Beste squatrack/squatrek van 2023

Een squatrack is, zoals de naam al doet vermoeden, een rek waarin je kunt squatten met gewichten. In het rek kun je de barbell met gewichten kwijt zodat je deze altijd eenvoudig op je schouders kunt nemen, en deze naderhand weer veilig terug kunt plaatsen. Wel zijn er verschillen squatrekken te koop van verschillende merken, waardoor het lastig voor je kan zijn het juiste rek uit te zoeken. Een squatrack is een krachtapparaat dat je voor meerdere oefeningen kunt gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld een enkel rek waarbij je dus alleen squats uit kunt voeren, of ben je eerder op zoek naar een multifunctioneel model zodat je meerdere oefeningen kunt doen tijdens je training? Ook is het mogelijk een rack aan te schaffen die inklapbaar is, zodat hij niet teveel ruimte inneemt. Dit is vooral ideaal wanneer de ruimte om te trainen niet zo groot is. 

In dit overzicht hebben we verschillende squatracks uitgelicht voor je, zodat je alle functionaliteiten, voordelen en nadelen rustig door kan lezen om zo hopelijk tot de juiste beslissing te komen. Mocht je daar echter nog niet genoeg aan hebben, dan kun je ook onze koopgids nog door lezen. Hier lees je een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij de aanschaf van een squatrack. 

Beste squatracks in één overzicht – Onze top 6

Toorx WLX-3200

Beste koop squatrack
799,00

VirtuFit Verstelbaar Squatrek

Beste verstelbare squatrack
129,00

Muscle Power Squatrek inklapbaar

Beste inklapbaar squatrek
499,00

Tunturi SM80

Beste squatrek met gewichten
1.139,00 1.379,00

Inspire FPC1 Power Cage

Beste squat rack voor de professional
1.399,00

Beste koop squatrack – Toorx WLX-3200

Onze beste koop squatrack is de Toorx WLX-3200. Een simpel maar erg stevig rek waarmee jij eenvoudig je squat-sessies uit kunt voeren, of dit nou thuis is of ergens anders. Het frame bestaat uit vierkante heavy-duty stalen buizen, een dubbele laag heavy-duty poedercoating en een krasbestendige laag. 

Doordat het rek een maximale belasting van 300 kilogram aankan is hij multifunctioneel inzetbaar en door vrijwel iedereen te gebruiken. Let wel; dit gewicht is inclusief gebruiken en de belaste gewichten. Het rek zelf weegt 85 kilogram. 

Er zijn pegs aanwezig voor de weerstandsbanden, 2 j-koppen, 2 veiligheidsspotterarmen, 2 halterschijvenhouders en 6 stalen pegs. De j-koppen zijn in hoogte verstelbaar tot 189 centimeter en zowel de j-koppen als de veiligheidsspotterarmen zijn voorzien van beschermingskussens. 

De afmetingen van het rek zijn 161 x 127 x 235 centimeter.

Toorx WLX-3200

799,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste koop squatrack

8.5Expert Score
Conclusie

De Toorx WLX-3200 is onze beste koop, en dat is uiteraard niet zonder reden. Het rek is eenvoudig maar wel erg stevig mede dankzij de heavy-duty stalen buizen. Hij is dan ook erg universeel in te zetten omdat hij een maximaal belastbaar gewicht heeft van 300 kilogram inclusief gewichten. Dit zorgt ervoor dat vrijwel iedereen hier gebruik van kan maken.

Voordelen
 • Heavy-duty opbouw
 • Voorzien van beschermingskussens
 • Krasbestendig
Nadelen
 • Opstelling is redelijk groot
 • Het rek zelf weegt 85 kilogram

Beste multifunctionele squatrack – Muscle Power MP2391

Ben je eerder op zoek naar een multifunctioneel squatrek? Dan is de Muscle Power MP2391waarschijnlijk het model dat je zoekt. Een mooi en erg compleet rek met veel extra voorzieningen. Het rek is voorzien van een mat zwarte structuurlak en is geschikt voor binnen gebruik. 

Dit rek wordt geleverd met beugels en haken voor de elastieken, j-koppen, catchers, voorgeboorde gaten welke genummerd zijn, acht plateholders welke verchroomd zijn, verschillende punten voor de elastieken en twee houders voor de halterstang. Daarnaast vind je achterop twee klimgrips, is er een verchroomde landmine en battlerope oog aanwezig en zijn de eindpunten en de voet voorzien van gaten om het rek op de grond en onderaan de muur te monteren. 

De afmetingen van dit rek zijn 229 x 141,5 x 167 centimeter. 

9.5Expert Score
Conclusie

De Muscle Power MP2391 is een multifunctioneel squatrek wat jou in staat stelt meerdere oefeningen op dit rek uit te voeren. Je bent hiermee dus niet beperkt tot enkel het uitvoeren van squats. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, behalve de gewichten. Deze zou je dus zelf aan moeten schaffen.

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere oefeningen
 • Eenvoudig te monteren
 • Inclusief gaten om hem vast te maken aan de grond en muur
Nadelen
 • Alleen geschikt voor indoor
 • Gewichten worden niet meegeleverd

Beste verstelbare squatrack – Verstelbaar Squatrek VirtuFit

Wil je graag een squatrack aanschaffen, maar is het daarbij wel belangrijk dat deze verstelbaar is? dan is de Verstelbaar Squatrek VirtuFit misschien wel iets voor jou. Een verstelbaar rek is ideaal wanneer je er bijvoorbeeld met meerdere mensen gebruik van maakt. Op deze manier kan hij voor iedereen op de juiste hoogte ingesteld worden. 

Het rek is niet alleen in de hoogte verstelbaar maar ook in de breedte. Dit stelt je in staat om met grotere halterstangen te werken, tot wel 153 centimeter. Ook zijn er twee ingebouwde catchers aanwezig welke ervoor zorgen dat jij altijd veilig je oefeningen kunt doen. Mocht het zo zijn dat je het gewicht niet meer kunt opvangen, dan zorgen de catchers ervoor dat zij dit voor je doen. Ook bevindt zich aan de bovenkant een steun voor de halterstang, zodat je deze niet van de grond af hoeft te pakken. 

Het maximaal belastbaar gewicht is 220 kilogram en de afmetingen zijn 66 x 72-117 x 98-158 centimeter.

VirtuFit Verstelbaar Squatrek

129,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste verstelbare squatrack

7.5Expert Score
Conclusie

Het verstelbare squatrek van VirtuFit is erg handig in gebruik omdat hij niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte te verstellen is. Dit zorgt ervoor dat je zelfs met een halterstang van 153 centimeter je oefeningen kunt doen. En wanneer je het gewicht niet kunt houden zorgen de catchers ervoor dat je er niet onder komt te liggen.

Voordelen
 • Verstelbaar in hoogte en breedte
 • Inclusief catchers
Nadelen
 • Niet voor elke oefening geschikt

Beste inklapbaar squatrek – Muscle Power inklapbaar squatrek

Wil je graag oefeningen met een squatrek uitvoeren, maar heb je hier niet veel ruimte voor? Dan is de Muscle Power inklapbaar squatrek misschien wel ideaal voor jou. Doordat het rek in te klappen is neemt hij niet veel ruimte in wanneer je hem niet gebruikt. Het rek is te bevestigen aan de muur, en wanneer je hem wilt gebruiken hoef je hem alleen maar uit te klappen, ideaal! 

Naast squats kun je met dit rek ook eenvoudig pull-ups uitvoeren. Daarnaast maakt hij geen krassen op je vloer, omdat hij aan je muur is bevestigd. Hierdoor kun je ook zelf bepalen hoe hoog hij moet komen te hangen zodat hij altijd de ideale hoogte voor jou heeft. 

Het maximaal belastbare gewicht is 350 kilogram, voor de optrekstang is dit 250 kilogram. De afmetingen van het rek zijn 122,5 x 230 centimeter.

Muscle Power Squatrek inklapbaar

499,00
TradetrackerProducts thuisatleet.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste inklapbaar squatrek

8.5Expert Score
Conclusie

De Muscle Power inklapbaar squatrek is ideaal wanneer je graag thuis wilt trainen maar hier niet veel ruimte voor hebt. Je bevestigt het rek namelijk aan de muur en wanneer je hem wilt gebruiken hoef je hem alleen maar uit te klappen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je altijd kunt trainen maar het geen extra ruimte inneemt, maar ook dat je hem op de juiste hoogte op kunt hangen zodat jij altijd ideaal traint.

Voordelen
 • Wordt aan de muur opgehangen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Maximaal belastbaar gewicht van 350 kilogram
Nadelen
 • Doordat hij aan de muur hangt is hij lastig te verplaatsen

Beste squatrek met gewichten – Tunturi SM80

Wil je graag een squatrek aanschaffen waar de gewichten al bijgeleverd worden? Dan is het verstandig te kijken naar de Tunturi SM80. Dit is niet alleen een squatrack maar een heel veelzijdige homegym waarmee je meerdere oefeningen uit kunt voeren. Hiermee is het dan ook zeker mogelijk een volledige body workout te doen, wat ideaal is. 

Het apparaat is volledig zwart van kleur en weegt 124 kilogram. Het maximaal belastbare gewicht is 180 kilogram, waardoor hij voor veel mensen geschikt is. Ondanks dat je er meerdere oefeningen mee kunt doen is dit fitnessapparaat wel compact, wat uiteraard een voordeel is. Ook is er een ruimte aanwezig voor het opbergen van de halterschijven. 

Met deze homegym kun je door middel van de chinning bar pull ups doen, daarnaast bewegen de pulleys onafhankelijk van elkaar en is er een hoge pulley met een gebogen stang aanwezig, en een lage pulley met rechte stang. Dit is ideaal voor het trainen van je spieren. 

De afmetingen van dit apparaat zijn 189,5 x 184 x 208,5 centimeter.

Tunturi SM80

1.139,00 1.379,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste squatrek met gewichten

8Expert Score
Conclusie

De Tunturi is meer dan alleen een squatrek, maar is een volledige homegym. Hierdoor ben je in staat veel meer oefeningen met dit apparaat te doen dan enkel squats, waardoor het mogelijk is een volledige body workout te doen. Wel heeft hij aardig wat ruimte nodig, dus daar dien je wel rekening mee te houden.

Voordelen
 • Volledige body workout is mogelijk
 • Belastbaar gewicht van 180 kilogram
 • Compact apparaat
Nadelen
 • Ondanks zijn compacte vorm heeft hij nog aardig wat ruimte nodig 

Beste squat rack voor de professional – Inspire FPC1 Power Cage

Ben je wel wat gewend qua squat oefeningen en ben je daarom op zoek naar een squat rack voor de professional? Dan is de Inspire FPC1 Power Cage echt iets voor jou. Om te beginnen is het frame van staal en van echte sportschoolkwaliteit, maar daarnaast zijn de afleggers ook te verstellen. Er is dan ook niet snel een rek te vinden met meer opties dan deze. 

Op het frame vind je houders voor battle ropes en landmines, zodat je veel meer oefeningen kunt doen en zo te zorgen voor een optimale training. Ook kunnen er weerstandsbanden aan de houders vastgemaakt worden en zorgen de verstelbare dip bars en de multi-grip optrekstang voor een variatie in het trainen als het gaat om trainen met je eigen lichaamsgewicht. 

Het maximaal belastbare gewicht van dit squatrack is maar liefst 450 kilogram, voor de dips en de optrekstang is dit 150 kilogram. De afmetingen zijn 155 x 146 x 217 centimeter.

Inspire FPC1 Power Cage

1.399,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste squat rack voor de professional

9Expert Score
Conclusie

Met de Inspire FPC1 Power Cage kun je thuis trainen met de kwaliteit van een apparaat uit de sportschool. Er zijn meerdere oefeningen mogelijk dankzij de houders die aanwezig zijn op het rek. Ook kan hij een gewicht aan van maximaal 450 kilogram. Voor de dips en de optrekstang is dit 150 kilogram.

Voordelen
 • Sportschoolkwaliteit
 • Meerdere oefeningen mogelijk dankzij de aanwezige houders
 • Maximaal belastbaar gewicht van 450 kilogram
Nadelen
 • De dips en optrekstang kunnen slechts 150 kilogram gewicht aan

Koopgids – Tips voor het kopen van de beste squatrack

Nu je de squatracks van de verschillende merken hebt gezien en doorgenomen kan het goed zijn dat je precies weet welk apparaat je aan wilt schaffen. Echter is het ook goed mogelijk dat je nog steeds twijfelt. Daarom hebben wij deze koopgids samengesteld. Hier kun je nog net wat extra informatie doornemen zodat je daarna hopelijk wel je keuze kunt maken. 

Maximaal belastbaar gewicht 

Het maximaal belastbaar gewicht is belangrijk om te weten, zeker wanneer je zelf zwaarder bent of gewend bent met zware gewichten te trainen. Alhoewel de meeste squatracks een behoorlijk gewicht aankunnen, zijn er ook een aantal bij die minder kunnen hebben. Het is dus zeker verstandig dit na te kijken voordat je een rek aanschaft.

Mogelijke oefeningen 

De hoofdoefening van een squatrek is het uitvoeren van squats, maar vaak is er meer mogelijk dan alleen die oefening. In het overzicht hierboven staan dan ook meerdere apparaten waarbij het mogelijk is een complete workout te doen. Wil je graag meer doen dan alleen squats, dan is het zeker aan te raden hier goed op te letten.

Welke opties zijn er?

Bij sommige rekken zijn er houders geplaatst voor het toevoegen van landmines, battle ropes en weerstandsbanden. Dit stelt jou in staat diverse oefeningen te kunnen doen, waardoor je een veelzijdige oefening kunt doen. Let hier goed op wanneer je dit wilt, want dit is niet bij elk apparaat zo.

Compactheid 

Heb je niet veel ruimte in huis, dan is het belangrijk dat het apparaat niet teveel ruimte inneemt. Er zijn modellen verkrijgbaar die inklapbaar zijn, maar ook modellen die van zichzelf al vrij compact zijn. Kijk de afmetingen dus altijd goed na en meet de ruimte op waar het apparaat moet komen. 

Squatrack of rek online kopen

We hebben onze top 6 squatracks met je gedeeld en hopen dat er wat bijzit voor het doel dat jij hebt als het gaat om sport. Ook hebben we je in de koopgids een aantal punten meegegeven waar je op moet letten tijdens het kopen van jouw eigen squatrack. Nu is het tijd om een keuze te maken en hopen we je te hebben geholpen met dit artikel. Mocht er nog een vraag zijn waar je mee zit, laat die dan achter in een reactie hieronder. We helpen je graag verder.

Hieronder vind je nogmaals onze top 6 om een keuze te maken.

Toorx WLX-3200

Beste koop squatrack
799,00

VirtuFit Verstelbaar Squatrek

Beste verstelbare squatrack
129,00

Muscle Power Squatrek inklapbaar

Beste inklapbaar squatrek
499,00

Tunturi SM80

Beste squatrek met gewichten
1.139,00 1.379,00

Inspire FPC1 Power Cage

Beste squat rack voor de professional
1.399,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo