Beste roman chair / hyperextension bank van 2023

Een roman chair is een fitnessapparaat dat wordt gebruikt om je onderrug te versterken. Dit apparaat wordt ook wel een back extension machine of hyperextension machine genoemd. De meeste roman chairs hebben een helling van 45 graden of daar in de buurt, maar er zijn ook varianten verkrijgbaar waarbij je hem zelf kunt verstellen. 

Het is dus een krachtapparaat dat zich volledig focust op de spieren in je onderrug. Dit lijkt misschien niet zo noodzakelijk, maar dat is het zeker wel. Denk bijvoorbeeld aan het doen van squats of deadlifts, met een sterke onderrug zal dit makkelijker gaan. bij deze oefeningen wordt er namelijk een beroep gedaan op je buikspieren en de spieren in je onderrug. Zijn deze niet sterk genoeg, dan kun je minder kracht leveren. 

Daarnaast zorgt een sterkte onderrug ook voor een betere houding. Zeker in een tijd waarin we veel zittend doorbrengen is de kans op een slechte houding aannemelijk. Door deze verkeerde houding kun je vervolgens weer allerlei klachten krijgen in je hele lichaam. Als laatste is het ook zo dat een sterke onderrug voorkomt dat je door je rug gaat bij het tillen van iets zwaars of het doen van een training. 

Wil jij nou ook graag een roman chair aanschaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan zeker dit overzicht door om de verschillende roman chairs te bekijken en er meer over te lezen. Weet je daarna nog niet welke roman chair je aan moet schaffen? Dan kun je ook onze koopgids raadplegen onderaan dit overzicht. 

Beste roman chairs in één overzicht – Onze top 5

PowerLine PCH24X Roman Chair

Beste roman chair voor back extension
225,00

Sportstech BRT150 roman chair

Beste goedkope roman chair
154,00

DKN Technology F2G Roman Chair

Beste professionele roman chair
695,00

Beste koop roman chair – Body-Solid Heavy Duty roman chair 

Onze beste koop roman chair is de Body-Solid Heavy Duty roman chair. Een fitnessapparaat waarmee je de hyperextension oefening perfect uit kunt voeren om zo te zorgen voor sterkere buikspieren, kamstrings, bilspieren en je onderrug. 

De roman chair heeft een stalen frame van 5 x 7,5 centimeter dik en dankzij de extra brede basis zal hij niet gaan wiebelen maar altijd stabiel staan. Het apparaat is zowel verticaal als horizontaal aan te passen zodat iedereen er op de juiste manier mee kan trainen. Ook is er een eenvoudige opstap aanwezig voorzien van extra grip, hebben de oversized rollen een veiligheidspin en verstelmogelijkheid en is de bekleding voorzien van extra dikke DuraFirm voor meer comfort.

De afmetingen van de roman chair zijn 108 x 113 x 65 centimeter, hij weegt 32 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram. 

Body-Solid Heavy Duty Roman Chair

385,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 15 februari 2023 22:25

Beste koop roman chair

7.5Expert Score
Conclusie

Onze beste koop is de Body-Solid Heavy Duty roman chair, en dat is niet zonder reden. Dankzij de brede basis zal het apparaat niet gaan wiebelen waardoor jij altijd stevig en veilig je oefeningen uit kunt voeren. Dankzij het dikke stalen frame is dit apparaat bovendien geschikt voor een maximaal belastbaar gewicht van 180 kilogram. Dit zorgt ervoor dat vrijwel iedereen hier gebruik van kan maken.

Voordelen
 • Dik stalen frame
 • Voorzien van brede basis
 • Eenvoudige opstap met extra grip aanwezig
Nadelen
 • Erg zwaar
 • Niet voorzien van transportwieltjes

Beste roman chair voor back extension – PowerLine PCH24X

Ben je op zoek naar een roman chair die zich alleen richt op back extension? Dan is de PowerLine PCH24X misschien wel precies waar je naar op zoek bent. Je rug- en buikspieren zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen tijdens een training, maar ook in het dagelijks leven. Wil je een blessure voorkomen, dan zou je deze spieren altijd strak moeten houden. 

Met de PowerLine is het mogelijk je buik- en rugspieren, maar ook je hamstrings te trainen vanuit je eigen huis. Je hoeft niet bang te zijn dat dit niet veilig is, of minder comfortabel dan wanneer je in de sportschool staat, want uiteraard is overal aan gedacht. 

De roman chair is uitgevoerd met een constructie van 5 x 5 centimeter dik en stevig staal, en heeft een extra brede basis om te voorkomen dat het apparaat gaat wiebelen. Als afwerking is gekozen voor een elektrostatische aangebrachte poedercoating. 

De afmetingen van de roman chair zijn 90 x 115 x 63 centimeter en hij weegt 19 kilogram.

PowerLine PCH24X Roman Chair

225,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 15 februari 2023 22:25

Beste roman chair voor back extension

8Expert Score
Conclusie

De PowerLine PCH24X is een roman chair welke ervoor zorgt dat niet alleen je rugspieren, maar ook je buikspieren en je hamstrings versterkt worden. Het stevige staal in combinatie met de extra brede basis zorgen ervoor dat jij je oefeningen veilig en zo comfortabel mogelijk uit kunt voeren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een wiebelend apparaat.

Voordelen
 • Voorzien van brede basis
 • Ideaal voor thuisgebruik
 • Gemakkelijk in gebruik
Nadelen
 • Niet voorzien van transportwieltjes

Beste goedkope roman chair – Sportstech BRT150

Wil je graag een goedkope roman chair aanschaffen? Dan is het zeker aan te raden de Sportstech BRT150 goed te bekijken, want dit is misschien wel jouw ideale fitnessapparaat. Deze trainingsbank is ideaal voor thuisgebruik, zeker wanneer je graag krachttrainingen uitvoert of met barbels en halters werkt. 

Dit is niet alleen een roman chair, maar nog veel meer. Je kunt hem gebruiken voor het doen van sit-ups, rugliften en push-ups, maar hij kan ook gebruikt worden als buiktrainer of dipstation. Vooral het trainen van je rug, en dan met name je onderrug, is erg belangrijk en voorkomt rugklachten en blessures. 

In feite is deze roman chair een multifunctionele trainer, en kan dan ook gezien worden als apparaat dat zes verschillende apparaten vervangt. Daarnaast is de bank ook nog eens opvouwbaar, dus hij neemt niet veel ruimte in beslag. Na je training vouw je hem op en zet je hem weg. Het opbouwen ervan gaat overigens in slechts een paar seconden, dus ook wanneer je niet veel tijd hebt maar toch even wilt trainen kun je zo aan de slag!

De bank is voorzien van een antislipontwerp zodat jij altijd veilig kunt trainen. Daarnaast kunnen de steungrepen ook dienst doen als push-up-grepen. De rail van de halterbank is gestoffeerd en kan in zes standen versteld worden, voor de meest ergonomische houding. 

De afmetingen van de roman chair zijn 108 x 62 x 93 centimeter en het maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram. Voor het dipstation geldt 100 kilogram. 

Sportstech BRT150 roman chair

154,00
Laatste update was op: 15 februari 2023 22:24

Beste goedkope roman chair

7Expert Score
Conclusie

De Sportstech BRT150 is meer dan alleen een roman chair, hij vervangt namelijk zes fitnessapparaten. Met deze bank is het dus erg eenvoudig om je trainingen te kunnen doen en heb je ook voldoende mogelijkheden tot afwisseling.

Voordelen
 • Vervangt zes apparaten
 • Voorzien van anti-slip ontwerp
 • Opvouwbaar
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is 130 kilogram
 • Geen transportwieltjes

Beste hyper extension bench – VirtuFit Hyperextension Pro

Zou je graag een hyper extension bench in huis willen hebben, zodat je vanuit huis al jouw trainingen kunt uitvoeren? Dan is de VirtuFit Hyperextension Pro een goede keuze voor jou. Zeker wanneer je rugklachten hebt of weet dat je daar gevoelig voor bent, is het aan te raden je onderrugspieren goed te trainen. Dit doe je het beste met dit fitnessapparaat. 

Niet alleen kun je hiermee je rugspieren versterken, je kunt ook werken aan je buikspieren, je taille en je hamstrings. Dit alles uiteraard op een zo veilig mogelijke manier. Deze roman chair is gemaakt van staal en heeft een hoek van 45 graden. Dit zorgt ervoor dat je training niet alleen geoptimaliseerd wordt, maar ook vergemakkelijkt. De kussens die op het apparaat aanwezig zijn kunnen in hoogte versteld worden, zodat de roman chair door iedereen gebruikt kan worden.

De afmetingen van de roman chair zijn 123 x 80 x 80 centimeter, hij weegt 16 kilogram en het maximaal belastbare gewicht is 120 kilogram. 

VirtuFit Hyperextension Pro - Roman Chair

199,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 15 februari 2023 22:25

Beste hyper extension bench

7.5Expert Score
Conclusie

De VirtuFit Hyperextension Pro is een roman chair waarmee je niet alleen je rugspieren traint, maar ook je taille, je buikspieren en je hamstrings. Het apparaat heeft een hoek van 45 graden en de kussens kunnen in hoogte aangepast worden zodat iedereen van het apparaat gebruik kan maken.

Voordelen
 • Kussens in hoogte verstelbaar
 • Geschikt voor hamstrings, taille, rug- en buikspieren
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is slechts 120 kilogram

Beste professionele roman chair – DKN Technology Force2Go roman chair

Wil je graag een professionele roman chair aanschaffen, zodat je thuis je trainingen net zo kunt uitvoeren als in de sportschool? Dan is de DKN Technology Force2Go roman chair echt iets voor jou. 

Een mooi fitnessapparaat van dik staal, zodat jij altijd op de meest veilige manier je trainingen uit kunt voeren. De extra brede basis zorgt er niet alleen voor dat het apparaat volledig stabiel staat, maar ook dat het niet kan gaan wiebelen wanneer jij je trainingen uitvoert. De bekleding van de kussens is dik en waterafstotend, zodat je zo comfortabel mogelijk je trainingen uit kunt voeren. 

De afmetingen van de roman chair zijn 125 x 75 x 76 centimeter en hij weegt 30 kilogram.

DKN Technology F2G Roman Chair

695,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 15 februari 2023 22:25

Beste professionele roman chair

9Expert Score
Conclusie

De DKN Technology Force2Go roman chair is het ideale professionele fitnessapparaat voor thuisgebruik. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid, want dankzij het dikke staal en de brede basis staat de roman chair altijd stabiel.

Voordelen
 • Gemaakt van dik staal
 • Extra brede basis
 • Gaat lang mee
Nadelen
 • Zwaar
 • Geen transportwieltjes

Koopgids – tips voor het kopen van de beste roman chair

Je hebt nu als het goed is alle verschillende soorten roman chairs doorgelezen en misschien weet je al welke je graag aan zou willen schaffen. Echter kan het ook goed zo zijn dat je hier nog geen idee van hebt, en nog wat meer informatie zou willen. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hier kun je nog net wat meer informatie doorlezen voordat je een roman chair aanschaft voor thuis. 

Afmetingen

Wil je thuis gaan trainen, dan is het allereerst belangrijk dat je hier ook echt plek voor hebt. Is dat het geval, dan doe je er goed aan de ruimte op te meten zodat je weet hoe groot je trainingsruimte is. een roman chair is niet perse erg groot, maar je moet wel genoeg ruimte hebben om je oefeningen uit te kunnen voeren. Je doet er dan ook goed aan altijd nog wat vrije ruimte om het apparaat heen te hebben. 

Maximaal belastbare gewicht

Het maximaal belastbare gewicht is voor de meeste mensen belangrijk, zeker als ze wat zwaarder zijn. Dit kan komen door het vetpercentage, maar ook door de spieren. De reden maakt echter niet veel uit, een gewicht is een gewicht. Sommige roman chairs hebben een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram en andere weer van 180 kilogram. Kijk hier dus goed naar, want je wilt niet thuiskomen met een fitnessapparaat waar jouw lichaam eigenlijk helemaal niet geschikt voor is.

Verplaatsbaarheid 

En dan als laatste het verplaatsen van het apparaat. Kijk, het kan natuurlijk zo zijn dat je alle ruimte hebt en dat je meerdere apparaten hebt staan die je niet hoeft te verplaatsen, maar lang niet iedereen heeft die luxe. Daarom is het fijn dat er apparaten zijn die opvouwbaar zijn, of zijn voorzien van transportwieltjes. Nu is dat alleen bij de roman chair vaak niet het geval, en dat betekent dat je hem op zijn plek moet laten staan, dat je hem moet tillen of dat je er mee moet gaan schuiven. Kijk in dat geval dus goed naar het gewicht, want het verschil tussen 19 kilogram en 30 kilogram is op zo’n moment best groot.

Roman chair online kopen

Nu je onze top 5 weet en weet waarop je moet letten bij het kopen van een roman chair is het tijd om een keuze te maken. Hieronder nogmaals onze top 5 zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

PowerLine PCH24X Roman Chair

Beste roman chair voor back extension
225,00

Sportstech BRT150 roman chair

Beste goedkope roman chair
154,00

DKN Technology F2G Roman Chair

Beste professionele roman chair
695,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo