Beste airbike van 2023

Een airbike is een cardio apparaat dat aangedreven wordt door een luchtweerstand systeem. Dit zorgt ervoor dat de training steeds zwaarder en intensiever wordt. Wanneer je op zoek bent naar een apparaat welke ideaal is voor een goede high interval training, is dit het juiste fitnessapparaat voor jou. 

Met een airbike is het eenvoudig je conditie op hetzelfde niveau te houden of zelfs te verbeteren, maar ook om calorieën te verbranden. Dit kan uiteraard ook met een cross- of hometrainer, alleen is de weerstand hierbij het verschil. Deze wordt namelijk hoger naarmate de training verder gaat. 

Wil jij nou ook graag een airbike aanschaffen zodat je kunt gaan trainen, maar weet je niet goed welk type het beste bij je past? Dan is het aan te raden dit overzicht door te lezen. Wij laten je airbikes van verschillende merken zien, en vertellen jou daarbij wat de voor- en nadelen zijn. Ook lees je meer over de functies en specificaties. Weet je het na het lezen van het overzicht nog niet, dan kun je ook nog de koopgids raadplegen. Deze vind je onderaan het overzicht. 

Beste airbikes in één overzicht – Onze top 4

599,00 649,00

Assault Bike

Beste airbike voor crossfit
999,00

FitBike The Beast

Beste airbike voor de proffessional
1.099,00

Beste koop airbike – Schwinn Airdyne AD6 HIIT

Onze beste koop airbike is de Schwinn Airdyne AD6 HIIT, en dat is uiteraard niet zonder reden. Met deze airbike is het namelijk ontzettend eenvoudig om simpel en slim te trainen. Hij is geschikt voor elk niveau, dus voor mensen die aan het revalideren zijn maar ook voor mensen die graag extreem calorieën willen verbranden. 

Het voordeel van een airbike is natuurlijk dat hij gebruik maakt van progressieve tegenkracht. Dit houdt in dat de weerstand sterk toe zal nemen op het moment dat jij harder gaat fietsen. Dit maakt dat hij ideaal is voor HIIT trainingen op hoog niveau. Een ander voordeel is dat hij pedalen heeft in plaats van een stuur. Hiermee train je je bovenlichaam, en het is zelfs mogelijk alleen je bovenlichaam te trainen wanneer dit wenselijk is. Ga je er wel voor om je hele lichaam te trainen, dan is dit met een airbike effectiever voor de calorieverbranding en cardio dan met een normale hometrainer. 

De airbike is ook voorzien van een duidelijk LCD scherm met een hoge resolutie, waarop je eenvoudig je trainingsgegevens bij kunt houden. Je vindt hierop je snelheid, afstand, calorieverbruik, hartslag, tijd en het geleverde aantal Watt. Daarnaast helpt de Revmeter je met het plannen van een intervaltraining op basis van het aantal rondes per minuut. 

Het maximaal belastbare gewicht is 136 kilogram en de afmetingen zijn 126,2 x 129,3 x 65,3 centimeter.

Schwinn Airdyne AD6 HIIT

999,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste koop airbike

Specificaties

– Afmetingen (LxBxH): 126,24 x 129,29 x 65,28 cm
– Gewicht: 52 kg
– Belastbaar gewicht: 136 kg
– Max. gebruikerslengte: 210 cm
– Kleuren: Zwart
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Batterijen
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Lucht
– Hartslagmeting: Ja, handsensoren en borstband
– Borstband mogelijkheid: Ja, 5 kHz
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Nee
– Kantelbaar scherm: Nee
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers: Nee
– Tablethouder: Nee
– Bidonhouder: Ja
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar
8.5Expert Score
Conclusie

De Schwinn Airdyne AD6 HIIT is een veelzijdig apparaat welke zorgt voor HIIT trainingen op een hoog niveau. Ook is het mogelijk alleen je bovenlichaam te trainen met de pedalen. Op het duidelijke LCD scherm kun je alle belangrijk gegevens lezen en een interval training plannen.

Voordelen
 • Duidelijk LCD scherm
 • Bovenlichaam kan afzonderlijk getraind worden
 • Voorzien van transportwielen
Nadelen
 • Is niet inklapbaar
 • Weegt 52 kilogram

Beste goedkope airbike – Schwinn Airdyne AD2i HIIT Trainer

Zou je graag een airbike aan willen schaffen, maar ben je wel op zoek naar een goedkope airbike? Dan is de Schwinn Airdyne AD2i HIIT Trainer misschien wel iets voor jou. Dit is een hometrainer met progressieve weerstand, wat betekent dat hij meer weerstand geeft op het moment dat jij harder traint. Hierdoor is hij geschikt voor meerdere doelen. 

Ben je aan het revalideren en daardoor op zoek naar een apparaat voor een rustige training, of wil je juist een intensieve interval training? Het is allebei mogelijk met deze airbike. Het apparaat is voorzien van crosstrainer armen in plaats van een stuur, om zo ook het bovenlichaam te kunnen trainen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen veelzijdiger, maar ook intensiever kunt trainen. 

Wat ook fijn is aan dit apparaat, is dat je ervoor kan kiezen alleen het boven- of onderlichaam te trainen, maar het is ook mogelijk een full body workout te doen. Bijkomend voordeel is dat je jezelf verkoelt met de lucht die jij zelf tijdens de training in beweging brengt. 

Ook is hij uiteraard voorzien van een duidelijk LCD beeldscherm. Hierop kun je eenvoudig je snelheid, RPM, tijd, afstand en calorieverbruik zien tijdens de training, om zo een duidelijk overzicht op je training te houden.

Het maximaal belastbare gewicht is 113 kilogram en de afmetingen zijn 116,8 x 127 x 63,5 centimeter.

Schwinn Airdyne AD2i HIIT Trainer

599,00 649,00
Daisycon Fitwinkel.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste goedkope airbike

Specificaties


– Afmetingen (LxBxH): 116,84 x 127 x 63,5 cm
– Afmetingen verpakking (LxBxH): 116,84 x 66,04 x 43,18 cm
– Gewicht: 42,29 kg
– Gewicht met verpakking: 43,55 kg
– Belastbaar gewicht: 113 kg
– Kleuren: Grijs
– Materialen: Kunststof, Metaal
– Stroomvoorziening: Batterijen
– Max. hellingshoek: 0 %
– Verstelbare zitting: Ja
– Verstelbaar stuur: Nee
– Inklapbaar: Nee
– Transportwieltjes: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Lucht
– Aantal weerstandsniveaus: 999
– Aantal programma’s: 0
– Hartslagmeting: Nee
– Borstband mogelijkheid: Nee
– Borstband bijgeleverd: Nee
– Type display: LCD
– Kleuren display: Nee
– Verlicht display: Nee
– Kantelbaar scherm: Nee
– Monitor weergave: Tijd, Afstand, Snelheid, Calorieën, RPM
– AUX aansluiting: Nee
– USB poort: Nee
– Ingebouwde speakers; Nee
– Compatible met smartphone: Nee
– Tablethouder: Nee
– Bidonhouder: Ja
– Gebruik: Thuisgebruik
– Garantie thuisgebruik: 2 jaar
7.5Expert Score
Conclusie

De Schwinn Airdyne AD2i HIIT Trainer is een goede, stevige airbike waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Het is mogelijk om alleen het boven- of onderlichaam te trainen, maar je kunt uiteraard ook je volledige lichaam trainen. Op het LCD scherm kun je alle belangrijke gegevens aflezen voor je training.

Voordelen
 • Boven- en onderlichaam kunnen afzonderlijk getraind worden
 • Zitting is verstelbaar
 • Is waterpas afstelbaar
Nadelen
 • Maximaal belastbare gewicht is slechts 113 kilogram
 • Stuur is niet verstelbaar
 • Geen mogelijkheid voor borstband en/of hartslagmeting

Beste airbike voor crossfit – Assault Bike

Ben je op zoek naar de beste airbike voor crossfit? Dan zit je met de Assault Bike helemaal goed. Deze airbike is namelijk ideaal voor het uitvoeren van de HIIT training die ontzettend populair is, maar is ook zeker geschikt voor crossfit. 

Er zijn zeven verschillende programma’s te vinden, waaronder een hartslagprogramma. Ook kan er een hartslagmeting uitgevoerd worden door middel van de borstband, maar deze wordt niet meegeleverd. De zitting is verstelbaar, de airbike is voorzien van een extra lage instap, beschikt over transportwieltjes en heeft een vervangbare crankarm. 

Op het duidelijke beeldscherm kun je alle belangrijke gegevens inzien. Denk hierbij aan je afstand, snelheid, tijd, hartslag, RPM, Watt en het aantal calorieën dat je verbrand hebt. Ook beschikt het apparaat over 24 trainingsprogramma’s waarbij er vier specifiek gericht zijn op jou als gebruiker, en vier gestuurd door middel van je hartslag.

Het maximaal belastbare gewicht is 155 kilogram en de afmetingen zijn 130 x 60 x 123 centimeter.

Assault Bike

999,00
TradetrackerProducts fitnesskoerier.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste airbike voor crossfit

Specificaties

Klasse: Professioneel
Garantie onderdelen: 2 jaar
Garantie frame & laswerk: 5 jaar
Garantie bedrijven: 1 jaar
Afmetingen (L x B x H): 130 x 60 x 123
Gewicht product: 45 kg
Maximaal Belastbaar Gewicht: 150 kg
Aandrijving:Ketting
Weerstandsysteem: Lucht
Dubbele kogellagers: Ja
Waterpas afstelbaar: Ja
Onderhoudsarm: Ja
Maximale lichaamslengte: 200 cm
Zadel verstelbaar: Verticaal
Aantal Programma’s: 7
Hartslagprogramma: Ja
8.5Expert Score
Conclusie

De Assault Bike is een mooie airbike met 24 trainingsprogramma’s en de mogelijkheid voor een hartslagmeting. Hier heb je echter wel een borstband voor nodig, welke niet wordt meegeleverd. Het apparaat is ideaal voor HIIT trainingen, maar uiteraard ook voor crossfit.

Voordelen
 • Zitting is verstelbaar
 • Voorzien van lage instap
 • Console is programmeerbaar
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd

Beste airbike voor de professional – FitBike The Beast

Ben je op zoek naar de beste airbike voor de professional, omdat je wat meer gewend bent dan de standaard? Dan is de FitBike The Beast waarschijnlijk perfect voor jou. Het apparaat is momenteel ontzettend populair, en dat is ook niet zo gek als je ziet hoe hij eruit ziet en wat hij allemaal kan. 

Het apparaat is ideaal voor een optimale HIIT training en geeft je hier dan ook alle mogelijkheden voor. Het trainen op een hoog percentage van je hartslag is het meest effectief als het gaat om cardiotraining en het verbranden van vet, verbeteren van je conditie en uiteraard het versterken van je spieren. Met deze airbike duurt een training ongeveer 14 minuten, maar gaat het verbranden van vet wel nog maximaal 30 minuten door. 

Wat ook erg fijn is, is dat deze airbike fluisterstil is. de meeste airbikes zijn voorzien van een ketting waardoor ze aangedreven worden, maar dit brengt aardig wat geluid met zich mee. Bij dit apparaat is er dan ook gebruik gemaakt van de V-belt. Ook beschikt hij over ergonomische handgrepen zodat jij harder en comfortabeler kunt duwen en trekken met je armen. Dit kan er zeker voor zorgen dat de intensiteit van je training wordt verhoogd. Bovendien zijn er unieke dubbele handgrepen op het apparaat te vinden, zodat je hem ook op een andere manier vast kunt pakken. 

Het beeldscherm laat je alle belangrijke gegevens zien die jij tijdens je training wilt bekijken. Er zijn speciale interval knoppen aanwezig welke er voor zorgen dat je makkelijk een training op 20/10 of 10/20 uit kunt voeren. Ook is het mogelijk je eigen niveau in te stellen. Verder kun je uiteraard je snelheid, afstand, tijd, RPM, Watt en aantal verbrande calorieën inzien. 

Het maximaal belastbare gewicht is 150 kilogram en de afmetingen zijn 124 x 78 x 144 centimeter.

FitBike The Beast

1.099,00
TradetrackerProducts betersport.nl
Laatste update was op: 29 november 2023 14:28

Beste airbike voor de proffessional

Specificaties

– Merk: FitBike
– Klasse: Professioneel
– Aandrijving: V-belt
– Dubbele kogellagers: Ja
– Maximale lichaamslengte: 200 cm
– Onderhoudsarm: Ja
– Waterpas afstelbaar: Ja
– Weerstandsysteem: Lucht
– Zadel verstelbaar: Horizontaal, Verticaal
– Display weergave: Calorieverbruik, Afstand, Hartslag, RPM, Snelheid, Tijd, Wattage
– Aantal programma’s: 7
– Hartslagmeting: Hartslagmeter
– Koppeling met hartslagmeter mogelijk: Ja
– Hartslagmeter bijgeleverd: Nee
– Extra programma’s: Hartslagprogramma, HIIT-programma
– Gewicht: 73 kg
– Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg
9Expert Score
Conclusie

The Beast van FitBike is een ideaal apparaat voor elke professional die net dat tandje extra bij wil zetten. Hij is voorzien van een V-belt waardoor hij fluisterstil is, heeft dubbele handgrepen en er zijn meerdere trainingsopties. Ook is het beeldscherm voorzien van interval knoppen en kan hij met de transportwielen eenvoudig verplaatst worden.

Voordelen
 • Dubbele handgrepen
 • Kan gekoppeld worden met borstband
 • Voorzien van fluisterstille V-belt
Nadelen
 • Borstband wordt niet meegeleverd

Koopgids – tips voor het kopen van de beste airbike 

Als het goed is heb je nu de verschillende airbikes bekeken en de informatie doorgelezen. De kans is hierdoor aanwezig dat je precies weet welke je aan wilt schaffen, maar het kan ook goed zijn dat je hier nog geen idee van hebt. Daarom hebben wij deze koopgids voor je samengesteld. Hier kun je meer informatie lezen over de belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Juist dit extra stukje informatie kan ervoor zorgen dat je na het lezen van de koopgids wel weet welk model je het beste aan kunt schaffen. 

Aantal programma’s 

Het aantal programma’s dat op een airbike te vinden zijn laten zien hoe intensief jij je training kunt doen. Vaak zijn er meerdere programma’s beschikbaar, zowel hartslag gerelateerde als lichaams-gerelateerde. Heb je een goedkopere variant, dan zijn hier minder programma’s op aanwezig dan op de duurdere varianten. 

Maximaal belastbare gewicht 

Het maximaal belastbare gewicht is erg belangrijk om te weten, zeker als jij van jezelf al wat zwaarder bent. Kijk hier dus altijd goed naar, om te voorkomen dat je te zwaar bent voor de airbike. Dit zou namelijk zonde zijn want wanneer jouw lichaam niet geschikt is voor het apparaat, kun je hem dus niet gebruiken.

Hartslagmeting 

Op sommige airbikes is het mogelijk een hartslagmeting uit te voeren door middel van een borstband. Is dit mogelijk dan staat dit aangegeven maar de borstband wordt in de meeste gevallen niet meegeleverd. Dit betekent dus dat je deze zelf nog aan zou moeten schaffen. Door een hartslagmeting uit te voeren kun je ook programma’s gebruiken gericht op je hartslag.

Verstelbare zitting

Kijk goed na of het model dat jij graag aan zou willen schaffen voorzien is van een verstelbare zitting. Niet elk lichaam is hetzelfde en dus is het fijn wanneer de zitting aangepast kan worden. Dit is echter niet bij elke airbike het geval. 

Beeldscherm 

In de meeste gevallen is een airbike voorzien van een duidelijk LCD beeldscherm. Hier kun je verschillende gegevens op inzien tijdens je training, zoals je snelheid, tijd, afstand, RPM, Watt en het aantal verbrande calorieën. Daarnaast beschikken sommige modellen ook over knoppen waarmee de interval training aangepast kan worden. Dit zorgt ervoor dat jij je training beter op je eigen lichaam, hartslag of conditie aan kan passen. 

Airbike online kopen

Nu jij weet welke modellen geschikt zijn voor verschillende doeleinden en eisen en je wijzer bent geworden waar je op moet letten tijdens het kopen is het tijd om een keuze te gaan maken. Hieronder nogmaals onze top 4.

599,00 649,00

Assault Bike

Beste airbike voor crossfit
999,00

FitBike The Beast

Beste airbike voor de proffessional
1.099,00
Fitnessapparatuur-kopen.nl
Logo