopgids je misschien ook nog helpen.

Beste compacte loopbanden in één overzicht.  – Onze top 5

VirtuFit TR-100

Beste koop compacte loopband
699,00

Gymstick Walking Treadmill

Beste kleine loopband voor thuis
579,00 699,00

Gymstick Walking Pad Pro

Beste compacte loopband voor onder het bed
618,00 999,00

VirtuFit TR-50i

Beste goedkope kleine loopband
399,00 459,00

DKN Technology AiRUN-C V2

Beste luxe mini loopband
795,00

Beste koop compacte loopband – VirtuFit TR-100

Onze beste koop compacte loopband is de VirtuFit TR-100. Deze loopband is in te klappen waardoor hij ideaal is om thuis te gebruiken, wat natuurlijk een groot voordeel is. Gebruik je hem niet, dan klap je hem in en neemt hij ook geen ruimte in beslag. 

Ben je niet zo’n fan van hardlopen buiten of in de sportschool, of heb je het idee dat je dan bekeken wordt? Dan is een loopband ideaal voor thuis. Je staat in je vertrouwde omgeving, er is niemand die je bekijkt of alles beter denkt te weten en je hoeft ook geen rekening te houden met het weer. 

De VirtuFit TR-100 heeft een mooi verlicht Lcd-scherm waarop je de tijd, afstand en snelheid kunt aflezen. Maar daarnaast kun je hierop ook zien wat de helling is, hoe hoog je hartslag is en hoeveel calorieën je al verbrand hebt. Ook kun je de hellingshoek aanpassen zodat je het gevoel hebt een heuvel op te gaan. 

Wil je graag iets luisteren of kijken tijdens het hardlopen, dan kan dit eenvoudig dankzij de tablet- of mobielhouder die hierop aanwezig is. Daarnaast is er ook een veiligheidsclip aanwezig die je aan jezelf kunt bevestigen. Op het moment dat jij valt, komt de clip los, waardoor dit cardio apparaat direct stopt.

De loopband is zwart van kleur en heeft een gewicht van slechts 50 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 136 kilogram. Er zijn 15 verschillende programma’s op het apparaat te vinden en de maximale snelheid is 16 kilometer per uur. 

VirtuFit TR-100

699,00
Daisycon Fitnessapparaat.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste koop compacte loopband

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit TR-100 is ideaal voor thuisgebruik omdat hij eenvoudig in te klappen is, waardoor hij geen extra ruimte in beslag neemt. Op het duidelijke Lcd-scherm kun je niet alleen de tijd, afstand en snelheid aflezen, maar ook je hartslag, de hellingshoek en de verbrande calorieën.

Voordelen
 • Eenvoudig in te klappen en weg te zetten
 • Met duidelijk Lcd-scherm
 • Inclusief tablet- en telefoonhouder
Nadelen
 • Belastbaar gewicht is maximaal 136 kilogram
 • Niet compatible met smartphone

Beste kleine loopband voor thuis – Gymstick Walking Treadmill 

Zou je graag een kleine loopband voor thuis aan willen schaffen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? De Gymstick Walking Treadmill is compact en inklapbaar, en dus ideaal voor thuisgebruik. Deze walkingpad is overal te gebruiken, zelfs wanneer je achter je bureau aan het werk bent. Dit komt omdat het niet meer is dan een loopband, zonder armsteunen.

Dat regelmatig een wandeling maken gezond is voor je, weten de meeste mensen wel. Toch schiet dit er vaak bij in, zeker wanneer je overdag de hele dag op kantoor bezig bent. Deze kleine loopband is daarom ideaal voor iedereen, maar ook zeker voor mensen die de hele dag achter hun bureau zitten. Na slechts een paar minuten wandelen is je hoofd weer leeg zodat je efficiënter kunt werken, en heb je wat aan beweging gedaan. 

De loopband is al compact van zichzelf, maar wanneer hij is ingeklapt past hij zelfs onder de bank of je bed, maar ook in een kast. Het bedienen van de loopband gaat overigens ook heel eenvoudig, namelijk door middel van een afstandsbediening. Hiermee kun je de functie en de snelheid aanpassen. Gebruik je hier liever je smartphone voor, dan is dat ook mogelijk. De loopband is compatible met iOS en Android. Op het moment dat je telefoon gekoppeld is, krijg je ook al je trainingsprestaties te zien. 

Er zijn twee snelheidsopties mogelijk, waarbij je bij de eerste zelf je snelheid instelt met de afstandsbediening of je telefoon. De andere modus is de ‘Adaptive Speed Control’. Hierbij past de loopband zich aan, aan jouw tempo. Hoe sneller jij gaat lopen, hoe hoger de snelheid zal worden. Let wel op: de minimale snelheid is 0,5 kilometer per uur, de maximale snelheid is 6 kilometer per uur.

Aan de voorkant van de loopband vind je een LED display. Deze is geïntegreerd en hierop zie je je snelheid, afgelegde afstand, de tijd, het aantal stappen en je calorieverbruik. Ook is er de Gymstick Handrail, welke ideaal is wanneer je graag wat houvast hebt. Deze rail monteer je op de loopband zodat je altijd een punt hebt om vast te pakken wanneer dit nodig is. 

De afmetingen van de loopband zijn 143,2 x 54,7 x 10 centimeter. De loopband weegt 31 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram. 

Gymstick Walking Treadmill

579,00 699,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste kleine loopband voor thuis

8Expert Score
Conclusie

De Gymstick Walking Treadmill is een kleine loopband die door zijn compactheid zelfs tijdens het werk gebruikt kan worden. Wanneer hij is ingeklapt past hij onder de bank of onder het bed, maar ook in de kast zodat niemand er last van heeft. Erg fijn is het feit dat hij te koppelen is met je telefoon, maar ook dat hij is voorzien van een LED display. Er zijn twee snelheidsopties mogelijk en voor extra houvast kan de Gymstick Handrail gebruikt worden.

Voordelen
 • Ontzettend compact
 • Kan gebruikt worden tijdens het werken
 • Compatible met Android en iOS systemen
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram
 • Heeft slechts 2 snelheidsopties

Beste compacte loopband voor onder het bed – Gymstick Walking Pad Pro

Wil jij graag de ideale compacte loopband voor onder het bed aanschaffen? Dan is het zeker aan te raden de Gymstick Walking Pad Pro goed te bekijken. Na je training schuif je deze loopband namelijk met gemak onder je bed of bank, zodat niemand er last van heeft. Daarnaast is het licht van gewicht en voorzien van transportwielen, dus ook het verplaatsen is geen enkel probleem. 

Er zijn 2 trainingsopties mogelijk bij deze loopband, namelijk wandelen en hardlopen. Staat het stuur van de loopband omlaag, dan is de wandelmodus ingeschakeld. Hierbij is de maximale snelheid 6 kilometer per uur. Draai je het stuur echter omhoog, dan schakelt hij naar de hardloopmodus. Hierbij is de maximale snelheid 10 kilometer per uur. Vooral de wandelmodus is ideaal tijdens het werk, omdat je deze gewoon kunt gebruiken terwijl je achter je (sta-)bureau bezig bent. 

Het bedienen van de loopband doe je door middel van de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee kun je op elk moment de loopsnelheid aanpassen wanneer dit nodig is. ook is er een houder voor je telefoon of tablet aanwezig en is hij voorzien van een veiligheidslijn voor een snelle stop. Dit is vooral ideaal in geval van nood of wanneer je valt. 

De afmetingen van de loopband zijn 150 x 72 x 90 centimeter. De loopband weegt 38 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram. 

Gymstick Walking Pad Pro

618,00 999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste compacte loopband voor onder het bed

8.5Expert Score
Conclusie

De Gymstick Walking Pad Pro is een compacte loopband die heel goed thuis gebruikt kan worden, maar ook bijvoorbeeld tijdens het werk. Na gebruik kan hij onder de bank of het bed geplaatst worden, maar hij kan ook rechtop weggezet worden om vloerruimte te besparen. De loopband is voorzien van 2 trainingsopties en je bediend hem met de meegeleverde afstandsbediening.

Voordelen
 • Kan rechtop weggezet worden
 • Voorzien van transportwielen
 • Compact formaat
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 110 kilogram
 • Er zijn slechts 2 trainingsopties
 • Geen display aanwezig

Beste goedkope kleine loopband – VirtuFit TR-50i

Wil je graag een goedkope kleine loopband aanschaffen, dan is de VirtuFit TR-50i wat dat betreft de juiste keuze. Niet alleen betaal je hier niet de hoofdprijs voor, maar hij is ook nog licht van gewicht en inklapbaar na de training. 

Er zijn 12 ingestelde programma’s op de loopband te vinden, evenals sneltoetsen voor de snelheid en de helling. Ook zijn er handsensoren voor het meten van je hartslag, maar dit kan ook met een borstband gedaan worden. Deze wordt echter niet meegeleverd en zou je dus zelf aan moeten schaffen. 

Op het verlichte Lcd-display kun je alle belangrijke gegevens aflezen zoals je tijd, de afstand en je snelheid, maar ook je hartslag en calorieverbruik. De loopband heeft een maximale snelheid van 12 kilometer per uur, beschikt over Bluetooth en is compatible met je smartphone of tablet.

De afmetingen van de loopband zijn 140 x 66 x 110 centimeter, ingeklapt is dit 18 x 66 x 140 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram en het apparaat zelf weegt 30 kilogram.

VirtuFit TR-50i

399,00 459,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste goedkope kleine loopband

7Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is een goedkope loopband met een aantal hele fijne opties. Zo is hij na gebruik eenvoudig in te klappen waardoor hij niemand in de weg staat, is hij voorzien van Bluetooth en zijn er meerdere programma’s op het apparaat te vinden.

Voordelen
 • Weegt slechts 30 kilogram
 • Inklapbaar
 • 12 ingestelde programma’s beschikbaar
Nadelen
 • Maximum snelheid is 12 kilometer per uur
 • Maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram

Beste luxe mini loopband – DKN Technology AiRUN-C V2

Ben je op zoek naar een luxe mini loopband die je niet in de weg staat als je niet aan het trainen bent? Dan is de DKN Technology AiRUN-C V2 loopband precies waar jij naar op zoek bent. Ook uitgeklapt is dit een ideaal model voor iedereen die niet veel ruimte heeft om te kunnen trainen, maar dit wel graag wilt doen. 

Deze loopband is voorzien van een motor van 1.5 pk continue belasting, met een piek van 2 pk. Hij heeft dan ook een snelheidsbereik van maximaal 15 kilometer per uur. Er zijn maar liefst 12 vooral ingestelde programma’s beschikbaar zodat je altijd een andere training uit kunt voeren. Dit zijn onder andere een afstandsprogramma, tijdprogramma, een aftelmodus en een handmatige modus. 

Uiteraard beschikt de loopband ook over een Led-display, waarop alle belangrijke gegevens zijn af te lezen. Hierbij kun je denken aan je trainingstijd, de afgelegde afstand en je snelheid, maar ook je calorieverbruik en je hartslag. De meting hiervoor gaat door middel van een Bluetooth hartslagzender, maar deze wordt niet meegeleverd. 

Wat ook erg fijn is, is dat hij compatible is met je smartphone of tablet, waardoor je verschillende apps kunt gebruiken. De apps die hierop werken zijn BitGym, Zwift+ en Kinomap. Hiermee kun je gaan hardlopen binnen een bepaalde kaart, waardoor het lijkt alsof je ergens in het buitenland aan het trainen bent. 

De afmetingen van de loopband zijn 164,5 x 77,7 x 122,4 centimeter, ingeklapt is dit 22,1 x 77,5 x 164,5 centimeter. Het maximaal belastbare gewicht is 100 kilogram en het apparaat zelf weegt 66 kilogram.

DKN Technology AiRUN-C V2

795,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 12 februari 2023 20:34

Beste luxe mini loopband

9Expert Score
Conclusie

De DKN technology AiRUN-C V2 loopband is een inklapbare loopband die zo klein inklapt dat hij met gemak onder je bed past. De loopband beschikt over 12 vooraf ingestelde programma’s en is compatible met je smartphone, tablet en verschillende apps. Zo kun jij over de hele wereld hardlopen vanuit je eigen huis.

Voordelen
 • Klapt erg klein in
 • Maximaal 15 kilometer per uur
 • Compatible met apps
Nadelen
 • Maximaal belastbaar gewicht is 100 kilogram
 • Heeft een kleine footprint

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste compacte/kleine loopband 

Nu je de verschillende compacte, kleine loopbanden hebt gezien kan het goed zijn dat je al precies weet welk model jij in huis wilt halen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog steeds geen idee hebt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld, speciaal voor jou. Zodat je net dat beetje extra informatie kunt doorlezen, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is erg belangrijk, zeker wanneer je overgewicht hebt. De ene loopband gaat tot 180 kilogram, terwijl een ander slechts tot de 120 kilogram gaat. Heb jij een hoger gewicht, dan zou je waarschijnlijk toch een vaste hometrainer aan moeten schaffen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als bij levering blijkt dat hij niet geschikt is, en je hem niet kunt gebruiken. 

Gegevens op display

Een display is noodzakelijk bij een loopband, want je wil natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, de afstand en je hartslag. Vaak is het ook mogelijk het aantal verbrande calorieën af te lezen. Ook zijn er bij veel modellen ook apps compatible waar je ook meer mee kunt.

Programma’s

Vaak zijn er meerdere programma’s op een loopband te vinden, om zo jezelf telkens weer uit te dagen. Daarnaast beschikt een loopband over meerdere snelheden en in veel gevallen is ook de hellingshoek aan te passen. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt trainen met de beste instellingen voor jouw lichaam. 

Grootte

Verder is het bij een compacte loopband natuurlijk enorm belangrijk dat je kijkt naar de grootte van de loopband. Zo kun je op twee manieren hier naar kijken, je kunt de daadwerkelijke afmetingen bekijken en kijken of je hem kunt inklappen om hem na gebruik weer netjes weg te kunnen zetten.

Compacte / kleine loopband kopen

Nu is het tijd om een keuze te gaan maken. Voor het gemak hebben we hieronder nogmaals het overzicht met onze top 5 erin.

DKN Technology AiRUN-C V2

Beste luxe mini loopband
795,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo